Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

válasz rumos14 #33240 üzenetére

itt mindig az a kérdés, hogy mi a cél. a sony-nál gondolom az volt, ha tényleg ilyen lesz ez a gép, hogy lőjünk bele egy szegmensbe egy olyan szenzormérettel, ahol még nem vagyunk. (tudom, hogy mások szerint ez az igazi innováció, nekem meg lassan úgy tűnik, mintha a sony konkrétan mindenre lőne, ami él és mozog. mindenféle szenzorméret, bázistáv, af megoldás stb.)

végülis az r1 óta nem volt nagyobb szenzoros bridge gépük, logikus ez a cucc. és igen, 24-200/2,8 egy 1"-os szenzoron nem reális a mellényzsebbe.

de persze lehet más is a cél. például az, hogy p7800 méretű gépet csináljunk, és nézzük meg, hogy mi az a legnagyobb lapkaméret, ami mellett egy 24-120 vagy 28-200 körüli, kb. f2,8-as üveg még belefér. érted, 24-200/2,8 helyett lehet 28-180/2,8-3,5 is, és lehet, hogy máris megüli az 1"-os szenzort. vagy lehet a szenzoron csökkenteni picit.

lényeg a lényeg, senki sem a lehetetlent várja, hanem - például én - egy p7800 méretű vázban a lehető legjobb szenzor-obi párost. ez a gép nem az. ettől függetlenül ez egy tényleg értelmes és hasznos kompakt lesz, szóval nagyon helyes, hogy a sony megcsinálja! ráadásul előbb-utóbb mindenki másnak is lépnie kell, az rx100-nak is biztos lesznek kihívói stb.

Új hozzászólás Aktív témák