Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz eeXaa #62761 üzenetére

    Szar hírem van: az egész mirrorless dolog annyira elterjedt már, hogy majd csak most kezd igazán növekedni, pláne, amikor a CaNikon (vagy egy innovatívabb harmadik) elkezdi a milc technológiát beépíteni a nagyméretű tükrös vázaikba - amik innentől kezdve már nem tükrösek lesznek.

    Sok ember fejében rendet kellene tenni azzal kapcsolatban, hogy mi a milc és mi a DSLR:
    - a DSLR technológia, nem méret. De tény, hogy mind "nagy" (relatív).
    - a MILC technológia, nem méret. De tény, hogy mind "kicsi" (szintén relatív, mert egy pici Sony A7-et kenhetsz a hajadra a pici méretével, ha a rávaló üvegeknek törvényszerűen óriásinak kell lenniük, hogy kirajzolják a fullframe szenzort. Ezért röhögök mindig a teszteken, milyen pici lett egy fullframe vagy egy APS-C szenzoros milc és mekkora a hype körülötte, jahh, míg az üveget rá nem tekerik).

    A jövőben nem hiszem, hogy a DSLR kisebb lenne és elkezdenének milc méretű zseb-csattogókat gyártani. Korszerűtlen technológia, csak anyagi, marketing okokból nem állnak le még vele..

    .. de garantálom, hogy a MILC úgy fogja átvenni a DSLR-ek helyét, hogy a nagy váz megmarad, mert igény lesz rá, fogás, súly, akksi, bla bla, benne pedig egy elektronikus redőnyös atom szenzor fog dolgozni teljes képernyős kontraszt alapú, szenzorra tett fázisalapú hibrid AF-el, nagyfelbontású EVF-el és bele fog menni a vázba egy feltöltéssel lazán az 600-800-1000 expó, mert lesz miben tárolni hozzá a szükséges kakaót. :U

    Van még hova fejlődni, nagyon is. És itt kapcsolódok Mercutio korábbi gondolatmenetéhez: az ütőképes CaNikon milc valami ilyesmi lenne, mint fentebb. A mai "kis-milc" piacra szerintem húzós lenne betörniük, bár ha meg tudják hagyni a bázistávolságot (akár a váz bajonett kiemelésével, akár adaptergyűrűvel Sony E-Mount va Alfa fullframe adapter módra), a meglévő obiparkjukkal bünti lenne a dolog mindenki másnak és kb. másodpercek alatt bedarálnák a mai mezőnyt.

    Aztán lehet, rohadt nagyot tévedek, de nem vagyok jövőbelátó (hálistennek) :) Mindenesetre a MILC nemhogy megállna, de szép lassan teljesen megeszi a tükrös technológiát, ez idő kérdése, nem úgy önmagában kérdés, mert meg fog történni.

    És hogy kicsit ON is legyen a hsz-em: egy Sony A7-et turistaként egy tipikus turistazoom 24-70, 24-105 vagy hasonlóval nem szívesen viselnék a nyakamban, ha van egy viccesen pici Oly E-M10-em egy viccesen pici, tökjó kitobival..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák