Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz asdf_ #90496 üzenetére

    Megjöttek a cri95-ös ledek. Kipróbáltam egymás után a háromféle fényforrást, három-három darabot betekerve a csillárba. Szemre gyors tapasztalatom:
    -Philips cri80 2700k: szokásos led lámpa feeling, picit rideg, szemre fakók a színek, fehérre festett falon néha lilát, néha kékeslilát, vagy rózsát, bíbort vélek felfedezni.
    -Müller-Licht cri≥95 2700k: bő dupla ár, melegebb a fénye, fehérre festett falon teljesen homogén, viszont abszolút láthatóan sárgás a színe. Semmilyen fals derengést nem látok.
    -Tungsram 60W normál izzó: minden szín helyreáll, semmilyen színezést, furcsa színhatást nem látok.

    Csak egy gyors összehasonlítós tesztfotót csináltam az asztalomon velük. GX80, Lr, WB-t mértem az xrite fehérre, Adobe Color. A wolframszálas izzó tökéletes, Müller-Licht szorosan a nyomában, kicsit a Pattex tubus sárgája el van csúszva, a sima Philips cri80-as viszont tök fals, már akinek van egy kis igénye a rendes színekre. A sárga teljesen rossz, zöldes, mellette a szép élénkvörös filc csík hót döglött. Hihetetlenül nagyon. Gondolom ez visszaköszön az arcbőrön. Majd fotózgatom a családot és akkor jobban kiderül mit bír, de jobbnak tűnik arra mint a sima LED. Összességében látványra lakásban a rendes izzó lényegesen jobb bármelyiknél, :D fotóban szerintem ez az újabb led közelíti. Mint világítás felemás az élmény, konyhába, étkezőbe ezt se tenném, ki kéne próbálni ugyanebből a hidegfehéret azaz 3000K-est.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák