- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tanisz
senior tag
válasz
flashpointer #172523 üzenetére
Attól mert szép volt benne az olaj, lehet nemrég cserélték.
Amúgy az nem jelent jót, ha nem koszos az olaj, ezt nem én mondom, hanem az totalcar.hu-n az olajdoki, persze ezt arra érti, ha megy az ember az autóval és nem "koszolódik" be az olaj.
Személy szerint én 10-12e kmenként viszem el az autót olajcserére, nem várom ki a 15e km-t.
Az a 27 nagyon sok, na meg akkor valószínűleg váltóolajat sem cseréltek benne, annak is van periódusa.
Utána kellene nézni, hogy mit jelenthet a pálcán a lerakódás, főleg olyan magasan.
-
Tanisz
senior tag
válasz
flashpointer #172517 üzenetére
Hát 5 év garancia van az autóra, ha nem szervízben cseréltette az olajat, akkor az nem tudom nem-e járt garanciavesztéssel.
Ezt mások jobban tudják.Nekem a 2012-es i30 1,6 benzin CW-ben 87e KM van, de ilyen "kövesedés" nincs a pálcán.
Olajbetöltőt nem nézted, ott nincs lerakódás? Sárgás/barnás trutyi?
-
Tanisz
senior tag
válasz
bajnokpityu #172514 üzenetére
Azt nézek
Azt tapasztaltam eddig.
Pl volt 2004-es Corolla és 2004es Astra a családban egyszerre.
Vagy 2009as Avensis vs 2008as Vectra.
Igaz most Hyundai van i30 2012es, de van egy 2011-es Astra J is.
Nem a szívem csücske az i30, de jobb érzetre/ használatra mint az Astra J.Nekem, mondom ez szubjektív.
No offense.
-
Tanisz
senior tag
válasz
molnarpeter #172512 üzenetére
Hát nem tudom. Nekem egy Toyota 2x jobb minőséget ad mint egy Opel.
Corollam és Avensisem is volt( az Avensist nagyon sajnálom hogy eladtam, de a házvásárlás fontosabb volt anno), de nekem az Opel nem ütötte meg semmiben sem a szintet pedig volt szerencsém G,H,J Astrahoz, meg Vectrahoz (2008).
Nagyon nem az én márkam úgy néz ki.
Pl a mostani I30at is jobban szeretem mint bármelyik Astra, pedig ez a Hyundai minden csak nem izgalmasEz persze szubjektív ítélet csak.
Mindenkinek más az ízlése, de ez természetes.Pl kollégának van Passatja (2016-os), nagyon jól összerakott autó, minden földi jóval(nem fapados verzió), de pl. nekem a belső karosszéria dizájnja/anyagok nem tetszik, vezettem is kb 1000 km-t is, de nem rabolta el a szívem
Egy Lexus 200h nagyon ott van nekem is a listán
-
Tanisz
senior tag
válasz
tibbike01 #172416 üzenetére
Hát 80% városi használatra én egy hibridet vennék, pl. Prius.
Persze az csak egy doboz ami elszállít A-ból B-be ez tény, nincs semmilyen élmény vele.
Igaz egy Astraban,Focusban...stb hasonszőrű középkategóriában sincs semmi extra, de legalább többet fogyasztanakMi a lényeg számodra?
Miért kell 130-160 paci városba?Ha már az üzemanyag ktg nem számít akkor már egy 1,8-2L-es motorral szerelt autót is érdemes lenne nézni.
Nekem 1,6 benzin i30-am van, 126 paci, 6 sebesség, ingázok, megbízható, ktg nulla, de dögunalom autózni vele. Ugyanez van bármely hasonszőrű autónál szerintem. Volt/van Focus, Astra, Megane korábban a családban/nekem, mind egy kaptafa volt kb.
I30-ar szeretném cserélni egy 2L-es japánra (Mazda vagy Honda).Passat nem jöhet szóba Neked? Annak már van karaktere, minősége vagy egy A4, 3as BMW ha már a japánokat kizártad.
Talán Octavia?Igaz drágábbak is, az tény.
Nekem az Opellel van hasonló kizárási okom mint neked japánnal, van a családban 1 most is (asszonynak, Astra) de mihamarabb megszabadulok Tőle, mert amilyen gagyi megoldások vannak abban az autóban, hát förtelem
Használhatatlanok a tükrök, borzalom a váltó ...stb. Persze ez csak saját szemszög
No offense részemről.
-
Tanisz
senior tag
válasz
mycso #128626 üzenetére
Köszi
Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy kell nekem ilyen motorral szerelt autó, más oldalról, szerelőktől pont ellenkezőeket hallok. Persze nem megcáfolni akarok senkit, csak a korábbi Renault Energy motoros autómmal is voltak gondok, nem is kevés, pedig az benzines volt.
Egyébként kissé módosítanom kellett a terveket, pontosabban a keretet kellet szűkíteni, váratlan kiadás miatt.
Így nagy valószínűséggel egy Kia Ceed kombi, vagy Hyundai i30 kombi lesz, 1,6 benzinnel/dízellel, átmenetileg, mint racionális választás.
Nagyobb autót valószínűleg kicsit később fogok venni, a Kia/Hyundai meg majd jó lesz asszonynak, az övét is 1-2 éven belül cserélni kellene, amúgy is (13 éves Astra G), igaz baja nincs még, de már benne van a korban -
Tanisz
senior tag
válasz
runner 125 #128591 üzenetére
Értem,de nagyon zavaró és megtévesztő, hogy mindegyik dci, mind renault mind nissan vonalon.
Pont pár napja olvastam az új Megane tesztet, ahol a cikkíró is azt nehezményezi, hogy miért nem nevezték el másként a motort, mikor ez egy teljesen új konstrukció, semmi köze a régihez, amivel annyi baj volt..stb.joamilestoné
Azért az kétkedésre ad indokot, hogy 2.2 mindegyik, dci mindegyik és most ember legyen a talpán aki ebből azt mondja, hogy nem ugyanaz a kettőOk, gondolom a motor típusszámából rá lehetne jönni, de ugyebár azokat nem közlik nagy reklám betűkkel
Pedig igyekszem minél jobban informálódni ilyen téren, főleg ha autót vennék, akkor fokozottan, de erről egyszerűen nem sikerült infóhoz jutnom, hogy mi a kettő közötti különbség
-
Tanisz
senior tag
válasz
runner 125 #128586 üzenetére
Topikgazda kérlek töröld a hozzászólást, egybevontam, véletlenül külön válaszoltam.
-
Tanisz
senior tag
válasz
lenko #128585 üzenetére
Igen, 4 napja érdeklődtem meg,kaptam meg az alvázszámot, tegnap kaptam a szervizben az infót, miután megkaptam a márkaszervizből az infót, már le is vették a hirdetést, szerencsére a webcacheben még megvan.
Rosszul írtam az árat, 2,7 Mért hirdették:runner 125
Az lehet, hogy a benzin motor Nissan, utánanézek ennek, de a dízelt tudom hogy renault.
Tényleg, a Volvo XC70 vonzó nagyonKöszi, utánajárok a dolognak, főleg a 2,4-es D5 nagyon jó motor
bmwsan
Köszi
VW konszernes autóm soha sem volt még, a CRTDI-ről jót hallottam és mondták is a DSG-t hogy oda kell figyelni rá. -
Tanisz
senior tag
válasz
Flashback #128577 üzenetére
Köszi, a CR-V-t én is ismerem, van az ismeretségi körömben, szeretik.
A 2.2-es dízel nagyon szimpatikus, Hondánál.
Nagyon szkeptikus vagyok az itthoni piaccal sajnos, na meg túlárazott, nem kicsit.
Egy kis történet:
Egy ideje már keresgélek autókat, főleg a hasznaltauto pont hu-n.
