Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz rumos14 #26293 üzenetére

    Igen, a Sony szenzoros GH3 alap iso-n kemény 2/3 FÉ-t ráver a G5-re dinamika átfogásban! :U

    Komolyan néha azt érzem mintha már valami olthatatlan fétis alakult volna ki a Sony szenzorok irányába.
    A félreértések elkerülése végett szerintem is egyértelműen a Sony a top jelenleg szenzorban, ez egy pillanatig nem kérdés. És ennek megfelelően én is jobban örültem volna ha G6 már Sony szenzort kap.
    Ettől függetlenül az e körül kialakult hisztéria sokkal nagyobb annál, mint amekkora különbség a két szenzor között van.

    Egy kicsit más irányból megközelítve, a 4/3 Pana szenzoros G5-nek alap iso-n pont akkora a dinamika átfogása, mint az APS-C szenzoros Canon 7D-nek. Azért ez nem az a kategória amit az ember bottal se piszkálna meg. :)

    Amire ki akarok lyukadni hogy azért a szenzor teljesítménye önmagában nem minden. Persze csak bizonyos határokon belül. A régi 12Mp-es Pana lapka például sehol sincs a Sony-hoz képest, ott tényleg van miért az asztalt verni.

    A legújabb Pana szenzor és a Sony lapkája között viszont akkora különbség, hogy ha Pana mérnökei megkérdeztek volna mit tegyenek a G6-ba, Sony szenzort, vagy inkább használható elektronikus zárat min. 1/8000s-el, akkor bizony én gondolkodás nélkül az utóbbit választottam volna. :)

    Gondolom most úgy tűnik mintha védeném a Pana döntését, ami azért vicces mert amúgy én is mérges vagyok rájuk amiért nem rakták bele a G6 az aktuális top szenzort. Amit fentebb írtam csak azért írtam mert érzek némi aránytévesztést a Sony szenzoraival kapcsolatban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák