Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz #73495296 #89196 üzenetére

    Ismétlem: Nem arról beszéltem mi a logikus, hanem mi történik a piacon.

    Néztél mostanában eladási statisztikákat (pl: Amazon)? A legnépszerűbb MILC a Sony A7 III, ebből adják el most a legtöbbet bármi másnál (belépő, haladó és pro gépeket is ide értve). Nézd végig a listát és az látszik, hogy a Sony A6*** sorozat viszi a hátán ezt a "kompakt MILC" vonalat, de még erre is ment itt a nyígás, hogy milyen lóbaszó objektíveket lehet rácsavarni (jó azért van pár fényerős fix, amik egyáltalán nem olyan nagyok). Egyébként csupa kalapács formájú DSLR és MILC mindenhol a toplistákon. MFT-n belül is toronymagasan előzik a kompakt vázakat az olyanok, mint a G7, G80, GH4, GH5, stb.

    Nem mondom, hogy a kompakt MILC-esdi nem népszerű, mert népszerű annyira, hogy megérje ilyet gyártani, de a többség számára a kompaktság irreleváns tényező. Nem én mondom, hanem az eladási statisztikák.

    Az meg, hogy nem vesz valaki belépő DSLR-t, nem igaz. A Sony A7 III-at két fényképezőgép tudja elég nagy előnnyel előzni: Canon EOS 1300D és a Nikon D3500. Na ezekből adnak el annyit mint a szemét, előzik, még a klasszikus értelemben vett kompaktokat, superzoom bridgeket is.

    A részemről befejeztem. Én nem a kompaktság ellen érvelek. De az, hogy ez nem szempont a legtöbb vásárlónál én vagyok például az egyik szenvedő alanya: A G7 jól fogyott, ezért az utódot jól feltápolták és G80 néven adták ki. A rangefinder stílusú gépeik szarul mennek, így a GX8 után érkező GX9 sok szempontból butább lett és egy árlépcsővel lejjebb került. Most nincs a Panasonic rendszerén belül haladó távmérős váz. És ez idegesít, de ez van. A többségnek olyan gépek kellenek, mint a G7/G80.

Új hozzászólás Aktív témák