- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyula888
tag
Nagyjából átfutottam, amit elsőre látok az az, hogy a vlan interface-t nem kell a bridge port-ba berakni. Úgy célszerű vlanokat csinálni, hogy csinálsz egy bridge-t, oda felveszed a fizikai portokat(ether1-et kivéve), /interface/vlan/ menüben létrehozod a vlanokat az előtte elkészített bridge-ben(pl.: interface vlan add vlan-id=200 interface=bridge1 name=iptv). Utána az /interface/bridge/vlan/ menüben hozzáadod a vlanokat, tagged-ként megjelölöd magát a bridge-t, valamint azokat a portokat amiken tovább szeretnéd vinni a switch-ek felé. Untagged meg ugye azok lesznek, amikre ki akarod rakni az adott vlan forgalmat. Ezután az /interface/bridge/ports menüben az adott porton be kell állítani a PVID-t(ami a vlan-id akar lenni), valamint, hogy tagged/untagged/admit-all(mindenes), ezután lehet a vlan-filtering-et bekapcsolni. Szükség lehet még a tűzfalszabályok módosítására is, azt annyira nem futottam át, de úgy látom default config-os, úgyhogy elképzelhető. Nagyjából ennyi, ha másnak nincs egyszerűbb ötlete és nem hagytam ki semmit. Fontos, hogy a vlan-filtering-et csak akkor kapcsold be, ha beállítottál mindent, különben kizárhatod magad véletlenül a routerből.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest