- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lefty
addikt
Sziasztok!
Kineztem Nyiregyen egy 1.6-os benzines 2011-es Focust. [link]
Rendszamot elkertem, egybol adtak, nemetbol behozott de vegig vezetett szervizkonyvvel. Kicsit aggodom amiatt, hogy nem magyar, igazabol csak a velemenyetekre vagyok kivancsi, hogy mennyire para ez alapvetoen.Lenyeg a lenyeg, hogy ugy megyek megnezni, hogy foglaltam Ford szakszervizbe idopontot es megyunk atnezetni a tulajjal egyutt, ebbe is egybol belementek. Ennel tobbet en nem nagyon tudok tenni, itt tudnak a legjobban utananezni. Ha azt mondjak, hogy rendben van, szerintetek van mitol tartanom?
-
Tothgera30
Ármester
válasz Lefty #173753 üzenetére
Alaposan nézd át, dokumentációt, és fényezést is (küszöbök, ívek, sárvédők, ajtók, motorháztető, csomagtérajtó, tető), nekem a 2011-es autó, és a 70 ezer km nem áll össze. Aki ilyet vesz, évi 15 ezer km-t (szerintem) legalább megtesz vele.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
pècsimunkás
addikt
válasz Tothgera30 #173755 üzenetére
Nem feltétlenül . Ez egy alap autó . Nincs automata klíma , könyöktámasz , talán még bőrkormány sincs . A motor is alap motor .
Kollégám most cserélte le a 7 éves Fiestáját egy Ecosportra . 15009 km volt a Fiestában !Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
AMD Power
titán
Csak nekem tűnnek drágának a Suzuki SX4?
-
Laraxior
titán
válasz zoo8800 #173749 üzenetére
130-200 kozott tied a baleset felelossegenek a 30%-a, 200 felett viszont 100%-ban tied a felelosseg.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
félisten
-
fecaga21
senior tag
Audi A6 Avant 2.0 T FSI-ről vélemények? 2006-os
-
fecaga21
senior tag
válasz molnarpeter #173764 üzenetére
Olyan 1.4 misim van mindenre , nem versenyautó kell, de azért igényes kocsi legyen.Lehetőleg benzines, a dízeleknek drága a szervizelésük, meg az alkatrészük ugye?Jobban megéri benzinest venni gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
OPiiPO
veterán
válasz bajnokpityu #173774 üzenetére
akár
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
vzsryl
nagyúr
Nem értek az adott A6-os típushoz, és benne lévő motorhoz, de nem hallottam eddig rémtörténeteket róla, szóval ha a fontosabb alkotóelemeket rendbe teszi az ember, akkor szvsz. nem kell folyamatosan sokat költeni rá. Értelemszerűen a kopóalkatrészek sokkal drágábbak hozzá, mint egy Suzukihoz, de aki ilyen autót akar venni, az fizesse ezt ki, és kussoljon! Kényelem, luxus = nagyobb költségek. Egy Rolexet megvenni sem olcsó, aztán szervizelni is 5-10x annyiba kerül, mint egy Seiko 5-öt, ez ilyen.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
fecaga21
senior tag
Vagy egy jó Volvo, azokról is jókat hallani megbízhatóság szempontjából.
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz bitpork #173782 üzenetére
Csatlakozom, s továbbá hozzátenném, egyenesen pazarló és csúnyán környezetszennyező némelyik alkatrész idő előtti selejtezése. Nyilván a szolgáltatási díjak sokszor kiejtik az opciót, vidéken olcsó szerelővel egész széleskörűen van realitása a bontott/felújított cuccoknak. Egy féktárcsát szépen be tudnak olvasztani, de sok a veszélyes hulladék, akkor már kopjon elrendesen, stb.
-
fecaga21
senior tag
válasz molnarpeter #173783 üzenetére
Mit akartál amúgy ajánlani olyan 1.4-1.5 misi-ig?
-
rbalint88
addikt
válasz fecaga21 #173784 üzenetére
hát ha prémium kell, akkor állandó anyagi forrást és sok kitartást.
1,5M akár egy év alatt is rá tud menni az autóra. ekkora összeghez nem is kell nagy drámákra gondolni, időszakos karbantartások plusz a kopó-fogyó cseréje mellé esetleg beugrik még valami, simán ott vagy. pl egy jó lengőkarszett, ha nem a hitvány kínait veszed, 100+ezer Ft és még be is kell szerelni, az se két fillér. lengéscsillapítók is hasonló nagyságrend, ami nem pukkan ki egy év alatt. fékből is lehet venni starline és társait, de egy normális tárcsa+betét szett körbe 70-80ezertől indul. és erre még mindig jön a munkadíj.
szóval csak akkor vegyél öreg prémiumot, ha tudod és AKAROD fizetni a fenntartását. -
Humbucker
senior tag
válasz molnarpeter #173788 üzenetére
munkába járás napi szinten olyan 50 km. Egyéb igények nem nagyon vannak, ne legyen túl nagy motorral, ne legyen vészes a fenntartása, de azért igényes szép autó legyen, nem családnak kell.
-
soldi3r
veterán
válasz molnarpeter #173783 üzenetére
Ez jo hozzaallas. Plane ha egy bontott, de jo allapotu gyarirol es egy vacak utangyartottrol beszelunk.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Core2duo6600
veterán
-
Doki16
addikt
válasz Core2duo6600 #173791 üzenetére
Hát azért másfél millióért nem fogsz te találni semmilyen elektromosat, max rollert
Napi 50 km-re már simán vállalható egy egyszerűbb dízel, vagy egy értelmes benzines.A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
gzbotii
nagyúr
válasz Doki16 #173792 üzenetére
Pedig én találtam hármat is, igaz mind golfkocsi. Az számít? [link]
1,9-ért már van régi Saxo Electrique illetve 2,5-től indul a C-Zer/i-On/i-MiEV szentháromság.
(#173794) Doki16: természetesen én se gondoltam komolyan. Annyiért van szép állapotú dízel, még talán DPF nélküli is, ekkora távra az a legjobb (ennyiből).
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Doki16
addikt
válasz gzbotii #173793 üzenetére
Azt azért megnézném amikor 50km-ert ingázól ebben télen a munkahelyedre
Jah és közben megállsz kétszer tölteniSaxo-t nem venném. Az első értelmes ajánlat a szentháromság. De tényleg csak akkor ha nagyon sokat megy az ember városban és tudja hol tölteni. 2 millió fölött már klasszisokkal jobb benzinest kapsz.
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
gzbotii
nagyúr
válasz Core2duo6600 #173795 üzenetére
Igen, csak egy szép állapotú füstös kijön most 1 milllióból, öt év alatt kér még nagyon max 700at, akkor ott vagy, hogy került az egész 1,7-be, vagy veszel egy i-MiEV -et 2.7ért, de azzal se Balatont nem nézed meg, se a Júlia Alpokat.
"Tankolni" meg kb felébe kerül, ha otthon töltesz és fizeted az áramot.[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Core2duo6600
veterán
válasz gzbotii #173796 üzenetére
Milyen értelmes kocsik jönnek ki 1 mill ből ?
Ha otthon töltöd az elektromos, nem a fele, hanem sokkal kevesebbe kerül az üzemanyag. 2 l/100 benzines fogy alatt van. 15 kwh /100 környékén van a legtöbb fogyasztása, finoman vezetve kevesebb is lehet, de hajtva jelentőseb több is, a teslat vegyük ki a képletből az elérhetetlen ára miatt, és az itthoni képviselet hiánya miatt.15 Kwh az ugye 15*40 = 500 HUF, nem tudom pontosan mennyi az áram, de 40 HUF körül van egy kwh .
Tehát 100 km -et megteszel 500 HUF ért. 1 liter benzint most kb 400 HUF ért kapsz.Akkor miről is beszélünk ? Egy belsőégésú alaphangon eszik városban 6-7 de inkább 8-10 litert, ha diesel akkor valamivel kevesebbet ha szerencsésebb vagy, de ez sem biztos.
Tehát jelentősen olcsóbb egy elektromos autóval a közlekedés, és az imént az volt a felvetés,
hogy naponta 50 km környékén tenne meg az illető, és csak erre használná.
És akkkor még az olcsóbb / kevesebb szervízigényről nem is beszéltünk, nincs turbó, nincs kuplunk, nincs kettös tömegű lendkerék, stb.
Fékfolyadékot kell 2 évente cserélni, és hűtőfolyadékot amennyiben van és pollenszűrőt.Az elektromotor meg nem igen szokott elromlani, az akksira eléggé vigyáz a rendszer.
Kevesebb kokcázatot látok egy használt villanyautóban egy belsőégésűhöz képest.
A karosszéria mind a 2 nél téma, hogy volt - e törve, és kb ennyi, amit ellenőrízni kell.
Ha nagyon kiváncsi vagy akkor egy obb olvasóval ki is tudod olvasni akár százalékosan is az akksi állapotát, sőt akár a gyorstöltések számát is, mert utobbi veszi igénybe jobban az akksit.Mind a Balatont, mind az Alpokat meg tudod járni, igaz többször állsz meg tölteni, de mondjuk nem i-MiEV és klonjairól beszéltem, az túl kicsinek tartom, és igen régi technika, de a napi munkába járást cégnél tölthetőség esetén ki tudja szolgálni.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
diegho
nagyúr
válasz Core2duo6600 #173797 üzenetére
Tök jó ez az elektromos autó, de amíg nem ad 300km hatótávot 2m körül használtan, addig számomra használhatatlan.
-
gzbotii
nagyúr
Ha jól emlékszem, akkor 1,5 millió volt a határ. A legolcsóbb elektromost vettem, ami 2,6-nál kezdődik most. Annyiért meg ilyen i-MiEV -et kapsz. Legolcsóbb normális, autószerű dolog most HAHU-n 3,5-ért egy Leaf.
Akkor miről beszélünk? Persze elméleti síkon Model 3, i-Pace és a tényleg megvan oldva. Csak nem az említett keretből.Amúgy meg, magyarul: kuplung, kettőstömegű
(#173800) Qru: ja, meg a Renault származékoknál figyelni kell arra is, hog ami nem magyar piacos, annál az aku 1-3 hónap múlva letilthat, mert azokat csak tartós bérlésre ad a Renault, adott országon belül. Így lehet, hogy van egy elektromos Laguna 2,5-ért, de abba még aksi kell, ami nem kevés pénz (~8000€).
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Nem csak a törésre kell figyelni, ha kifogsz egy vízkárosat azzal nagyon be lehet cumizni. Múltkor olvastam egy vízkáros Ampra történetét (Hollandoknál belepottyant egy csatornába), hát nem éppen happy end volt a vége a strorynak.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest