- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hibavissza #75252 üzenetére
Félreérthetően fogalmaztam. Arra próbáltam célozni, hogy árban az Oly csúcskategória az már belecsúszik a kifutó FF MILC kategóriába, ergó ha árban ott van illik képileg is ott lennie. Decsak szerintem
-
csurgoi
aktív tag
válasz
hibavissza #75234 üzenetére
Az világos.
De mivel a M4/3-os obi átmérője kisebb mint a APS-C v FF ezért szerintem azon kevesebb fény is jut a szenzorra.
Ha jól emlékszem a M4/3 obinál egy F1,8 az a APS-C -nél a F2,8.
Vagyis konkrétabban egy APS-C-s F2,8 az MFT-nél egy F1,8-nak felel meg. -
madgie
titán
válasz
hibavissza #75224 üzenetére
Fujisként én ezt nem tudhatom, itt jók a színek
De amúgy a viccet félretéve nemtom, írtam is, hogy én nagyrészt fotó alappal ugrok neki ezeknek, tehát nem gradingelek.
-
pandur99
aktív tag
válasz
hibavissza #75201 üzenetére
Én is 45-ösre váltottam, de csak a fényerő miatt. Nyitva viszont jobb a 60-as, vagyis ha a minőség a fontos, a 45-öst rekeszelni kell, akkor meg ugyanott vannak.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #75193 üzenetére
Próbáltam, azzal csak a tömörítés idejét tudod lefaragni, de az effektekhez nincs köze. Mikor 1 percet 30 percig renderelsz abból cpu-tól függően 15-120 másodperc lesz a tömörítés, többi viszont az effektek kiszámolása aminek mindegy mi a kimenet. Ráadásul elég inkompatibilis lesz a végeredmény.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #75193 üzenetére
Cyberlink PowerDirector alatt próbáltam (nekem akkora tudás is elég), jó lenne valami nagyonakciós ár rá, mert amúgy sokallom, amibe kerül.
-
.mf
veterán
válasz
hibavissza #75148 üzenetére
Egyszer már mintha megfutottuk volna ugyanezt a kört, ahol már kiderült, hogy még sosem használtál OMD-t... Akkor már mintha abban maradtunk volna, hogy előbb próbáld ki, majd azután firtasd.
Fizikkel a veletechen megnéztük a stabi nélküli G7 vázán a stabis Oly 300 f4-et és a stabi nélküli 40-150 f2.8-at. Szerinted melyikhez kellett (sokkal) tovább tolni az ISOt?
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #75125 üzenetére
Kifogástalan darab, egy expót sem raktam bele, a tartozékokat sem bontottam ki
De nem, ez nem az, ez ezüst... meg az enyémet max demónak vagy bemutató darabnak illene ilyen állapotban is hirdetni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #74982 üzenetére
& pajibá: Kösz, azóta kijött egy helyi cikk is. Holnap nekiállok és a héten végre befejezem a videó anyag vágását valahogy én is
-
törölt tag
válasz
hibavissza #74976 üzenetére
Nem, viszont ha nincs, az csökkenti az értékét, nem kell annyit fizetni érte.
-
|AP|
veterán
válasz
hibavissza #74933 üzenetére
Nekem pont az tetszik, hogy minimális a vázból kilógó dolgok száma (ha az EVF-et nem nézem, nincs is), míg pl. a Pen F-nél minden irányba kilóg egy vagy több biszbasz, ami lehetne akár ergonómikus is, de nem az.
Ha jó azoknak a gomboknak a nyomáspontja, akkor nincs azokkal semmi baj. -
wms
senior tag
válasz
hibavissza #74925 üzenetére
Köszi még egyszer!
-
wms
senior tag
válasz
hibavissza #74923 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Nekem Oly-m van, így nem érint a kérdés, de érdekelt volna a különbség, illetve a tapasztalatok, mivel nyilván nem véletlen, hogy változtattak. Ráadásul egy barátom most akar Panát venni, engem kérdezett, de nem tudtam segíteni neki. -
dzz
aktív tag
válasz
hibavissza #74854 üzenetére
Hi,
Én ezt vettem:
[link]meg adaptereket EF-re. Minolta és CanonFD obikkal nincs végtelen, Olympus, M42 némelyik működik szépen (aminek nincs, azt nem tudom miért). Csináltam pár tesztképet egy szöveges lapról. A kép rajzossága elvész, életlennek tűnik, gondolom nem véletlenül nem 5-600€ az ára. Csillagokat szeretnék fotózni vele valami kis gyutávos fix obival, ahol amúgy sem olyan fontos a tűéles kép (szerintem, bár biztosan nem lenne hátrány) A legkisebb obim 28-as 2,5-ös. Ha végre nem esne minden nap, ki is próbálnám
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #74854 üzenetére
Kösz! Ezt ni.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
hibavissza #74768 üzenetére
Azok a "szúnyogok" valójában szitakötők
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
hibavissza #74768 üzenetére
A Vérmezőn mégis mire számítasz?
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #74760 üzenetére
Könnyű videózni azt a kutyát amelyik egyhelyben van
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #74756 üzenetére
Van ott még pár drágább üveg...
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #74752 üzenetére
Ne törd még fel azt a perselyt, van még itt azért "majré" rendesen
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #74748 üzenetére
Várjál, ezt nem értem
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #74619 üzenetére
Jó ötlet! Pedig CA-zik rendesen az obifeltét és keni a sarkokat, meg hordózik!
A nagysebességű képrögzítéssel sok látványosat lehet csinálni.
-
ati3x
senior tag
válasz
hibavissza #74610 üzenetére
Nekem hirtelen az ugrik be, hogy egyszer rokon làtogatóbam voltunk úgy 4-5 éve és az egyik rokon meglàtva asszony iphone 4s-ét elkezdte szapulni, hogy milyen szar az àjfon. Mer olyan neki is van, és egy töltéssel csak 4-5 óràt bír, aztàn akkut kell cserélni. De amúgy meg frankó, mert 2 szimes, és olcsón is vette, nem volt 30 ezer, Kínàból. Néztem, is hogy mi van. Mondom muti màr! Édes istenem, azt a gagyi koppintàst! Méterekröl pixeles volt a kijelzö, gagyi fröccsöntés, kézbevéve teljesen màs tömeg. Mondom nézd màr, rakjuk egymàs mellé a két telefont, köze sincs egymàshoz! Erre, pedig szerinte tök ugyanaz, tök úgy néz ki, és ne mondjam màr neki, szar az àjfón. És mindez azért szomorú, mert az illetö amúgy müszaki területen dolgozott, középvezetöként. Szóval nyugi, sok ember azt gondolja, hogy ne hülyítsem màr, mer az ö telója màr 20 megapixeles, az én gépem meg csak 16. És nézzem màr milyen jó képeket "lö"! És mutogatja a dinamika nélküli bemozdult sötét képeit. Ilyenkor tök felesleges belemenni a vitàba, söt a legegyszerübb megoldani azzal, hogy "tényleg, hü de szuper!" mint beleàllni valami partalan vitàba. Mert úgy se lehet igazad.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #74576 üzenetére
Arra gondoltam, amire MrChris: egy mobil jobb ebben (főleg mivel a felsőkategóriában ott már alapelvárás a 4k), de nem biztos, hogy rugalmasabb. Úgy értem ott van egy kis szenzorú, nagy mélységélességű ekv 28mm körüli objektíved és ennyi.
Most nekem (meg a többi Fujis fixb*zinak) jól jöhet az, hogy alkalomadtán be lehet nyomni azt a rec gombot is, nem csak arra szolgál, hogy átprogramozzuk másra
Nem mellesleg egy okkal kevesebb, hogy a Pro2 felé kacsintgasson az ember. Persze az jobb, főleg dinamikában, de végre nekünk sem olyan a videó, mintha egy kétbites, huszonöt pixel vastag színesceruza-készlettel kontúrozták volna ki az éleket.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #74576 üzenetére
Ez inkább arról szól hogy van egy fotósgéped és szeretnél néha elfogadható megnézhető videót készíteni, erre talán jó, mert ami korábban volt az tényleg arra elég hogy soha többet ne is próbálkozz. Legalábbis amit korábban láttam. Lakásban lámpafénynél azért elvéreznek a mobilok, verőfényben persze meglepően jók.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
hibavissza #74425 üzenetére
Mi a kérdés?
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #74379 üzenetére
Irónia...
Sefter: Ha van vaku és használható (és tudja is használni) lehet jobb választás a zoom
-
válasz
hibavissza #74363 üzenetére
Majd tolnak pár ilyet
-
hegyimorc
senior tag
válasz
hibavissza #74352 üzenetére
Hiába lenne kötelező a gyári szám megadása, azt írna be amit akar. Nem lehet ellenőrizni, a vevő sem igen nézi.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #74288 üzenetére
Magam se hiszem, hogy olyan kapitális difi lenne köztük, és számomra a méret/súly sokkal többet nyom a latban.
hito: Gyanitod, hogy lopott és még hozzá is segited az illetőt, hogy többet keressen a cuccon
-
hegyimorc
senior tag
válasz
hibavissza #74299 üzenetére
" nem biztos hogy lopott. Van rá 1% esély."
Cserélni akartak velem drága obit drága obira. (mindkettő többszáz ezres tétel, használtan is) Amit a másik fél adott volna, az listaáron majdnem egy százassal drágább, de 1:1-ben ajánlotta a cserét. De nem volt hozzá semmi. Se papírok, se doboz. Nem mondom, hogy hány % az esély, mert nem is érdekel. Nem kértem.
-
hito
nagyúr
válasz
Ha fordítva lenne se venném meg
-
konyi79
addikt
válasz
És mennyire igazad volt. Ezért írtam amit írtam.
-
konyi79
addikt
válasz
hibavissza #74288 üzenetére
Ha ezt felbontással írtad volna (gyanítom arra gondoltál) marha jó aláírás lenne
-
válasz
hibavissza #74271 üzenetére
Szeretek minimum ISO-n dolgozni és nem feltétlen maxra nyitni a rekeszt. Ergo valamennyi stabi nem árt.
#74268:, "nem kell a vevőknek a pdaf..." - mintha az Apple csinált volna ilyen beszólásokat, amikor a szifon funkcióit csepegtette ("áá, nemkell GPS" - aztán a második generációban már volt). Meglátjuk, ha eszük van, felsőkategórás (!=divat) gépet nem adnak ki a jövőben nélküle.
-
Nippon
őstag
válasz
hibavissza #74271 üzenetére
Nem, én nem vagyok stabifetisiszta.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #73889 üzenetére
Na ez még a jutubon már sima ablak nézetben is ütős. A lentebb linkelt Oly em5mk2 nyomába sem ér, az ablakban is vacak volt, részlettelen...
-
Nippon
őstag
válasz
hibavissza #73803 üzenetére
Az az akció amiről beszélsz az lejár. Régóta 199ezer a kit a legtöbb normális helyen, most meg 179 akciósan, ami mindjárt le is jár. Ettől függetlenül nagyon nincs értelme akciózni, mert még mindig oda lehet tenni a konkurencia mellé, az A6300 meg annyival drágább, hogy nem veszélyeztetik egymást egyelőre. Nem emlékszem, pontosan de valamelyik cikkben írták, hogy nem váltja az A6000-est, hanem fölé érkezett.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #73798 üzenetére
Korábbi évek vázdömpingje után kvázi kivezeti az apsc vonalat, elég fura, mi lehet az oka?
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #73699 üzenetére
Ma volt 144-ért E-M10 kit az emagon
-
neevous
tag
válasz
hibavissza #73489 üzenetére
Foleg, ha Lightroomozol, akkor tudsz teljesen jo profilokat gyartani a gepeidhez.
Volt GF1-em, E-P1-em, E-PL1-em, GH1-em, G3-am, most X100-am es mindegyikbol ki lehetett hozni a konzisztens nekem tetszo profilokat, ameddig ehhez van megfelelo mennyisegu informacio, de ez mar a sokak szerint hasznalhatlan 12mp-es szenzorokban is megvolt. A dinamika egy masik tortenet, de nem ereztem ebben sem oriasi kulonbseget a 12mp-es szenzorok es a GH2 kozt peldaul. Ebben nekem lenyeges ugrast az X100 hozott, ami foleg fekete-feher konverzioknal jon elo.
Az egyetlen kulonbseg amit latok a ket gyarto kozott ilyen teren (azok a gepek kapcsan, amiket probaltam), hogy a Panakkal melosabb a profilgyartas, de ha ez megvan, akkor nincs szignifikans kulonbseg a gepek kozt, annak ellenere, hogy tonalityben jobbak a dobozbol kiveve az Olympusok. Persze ha Olympusos szineket akar feltetlen valaki, azt roppantmod nehez profilozassal letrehozni, mert nem sok koze van a valosaghoz.
Nem vagyok a techbuzulas hive, de itt nagyjabol le vannak irva a dolgok, hogy miert lesz mas mas gepekbol ugyanazzal a szenzorral mas vegtermek.
[link] -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #73494 üzenetére
Nemtom hogyan. Most frissítettem Lr CC-re és pixelre ugyan az lett mint amit a 6.1.1-el csináltam.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #73491 üzenetére
Kíváncsivá tettél! Van megosztható jpg-d amin látni a javulást? Nekem még nincs CC-m csak Lr 6.1.1.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #73489 üzenetére
Csak megszokta a szemed
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #73371 üzenetére
Ilyen csoda szenzora ha jól emlékszem a canonnak és sonynak is van. De ettől még generációnként ~1/3 iso zaj javulás szokott történni, mint ahogy dinamikában is hangyányikat tesznek bele. Valszeg centre kiszámolják mennyit adagoljanak, mert ha többet adnak mint elégséges az mind kidobott pénz.
-
Nippon
őstag
válasz
hibavissza #73352 üzenetére
Az általad belinkelt képen nagyjából fedésben vannak. Aztán megnéztem az oldalt és írtam, hogy így már világos. Magyarázat nélkül a beszúrt diagram megtévesztő.
-
Nippon
őstag
válasz
hibavissza #73343 üzenetére
Mást mutat, mint a DXO. Meg lennék lepve, ha dr-ben lelépné az A6000 szenzorát.
-
Nippon
őstag
válasz
hibavissza #73328 üzenetére
Aha, szép álmokat!
-
MrChris
nagyúr
válasz
Csak a Econ meg ne lássa
Amúgy meg a GX7 16MP-es szenzorhoz képest is hangyapöcsnyi volt a különbség amit a fényerős fix kínálattal át is ugrik a m4/3. -
válasz
A GX8 lapkája tényleg jó
Amúgy akik a fuji-t hiányolták a DXO-s okosságból, itt pár fuji váz fent van, igaz, nem az x-pro2.
-
eeXaa
addikt
válasz
hibavissza #73287 üzenetére
természetesen nem lehet
-
eeXaa
addikt
válasz
hibavissza #73283 üzenetére
kimondottan figyelni kell rá, már elég kis bemozdulások is kriminális eredményt szülnek... nem is használom csak akkor ha tudom hogy biztosan meg tudom tartani... street-re, telére reménytelen... tájképre talán...
-
hegyimorc
senior tag
válasz
hibavissza #72934 üzenetére
"-Mi harminc?
-Mi mennyi?"akarom mondani, mit látunk az y tengelyen?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #72313 üzenetére
Exif infóban White Balance - Autot ír és gondolom eszébe sem jutott a tagnak finomhangolni, szal szvsz ez a szokásos magentába boruló sz*r pana awb hibája
-
lenan
aktív tag
válasz
a bőrszin rémes, a mellek jók
-
sideburns
aktív tag
válasz
Bewbs!
-
eeXaa
addikt
válasz
lucky bastard
-
válasz
hibavissza #70956 üzenetére
elírtál valamit, rád szóltak és te ahelyett, hogy annyit mondanál, hogy oops, folyamatosan kakaskodsz. nem szeretném ezt pszichoanalizálni, sőt, az egész kör végtelenül fölösleges és kínos, eleve csak azért írtam rád, mert éppen azt fejtegetted, hogy a pana marketingeseit hogyan péklapátolnád meg, és hát ilyenkor épp kínos az erősen helytelen írásmód.
-
ez itt egy vonal, több kommentet a témában nem szeretnék látni! pont.
-
válasz
hibavissza #70932 üzenetére
ezt a klassz témát most sikerült így holtából előszedned és felmelegítened
egyébként meg annyi történt, hogy csúnyán elhelyesírtál valamit, amit kivételesen szóvátettek, amire egy "hoppá" is épp elég válasz, ám valószínűleg nem sikerült megemésztened a nagy tettenérést, mert azóta is inkább visszatámadsz/dumálsz folyamatosan (újabb helyesírási hibákat vétve). most is.
abban igazad van, hogy nekem nem kéne gúnyolódnom, neked viszont már az első visszaszólós kommentet sem kellett volna megírnod.
(a kérdés költői, a témát meg azt hiszem, lezárhatjuk)
-
válasz
hibavissza #70875 üzenetére
lehet, hogy a nagybetűről is leszokom, mert azt mondják, hogy az menő
bocs, de tényleg hagyjuk abba. az meg szuper, ha csak elgépelés volt
-
válasz
hibavissza #70873 üzenetére
felőlem bátran, nem én írom őket. ám ilyen hibát ott azért nem fogsz találni. remélem többet itt sem
-
válasz
hibavissza #70861 üzenetére
Panákban. egyszer én is péklapátoznék a fórumban helyesírásilag
-
Haugland
aktív tag
válasz
hibavissza #70861 üzenetére
Én a G6-ban a focus peaking válpztatható színeit sem találtam meg mindezidáig...
Mondogattam is magamnak nem keveset, hogy: F.T.F.M. de "csakazértse"... -
gorgo
őstag
válasz
hibavissza #70569 üzenetére
Számtalan minőségi üveg van, ami kellően éles. Tény hogy a júzerek 90%-a rémes szokásokkal rendelkezik: szarrá élesítik a zajt és megspékelik még egy kis ultrabrutál szaturációval és mikrokontraszttal. Szerencsére mi nem ilyenek vagyunk.
-
válasz
hibavissza #70569 üzenetére
Szoftveres élesítgetéstől a hajam égnek áll. Slusszpoén, amikor tűéles képalkotást tudó rendszerekből kinyert videókat/fotókat annyira utánhúznak, hogy még smirglire rajzolva is jobban mutatna a téma
-
csacsi77
senior tag
válasz
hibavissza #70394 üzenetére
Nem gond.
Nem volt gyíkja, tökéletes kis masina. Minden tud, sőt még többet is, mint amit én várok egy géptől. Bátran ajánlom mindenkinek.
Csak máshogy alakultak a dolgok..... -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #70318 üzenetére
A műanyag a kit, metal a dobozos.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #70298 üzenetére
Ahhoz rohadt sokat és sokáig kell cserelgetni az obit, hogy ennek jelentősége legyen. Ellenben a nagyobb súly/métet és a nem videóra optimalizált lencserendszer preferáltan videóra történő használatnál igen.
hito :Teljesen logikus, hogy más (eladó) fizesse meg a csapongásaid árát ne te bukj
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #70298 üzenetére
Van fém bajonettes 14-42 II is nem?
Szerk: -
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza #70192 üzenetére
Biztos a véletlen műve
Ha ilyen szűkös a keret elgondolkodnék rajta, hogy valós igény-e a 4k vagy csak hype. Mert lesznek vonzatai a feldolgozó PC-től a megjelenítőkön át az archiváláshoz kellő tárhelyig.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #70142 üzenetére
Volt E-M10-em, ahol ugyan nem öttengelyes a stabi, ellenben baromi hatékony az is. Szerintem videónál aranyat ér, ellenben fotónál ritkán volt rá szükségem. Közhely, de a stabi fotónál nekem inkább a tele tartományban fontos, ott meg az optikai előnyt élvez.
-
love
tag
válasz
hibavissza #70089 üzenetére
Lehet akkor keresek valamilyen obit, mert leginkább az AF gyorsaságával van bajom, esetleg a zajosság, de azt nem tudom,hogy mennyivel lenne jobb pl az e-pl5 ebből a két szempontból.
A Fhd csak jó lenne,de az nem szükséges annyira mint a másik kettő.(#70088) ati3x
-
.mf
veterán
válasz
hibavissza #70081 üzenetére
"Én megkérdőjelezem a stabi értelmét fotónál. Több a hátrány mint az előny.
[...] marginális. Meg lehet lenni nélküle. ""Megkérdőjelezi az értelmét". "Marginális", azt mondja
Jót mosolyogtam, köszönöm. 20-assal jópárszor 1s kézből, jah, szerintem is marginális
"Állítólag az Oly 5 tengelyes stabija csoda és mindent megfog. Nekem még nem volt."
Itt van a kutya elásva. Addig meg hiába általánosítasz. Azzal nyugodtan fotózok normál és rövidebb gyútávokon reciprokszabálynál 2 FÉ-kel hosszabb záridővel, és ha eléggé odafigyelek a teknikára, kicsit trükközgetek, akkor a 3-4 FÉ képek is elég jó arányban sikerülnek, néha még elfogadhatóan éles 5-6 FÉ kép is összejön pár próbálkozásból.
Ellenben normálnál hosszabbat nem szereti. A 45-ösnél 1/30 a határ, ami csak ~1.5 FÉ. Szóval mindent sajnos nem fog meg. Elvileg az EM5m2 viszont a hosszabb oldal teljesítményén javított, de azt még nem próbáltam alaposabban.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza #70081 üzenetére
Mindent nem, de tényleg baromi jó. Szerintem, ha egyszer lesz egy ilyen stabis cuccod, meg fog változni a véleményed.
-
m3ss
veterán
válasz
hibavissza #70073 üzenetére
en arra gondoltam, hogyha eleg nagyot villantasz akkor mind1 milyen zaridod van, mert a vaku fog mereviteni.
amugy stabis az em5, nem? csak ki lehet mar tartani 1/60-nal. -
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza #70063 üzenetére
Amin jól futnak a játékok, azon tudni fogsz képet szerkeszteni is.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #70026 üzenetére
Ne is mondd, az Adobe melyik Fuji filmszimulációját b*ssza el? Hát az X-T1-ét
(meg az X-E2-ét) Ott az olcsójános X-A1-em, sokkal közelebb áll a gyári JPG-hez bármelyik színmódban, sokkal kevesebb utómunkaigénye van az azokkal készült képeknek.
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #69982 üzenetére
Igenjó lett. Nekem jobban kézreálnak a tekerenytyűk is mint a sima e-m10-en
Az időjárásállóságot én is beviseltem volna, hát vakut szereznem kéne, 4k timelapsot megkapta de lehetett volna videó is.
Bár a videó menü nagyonsokat változott.
Igazából így a -15%-al még jó volt nagyon -
törölt tag
válasz
hibavissza #69984 üzenetére
Autót és lakást akkor nem fogsz venni soha, úgy látom
Én úgy szoktam, hogy nem az átlag fizetést nézem, hanem hogy a saját havi fizetésem egy bizonyos százalékát ne haladja meg. Ez azért "probléma", mert ha emelést kap az ember, akkor nincs több kifogás...De amúgy ezeknek szerencsére megy le rendesen az áruk, fél év múlva már talán be fog férni a keretbe. Bár igazából azt szeretném még mindig, hogy az EP5-nek jöjjön utódja, vaku helyett egy evf-fel.
-
válasz
hibavissza #69984 üzenetére
"...egy havi magyar átlagbérnél többet nem vagyok hajlandó kiadni olyan fogyasztási cikkért ami nem munkaeszköz..."
Megértem a véleményed.
Még akkor sem, ha hosszú távra - 3-5 évnél tovább - tervezed az eszköz használatát? -
törölt tag
válasz
hibavissza #69982 üzenetére
Én hasonlóan vagyok a GX8-cal, bár a 4K meg úgy általában a videózás nem érdekel, de külsőre nagyon bejön, csak kicsit sokba kerül
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #69871 üzenetére
Munka az más, nekem csak hobbi.
Jó lenne egy stabi, igazából elég lenne ha a remegések nem lennének, nekem nem szükséges hogy ússzon. Egy helyben állva, forogva, mozgatva nincs nagy vész, de ha elindulok akkor már elkélne valami. Szenzor/OIS elég is lenne. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #69869 üzenetére
Értem, sokba fáj a7-re biztosan, de mindegy is mert mikrora se olyat tervezett, hanem metabonos adapterezett fixeket. Ez egy negatív előítélet volt részemről, szúrós viccnek szánva hogy a fél millás 4k-s cuccot így tervezi üvegezni...
Én meg szinte csak a 20-ast.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #69867 üzenetére
Eztet mostan nem értem.
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #69860 üzenetére
Sokba, de nekem elég lenne egy váz is , már küldetném is rá komámmal a canon fd 55/1.2 ssc-t
Meg a 35mm f2 concave lencsét se vetném meg egy kis thorium bevonattal
Az olyt megtartanám az af-es obikkal mellé -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #69860 üzenetére
Az mindegy mert helios lesz rá
-
hito
nagyúr
válasz
hibavissza #69857 üzenetére
Én ebbe most inkább nem folynék bele
-
GyureX
tag
válasz
hibavissza #69744 üzenetére
nem vágnám zsebre...neeeem
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #69741 üzenetére
Nem, a G sorozat arról szól a G6 óta, mennyire lehet elb@szni a Leica R vázak renoméját a hasonló forma melletti borzalmas építési minőséggel
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #69738 üzenetére
Gondolom az kettéágazó GFx vonal "még kisebbek vagyunk" leágazásaként, ahogy az elődöknél úgy itt se cél. (+ spórolás)
-
szpetri
tag
válasz
Mert akkor az már nem GM, hanem G
Én a magam részéről már azon is csodálkoztam, hogy kereső került rá. -
scarabaeus
őstag
válasz
Mert ha ugyanakkorában megcsinálják úgy, mint amilyen most, akkor elgondolkoztam volna rajta, hogy esetleg a GM1-ről átállok rá (de még akkor se lett volna biztos).
(Más: a Pana kompaktok közt pedig arra is volt példa az utóbbi időben, többek közt, hogy a következő generációban nemhogy forgatható kijelző jött, hanem az addigi érintőképernyőből is simára váltottak vissza: TZ60->TZ70.
)
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #69690 üzenetére
Nem így értettem a dolgot, arra utaltam, hogy az Adobe-féle színmódok legjobb esetben is csak nagyon erős közelítések, de soha nem hozzák teljesen ugyanazt, mint a gépi módok.
Amúgy nem tudom, mivel a legjobb a Sony RAW, gondolom szubjektív ez is. Én már 99%-ban LR-ban csinálom az ilyesmit.
-
gorgo
őstag
válasz
hibavissza #69514 üzenetére
bakker, ezen lovagolni, hogy f8-on már kezdődik a diffrakció. Ezen csak nevetni tudok!
sz*rd le a matekot, fotózz!
(de ha rám hallgatsz, felőlem matekozhatsz is és nem fotózol. Melyik jobb?) -
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza #69512 üzenetére
Szard le a nyomtatást, állítsd be a pixel alapú kört, és ott látod, hogy a 12 Mpixeles szenzornál f8 még nem okozott diffrakciót, a 16-oson meg már igen. De ez tényleg csak pixelkukkolás monitoron 100% crop esetén.
Sőt az 50 Mpixeles 5Ds is beüti a fejét f8 előtt, ha kukkolni akarod.Szerk: a print nem egyenlő a monitorral.
-
válasz
hibavissza #69500 üzenetére
Állítsd át 20/20-as sasszemre, meg úgy, hogy belebújsz a monitorba, és akkor a kalkulátor szerint is... nem a kalkulátor szar, csak a) kezelni kéne tudni, meg b) főleg nem pixelbuzulni.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #69496 üzenetére
A közhiedelem szerint. A matek mást mond.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #69446 üzenetére
Gyorskeresés mellett opciók / Részletes keresés / Szűrés felhasználó szerint
-
Peat;)
veterán
válasz
hibavissza #69411 üzenetére
Az emberek ma már nem mászkálnak márkaboltokba, amennyi gyártó és termék van ez nem is lenne megoldható, becsülendő hogy van még 1-2 de nem ez a jellemző fogyasztói igény. Ilyen túlkínálat mellett az ember oda megy ahol minél többet lát, felfogás kérdése hogy ez most a multi hibája akinek feladata eladni a terméket, vagy a gyártók hibája hogy ilyen sok márka van a piacon. Szerintem egyiké sem, szimplán ezek a dolgok a fogyasztókra is hatással vannak, amihez nagyon nehéz alkalmazkodnia egy kisebb boltnak, a magas minőségű kiszolgálás, szaktudás egy ideig még remélhetőleg megtalálja azt a célcsoportot ami életben tartja. Tegye fel a kezét aki úgy vesz tv-t hogy előtte nem megy be egy multiba. A fényképező lehet hogy más téma kicsit, de ne magunkból induljunk ki, hanem az átlagból.
-
totálkezdő
tag
válasz
hibavissza #69411 üzenetére
"Működhet, de akkor fizesse az anyacég a rezsimet." Hehehe, hol élsz Te? Nem a Mintabolt diktál az Oly ilyen olyan vezetőinek, hanem fordítva van. Tudnék erről a (kiszolgáltatottság) témáról egy kisebb kötetnyit írni, de az már túl off lenne itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Linux kezdőknek
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek