- MWC 2026: új Tecno Camon 50 és Pova 8 modellek jönnek Barcelonába
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Kickstarteren a Sharge 300 wattos power bankja
- Nothing Phone (3)-szerű csavart kaphat az Infinix Note 60 Pro kamerablokkja
- Ipari strapatelefon 4G-vel és PTT-támogatással a HMD-től
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Warton
üzenetére
Nagyon egyetértek veled, ami az mft előnyeit illeti. A napokban volt nálam egy fullframe dslr, úgy volt hogy váltás lesz a dologból, aztán felismertem, hogy egy FF dslr mindennek az ellenkezője szinte, ami nekem a fotózás:
- nagy volt és nehéz
- nem volt szenzorstabi
- frontfókusz, már el is felejtettem hogy létezett ilyesmi régen
- nem sokat értem a fényerővel, ha mindent rekeszelni kellett hogy értelmezhető élességi tartomány legyen.Nem fért semmilyen táskába normálisan, amivel napi szinten járok, külön fotós táskát pedig napi szinten nem viszek magammal. Nem fért azokba a táskákba, amikkel biciklizni járok, nem fért abba a táskába vagy dzsekizsebbe, amivel kutyát sétáltatok, előszedtem a régi 180-as makrómat, nem is emlékeztem rá hogy milyen batár méretű és nehéz az az obi. Nagy volt, ormótlan, nehéz és nehézkesen használható, nyűg volt úgy ahogy volt.
Egy nagy megkönnyebbülés volt, amikor ki tudtam mondani, hogy én ugyan nem váltok erre. De érzésem szerint FF milcre se.
Sokat morfondíroztam ezen, hogy legyen egy váltás, a FF dslr-t könnyen kihúztam a listáról. Ezután a FF milcet is. APS-C milc még tetszene szenzorstabi és kompaktabb méret miatt, de "arra meg minek" mft-ről, annyira nem érzem az előnyét, ellenben minden egy kicsit nagyobb és nehezebb lenne.
Teljesen hétköznapi fotókat csinálok azokról a helyekről ahol járok, a körülöttem lévő emberekről, néha lekapok pár madarat ha szerencsém van, erre egy bridge gép is teljesen elég lenne, feleslegesnek érzem a nagyobb szenzorra váltást bármire is, amire a fényképezőgépet használom.Így aztán lehet, hogy rossz döntést hoztam hosszú távon, de úgy döntöttem hogy én a magam részéről az mft rendszeremet bővítgetem és abban gondolkozok a továbbiakban. Remélem biztos a rendszer jövője, mert én számítok rájuk.
Nem tudom mi erről a véleményetek, szerintetek jó vagy rossz döntés volt-e, kíváncsi vagyok mit gondoltok erről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- BMW topik
- ASUS notebook topic
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hobby elektronika
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Warships
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Canon RF 600mm f/11 IS STM teleobjektív - Újszerű -
- Panasonic HC-VX3 4K Ultra HD videokamera (HC-VX3E-K)
- Sony A7 III kamera váz 20k expo
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel ( 4250 / 6500 / 9000 / 12300 / 13200 expo )
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel ( 2500 / 4200 expoval )
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B250M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 700W
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- Logitech Mx mechanical master series magyar keyboardlabor gmail.com
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest