Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mirman

    őstag

    Sziasztok!

    Akkor megpróbálkoznék itt a segítségkéréssel még egyszer egy kicsit összeszedettebb formában összegyűjtve az összes kérdésem és problémám hátha valaki tud segíteni. :)

    Először is a célom nappali szabad és beltéri portrék készítése . Teljesen kezdő vagyok , olvastam pár könyvet de az ott leírt dolgok mind ezerévesek és magára a technikai dolgokra nem ami engem érdekelne nem igazán térnek ki. Jelenleg egy Oly E-PL6 gépem van amihez vettem egy 45mm (ez ekv. 90mm itt) F1,8 objektívet és egy Meike 320 vakut amit gondoltam szögből beeső fény előállítására fogok használni de mint kiderült a HSS hiányában erre alkalmatlan mert nem tudom eléggé levinni a záridőt.

    Az a kb 1 hét alatt mióta megvan a gép ezt az egyetlen portrét lőttem de az eredménnyel nem vagyok elégedett maradéktalanul. A kép minőségével mint élesség , háttérmosás , zaj és színek maximálisan meg vagyok elégedve de a fény milyensége nem tetszik (ezért is vettem a vakut gondolván hogy az megoldás). Hogyan tudnék elérni ilyen vagy ilyen és ezekhez hasonló megvilágítást ? Derítőlapokkal ? Ha igen akkor pontosan milyen fajtával és mekkorával ?

    A másik dolog hogy a fényekkel és a vakuval kapcsolatban felmerült az ND szűrő használata hogy kellőképpen le tudjam vinni a záridőt nyitott blendével is. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne hogy szerintetek ez egy járható út és minőségi eredményeket adna ? A háttér nem lenne teljesen sötét ha a portréalanyt a vaku világítja meg ? A fókusz miatt is aggódtam hogy esetleg nem találná el a gép a sötét miatt de kipróbáltam szinte teljesen sötét szobában (redőnyök lehúzva) és az af segédfénnyel így is kifogástalanul pontosan fókuszált és kellően gyorsan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák