- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomeck007
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki 2 és fél után kezdi megadni magát a Xiaomi redmimi 4x-em (kijelző elkezdett egy csíkban besárgulni, pár perc használat után bemelegszik és önálló életet kezd el élni a kijelző...) így a segítségeteket szeretném kérni új telefon vásárlásában:
- Árkategória. 70-80k nagyon max 90k
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? függetlenül újan, ahol a legolcsóbb de megbízható bolt
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, ha 2 évig kibírja az már nekem bőven elég
- Mire használnád? telefonálás, email, netezés, néha videó nézegetés, meg esetleg játék (Taptitans 2 és hasonlók), nagyon ritkán fényképezés
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, nem
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? (jó lenne ha hasonló mérete lenne mint a 4x-nek, de ahogy nézegettem a mostani telefonokat ezt a vágyamat el is engedtem) 6-6,5 körülJa és ami fontos hogy dual simes legyen.
-
félisten
Sziasztok!
Szeretnék telefont venni, a következő paraméterekkel kifejezetten hosszú távra:
- minél nagyobb kijelző méret arány (88%+)
- minél jobb üzemidő
- SD855, vagy jobb chipset
- minél nagyobb esély arra, hogy jöjjön rá majd LineageOS
- minél kisebb esély arra, hogy a gyári szoftvert a gyártó elcsessze valahogyAmiket eddig néztem:
Huawei P30 Pro - itt egy kicsit soványnak érzem a chipsetet hosszú távra, meg elvileg a Kirin procikra is jó lassan jön LOS általában.
OnePlus 8 - itt majdnem minden stimmel, és végülis ez a fő tervem, ha nem találok jobbat. Kicsit jobb kamera talán elférne.
Xiaomi Poco F2 - Még nem tudok eleget róla, de az A2 Lite-ban már csalódtam szoftver téren, így a márkát csak a kedvezőbb árak miatt nézegetem
Xiaomi Mi 10 - Ugynaz, mint a Poco F2, de itt mga a készülék is jobban tetszik.
Nézegettem ilyen Realme meg Oppo készülékeket is, de még innen nincs fix jelölt.
Leginkább az egyes készülékek gyakorlati hátrányai alapján akarok dönteni.
Bármi tipp jól jön.
Előre köszi!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Telefont keresünk a következő paraméterekkel:
- NFC
- Dual sim
- jack csatlakozó
- Elfogadható kamera
- Hosszú üzemidőMit ajánlotok (itthoni beszerzés)? Tárhely ha több, az jobb. Játék nem lesz egyáltalán, nem szempont.
Néhány esélyes (bár nem tudom melyik ajánlott):
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro
- Xiaomi Redmi Note 9
- Xiaomi Redmi Note 9S
- Honor 20 pro ( nincs jack, drágább)[ Szerkesztve ]
.
-
MODERÁTOR
-
Troy.
addikt
-
TeeJay
félisten
-
félisten
válasz batai15 #154206 üzenetére
Azért kritérium, mert eddig minden telómmal besz*ptam a gyári szoftvert.
A Redmi 4x-en is szarakodik a gyári MIUI.De elhiszem, hogy más típusokon lehet jobb.
Nem a OnePlus a legesélyesebb a LineageOS-re?
A devices wikiben több a nem régi OP, mint a Xiaomi.A mai bonyolultabb kamerák szoktak rendesen működni LOS-sel is?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
gmatyi88
tag
Sziasztok. Jelenleg p20 tulaj vagyok. Lejárt a hűségem Telekomnál. A kinézett készülékek s10+ P30pro, Iphone 11. Az s10+tetszik a legjobban azt hozzá kell tenni. Ki mire váltana és miért? Tisztában vagyok azzal is hogy az i11 nem tud annyit mint a fent említett 2 telefon. Vagy várjak évvégéig és s20? Ebben az árkategóriában minek van hasonló tudása az s10+és a p30pro hoz? Fénykép akksi fontos, valamint az is jóvolna ha lehetne épkézláb üvegfóliát vagy fóliát felhelyezni. P20 és a p30 ebből nagyon jó. (Nem hajlított)
-
TeeJay
félisten
válasz bl4ze #154213 üzenetére
Ugyanúgy egy Redmi csak pwm-es villogós OLED van benne meg popup szelfi cam amiért cserébe csak 4000-es akku fért bele meg sima Snapdragon 730.
Redmi Note 9Pro 720G-vel picit jobb, akkuban 25%-al több és még a kijelzőben is jobb SZERINTEM az IPS miattMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Integreat
tag
Egy új iPhone megjelenése (jelen esetben az iPhone 12) mennyit nyom le az eggyel korábbi modell (iPhone 11) árán? Mi a tendencia? Valószínűleg a 12 drága lesz nekem, viszont tudnék várni (remélhetőleg) októberig, ha ott jelentős árcsökkenés várható.
-
zolya1973
aktív tag
válasz TeeJay #154216 üzenetére
Nos...én használtam mindkettőt.Csak azért cseréltem le a mi9 t-t mert nem bírtam megszokni az előlapi szenzort.Nekem ezt leszámítva jobban bejött mint a redmi 9s amit most használok.Szerintem gyorsabb,szebb képeket készít,az amoled napfényben jobban látszik,az aod se rossz találmány.És talán picit kompaktabb is.Azért a redmi nem hiába olcsóbb vonal.Viszont nekem tökéletesen elég,meg vagyok vele elégedve.Bár a hátlapi szenzor hiányzik.Lehet egy sima redmi 9 is elég lett volna.
-
MODERÁTOR
-
AssAssynn
őstag
Üdv,
egy hölgynek szeretnék új telefont. A lényeg, hogy nagy legyen és jó képeket csináljon. Xiaomi Redmi Note 8T-n gondolkodtam eddig, de kérdés, hogy vajon nyernék-e vele, ha a 9 szériából választanék helyette. Vélemény?
A másik: mi a legolcsóbb, vállalható teló? Sok telefonálás, néha mobilnet, GPS, ennyit kell tudnia. Köszi a tippeket.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
MODERÁTOR
válasz Troy. #154217 üzenetére
Teljesítményre (Redmi Note 9 Pro a jobb), akkuban (Xiaomi Mi Note 10 Lite a jobb) pici a különbség a két készülék között. Kamerában a Mi Note 10 Lite jobb, szintén kis különbséggel.
A Note 10 Lite nem bővíthető, illetve az ujjlenyomat-olvasó a kijelző alatt van, notch-os AMOLED-kijelzős.
A Redmi Note 9 Pro a 2 SIM mellett bővíthető, az oldalsó ujjlenyomat-olvasó megszokást igényel, nincs notch, cserébe lyukas az IPS-kijelző.Neked (és Jim74-nek ) kell tudnod, mi a fontos számodra.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
AssAssynn
őstag
aprokaroka87 és Ricardo: köszönöm!
A másik kérdésre esetleg?
"mi a legolcsóbb, vállalható teló?""Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Taktoj
aktív tag
Sziasztok 40 alatt keresnék , jó üzemidős minimum 4gb ramos mobilt, xiaomi note 4 telót váltana. Honor 9 t találtam esetleg alternatíva? Android verzió nem érdekel, vigye a telegramot, s tudjak vele fogadni 😏. Talán a lényeg hogy legyen szervíz ahol cserélgetik az akkut normál árban. Köszönöm ha van építő jellegű help.
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
AssAssynn
őstag
aprokaroka87: Amennyiért még vállalhatót adnak. Nyilván tesztelgetni nem akarok, ezért kérdezem. Ha nem is 15 ezerért, de 20-30 között is vannak.
Tapsi75: Köszi. Sima redmi 8 fél évvel ezelőtt már 40-ért ment, azt hittem olcsóbb lesz, de valahogy inkább csak feljebb ment az ára.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
TeeJay
félisten
válasz Troy. #154217 üzenetére
Mi Note 10 Lite kisebb méret de picit nagyobb akku viszont nincs microSD és kijelzős ujjlenyomat olvasó van optikai míg a Note 9 Pro-ban oldalsó kapacitív van (villámgyors) van microSD és IPS
Ha neked nem fáj a szemed az OLED-től vedd azt amúgy én a Note 9Pro-t venném
árban Turbado-t nézve vagy 24ezerrel több (6/128GB verziót hasonlítottam össze) a Mi Note 10 Lite, nekem biztos nem érne annyit a Note 9 Pro-hoz képest[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Balazska90
tag
Üdv. Okostelefont vennék.
[link]
Ezt néztem ki.Van esetleg hasonló áron ennél sokkal jobb vétel?Nagyon hülye vagyok a telefonokhoz (első okos készülékem lesz), a lényeg a jó kamera lenne, meg ne merüljön le nagyon gyorsan.
-
xhege
veterán
válasz Balazska90 #154233 üzenetére
Első okostelefonnak, mindennapi használatra jó lesz szerintem.
-
bl4ze
veterán
Arra a célra első okostelefonnak teljesen jó választás !
.:. bl4ze .:.
-
AssAssynn
őstag
válasz aprokaroka87 #154232 üzenetére
Éppen jó lehet, de abban már csak 2gb ram van ugyebár, és hasonló memóriával vannak olcsóbban is telefonok. Persze nem értek hozzájuk, ezért járok itt, de van pl. Honor 8S ~30 körül, stb, ilyenekre is gondoltam.
-
TeeJay
félisten
ha van rá 5-10ezerrel többed akkor inkább Redmi Note 9S 4/64GB verziót vegyél 65ezer körül mert abban egy kategóriával jobb proci, sokkal jobb GPU és 25%-al nagyobb akku van
2naponta elég tölteni és veszett sokat elbír kijelző időben is miközben nagyon penge gyors telefonMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
AssAssynn
őstag
válasz aprokaroka87 #154238 üzenetére
Ja, tudom... igazából csak a GPS, meg a mobilnet miatt van szükségem okostelóra, egyébként bármilyen buta is teljesen megfelelne beszélgetni.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz TeeJay #154237 üzenetére
Illetve nagyobb eséllyel kap majd akár Android 12-t is global rom vonalon, Redmi note 8t esetében meg még az Android 10 is kérdéses :D
Elvileg készül a frissítés, de van valami baljós érzésem, hogy valami gubanc van ott, mert fura hogy egy elég nagy siker termékük nem kapta meg az Android 10-et még.Bár tudom te az eu romokat preferálod :)
-
ProEvoFan
nagyúr
Aki Xiaomi redmi 9 pron gondolkodik.
Mai tapasztalat.
9 óra 45 perc képernyő kijelző idő....
100%--->9% Éjjel fél kettőkor lett levéve a töltőről.
Netflix, HBO Go, YouTube, kis Chrome, telefonálás, Facebook.
Azért ez durva.
Bugos a rendszer, vagy ez tényleg brutál!?!?!?[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz ProEvoFan #154242 üzenetére
16-18órákat is öszehoztam már igaz főleg wifi, youtube, facebook, messenger, viber, chrome meg sok olvasás alacsony fényerőn
2-3naponta töltöm de volt mikor 3nap 5órája nem látott töltőkábelt és még volt benne nafta
MIUI12-n majd megnézzük mennyivel lesz jobb hiszen az lesz már igazán rá fejlesztve a 11-et csak futtában sikerült[ Szerkesztve ]
-
fecaga21
senior tag
Szerintetek a Huawei P30 vagy a Samsung Galaxy A51 csinál jobb képeket?Az A51 négy kamerás a P30-al ellentétben ahogy látom.
-
juuzer
addikt
válasz fecaga21 #154244 üzenetére
A P30, jobb is mögötte a kameratech (nem is kicsit). A makro-, vagy éppen a mélységszenzor sokat nem ér. Csak azért rakják bele ezekbe a telefonokba, hogy elnondhassák, hogy wow van benne 4 kamera. :)
(Persze mindjárt jön majd, hogy a Redmi Note 9S/Pro mert jajj az szuper, mindent ver és nincs annál jobb és h*lye, aki többet költ telefonra... )
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
djrozsomak
tag
Sziasztok,
- Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
100k huf nettó körül- Használt vagy új?
Új- Hol vennéd meg?
Lényeges hogy magyar cégnek tudjon számlázni, és megbízható legyen.- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
~2+ év
- Mire használnád?
Mindenre IS ;)
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Amíg a gari tart maradnék a gyári romnál, de utána elképzelhető a főzöttre váltás, szóval preferált a nyitott/nyitható bootloader- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
nem szempontKettőt néztem ki az elmúlt időszakban, vajon melyik lenne az okosabb választás?
Xiaomi Mi 10 lite (5G) és Mi note 10 lite
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10183&idPhone2=10159 -
TeeJay
félisten
válasz djrozsomak #154247 üzenetére
Redmi Note 9S és Note 9Pro-t is nézd meg
-
törölt tag
Üdv!
Véleményt szeretnék kérni.
Céges telefont kellene válasszak (Tkom-tól), kissé döntésképtelen vagyok.3 típust néztem ki.
Iphone SE, Hua P30, O+7T.
A céges készülék hűség után a tulajdonomba kerül, így most egy Sam. S9-em lett.
A legfontosabb az lenne, hogy:
- 2 év után vajon a huawei használható lesz-e még 1-2 évet (szerintem a jelenlegi S9-re ez elmondható)
- az SE tuti időálló, de zavar a káva, és soha nem volt almám (cserébe kompakt)
- O+-nál pedig a szélesség az, ami zavaró. A keskeny telefonokat szeretem (70mm, vagy alatta)
- a MI 9SE lenne jó, de sajnos az kifutottKöszönöm a tippeket.
[ Szerkesztve ]
-
DuDieHUN
aktív tag
Sziasztok!
Huawei P30 és Samsung S10 között gondolkozom, (telekom kkv listából szemezgetek), vagy esetleg más ötlet max ebben a méretben (6,1"), lehet kisebb is
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest