Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikrofon

veterán

válasz Mercutio_ #81608 üzenetére

nem volt oly 12/2-m.
    Kezdetnek volt egy 25mm-es fix obim és egy 45mm fix obim ill. mellette a palacsinta zoom kitt obim. Egyszer csak úgy döntöttem, hogy a három obit eladom és veszek egy 12-40-es PRO-t. Nah erre a döntésemre gondolok, hogy hiba volt. Sokkal értelmesebb döntés lett volna csak a palacsintát eladni, aztán megülni a fenekemen és várni, aztán gondolkodni, aztán vásárolni.....

a 12-40 PRO-val nem voltam megelégedve. Félreértés ne essék, nem rossz obi sőt.... képileg is nagyon jó. Csak a kis 25 és 45 fixet jobban szerettem, csak ezt akkor még nem tudtam....
    Mondom ezt úgy hogy közben a másik két PRO zoom-ot is "kipróbáltam" és mégis a fix-hez vissza akartam térni... A Pro zoom-ok miatt az e-m5 mkII-t is lecseréltem e-m1 mkI-re, mert az e-M5 mkII még markolattal sem adott olyan jó fogást a 40-150PRO-obihoz, mint az e-m1... Ezt a váz cserét visszalépésnek éltem meg a fogást leszámítva... Ezt sosem gondoltam volna, mert ilyen tapasztalatot sosem olvastam....
    Na ennek a tapasztalatoknak a hatására, mondom, azt, hogy sokkal jobban jártam volna, ha inkább a 25mm-es és 45mm fix-et az e-M5 mkII-val hagytam volna meg és a 12 és 75 fix irányába mozdultam volna.....

Elfelejtettem, hogy azért az MFT-t választottam a Pentax helyett, mert ez kisebb és könnyebb.....

Most ugyan ezt a sort gyűjtögetem csak Panából, 15mm, 25mm, 42,5mm, aztán hátha jön majd valami fölé.

Új hozzászólás Aktív témák