Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jjeahh

nagyúr

válasz lugosi #101079 üzenetére

Ez jó hír, csak az ekv. 40mm látószögben nem vagyok biztos (ekv. 50-60 talán jobb lenne) és a bokeht 25/1.7 alá nem adnám, márpedig a 20-as gondolom még kevésbé mossa a hátteret. Mielőtt nekem ugrana valaki, hogy aki mosodát akar, váltson ff-re: nem, nem vagyok már bokeh-b*zi, ff+fényerős fixet gyakran túlzásnak is érzem, de egy fixnél azért szeretem ha van egy kis ízléses dof is ha szükség van rá, ezért nézegetem a 25/1.4-et is. A példa kedvéért nifty fifty háttérmosodában az alsó határ nekem valahol a 25/1.7-nél van, a felső határ a 25/1.2-nél, az már bőven elég lenne, nem kellenek F0.95-ös csodák. Csak ne lenne annyira drága (és nagy :D ). Fuji fronton ez tetszett, a 33, 35-ös F1.4-es fixek bőven kimaxolják a normál gyútáv igényeimet, viszonylag jó áron. Cserébe a kistele fixek nem és az fontosabb volt, a 75-öst nagyon sokat fogom használni.

wms: Köszi! :R

Közben felfedeztem egy újabb idegesítő apróságot: AEL/AFL gomb beállításaiban nincs olyan opció, hogy lockolja a fókuszt és a fénymérést is egyaránt, vagy egyiket csinálja, vagy a másikat. Így ha raw panorámát akarok lőni, gondolom nincs más megoldás, mint lockolni a fénymérést, fókuszálni, majd átállítani a fókuszt manuálra.

Új hozzászólás Aktív témák