Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz BEE #6106 üzenetére

    Várjál a poén, hogy nemcsak a záridő növelésével, de csökkentésénél is megvannak a ciklusok. Tehát a kényes 1/125-nek a többszöröseinél is látni, tehát 1/250-nél is látni ilyet, illetve az 50 többszörösénél mint 1/200 már szintén nem vibrál. Ami érdekes, hogy a tv és monitor esetén hiába eltérő a freki mégis ugyanazokon a pontokon lehet vibrálást látni. Az ok pedig valószínű a tft háttérvilágításának a frekije és nem a képfrissítés.

    Lámpának amúgy minden helyiségben energiatakarékos izzókat használok, azoknál akármilyen záridő és fps van, sose láttam még vibrálást, se nex3-al 30 fps-el, se nex5n-el 50 fps-nél.

    A gép által használható leghosszabb záridőt viszont a használt fps meghatározza. Tehát 50fps-nél értelem szerűen 1/50 a min záridő, míg 60 fps esetén a gépek 1/60-at hajlandóak beállítani. Ebből következik is, hogy ha kézzel nem nyúl bele a ntsc tulaj, akkor zárt térben mondjuk P módban a vibrálást okozó 1/60-at fogja használni a kevés fényben. Viszont, ha van manual controll a záridő felett szerintem akkor el lehet kerülni az ntsc-s gépeken is a vibrálást.

Új hozzászólás Aktív témák