- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy egy erős belépő vázzal be lehet húzni a kezdőket/bizonytalankodókat/elégedetleneket, de láthatóan a gyártó ezt is jobban tudja, olyannyira, hogy már az E-M5-re is kiterjesztették ezt az üzletpolitikát. Valamiért azt gondolják, hogy az emberek szívesen vesznek fél misiért buta korlátozásokkal megölt vázakat. Emiatt belépéshez -ha a használt nem gond- akkor minden kockázata ellenére is jobb választás lehet egy M1mk1 vagy mk2. Azok bár már nem támogatott vázak, de azért még ma s tisztességgel helyt állnak, és a testre szabhatóságuk parádés.
HuMarc: hidd el, én is tudom, hogy miről beszélek. Próbáltam M10mk1 és mk2-vel 14-54mk1, 35mm, 50-200nk1, és Sigma 120-300 lencséket is. Értékelhető Af semmilyen párosításban nem volt. Panán sem lesz, kár hitegetni magunkat, vagy másokat.

Ugyanakkor van 15-54mk2-őm, amit M1mk2-őn próbáltam és ebben a párosításban már használható, ha jók a feltételek. Mondjuk az Af sebessége, pontossága a kanyarban sincs a 12-40-emhez képest, így max csak hobbistáknak ajánlható, akik nem sietnek sehová, és nem zavarja őket, ha a képeik alkalmanként nem élesek (az más kérdés, hogy akinek van pénze M1 vázra, az miért játszana ilyen öreg lencsékkel). Nem szereti a kevesebb fényt, a kevés kontrasztot, árnyékban lévő témát. Ezekben az esetekben hajlamos hibázni, belassulni, vagy nem élesre állni. Robin Wong videója egész jó a témában, tőle meglepő módon csak visszafogottan "lelkes" (anno a 14-35+Pen-f kombót pl. határozottan nem ajánlotta, részben az af teljesítmény miatt).
Lehet csak én fogtam ki gyengébb példányokat minden esetben, de nekem ez a tapasztalatom, így mást sajnos nem tudok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM
- Canon RF 600mm f/11 IS STM teleobjektív - Újszerű -
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők ( 1300 / 6000 / 8500 / 14600 / 3500 expoval )
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel ( 2500 / 4200 expoval )
- VILTROX NF-Z adapter ( Nikon FTZ II adapter ) - Új -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi 13 Pro 12/256GB Ceramic Black használt 6 hónap garancia
- Használt Turtle Beach Stealth 700 Gen2 Max fejhallgató / 12 hó működési garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs