Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mercutio_

    félisten

    válasz jjeahh #44831 üzenetére

    Ne vigyük már be szegényt a málnásba :N
    Van egyszer a régi filmes vázak törőékes mattüvege, aztán van ennek a tükrös dslr vázakra adaptált változata amiből létezik olcsó kínai megoldás erősen változó minőség és ebből eredő pontosság /pontatlansaggal és drágább jó eredményt hozó verziók pl. katzeye. Azt is érdemes hozzá tenni, hogy ez a megoldás a manuál üvegekkel fokuszalast segíti, de az AF üvegeknel ha jól emlékszem nem annyira jó.
    Vannak aztán azok a megoldások amiket a tükör nélküli vázak (és talán az újabb tukrosok LV-ben) alkalmaznak, ennek egyik iránya a focus peaking amikor a keresőkép (EVF vagy LCD) azon részét ami az elkészült képen éles lesz más színnel jelöli, a másik jellemző megoldás amikor a kép közepét vagy a kijelölt AF+pont környékét kinagyitva látjuk. Itt gyártó és típus függő, hogy latjuk-e, és ha igen milyenfformában a teljes képet is (végig a háttérben, gombnyomással tudunk váltogatni teljes és kinagyitott között, stb.)

    Az eleinte istenített Sony peakingről mostanság egyre többen írják, hogy nem teljesen pontos, van, hogy olyan részt is az élességi síkban lévőnek jelöl ami nincs benne.

    A 60D kicsit más szitu kihajtható kijelző szempontjából, nagy a váz, máshova esik a kijelző, G3 esetén semmi ilyen gond nincs, sokszor sétálok úgy, hogy kihajtva lóg a nyakamban a gép, igaz nehéz manuál üveg lehet orrnehézé tenné és úgy más lenne :U

    Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Új hozzászólás Aktív témák