Új hozzászólás Aktív témák

• 4264adam

veterán

válasz valaki7697 #1 üzenetére

Tavaly hozzád hasonlóan én is kerestem megoldást, mert a PLEX 4K HDR adatátvitel PC-ről streamelve tud 100mbit/s felé menni sokszor. Vannak címek ahol nem okoz gondot a bufferelés miatt, van ami 2-3 alkalommal akad meg 2 órás film alatt, és van ami nézhetetlen mert 10-20mp után megakad.

AndroidTV-re kell váltani, vagy marad az 5Ghz Wifi. Utóbbit használom a nappali Q80 és QN91A háloszobán. Router 2m-re van.

Én is próbáltam az USB to LAN átalakítókat. Sem az LG C2 48 sem a Samsung Q80 TV-m nem tudta mi az bedugva :D

• angyalpc2

aktív tag

Mi szükség van 100Mbit/s -nél nagyobbra?
    Mit tudsz olyat lejátszani amihez ez kevés?
    https://www.youtube.com/watch?v=MfUzzzacwkE
    Ez egy nagyon magas szint, kevés tömörítéssel. Itt látni, hogy BT.2020-vel (ez a legjobb) 80-110Mbps közt ugrál a szint és 10-15 másodperc buffer van, (statisztika gomb a TV YT appon) szóval ha fel is ugrik időnként, akkor sincs semmi, folyamatos a lejátszás. És a legtöbb YT videó is ennél gyengébb. Netflix meg pláne. Ugyan ez a QN95A-m van
    A routerek nagy részén csak 100Mbites Lan csatlakozó van ez meg egy 2021-es tv.

Egyes márkákon van USB3(5Gbit/s), teljesen felesleges, nincs kihasználva. Mikor megjelentek az első 4K Samsung TV-k valamikor 2015 körül, azokon is USB3 volt...De rájöttek közben, hogy nincs rá szükség, egyszerűen nem érik el a sávszél limitet. Pláne ha még tömörítve is van h.265-el. Ezért az USB2 480 Mbit/s elég 30-40Mbyte A wifi erre az USB hubra van felcsatlakozta.
    8K az első tartalom amivel ezt a limitet elérik (ott is tömörítés függő mert van), azokban wifi 6 van.

Azt tudni kell, hogy itt nem a RAW adat megy, mint a HDMI-n ahol 4K-ra 32Gbit/s vagy 48 Gbit/s kábel kell.

• valaki7697

csendes újonc

válasz alaves #2 üzenetére

Igen, azt a választ kaptam anno a hivatalos Samsung termék támogatástól, hogy nincs hozzá semmilyen adapteres megoldás. :W
    De mivel ugye a legtöbb TV-nek ez a nagy gyengesége, mondhatni, hibája, hogy csak 100 Mbps sebességű benne az Ethernet port...
    Ráadásul bosszantó, hogy az akkori, 2021-es kiadású csúcs kategóriás TV-knél, mondhatni, tudtommal mindnél ugyanúgy csak a lassú, 100 Mbps sebességű bennük az Ethernet port csatlakozó...
    (Nem is értem, miért nem tettek bele 1 Gbps sebességűt, hisz a milliós áron forgalomba hozott TV-knél az a gyártói pár száz (esetleg ezer) Ft-os plusz költség nem nagy valami lett volna!!!)
    Akkoriban talán az LG TV-knél írták az USB to Ethernet Adapter-t...
    Gondoltam, egy próbát megér, így rendeltem is abból, amit a legjobbnak feltételeztem, de sajnos az írt, Samsung QE65QN95AAT TV-mnél nem nyert. :(
    Cable Matters USB 3.0 to Gigabit Ethernet Adapter (202013-BLACK):
    https://www.cablematters.com/pc-447-138-usb-30-to-gigabit-ethernet-adapter.aspx

Igen, tudom.
    Végül sajnos az lett a kényszermegoldásom, amit te is írtál, hogy a fasza kis kiépített vezetékes hálózatom helyett az 5 GHz-es Wi-Fi hálózatra kellett váltanom.
    De ugye a Wi-Fi sosem lesz a vezetékes internethez viszonyítva 100 %-os precizitású (sebesség és megbízhatóság terén egyaránt) megoldás. :(((
    Amúgy a router-em pont közvetlenül a TV-nél van, hisz ugye tudom ezeket, amiket írtál.

Azért nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat, hogy időt és energiát szántál a kérdésem elolvasására, majd a válaszod megírására! :R

Ha esetleg valaki mégis tudna valami trükköt, az továbbra is érdekelne! :U

• alaves

addikt

Vezetékes megoldás nincs Samsung-nál (USB to utp adapter nem működik tizenOS-on).
    5 GHz-es wifi-vel ~250 Mbit/s letöltés elérhető (one.hu; spedmeter.hu mérőkkel többször kell mérni a helyes eredményhez, ookla eredménye nem korrekt TV-nél).
    Ha fizikailag (távolság, árnyékolódás, zavaró eszközök) nem stabil az 5 GHz-es wifi, akkor iktass be másik routert erősítőnek.

• valaki7697

csendes újonc

Sziasztok!

1. szériás [2021-es], Samsung QE*5QN95AAT [Ugye nekem 65 colos van, ami QE65QN95AAT, de technikailag lényegtelen, hogy 55/65/75/85 colos készülék] NEO QLED TV-vel kapcsolatban bárkinek van tapasztalata, hogy a One Connect Box-ában lévő, 100 Mbit-es Ethernet port helyett hogyan lehetne nagyobb sebességet vezetékesen összehozni?

Anno érdeklődtem hivatalosan a Samsung-nál, persze, hogy nem tudtak rá hivatalos megoldást (illetve semmi egyebet sem írtak)...

A kérdésemet olvasók közül valaki tud bármi olyan megoldást, ami valóban működik, és akár 1 Gbps sebességű vezetékes kapcsolatot is ki lehessen belőle hozni?

De, ha csak valamivel nagyobb lehetne a vezetékes átvitel sebessége, mint a gyári 100 Mbit-es Ethernet portja által, már az is jó lehet!

Köszönöm szépen előre is, ha valaki esetleg tud megoldásról, és megossza velem!

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés