- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Bár sok a panasz a mikrotikre wifi terén, én azért elégedett vagyok vele, mert az ac2 és az ax3 jele is elég "stabil" tapasztalatom szerint. Nincs sok wifis eszközöm, csak ilyen tendák meg tp-linkek, meg a vodkafone modemje, de azokhoz képest a mikrotik wifije nekem superior. Persze amit lehet én is igyekszem kábellel megoldani.
Viszont nálatok mi az a ROS 7 verzió amivel elégedettek vagytok? (Már hogy ha van ilyen, vagy ha nincs, melyik a legkevésbé rossz?
) Azon a jeligén, hogy a legfrissebb nem mindig a legjobb.
-
Apollyon
Korrektor
Ismét egy új termék:
Chateau PRO ax
Speckók -
Apollyon
Korrektor
Új termék, wAP ax
Videó leírásban pdf.6-os wifi... Már lassan a 7 jön, és még 6E wifis eszközük sincs.
-
Apollyon
Korrektor
Dupla RAM, 128 MB storage, új CPU.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ekkold #22913 üzenetére
Korábban én is nézegettem "mikrotik alternatívát" ilyen mini pc formátumban, de a legtöbbjük valami kínai gyártmány, ki tudja milyen eredetű BIOS-szal. Plusz a támogatás rá is elég necces ha egyáltalán van, így biztonsági okokból elvetettem.
ITX-ből építeni meg nagyon drága, bár az tény, hogy jó sokáig elég lesz és működni fog.
-
Apollyon
Korrektor
Véletlen bukkantam erre, valakinek van ehhez némi köze itt?
Amin megakadt a szemem, az az "egyedi firmware-rel rendelkezik", vajon mi van rajta, valami openwrt talán? -
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Istv@n #20838 üzenetére
Notice
- Starting from RouterOS version 7.13, significant changes have been made to the RouterOS wireless packages. This is done due to a new product development which will require more disk space for hardware drivers so we had to split it in order to maintain old products alongside the new ones. More wireless packages are yet to come. -
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #20798 üzenetére
Én simán el tudom képzelni, esetleg ha már sokkal kisebbek lesznek a VR szemüvegek ezáltal népszerűbbek is, jóval nagyobb felbontással [jelenleg 12K (6K per szem) az egyik legnagyobb], élethűbb grafikával (ha lesz mondjuk Unreal Engine 6-7-8 sok részlettel), nem agyontömörített streamelt szórakoztató tartalmak simán megeszik majd a sok gigabitet is. Persze ez lehet még 10-15 év.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zsolt008 #19241 üzenetére
Régen sokat openwrt-ztem, mert amúgy az egyik legjobb OS routerre, pláne a gyárik helyett. Viszont a routerOS-sel stabilitásban nem veszi fel a versenyt tapasztalatom szerint. Előfordulhat olyan otthoni hálózati igény, amikor az openwrt jobb választás lehet a routerOS-nél, de arra amit írtál, nem. Pláne nem úgy, hogy a hexen nincs is rádió.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Statikus #16628 üzenetére
+1000
Illetve fb helyett jobb lenne ha nem mennének sehova, és inkább ez maradna a haladó topik, és lenne egy kezdő topik. Pl. ez a Mikrotik routerek profiknak/hálómérnököknek – ilyesmi, meg lenne egy Mikrotik kezdőknek topik is, vagy olyan topiknevek, amiből adott réteg kapásból tudja, hogy a kérdése hová való.Én abban nem látok problémát, ha a hálózatokhoz egyelőre nem értő, de érteni akaró valaki akar vásárolni otthonra szánt Mikrotiket. Ha valahol, akkor pont a Mikrotiknél lehetnek egyedi problémák / megoldások adott feladatra, és a kevésbé hozzáértők se lennének rákényszerülve és elküldve a butított döglöttpók kinézetű asusrog kacatokhoz. Az internet úgyis tele van már s**tpostinggal meg tiktokkal, párszáz vagy ezer plusz újra felvetett ugyanaz/hasonló kérdés-válasz már nem ront a helyzeten egy másik topikban. Pláne, hogy némi valószínűséggel még ki is segít másokat is. Szerintem.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
allnickused #14888 üzenetére
Általában nem szoktam reagálni az ilyen indokolatlanul lekezelő és arrogáns kommentekre mint a tiéd, de most kivételt teszek.
Felesleges hitvallási vitát csinálni a dologból, a magyarázat mindössze annyi, van plusz opció, nem kell egyetlenegyhez ragaszkodni. Lehet, hogy elsőre kényelmetlenebb, de mindössze csak pár billentyűkombináció megtanulása szükséges a gyorsabb munkához. Sokaknak ez is fáj, megértem, mert amihez ha csak a kisujjadat is meg kell mozdítani, az már büdös, mint néhány embernek bármi, amiért tenni kell. De nincs ezzel gond, nem vagyunk egyformák. -
Apollyon
Korrektor
válasz
ekkold #14885 üzenetére
PC-s linuxokon miért kell parancssorral sz@rakodni
Mert a Unixes KISS filozófia érvényesül (keep it simple, stupid). Mikrotik alatt énis winboxolok, de amúgy jobban preferálom linuxon a terminált, mert parancssorban mindent egyszerűbben, gyorsabban meg lehet oldani, kisebb erőforrás igénnyel, egér nélkül...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Mr Dini #14143 üzenetére
Ahogy már írták, Mikrotiket legfőképp a RouterOS miatt veszünk, plusz ugye a hw se gyenge. Nekem mondjuk tetszik a design, hogy egyszerű, de nagyszerű, főleg, hogy az ac2-nek ilyen gumírozott borítása van. Nálam ez mindig telitalálat.
A "konzumer" és egyéb "gamer" routerek inkább abban "jobbak" a maguk kategóriájában, hogy erősek wireless szempontból, meg van pár beállítás, de amúgy összességében nem ér fel egyik sem a Mikrotikhez.Ami a ROS ellenfele vagy inkább alternatívája lehet, az az OpenWRT. Rengeteg és nüansznyi opcióval rendelkezik az is. Nézd meg azt is, fel lehet rakni az erősebb konzumer routerekre, amiknek openwrt-vel megsokszorozódik a tudása. Ez is, meg a ROS is remek példa arra, hogy adott hardware-ből mennyivel többet ki lehetne hozni, ahhoz képest mégis buta és bloatware szoftverrel szállítják eme eszközök nagy részét.
-
Apollyon
Korrektor
Tavaly én is beléptem a klubba egy RB750Gr3-mal (hEX), ma pedig egy ac2-vel tovább bővült a paletta. (Gondolkodtam ac3-on is, de elődjét féláron sikerült beszerezni.)
A hex-nek nem volt sok dolga, csak pár eszköz ment rá (notebookok, desktop, tv), most a fiókba megy, mert sajnos kell a wireless. Remélem jóban lesz az androidokkal, mert a szolgáltatós router egy rémálom, a fali tp-link ap (openwrt) meg nem ér el mindenhová a házban, na talán most majd jobb lesz.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mozilla Firefox
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged