- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57 #85032 üzenetére
Nem, 93,4° - köszi
-
trlala
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #84966 üzenetére
Magas labda volt. -
hibavissza
veterán
válasz
bakosgabor57 #84936 üzenetére
Nem lesznek jobbak a képeid a 12-35-től. Akkor vedd meg, ha rendszeresen belefutsz olyan helyzetekbe amit a 14-42-vel nem tudsz megoldani, de a 12-35-tel már biztosan meg tudnád.
Minden másra ott vannak a fixek vagy manuális obik. Az az f2,8 annyira nem nagy durranás mft szenzoron ennyiért. -
csurgoi
aktív tag
válasz
Én is ugyanebbe a cipőben jártam.
Aztán láttam itt a fórumtársak többen is rendeltek a eglobal.eu-n és már amikor majdnem megvettem egy Pana 12-60-ast , megrendeltem kintről az Oly 12-40/2,8-at.
Ehhez eladtam minden mozdítható és nélkülözhető cuccost meg a Pana12-32-et és az Oly 45/1,8-at, meg még árulom a 2 napos Pana25/1,7-et.
Valószínűleg nem tudom a képességeit az obinak kihasználni, de állandóan dolgozott bennem a kisördög és nyert!
Remélem nem kell garanciáztatnom, mert az nyitott kérdés ennél a cégnél. -
Mercutio_
félisten
válasz
A rendszer előnyét a kicsi fényerős fixek adják, lentebb volt egy 45/1.8 55-ért, indexen 20/1.7 I és II 60-65-ért, ha minőségi ugrást akarsz megveszed ezeket. A 20-as nagyon jó street/varosnézős obi segít kicsit lelassulni és megtanít adott látószöggel gondolkozni. Esetlen ha kicsit nagyobb kezdő látószög kell a 14-42-t kis plusz költséggel lecserélheted 12-32-re.
-
hibavissza
veterán
válasz
bakosgabor57 #84930 üzenetére
A 14-42 II fölött a 12-35/12-40 pro zoomok vannak, mint érezhető képminőség javulás. Rajzban azt is inkább lépésnek nevezném, nem ugrásnak. Igen csak borsos összegért. Én inkább használt vagy Sigma fixeket nézegetnék.
-
törölt tag
válasz
bakosgabor57 #84930 üzenetére
Ebben a fényerős UWA műfajban a m4/3 a legdrágább rendszer... APS-C-re szinte feleannyiba kerül a Samyang 12mm f2, de még a full-frame gépekre elérhető Samyang 14mm f2.8-nál is másfélszer többe kerül ez a Laowa. Olvastam a korábbi véleményeidet is, lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodnod a felváltáson.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
bakosgabor57 #84923 üzenetére
14-42II? Attól nem valószínű, az egy nagyon penge kis objektív, legalábbis az a darab ami nekem volt meglepően jól rajzolt. Pár hónapja egy topiktársunk tesztelte a 12-60-at, linkelt is egy csomó képet ide, keress vissza, semmi extra, nyilván nem pro zoom minőség, de tisztességes optikai teljesítményt nyújt. Szóval csak a képminőség miatt nem feltétlen érdemes cserélni, ha ez a cél akkor más irányba indulj el, ellenben az átfogás szerintem ideális, igazi kirándulóobjektív.
-
kátú
őstag
válasz
bakosgabor57 #84443 üzenetére
De igen, tudsz kihozni oly objektívet Panasonic vazra.
Bigsee: szerintem simán, annak a váznak nem sok a 24k expó.
-
Mirman
őstag
válasz
bakosgabor57 #84443 üzenetére
Szerintem tudsz , egyszerre egyet. HA oly géped van és bemutatod a helyszínen akkor lehet kettőt . Legalábbis nem olyan régen még így volt.
-
topikk
senior tag
válasz
bakosgabor57 #84168 üzenetére
SAF vagy CAF (ha sorozat), manuállal nem szoktam mozgolódó célra lőni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #84149 üzenetére
Ahha, nekem asszem 9db noname van már 3 éve, gond nélkül működnek, viszont kb. 80%-át tudják a gyári akku teljesítményének. Innen vettem.
-
hito
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #83780 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak kivételek
Nekem ez a darab nagyon bejön. Ami még brutál volt, az a 18-200mm Samsung. Nem tudom, hogy abból nekem sikerült-e kifogni egy erős darabot, vagy az összes olyan, de a tele végén olyan borotva volt a kép, amit még nem láttam. Kézbe fogni se volt semmi. Több, mint fél kiló és olyan igényesen megmunkált, kidolgozott darab, amit ritkán látni. Igazi mestermű külsőre és anyaghasználatra.
-
hibavissza
veterán
válasz
bakosgabor57 #83765 üzenetére
A Pana 14-140 az egyik legjobb rajzú utazózoom a piacon, ha van fény. A g7-re a régi, f4-es, nehezebb verzió ajánlott. A 3,5-ös újabb elég shutter shock érzékeny.
-
válasz
Nagyjából mindegy, egykutya képminőségileg. Az duplánál cserélgetni kell, de ha tudod, hogy épp nem kell a teljes tartomány, akkor elég az egyiket vinni, az utazózoomot választva mindig nálad van minden, de az több cipelés.
-
hito
nagyúr
válasz
Ezt most csináltam, majd keresek 12-35 vs 14-140-et is mindjárt.
14-140mm 24mm (nem találtam le a 25mm-t
) f4.1
Vicc. Raw-ból feldolgozva, semmihez nem nyúltam.
-
Muerte68
addikt
válasz
Minél nagyobb a zoom átfogás annál gyengébb a képminőség ez mindig így van
-
Mercutio_
félisten
válasz
bakosgabor57 #83738 üzenetére
Hogyan vásároljon így az ember egy web áruházból?
Előtte bemegy egy szakboltba, vagy felkeresi a gyártó hivatalos oldalát ahol ott vannak az objektívek részletes adatai is? -
Studi
veterán
válasz
bakosgabor57 #83735 üzenetére
Ez még nem is olyan vészes, nézz bele a rendszerben a 14-42 kínálatba!
(Olynál háromféle 4 külsővel, Panánál még háromféle.
)
Volt korábban egy nagyon jó oldalunk, a four-thirds.org, ahol pontos infó volt az összes rendszerhez tartozó típusról, méret és súlyadatokkal, a lencserendszer vázlatával. Utóbbi nagyon jó volt, gyorsan utána lehetett nézni, hogy adott verziók üvegein is változtattak-e, vagy csak a külsőn. Sajnos egy ideje már nem megy az oldal, nagyon hiányzik. -
hito
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #83735 üzenetére
Bocs, leveszem! Megtartom
-
Studi
veterán
válasz
bakosgabor57 #83731 üzenetére
Igen, de nem.
Két generáció van, de ezek leginkább a külsejükben térnek el. Ígértek az újabb generációnál halkabb, gyorsabb fókuszmotort, de igazán nagy eltérést nem fogsz tapasztalni. De kapott egy MSC (Movie Still Compatible, azaz hogy videózáshoz-fotózáshoz is király) jelölést az új. Leginkább az ezüst példányokon látni az eltérést, azt mutatom, de mindkettőből van fekete is.
Nagy árkülönbség nem indokolt, a régire mondanám, hogy 30 minusz 1-2ezer, az újra, hogy 30 plusz 1-2ezer az értéke.
Garanciánál figyelj, mert csak akkor érvényes hivatalosan a garancia, ha az eredeti, kitöltött garanciajegy nálad van. Ez fontos, mert sokan árulnak kitből bontott darabokat, másolt garanciajeggyel, mert az eredetit a géphez megtartják. Ez egyáltalán nem biztos, hogy érvényesíthető lesz gond esetén. 60-ért semmiképp ne vegyél használtat, 70 most a vadiúj, külön, önállóan érvényesíthető garilappal. De használtban tényleg lehet találni a feléért is, nincs semmi ismert nyűgje, típushibája, nyugodtan megvehető, ha szép állapotú. Ha mégsem jön be, kb ugyanannyiért általában el is adható.A régi:
Az új:
-
Oly-Service
tag
válasz
bakosgabor57 #83731 üzenetére
igen, két félre kiadás volt/van:
M.Zuiko 40-150mm 1:4-5.6
M.Zuiko 40-150mm 1:4-5.6 R
utóbbi az újabb -
Tin_Shield
őstag
válasz
bakosgabor57 #83726 üzenetére
Ezek viszonylag rendszeres szereplői a használt piacnak, várj ki egyet és csapj le rá.
Egy jelentős különbség azért van, a Panában van képstabi, az Olyban nincs, ez adott esetben el is döntheti a kérdést. -
Tin_Shield
őstag
válasz
bakosgabor57 #83722 üzenetére
Itthon használtan vagy kitben kell ezeket megvenni, akkor már nem buksz. Bolti listaár sokszor vicc. De ha nem ódzkodsz a külföldi vételtől akkor kitből bontott vadiúj darabokat lehet jóárasítva venni.
(#83724)
A tesztek szerint igen. Itt összelőtték páran az Oly 14-150-et és a Pana 14-140 II-t, mintha hangyányit az Oly jött volna ki jobbra, de ez simán lehet gyártási szórás is. -
válasz
bakosgabor57 #83722 üzenetére
A 14-140 alá az Olympus kites 14-150-ei vágnak be, a 12-60-at meg a használt piac árazza be a használati értékére. Kitobik (mindkettő az) használtan mindig sokat vesztenek értékükből.
-
válasz
bakosgabor57 #83716 üzenetére
Ó, ez itt, most, pont jó topik. Ajánlunk mi mindent, is.
-
bigsee
addikt
válasz
bakosgabor57 #83716 üzenetére
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
bakosgabor57 #83669 üzenetére
Ne tartsd a gépet víz alá, és akkor nem fog.
Hátrányok:
- fénycső világítás mellett nem tudod használni, mert sávosodást okoz
- gyorsan mozgó témák elhajlanak a képen, mivel a kiolvasás nem egyszerre történik meg a teljes szenzoron (rolling shutter)
- kisebb dinamika (papíron van így, de én - és sokan mások sem - nem tapasztaltam látható eltérést gyakorlatban, szóval ezen nem kell aggódni)
- nem tudsz vakuzni e-shutter mellettElőnyök:
+ mechanikusnál rövidebb záridő elérhető
+ nincs zár okozta beremegés
+ kíméled a mechanikus zárat, amit meghatározott expószám kibírására terveztek (hobbi szinten jó eséllyel nem közelíted meg persze, kivéve ha time lapse-et csinálsz) -
szpetri
tag
válasz
bakosgabor57 #83660 üzenetére
Szia,
ha új szoftver van a gépen, akkor lehet auto e-shutter-t is kérni.
Ez azt jelenti, hogy adott gyutáv/zársebesség kombináció esetén (ahol a shutter-shock bekövetkezése a legvalószínűbb) a gép automatán villanyredőnyre vált, de egyébként a mechanikusat használja. -
hibavissza
veterán
válasz
bakosgabor57 #83651 üzenetére
Shutter shock: stabilizációt kapcsold ki, ha nem feltétlen indokolt. Másrészt a G7-ben még az egérfogó van. Könnyű obikkal bármikor berázhat.
Rekeszelés: kitobiknak f 5,6-hoz közel van a sweet pontja. Ez a kis szenzor ellenére sem ad elég mélységélességet sokszor. Ez akkor gond, ha a képnek nincs témája (tájkép, városkép) vagy nem pont arra esik a fókuszsík. F9-nél már biztosan utólagos élesítést kell alkalmazni. -
totálkezdő
tag
válasz
Szerintem jó néhány képnél ez nem objektív probléma, hanem a fehéregyensúly beállításával van gond. De, ha mégis objektív probléma, akkor ez elképesztő. Az m.zuiko 14-42 II-vel (Olympus vázakon) eddig még nem történt ilyesmi, kivéve, ha a fehéregyensúlyt elrontottam.
-
Royo85
tag
válasz
Szerezz be fix objektíveket (például Panasonic Lumix G 20mm F1.7), vagy ha sok pénzed van akkor egy Panasonic Lumix G X Vario 12-35mm f/2.8-at.
Meg fogsz lepődni. -
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57 #83389 üzenetére
Sajnos beleestem az elkapkodott választás hibájába, hazai boltban is van utángyártott 3k+ futár.
-
asdf_
veterán
válasz
bakosgabor57 #83385 üzenetére
Zsinoros vagy zsinortalan? Megkonnyitene a helyzetet
-
kátú
őstag
válasz
bakosgabor57 #83385 üzenetére
Ebay és tömve van minden
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged