Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    válasz Robby2 #57064 üzenetére

    Vari ND, HSS? Ne vigyük el a málnásba a kollégát :(((

    Egy normálisabb vND többe kerül, mint amennyiért a G3-at vette, az olcsó meg nemcsak színez, hanem sokat elvesz az élességből is. Nem mellesleg sokszor nem jó a polárszűrő portréknál (a vari ND meg két polárszűrő összecsókolva).

    HSS-sel meg ad a sz@rnak egy pofont, ha épp arról panaszkodott, hogy gyenge a "sima" villantás is. A HSS stroboszkópszerűen villan sokat egymás után, tehát borzasztóan csökkent fényerővel tudja csak megtenni ezt.

    Én továbbra is azt mondom, hogy jjeahh-nak bizony egy X-E1 kellett volna. Nem azért, mert fudzsi és faszafinom és mindenkinek az kell, hanem mert ismerjük és hozzá talán jobban illene, mint a topik nagy részéhez (engem is beleértve). Jó a kereső, peaking-gel (MF lencséket használ), jó a kezelés (idegen neki az ikonos, tapicskás kezelés), távmérős a forma (tudtommal ez teszik neki), jók a színek (nem Pana, amivel nehezen jön ki) és a mai témánál maradva a G3-hoz mérten borzasztó sok tartalék van a szenzorban. A G3 Achilles-ína mindig is a sötét részek dinamikája volt, alapérzékenységen elég picit meghúzni a csúszkákat és elszabadul. Én tudtam ezzel élni, mást zavar (láthatóan őt is). Ezzel szemben a Fuji eleve a DR módokkal arra épít, hogy a Sony szenzor borzasztó jól macerálható az árnyékok felől. Ez a régivágású Provia móddal ötvözve (ahol nagyon lágy a gammagörbe az árnyékok felé) nagyon finom dolgokat képes összehozni, úgy, hogy az általa ismert Lightroom ismeri is ez a színmódot.

    De nem akarom szidni a komát, épp elégszer vásároltam én is hűbelebalázs módjára :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák