- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Mobil flották
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_ #88571 üzenetére
Már nem, de nem lenne akadály elszaladni érte, viszont van kolléga is, aki kölcsön tudja adni. Azért köszi!
De talán még megkereslek ezzel ha a kolléga elutazik az ünnepek alatt.
csurgoi: Az enyém teljesen új. A dobozt nem előttem bontotta fel a garijegy miatt, de minden gyáriasan volt lefóliázva és becsomagolva, a váz expo számlálója is nulla volt. Hogy lenne-e idejük egy ilyen átverésre karácsony előtt 2 héttel azt erősen kétlem, de nem tagadom, hogy ilyen megtörténhet (úgy általában véve a webshopokra értve). Ezért is vagyok a személyes átvétel híve.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_ #88518 üzenetére
Én a Panasonicot kevésbé féltem, hiszen ők is beleugranak a full frame vonalba. Ha lesz nagyszenzoros GH erősen videóra kireszelve, akkor rohadt kemény időszak jön azok számára, akik most a sub-10k USD vonalon kínálnak professzionális videós eszközöket.
Az Olympusnak én nem jósolok nagy jövőt ha ezt az irányt tartják. Amit amúgy rohadtul sajnálnék.
-
totálkezdő
tag
válasz
Mercutio_ #88518 üzenetére
"Számomra régen és most is a kis méret (váz, obik, rendszer) volt az m4/3 előnye.(...) több kicsi, ügyes obit és 1-2 kisebb, de nem lebutított vázat várnék a rendszerbe." Tökéletesen egyetértek, bár nekem a TE GM5-öd már túl kicsi; én a PL2 méretet preferálnám, és maximum az Olympus M10 III/M5II-ig mennék. Az viszont tényleg nagyon jó lenne, ha lenne több kicsi ügyes obi.
-
Ereshkigal
őstag
-
konyi79
addikt
válasz
Mercutio_ #88514 üzenetére
Nem tudom, hogyan válaszoljak neked óvatosan, de igen, függetlenül attól, mennyire van értelme a mostani FF-et mindenkinek áradattól.
Az mft számtalan előnye közé eléggé hátra sorolnék egy 3000$+-os vázat, a 300f4-en kívül én nem is tudom annyira értelmezni már a pro vonalat se. -
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_ #88443 üzenetére
Akkor egy kis tipp, ha érdekel jó áron a 17/1.8.
Mammut media markt-ban amikor járok, mindig megnézem az Olympus objektíveket, lassan 1 éve látok cetlit a 17-ről 99.990 Ft-ért, ami még mindig jó ár. Black Friday-nél ebből akcióztak és nem az eredeti, 159.000 Ft-os árából. Simán lehet, hogy azt "hiszik", hogy ennek ez az eredeti ára.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Mercutio_ #88443 üzenetére
MM amúgy is mostohán bánik az Olympus cuccokkal
Dolgoztam ott ket evet, nem az MM feladata, hogy az Oly promozva legyen. Arrol nem is beszelve, ha nem adnak az eladonak bonuszt az eladasok utan, akkor kiteszi, mert ki kell, de szamara az a cucc megszunt letezni, mindenki penzbol el. -
jube7
tag
válasz
Mercutio_ #88322 üzenetére
Ha így nézzük, marketing az összes kitobi, a régebbi Oly SWD-k, stb, stb. Persze, ha van rá pénzed, vannak/voltak nem marketing-obik is
-
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_ #88229 üzenetére
Ez alapvetően bullshit.
Bármilyen irányú elmozdulás előfordulhat fotózás közben is. Az igaz, hogy a 3 tengelyes sokkal jobb, mint a két tengelyes, és nincs akkor ugrás tovább az 5 tengelyes felé, de rövid ideig volt nálam E-M10mI, érezhetően jobb az M5mII és az M1mI stabija.
szerk: az volt már, hogy van ára a Sigma 56/1.4-nek?
Nagyon elgondolkodtató...
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Mercutio_ #88186 üzenetére
A Panasonic szenzoros Pana vázak és a Sony szenzoros Olympus vázak között azért nem csak csillagfotónál jön ki a difi. A GM1-em és az E-M10mk2-m között látható különbség van magas érzékenységen: az Olympust ISO3200-ig is elengedem, ahol még elfogadható a zaj mértéke és nem esik szét a kép sem, a színek is rendben vannak (nekem), a GM1-et viszont nem engedem ISO1600 fölé, és a színeket mégsem adja vissza ugyanúgy, mint az Oly az 1 EV-vel magasabb érzékenységen.
A GM1-ben a 16 Mpixeles Pana szenzor van, ez van a GX7-ben, és talán a G80-ban, GX80-ban is. Az újabb Panák, amikben Sony szenzor van (GH5, G9 mindenképpen az IMX272-vel), már nyilván nem mutatnak érzékelhető különbséget az Olympus-hoz képest. Az ugyanolyan szenzoros Panákon belül az anti-aliasing filter megléte/hiánya, a képfeldolgozó szoftver finomodása persze okozhat még különbséget az egyes modellek között.
inzsellér: teljesen OK, de a G9 Sony szenzoros, ezt a képet egy Pana szenzoros Panával nem biztos, hogy így meg tudnád lőni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Mercutio_ #88124 üzenetére
Legutóbb 1200-ért láttam az Em1 II vázat míg az XT3 kit 1500 volt. Szerintem ennyiért csak az veszi meg az Olympust aki már vett 3 db 12-100-as objektívet.
(#88125) topikk: igen fotóztam már vele.
Én csak arra reagáltam, hogy jelenleg az árképzésben sem tudják tartani a lépést, erre beröffentik a pletyitraktort, hogy majd januárban....Majd januárban...majd megmutatjuk.
Nekem ebből az jött le, hogy nem csak technológiában, de marketingben is kemény lemaradásban vannak.
Az igaz, lehet a japók meg zabálják. -
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #88096 üzenetére
Nekem nem jó az időpont + a
világváros másik oldala. Az előadás és a képek biztosan érdekesek, de amúgy mit várhatunk? Megtudhatnánk milyen k. jó a 300 f4 + E-M1X. Ja, azt még nem, csak az Mk II.-t.Tudjuk, ettől még nincs rá keret, és hát ahányszor fotóztam 300 mm-en elég értelmetlen is lenne pénzt tenni bele.
gorgo pedzeget egy kocsmázást az offosban, ha most hozzáfogunk szervezkedni talán a karácsony meg szilveszter közti szabi alatt össze is jöhet.
-
-
-
válasz
Mercutio_ #88011 üzenetére
Úgy legyen, én ezeket az apróságokat sajnos csak képen csodáltam
Lényeg, hogy legyen egy tényleg zsebben elférő, 200g-os vázacska is, a jelenlegi megszokott tudással (IBIS, 20MP BSI szenzor, 100mbit/s hevc videó). Ehhez passzolna a robusztus kivitel, kvázi "akciókameraként" lehetne használni, anélkül, hogy az ember szívinfarktust kapna attól, hogy pl leesik a sárba a gépecske. Tudom, ehhez új lencsék is kellenének, leginkább a picikönnyű de fényerős fixekből (pl 1.7/20) látnék szívesen vízállót. (+persze a vízállóságot is "fel kéne találnia" az olypanának, eddig csak esőálló cuccokat csináltak)
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_ #87933 üzenetére
Nem veszem annak, mert gondolom arra gondoltál, hogy úgysem helyezem sarokra azt, amit szeretnék megmutatni a képen.
Viszont amikor nagyobb épület a téma és amennyiben az képszéltől képszélig ér, akkor egy elég nagy sávban látható a jelentős lágyulás a széleken, míg a kép közepe bitang éles. Ez tájképnél persze nem annyira zavaró.
-
csacsi77
senior tag
-
-
válasz
Mercutio_ #87657 üzenetére
Ehhez még fejlődni kell a technikának. Ahogy 4éve azt is nehezen tudtuk elképzelni, hogy egy rx100V képes lesz full-szenzor readout-tal 4k videót produkálni, most ugyanez a kérdés a 4k fejlettebb szintjeivel kapcsolatban.
Amúgy picikönnyű 4k60p képes kamerám épp mostanában lett, 1"-os szenzorral, és nem hisztizik, hogy melege van
Hátsó gondolat, hogy a madárka utódja ne egy egybeépített "késztermék" legyen, hanem valami olyasmi, ami azt a kamerát viszi, amit én választok hozzá.
-
evo87
őstag
-
neevous
tag
válasz
Mercutio_ #87443 üzenetére
Nem, eladtam az X100-at es most csak az E-M10 II van meg klasszik komboval (14-20-45). A GF1-re is azert gondoltam, hogy rapuszilom a 20-ast es jon velem minden nap.
Melle megvan meg a filmes cuccom is, de kicsit abbol visszavettem, mert ahol lakok iszonyat draga a labor es a szkenneles, otthon szkennelni meg 3 ora/tekercs.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Mercutio_ #87350 üzenetére
Kicsit overkill a kérdésre, de most jött meg nemrég és tetszik, hátha segít f valakinek. Az aksikat még keveset teszeltem, az alapján okék. Ami bejött, hogy a konnektor fejen van 2 usb, tudok mellette egy telefont is 1 konnektorról tölteni meg a töltő is micro USB-s, így hordozható aksirol is mehet (mondjuk nem próbáltam, hogy elindul e a töltés, és most kölcsönbe van). Szóval így egybe jó a csomag. Ha valakinek ezek külön megvannak, akkor nyilván nem éri meg ennyit kiadni érte, de ha kell akkor nem olyan drága.
[link] -
Royo85
tag
-
inzsellér
tag
válasz
Mercutio_ #87104 üzenetére
Emlékeim szerint f/4, ISO 1600 és 60 sec volt a beállítás a sorozatban, legközelebb kipróbálom ezzel a funkcióval, esetleg hasznos lehet, viszont minden zajcsökkentés elmossa az apró pontokat, így kíváncsi leszek az eredményre (lövök majd mindkét módban, csak legyen már háttérfény- felhő- és Holdmentes helyszín és időjárás)
-
-
voriae
tag
válasz
Mercutio_ #86973 üzenetére
Hát az egyéni ízlés kérdése, hogy ki milyen képet szeretne készíteni, nekem pl. nem szempont, hogy egy 300m hosszú tehervonatnak minden métere éles legyen. Különben nem FF-en művelem ezt, hanem APS-C-n, vannak egyéb szempontjaim is, pl. hordozhatóság, megfizethetőség, ne-legyen-Sony
. Ha a fények úgy indokolják, akkor nem rekeszelek a 35/1,4-es obin sem. Kellő távolságból azért egyáltalán nem olyan rettenetes az. A Fuji 35-ös (esetünkben) képminőségét pedig teljesen nyitva is kiválónak tartom; 20-30 méteres tárgytávolságnál 30-50 méter 'vastag' az éles tartomány kb., de a többi rész sem full homály. Egyébként biztos rohadt igénytelen vagyok, de rendszeresen használom a Fujin a 12800-25600-as ISO-kat is. A Pana GX80-on max 3200-ig mentem, az EM10-en meg 1600-ig; azonos elvárásokkal (=FHD-ben legyen vállalható a kép). Lehet a tesztek nem adnak ekkora különbséget szenzorban, de nekem ez a tapasztalásom.
A szenzorstabi, ami igazán hiányzik! -
hibavissza
veterán
-
topikk
senior tag
válasz
Mercutio_ #86947 üzenetére
Igy van. Pont most neztem az egolbal-on / e-infinity-n, hogy egy G9 / E-M1ii 1200-1300 EUR, mig egy Sony A7iiii, amitol mindenki hasra esett hogy milyen olcso 2000 EUR. Ez azert nagy kulonbseg. Es igazabol a szenzoron kivul mindent tud egy m4/3 csucsgep is, talan a koveto AF gyengebb kicsit. Vannak olyan funkciok/parameterek is ami viszont a Sonynak nincs vagy jobb az m4/3.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #86913 üzenetére
Azért tettem be, hogy lásd: sem a Sigma18-35-öt, sem a 17-70-et nem tudod kiváltani MFT-n semmivel. Vagy mondjuk a Sony 18-105mm f4-et sem. De ugyanez bármelyik más rendszerre is igaz, mindenhol vannak egyedi ajánlatok. A 12-32 meg jó obi, de messze nem annyira, mint amekkora hype van itt körülötte.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #86901 üzenetére
(#86901) Mercutio_
Mert a fényerős zoom melyik rendszeren kerül 40 ezerbe, hmm?
(#86902) MrChris
Azért az már kimeríti a pofátlanság kategóriáját, hogy képes vagy sokadszorra olyan képet betenni, amelyről többször is leírtam már, hogy a kép széle torzításkorrekcióval érintett területet érinti...
(#86903) jaanoo89
Volt Pana palacsintám is, tényleg jobb, bár az itteni istenítése a tényleges tudásának ismeretében azért megmosolyogtató.
"adapterezett megoldásokat nem veszem számításba. Szerintem az azoknak való, akik nem akarják eladni a régebben vásárolt, szeretett objektíveiket"
Nem, ez egy közkeletű tévedés. Sokan veszik azért, mert feleannyiba kerül, mintha egy MILC-obit vennél. Vagy mondjuk mert egyszerűen nincs olyan obi, ilyen például az én Sigma 8-16-om.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mercutio_ #86874 üzenetére
Sajnos nincs mit mesélnem, nincs ilyen vázam. Egyszerűen csak egy még tovább csiszolt gép lett, persze megkérik az árát, de ez mindig így van, később, szerintem őszre normalizálódik.
hibavissza: ha ezeket belerakná a Pana akkor mi marad a G80-nak, vagy az utódjának? Bár Panában szerintem nem lesz pdaf.
-
voriae
tag
válasz
Mercutio_ #86732 üzenetére
Most frissítettem XT20-on a 2.0-ra, kb egy órán át kellett gúgliznom, hogy megszűnjön a villódzás és még 1-2 apró újdonság. Persze még mindig jobban jártam, mint az XT2-ősök a bugos, fagyasztó frissítéssel. Azért go Fuji, ez is az életérzés része, érezzük a törődést!
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_ #86705 üzenetére
Talán én lehettem az egyik hang. Amikor nem tudtam mire vélni mi baja, neten rákerestem a jelenségre és eléggé sok bejegyzést láttam nemzetközi fórumokon. Volt olyan is hogy kifogott az illető 1-t, majd cserélték és az is zárhibás volt, ugyanazzal a jelenséggel. Annak persze extrém kicsi a valószínűsége, hogy egymás után kettő is rossz legyen, de jó páran írtak erről, ahogyan az IS1-es E-P1/E-Pl1-ről sem két hozzászólást látni.
Persze akinek jó a váz, nem fog fórumokhoz fordulni, mert nincs gondja, így valóban nehéz leszűrni, hogy hány gépet érinthet. Most már tudjuk, hogy keveset.
Én magam részéről szinte biztos, hogy megveszem a kiterjesztett garanciát, ha jól sejtem akkor az 6 év gari időt jelent, tehát kiszolgálná a tervezett időt, a többi pedig ajándék.
-
Oly-Service
tag
válasz
Mercutio_ #86697 üzenetére
Csak 1 megjegyzés: Egyáltalán nem gyakori a zárhiba. Talán, ha éves szinten a leadott készülékek 1-1,5% lehet zárhibás. Valamint, a zár meghibásodása rengeteg okból kifolyólag hibásodhat meg.
A másik, hogy minden PEN/OM-D készülékre lehet vásárolni 3 év kiterjesztett garanciát. -
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_ #86418 üzenetére
Aham, értem. No para, csak furcsa volt.
Szemkagylót valaki vett hozzá? Itt középen van a kereső és nem tudom totál a szememhez nyomni, így egy nagyon picit szűrődik be fény a sarkok felől, még nem tudom mennyire zavaró, mert csak holnap viszem ki a Napra, de lehet vennék rá egy nagyobb szemkagylót ebayról vagy innen-onnan.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_ #86363 üzenetére
Vajon összevonható-e ez az Olympus pénzvisszatérítésével? Gondolok itt pl. a 25/1.8-ra ami egy árban van a mintaboltéval, lejön akkor a 11% + még a 15.000 Ft pénzvisszatérítés is?
Úgy már elég jó ára lenne, főleg, hogy ahhoz végre adnak napellenzőt is és nem kell mindenféle kalandos utakon beszerezni.
-
jaanoo89
aktív tag
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_ #86230 üzenetére
8 hónappal ezelőtt 165.000 Ft-ért jutottam hozzá a 12-32-es objektívvel, teljesen újonnan, boltból. Akkoriban az E-M10 II kicsivel drágább volt és nem a jó kis 12-32-vel hanem az oly rosszabb kitobijával. Mivel az E-P1-hez is csak a kitobim volt, így örültem, hogy végre van ekv. 24mm-es objektívem és úgy gondoltam, hogy idén fejleszteném a rendszert, vennék még 1-2 üvegeket hozzá.
Szóval összességében úgy éreztem nagyon jól járok vele, olcsóbb, jobb objektív jár hozzá, papíron pedig még tán többet is tud az E-M10 II-nél. Most, hogy több időm van elővenni, nézegetem, de egyenlőre nem tudtam megbarátkozni vele.
Nem szeretném eladni mert buknék rajta, biztosan én vagyok béna/türelmetlen.
-
trigorin
aktív tag
válasz
Mercutio_ #86150 üzenetére
Persze, elkezdtem tanulmányozni ezt a tudományt megint, és a gép leírását is intenzíven forgatom
Fotózgattam még tükörreflexessel, de kisfilmes géppel vagy húsz éve
Azóta sok minden változott. Most kezdek a digitális fényképezéssel foglalkozni (a mobilokkal való lődözést csak erős jóindulattal nevezném annak), és végül arról is meggyőztem magam, nem kell nekem DSLR, csak mert az az a régi jó feeling, így lett MILC belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest