Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
Throme
üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy egy erős belépő vázzal be lehet húzni a kezdőket/bizonytalankodókat/elégedetleneket, de láthatóan a gyártó ezt is jobban tudja, olyannyira, hogy már az E-M5-re is kiterjesztették ezt az üzletpolitikát. Valamiért azt gondolják, hogy az emberek szívesen vesznek fél misiért buta korlátozásokkal megölt vázakat. Emiatt belépéshez -ha a használt nem gond- akkor minden kockázata ellenére is jobb választás lehet egy M1mk1 vagy mk2. Azok bár már nem támogatott vázak, de azért még ma s tisztességgel helyt állnak, és a testre szabhatóságuk parádés.
HuMarc: hidd el, én is tudom, hogy miről beszélek. Próbáltam M10mk1 és mk2-vel 14-54mk1, 35mm, 50-200nk1, és Sigma 120-300 lencséket is. Értékelhető Af semmilyen párosításban nem volt. Panán sem lesz, kár hitegetni magunkat, vagy másokat.

Ugyanakkor van 15-54mk2-őm, amit M1mk2-őn próbáltam és ebben a párosításban már használható, ha jók a feltételek. Mondjuk az Af sebessége, pontossága a kanyarban sincs a 12-40-emhez képest, így max csak hobbistáknak ajánlható, akik nem sietnek sehová, és nem zavarja őket, ha a képeik alkalmanként nem élesek (az más kérdés, hogy akinek van pénze M1 vázra, az miért játszana ilyen öreg lencsékkel). Nem szereti a kevesebb fényt, a kevés kontrasztot, árnyékban lévő témát. Ezekben az esetekben hajlamos hibázni, belassulni, vagy nem élesre állni. Robin Wong videója egész jó a témában, tőle meglepő módon csak visszafogottan "lelkes" (anno a 14-35+Pen-f kombót pl. határozottan nem ajánlotta, részben az af teljesítmény miatt).
Lehet csak én fogtam ki gyengébb példányokat minden esetben, de nekem ez a tapasztalatom, így mást sajnos nem tudok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Fujifilm X
- Háztartási gépek
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Micro Four Thirds
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung NX5 MILC váz objektívvel szettben vagy külön eladó
- Canon Extender EF 2x III telekonverter - Újszerű -
- Sony A7S III - újszerű - 2028 márciusig garanciális
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal! (~600 expo)
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest