Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz Throme #101331 üzenetére

Én is úgy gondolom, hogy egy erős belépő vázzal be lehet húzni a kezdőket/bizonytalankodókat/elégedetleneket, de láthatóan a gyártó ezt is jobban tudja, olyannyira, hogy már az E-M5-re is kiterjesztették ezt az üzletpolitikát. Valamiért azt gondolják, hogy az emberek szívesen vesznek fél misiért buta korlátozásokkal megölt vázakat. Emiatt belépéshez -ha a használt nem gond- akkor minden kockázata ellenére is jobb választás lehet egy M1mk1 vagy mk2. Azok bár már nem támogatott vázak, de azért még ma s tisztességgel helyt állnak, és a testre szabhatóságuk parádés.

HuMarc: hidd el, én is tudom, hogy miről beszélek. Próbáltam M10mk1 és mk2-vel 14-54mk1, 35mm, 50-200nk1, és Sigma 120-300 lencséket is. Értékelhető Af semmilyen párosításban nem volt. Panán sem lesz, kár hitegetni magunkat, vagy másokat. ;)
    Ugyanakkor van 15-54mk2-őm, amit M1mk2-őn próbáltam és ebben a párosításban már használható, ha jók a feltételek. Mondjuk az Af sebessége, pontossága a kanyarban sincs a 12-40-emhez képest, így max csak hobbistáknak ajánlható, akik nem sietnek sehová, és nem zavarja őket, ha a képeik alkalmanként nem élesek (az más kérdés, hogy akinek van pénze M1 vázra, az miért játszana ilyen öreg lencsékkel). Nem szereti a kevesebb fényt, a kevés kontrasztot, árnyékban lévő témát. Ezekben az esetekben hajlamos hibázni, belassulni, vagy nem élesre állni. Robin Wong videója egész jó a témában, tőle meglepő módon csak visszafogottan "lelkes" (anno a 14-35+Pen-f kombót pl. határozottan nem ajánlotta, részben az af teljesítmény miatt).
    Lehet csak én fogtam ki gyengébb példányokat minden esetben, de nekem ez a tapasztalatom, így mást sajnos nem tudok mondani. :B

Új hozzászólás Aktív témák