Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetta14
tag
válasz
trlala #88059 üzenetére
A nekem és családomnak tetsző képek zöme 15-20mm-en és makróval készülnek egy csecsemőről. Ne szaladgáló, vagy teperő gyerekekre gondolj, hanem alvó babára. Az apró kezecskéét, talpát mi mással fotóznád? Keress rá, hogy newborn pictures.
Azt reméltem, hogy van élet az Oly 60-on túl is, és mennek a manualok.
A-Mount adapterezhető M4/3ra? -
Grga_Pitic
aktív tag
-
-
-
bogka
csendes újonc
válasz
trlala #86403 üzenetére
Mivel jelenleg EM10 II-m van, illetve gyakran mászkálok erre-arra, persze fényképezővel, ezért hajlok a pana 20 és a sigma 30 1.4 felé. A 20 kényelmes egész nap, a sigma 30 1.4 pedig tervezett fotózásra, akkor nem gond a méret. Annak a minőségét is dícsérik nagyon. A 45-öst kiegészítené, pláne beltérben. Legalábbis én így okoskodok.
És ez így egy fényerős szett, a 12-40 helyett, ami este jól jön, mivel nem egy iso bajnok a kis gép. Majd cserélem egyszer őt is, de most fontosabb a jó üveg. De ha van más/jobb ötlete valakinek, szívesen veszem, nem szeretnék elhamarkodottan dönteni. Ezért is írtam ki a kérdésem. A Pana af-je ugyan lassu, de legalabb pontos?
Ez egy aggályom vele kapcsolatban, hogy fogok-e vele boldogulni.
-
topikk
senior tag
válasz
trlala #86199 üzenetére
Olympus E-M1 II: ISO Low (approx. ISO 64) vs Base ISO
Itt lathatoan tobb a reszlet a Low ISO beallitassal. Azt irja a teszt, hogy kisebb a dinamikai tartomany, de ha a tema ezt megengedi, akkor erdemes hasznalni (felteve hogy valaki JPEG-ben fotoz).
-
-
Mirman
őstag
válasz
trlala #86097 üzenetére
Nem , a ventillátor és pl helikopter propeller a legszélsőségesebb példa erre. Ez főként elképesztően gyors oldal irányú mozgás során jelentkezik . Az esetek többségében ha nem tudod hogy hol és mit kell keresned fel se fog tűnni . De pl fényerős objektívvel napfényes helyen nyugodtan lehet használni a eshuttert ha épp nem valami labda játékot fotózol ( a labda is tud érdekes formákat felvenni a sebességből fakadóan) vagy hasonló gyors oldal irányú mozgást . De a nálam szakértőbbek biztos kiegészítenek ha valamit rosszul irtam.
-
-
topikk
senior tag
válasz
trlala #86092 üzenetére
Meg annyit a HiRes-rol, hogy leginkabb statikus temaknal tudod alkalmazni (azert irom, hogy leginkabb, mert probaltam pl. vizesesnel es egesz jo lett, egy kicsit kozelit a hosszu zaridos kephez) mert kulonbozo idopontban keszult kepeket rak ossze. Az elessegen kivul a dinamikai tartomany is megno (illetve ezzel egyenerteku, hogy a zaj csokken az arnyekos reszeken)
Az ORI a standard 20 MP-es RAW kep ebben az esetben, az elsot menti el igy a 8-bol.
A mehanikus zar meg mozgo targyakhoz valo, a szenzor kiolvasasi ideje nem eleg gyors es torzul a kep
-
topikk
senior tag
válasz
trlala #86055 üzenetére
Ez sem dolgozik egyutt.
Amugy nem kell kikapcsolni egyiket sem, hanem azt kell megadni hogy melyik a prioritas. En pl a OIS prioritast adtam meg, igy ha a pana obin be van kapcsolva az IS akkor azt hasznalja, ha kikapcsolom (gombbal) akkor automatikusan atvalt vazstabira. Illetve ha olyan obi van a vazon amin nincs stabi, akkor is megy a vaz, nem kell kapcsolgatni.
-
b.vr
őstag
válasz
trlala #84996 üzenetére
Szerintem csak ha valamiért nagyon a villámmegoldás kell akkor érdemes a beépített hdr-t használni, egy hdr fotónál annyi mindent lehet állítani, és ez annyira (konkrét témától is függő) személyes preferencia kérdése hogy jobb ezt otthon szoftveresen saját magadnak kikeverni mert nagyon kicsi az esélye hogy az automatika pont olyat csinál mint amit a legjobban szeretnél. Viszont a szoftvereshez meg inkább az expo bracketinget javaslom (lehet belőle mysetet csinálni vagy kitenni funkciógombra) mert ott abban a hdr menüben túl nagy a lépésköz, 2 EV, ami nem átállítható (legalábbis én nem találtam), az expo bracketingnél meg veheted 1 EV-re.
-
-
-
válasz
trlala #73173 üzenetére
Szép, a vöcskös vitte nálam a prímet
Jó sokat várhatott a fotós, hogy pont így eltalálja a fényeket, kvázi tökéletes: a madarak teljes víz feletti része látszik, pont mögöttük van a kontrasztot adó napsütötte vízfelület, bónuszként pont rájuk mutat a legfényesebb, színes fénysugár. A háttér is pont annyira rajzolódik ki, és annyit mutat, amennyi kell. Részemről csillagos 5-ös
.
-
-
válasz
trlala #73054 üzenetére
Az áráról kicsit elgondolkozva nem biztos, hogy annyira ilyesztő (lesz némi esés után
). Ez ugyebár ~20% ÁFÁval, kitben számolt európai ár, ebből lehet induló váz-ár nettó ~1000EUR - ez mondjuk továbbra is sok egy szappantartóért, ami még a fürdőszobától is irtózik.
Az alapfelszerelésben nem adnak hozzá flexet, hogy a felesleges mütyüröket legyalázza róla az ember
?
-
törölt tag
válasz
trlala #72847 üzenetére
Uhh, kicsit sok lett ez, pedig reménykedtem benne, hogy jön egy normális PEN, de...
Ez nagyon drága lesz, és nem is valami szép sajna. Oké, új technológia meg minden, de azért mégis. Akkor már inkább gyúrnék egy GX8-ra, az még egész szép is, de igazából nem nagy előrelépés a mostanihoz képest (a stabi az lenne, de ahhoz cserélni kellene az összes üvegem is).
-
válasz
trlala #72862 üzenetére
Nyilván 1500€-ért nem műanyagból lesz, attól függetlenül gáz. Egyrészt a módválasztó környéki tumultus, a másik oldalon pedig a kb táncteremmel rendelkező bekapcs gomb. "vakon" kezelve bekapcsolni tuti be tudod majd a kamerát, de bármit állítani rajta kb nagyítóval kell.
-
-
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
trlala #72760 üzenetére
Ha ebay nem akkor is kevesebbért beszerezhető fotoplusnál.
-
totálkezdő
tag
válasz
trlala #72739 üzenetére
Köszönöm, ezentúl így teszek.
MrChris. Köszönöm: igazából el akartam kerülni a RAW-t, hiszen a legtöbb teszt azt mondja, hogy az Oly már a JPEG-ben is megfelelő képet nyújt, én meg nem igazán akartam utómunkázni. Úgy tűnik azonban, hogy vannak helyzetek, amikor RAW nélkül nem megy.
-
Studi
veterán
válasz
trlala #72610 üzenetére
"Ha az omd-be belepakolják... " de pont ez a lényeg, hogy nem pakolják bele. Pláne nem az E-M10-be. Ez a termékpozicionálás lényege, már az E-P5 is magasabb polcra került, mint az E-M5, és most úgy tűnik ez is az E-M5mII fölé lett pozicionálva.
És ne feledd, nem csak ez a váz jelenti a PEN szériát, ott van még a PL7 is.
Korábban még a PM is volt, amire aztán végképp nem volt igaz, hogy ugyanazt tudja, mint az OM-D, csak kereső nélkül.
(#72612) madgie: "nézhetek", vagy "nézhettek"?
-
Studi
veterán
válasz
trlala #72607 üzenetére
Ez a cucc drágább lesz, mint az E-M5mII, ezek alapján nem lesz közvetlen konkurenciája az OM-D-knek. Mint korábban az M5mI és a P5. Igaz a P5 nem is fogyott úgy, ahogy azt szerették volna szerintem. De ez a kereső miatt jobb pozícióból indul.
Amit inkább hiányolok, hogy most már alul tényleg semmi. Kétségtelen, hogy jobbnál jobb vázakat csináltak, de már az E-PL7 is közel a fullextrához, most már abszolút nincs tényleg pici, könnyű, olcsó vázuk, mint a Panánál a GF.
-
MrChris
nagyúr
válasz
trlala #72509 üzenetére
Tök olyan mint a 75-ös, csak a gyűrűje máshogy van rovátkolva nem hosszába hanem két irányból mint a régi OM-ek gumigyűrűi. De lehet csak valami felbontás interferencia csalóka játéka.
-
frankstork
aktív tag
válasz
trlala #72446 üzenetére
Csatlakozom Pitic-hez.
És nem csak fotós cuccok. Nekünk szinte az egész karácsonyi bevásárlás külföldi beszerzés.
KB. 70E-et spóroltunk.
Én személy szerint kB 11-12 éve vásárolok külföldről.
Kell PayPal, és biztonságban lesz a pénzed.
Ebay mellett szóba jöhet a tinydeal, bangood, és vannak gyűjtő oldalak mint a wish.com, vagy a geek.
Persze ezeken kívül is van egy csomó webshop.
Aliexpress is jó, csak ott nincs PayPal, de drága holmit nem szoktam onnan, és eddig minden megjött. -
Grga_Pitic
aktív tag
-
Suszi66
csendes tag
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
trlala #72404 üzenetére
Sajnos ugyanez az árazás van a többi obira való napellenzőnél is. eBay és társain találsz, keress rá a napellenző kódjára (LH-61F). JJC márkát tudom ajánlani, nekem az Oly 45mm-re van tőlük egy darab, az korrekt (viszont műanyag, fém napellenzővel nincs tapasztalatom).
A 75mm-re úgy látom 9 E Ft körül kapod a fémből készültet free shippinggel. -
totálkezdő
tag
válasz
trlala #66076 üzenetére
PL5 mozgókép hanggal
Használati utasítás
58.oldal: A menük használata: c A fényképezőgép-beállítások testre szabása (71. oldal)
71. oldal: Az egyéni menük használata: I. Movie (78. oldal)
78.oldal: I Movie: Movie R Válassza ki az OFF beállítást a mozgóképek hang nélkül
történő rögzítéséhez. Ez a lehetőség a témavezérlő használatával is kiválasztható. 57Magyarul: Neked itt az ON beállítást kell kiválasztanod, hogy legyen hang.
-
Studi
veterán
válasz
trlala #64794 üzenetére
Nekem is volt talphiányos vakum, én Mekkecske Zolitól vettem. Nem biztos, hogy kint volt a webáruházban, szerintem leleveleztük, és küldte.
szerk: van kint a webáruházban is.
-
Studi
veterán
válasz
trlala #64788 üzenetére
Micro4/3 Olympus vázak közül egyedül a P1-es nem tudja az RC vakukat vezérelni, az összes többivel megy.
(#64789) ROBOTER: Én G6 és GX7 vázakkal is használtam az FL-36R-t és a Metz 58-ast, nem volt velük semmi gond.
szerk2: amúgy ha valaki nagyobb vakut szeretne, a 220volt.hu használt kínálatában (fotós cuccokat lenyitva legalul) van egy Metz 52-AF1, az elég korrekt, és az érintőképernyő miatt sokkal kellemesebben használható, mint a többi Metz.
-
MrChris
nagyúr
válasz
trlala #64092 üzenetére
Panákhoz szokták adni a Silkypix-et mint hivatalos rawkonvertert. Nem olyan extrás mint a LR, de jobbat lehet kihozni mint a váz jpg. Szerintem a bőrszínt szebbre csinálja mint a LR meg még pár színdolgot, viszont a kiégett részekkel negyed annyit sem lehet kezdeni.
A nem oly régi G6-hoz őskövület 3-as verziót adtak, az új a 6-os pro, ami jobb is, de fizetős. 30 napig ingyenes, utánna ha újra telepíted az egész rendszert megint 30 nap, ami tudtommal nem illegális. Amúgy erre a célra csak egy bejegyzést csinál a regisztribe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- BestBuy topik
- DJI topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest