Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jaanoo89

aktív tag

válasz csurgoi #89064 üzenetére

Az Olympus előbb fog kiadni f/0.95-ös fixeket illetve f/1.8 körüli zoomokat, mintsem átálljon FF-re. Ha megnézed a cég történelmét, folyamatosan azon voltak, hogy lehetne a legjobb minőséget úgy elérni, hogy közben relatív kicsi legyen a szett. Egyébként a Panasonic és az Olympus is nyilatkozott már arról, hogy ők nem lépnek a FF irányába.

Szerintem a Panasonic már nem igen fogja erőltetni az MFT-t, 1-1 váz max 1 obi évente, nekik a FF rendszert kell felfuttatni.

Az Olympus meg tovább tervezi a "PRO" vonalat tolni, ami már APS-C méret, viszont nagyon kicsi zársebesség érhető ezekkel az f/1.2-es fixekkel. Fejlesztik a vázba épített stabijukat és ők ez az állvány nélkül egész nap túrázol című műsort fogják tolni.
    Most már biztosan lesz kézből kitartható HI-RES mód, pár hónapja, amikor ez napi téma volt itt a fórumon még csak reménykedtem benne...

Meg kell várni a nagy és drága gépüket, az jó lesz majd annak aki megakarja venni az új teleobjektívet is, én pedig szépen kivárom az E-M5 III-t hasonló tudással. Az való nekem, a 17-es, 60-as zuikoval, illetve a (méretben még korrekt) Leicas 12-60-as zoommal. :) (bár ez még nincs meg)

Új hozzászólás Aktív témák