Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #73495296

    törölt tag

    válasz Stauffenberg #89131 üzenetére

    Na de a profik eleve FF-et használnak, ahhoz hogy az APS-C és a 4/3 visszaszoruljon, az amatőröknek kellene FF-re váltaniuk. Ahhoz pedig, hogy a mobiltelefonok aránya a mostaninál is tovább növekedjen, már nem azoknak kellene áttérniük, akik a hétköznapokat dokumentálják, hanem azoknak, amely csoportba én is tartozok, akik más elsődleges hobbihoz használnak célgépet. Ugyanis előbbiek már rég áttértek.

    Ami a kisszenzoros szuperzoomot illeti, szerintem meg nem véletlenül maxolta ki a kategóriát a Nikon a P900-al, majd a P1000-el, ennek a kategóriának ugyanúgy megvan a célközönsége (én magam akkora zoomot azért nem igénylek).

    "Én meg tök mást, hogy ők vesznek meg egy belépő Canon DSLR-t és ha már nagyon unják cipelni, akkor elmerül a szekrény mélyén és fotóz inkább az iPhone-nal."

    Szetintem meg épp ez a múlt, ez a réteg ha valamiért fényképezőgépet vesz, már nem fog belépő DSLR-t venni mert a csapból is a MILC folyik, hanem vesz viszonylag kisméretű, és biztosan nem a legolcsóbb MILC-et, amely "okosfunkcionapotásban" lekörözi a belépő DSLR-t. Egy ilyen MILC-el pedig sokkal kisebb eséllyel tér vissza az iPhone-al fotózásra, mint a belépő DSLR-ről, ami nem csak nagy, de jellemzően nincs érintőképernyője, nincs kihajtható kijelzője, nincs ezernyi automatikus kreatív mód, a MILC-nek meg belépő szinten is van, de hangsúlyozom, ez a réteg nem a legolcsóbbat fogja választani, de nem is a fényképészek szempontjai alapján választ drágábbat, nem szempont, hogy FF szenzormérete legyen.

Új hozzászólás Aktív témák