Jó párat fel is hívtam, alvázszámot elkértem utánajártam..stb.Volt olyan Avensis 2.2-es D-Cat 2010-es, nem áron alul tartották, mostani piacnak megfelelő áron, gondoltam bepróbálom, 3,8 M huf.
149e km-rel árulták.
Elkértem az alvázszámot,megadták, márkaszervizt felkerestem. Tudtam, hogy külföldről behozott autó.
Ott elmondták, hogy 438e km volt az autóban fél éve az utolsó szerviznél.
Mondom bazz...
Tudom nem km-t veszünk, de ez már azért tényleg sokHonda CR-V-vel is így jártam anno, ott 97 000 Km-t írtak 2009-es autóra. Alvázszám elkér, márkaszerviz felhív, mondták, hogy utolsó márkaszervizben végzett vizsgálatnál 2 éve 270e km volt bejegyezve.
Nem csak ez a két autó volt terítéken, többnek utánajártam, volt aminél kiderült, hogy újraépítették az elejét, vagy motor cseréje volt..stb.
Lehangoló. Nem azzal van a bajom, hogy ennyire pofátlanok, hanem hogy horribilis áron árulják ezeket az autókat.
rbalint88:
Köszi
Huhhh..az tényleg nagyNem kicsit
Még a végén megtetszik[ Módosította: Qru ]
-
Tanisz
senior tag
válasz
runner 125 #128575 üzenetére
CR-V az valóban jó alternatíva, azzal is szemezek.
Sajnos a RAV4 kiesik, mert csak 410 liter a csomagtartó.
X-Trail is jó lenne, de a dCi az Renault motor, ha jól tudom, nem sok jót hallani róla.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Autó vásárlás előtt állok.
Kombit, vagy esetleg SUV-ot keresek, de inkább az előbbi.
A lényeg a nagy csomagtér (minimum 500 liter), család (gyerek,kutya,csomag) beleférjen hosszabb utakra.
Motor min 1,8 L és afelett, kisebb motorúak nem érdekelnek.
Fogyasztás motor mérethez képest reális.
Szóval nem olyat keresek, ami 2,5 L-es 400 lovas és 3,5 liter üzemanyaggal elmegy, mert ilyen nincs, ugyebárFőleg a japán márkák felé húzok, egy Toyota Avensis Sedan-t váltok le.
Keretet szeretném megúszni 3M alatt, de egy jó vétel esetén hajlandó vagyok feljebb is menni, max 3,5 M-ig.
A benzineseket preferálom (turbó és hasonló nyalánkságok nem igazán érdekelnek) , de dízel is jöhet, ha megbízható ( értem ez alatt, hogy nincs olajevés és folyamatos (havi szintű) szervizigénye.
Korban 2009 vagy utáni, és korához képest reális futásteljesítmény. Ha lehet 200e km alatt.
Esetleg 2007-2008 ha nagyon megkímélt.Toyota Avensis Wagonokat nézegetek, de nem sok van, ami van az is kétes eredetű, vagy túlárazott.
Honda Accord Tourer kiesett, kicsi a csomagtartó (407 liter).
Mazda 6 a típushibájából (rohadás) és szerviztapasztalat miatt, megbízhatatlan motor miatt (olaj zabálás) szintén kiesett.
Ford-tól a szervizekben óva intettek.Korábban volt Renault-m, nem volt vele bajom, de a Toyotámhoz képest nagyon beteges volt.
Peugeot, Citroen nem nagyon tetszik, valamint a családban van és hát nem túl pozitív a tapasztalat.Erősen szemezgetek a Kia Sorento-val, vagy Hyunday Santa Fe-vel (2,5 dízel, a régebbi kasznis).
Van ötletetek, hogy mit lenne érdemes néznem?
Tudom sok mindent kilőttem, külsőben hajlandó vagyok áldozatot hozni, csak megbízható legyen.
Akár külföldre is kimegyek behozni az autót, de jobb lenne itthon megoldani.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
Tanisz
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest