- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabro0
őstag
válasz
ekkold #24186 üzenetére
Dedikált DNS szolgáltatás többet tud, pl. Adguard Home. Kliensenként látszik ki, mikor, mit csinált és kliensenként lehet blokkolási/engedélyezési listákat; TLD vagy host alapú DNS forwardingot beállítani. Egyetlen Go bináris, kell ennél több?
Egyedül a statikus DNS elég elmaradott, erre több lehetőséget kínál a Mikrotik.
-
gabro0
őstag
RB5009-nél normális, hogy gigabit kitekerésénél TX Queue Drop-ok jelennek meg a fizikai interfészeken? Meg tudná valaki nézni, hogy ott jelentkezik-e?
A only-hardware-queue -> multi-queue-ethernet-default átállás megoldja azokon az interfészeken, ahol gond van, de van egy olyan érzésem ennek nem így kellene működnie
Most ROS 7.17.2 van fent, de korábbi verziókkal is ugyanezt csinálta. -
gabro0
őstag
válasz
Alteran-IT #23322 üzenetére
Arubához a 8 AOS-el lokál kontrolleres, nem kell neki felhő. Első kézből mondom.
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a VLAN setupban
Egy RB5009-re szeretnék olyan beállítást, ahol az egyszerűség kedvéért:
- eth1 az internet uplink,
- eth[2-6] a LAN,
- eth7 WiFi AP három külön SSID-vel, mindegyik külön VLAN-ban, amiből egynek kellene rálátnia a LAN-ra, a másik kettő nem,
- eth8 menedzsment port backupnak.Már olyan háromszor nekifutottam, de még nem sikerült megtalálni a megfelelő beállítást. Van egy hEX S nálam, amin még tudok próbálkozni vagy virtuális ROS. Hogyan lehetne ezt összehozni?
-
gabro0
őstag
válasz
ekkold #23084 üzenetére
A Mikrotik bebootol bármi van, egy általános hardverrel megy a szívás, ha elrontja pl. egy OS frissítés.
Itt is ül a polcon egy minigép i5 8400T-vel, bele lehetne akár 4*2.5G-s vagy 2*10G-s adaptert rakni, de minek? A Mikrotikben pont az a jó, hogy elindítod és működik (kb. fire&forget).
-
-
gabro0
őstag
Mi ezeknek az időjárási radaroknak a hatótávja, amire clearelni kell egy AP frekijét?
-
-
gabro0
őstag
Ti találkoztatok olyannal, hogy amikor linksebességre kihajtja egy kliens az egyik portot, akkor TX queue drop-ok jelennek meg az adott interfészhez tartozó statisztikában?
Az interfész queue-nál a only-hardware-queue beállítást átállítottam multi-queue-ethernet-default beállításra, így nincs gond, de fura
(RB5009)
-
gabro0
őstag
Meggyűlt a bajom a ROS konfigurációval
Korábban Asus AX58U routert használtam router módban, most RB5009 mögé került WiFi AP módban. A korábbi vendég SSID izolációt szeretném reprodukálni Mikrotikben, mi a legegyszerűbb módja ennek?
Sajnos az Asus nem tud VLAN taggingot és az OpenWRT se megy rá. Mondjuk nem bánom, mert Merlinnel nincs vele gond.
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
Nemrég óta használok MikroTiket és eddig elégedett voltam, de az elébb figyeltem fel, telefonon nem jönnek be oldalak. Ki is írja az Android nincs internet. Jó, IP van, nézzük a Mikrotik appjából: connection timeout.
Oké, akkor nézzük kábelen, gépről winbox mit mond: connection timed out
Közben megy a net, bejönnek oldalak, de belépni nem tudok. Nyomogatom még pár percig a winboxot, hátha, erre egyszer sikerül. Belépés után a logban nincs semmi bejegyzés, még a próbálkozásokról sem. Azóta meg egyből belép, nincs timeout. Semmit nem állítottam.
Van ötletetek mi lehet a baja, írjak a supportnak? RB5009, 7.15.3 fw verzióval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3DMark 11 eredmények
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest