- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
juuzer
addikt
válasz
Viktor0610 #188615 üzenetére
Nem az előtelepített bloatware-re gondoltam, anyának mjuk 2-3 éve megvolt már a tablet, amikor valamiért random játékokat kezdett el letöltögetni. Emlékeim szerint ezek rajta se voltak a tableten. Ezért is volt ennyire furcsa.
Utánakerestem a neten és elvileg ez egy valid dolog volt bizonyos Lenovo/Moto cuccoknál.
-
juuzer
addikt
válasz
Oldfoksz #188583 üzenetére
Wait, ez valós dolog? Anyukámnak van egy jópár éves Lenovo Tab 8-a, ami ugyanezt csinálta. Utánaolvastam és ez létező dolog Moto/Lenovo cuccoknál.
Mondjuk ez elég para, mégparább volt akkor is, amíg utána nem olvastam.
(Legalább tudom, hogy mit nem fogok biztosan venni a jövőben.
)
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Apukámnak (68 éves) kellene vennünk egy új telefont. Jelenleg egy Nokia 2.1-et használ, vagyis használt, mert megadta magát.
Nem használt semmilyen közösségi appot, néha fotózott, híreket olvasott rajta, meg youtube-ozott. Még google fiókba se voltunk belépve neki a telefonra.
Árkategória. - 80 - 100 ezer forint között. (Ebben benne van a tok és a fólia is, szóval legyen olyan 80-90k.)
- Használt vagy új? - Mindenképpen új.
- Hol vennéd meg? - Nagyobb áruháztól - Mediamarkt, Emag, Alza, stb. függetlenül.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? - A Nokia nem tudom hány éve volt meg neki, szóval hosszabb távra a bevezetőben említett felhasználással.
- Mire használnád? - Youtube, Hírek olvasása, néha kamera. Ami fontos lenne, hogy nagy akku legyen benne, mert ő még mindig a 3410-es üzemidejét hiányolja minden telefonból. Szóval ha ezzel a minimális felhasználással elmenne 3 napot, szerintem az már jó lenne.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? - Android, mivel ennyiért iPhone nincs.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - Mivel kis készülék nincsen, így a méret kb lényegtelen. Ne legyen tablet méretű.Apukám ŐsNokiás, igazából Samsung, Nokia, Motorola telefonokat mondtam neki. Talán még Xiaomit. Ami igazából nekem lenne fontos, hogy megbízható legyen a készülék - Pl. a Xiaomiknál nem tudom, hogy mennyire van jelen még a közelségérzékelős-para, legjobb barátom Mi 12-ese akkora hulladék volt, hogy fél év után lecserélte. (Pl. a közelségérzékelő miatt is.)
Amiket néztem:
- Samsung Galaxy A23
- Samsung Galaxy A14
- Samsung Galaxy A13
- Samsung Galaxy A24
- Motorola G54
- Motorola G72
- Xiaomi Redmi Note 12/12S
- Nokia G22
- Nokia G42A Stock Android talán azért lenne jobb választás, mert a Nokia 2.1 is az volt, azt már megszokta. Esetleg ha van a OneUI-ban vagy a MIUI-ban idősebbeknek szánt, nagyikonos mód, akkor az se hátrány szerintem.
A Nokiának sztereó hangszórója volt, nem tudom, hogy az árkeretben van e esetleg olyan, ami tudja ezt. Illetve még fontos a jó beszélgetési hangminőség, legyen kellően hangos és tiszta a hangszórója telefonálás közben és a mikrofon is legyen jó. Az 5G nem fontos.
Előre is köszi a helpet!
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Igazából csak igényfelmérés lenne ez a poszt.
A kérdésem az, hogy egy Samsung Galaxy S21 Ultrát jelenleg mire érdemes lecserélni? T előfizetés, vagy független játszik. Árat nem írok, nem lényegtelen, de nyilván nem szeretnék a Fold 700 ezres ársávjában mozogni.
A lényeg a stabil, gyors hardver és a kiváló kamera. (+ Qi töltés.)
Tavaly májusban vettem impulzusvásárlásként a T-nél előfizetésmódosításnál egy iPhone 13-at. Gondolkodtam, hogy váltok arra, de hardverben + kamerában nem tudom, hogy mennyivel jobb.
(Nincs bajom az S21 Ultrával, sőt, szeretem, csak már kicsit meguntam.)
Előre is köszönöm a helpet!
-
juuzer
addikt
válasz
minilego #172286 üzenetére
Main telefonként nem tudok iPhone-t használni. Anno fanboy voltam, de kinőttem belőle. Sok dolog hiányzik belőle nekem, ami a droidban benne van. Akár az AOD, akár az értelmes értesítéskezelés, stb. Addig nem szívesen váltok teljes mértékben. Ugyanott megértem és látom azt is, hogy droidos fronton szerintem a Samsungon kívül értelmes alternatíva nincs, még a csúcskategóriában sem.
A Qualcomm próbál mindent izomból megoldani az új processzorokkal és ennek a thermal management látja a kárát. Mindenki sír, hogy "szarazekszinos", én meg örülök, hogy nem egy kazán van a telefonomban, ami már egy fotózástól visszafogja a teljesítményt és kellemetlenül forró lesz. Lásd Xiaomi 12 Pro teszt.
-
juuzer
addikt
-
juuzer
addikt
válasz
bbbetty #172276 üzenetére
Őszintén, én nem cserélném le. Ha még megfelelő sebességgel működik, illetve a kamera is kielégít, akkor megnézném, hogy a Huaweinél mikor vannak szervíznapok és cseréltetnék egy akksit benne.
S21 FE-t, vagy az S22-t mondanám, utóbbinak az üzemideje mondjuk nem acélos. (Szerintem az S22+ nem csíphető meg 250k-nál többért.)
-
juuzer
addikt
válasz
Harciszkunk #172209 üzenetére
Attól függ, hogy mire kell. Nekem S21 Ultra és iPhone 13 van. Az Ultra bőven tudja Exynos 21OO-zal azt, amire használom (játszani is szokram rajta). Ha 5 évre tervezed, akkor iPhone, azt hiszem a Samsung csak 4 év főverzió-frissítést ígér.
Engem bevallom zavar az i13 6OHz-e, viszont a céges A71-emnél sokkal smoothabb még 6O Hz-en is. Én azt mondom, hogy megszokható, főleg, ha nem magasabb képfrissítésről váltasz vissza.
Plusz még az is kérdés, hogy mennyire tudod megszokni az iOS-t és a hülyeségeit. Nekem nem ment, elszórakozni az i13-mal jó, de a 13 Pro Maxot visszaküldtem tavaly, mert nem ment a váltás és akkor lett az S21 Ultra.
Egyedül talán még az akku picit neccesebb nálam az i13 esetén, viszont a készenléti fogyasztása meg tényleg nevetséges. Ha nem nyomkodod sokat, akkor szerintem nem lesz vele gond.
-
juuzer
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, végül egy zöld iPhone 13 mellett tettem le a voksom.
Nem éreztem úgy, hogy a Pro megérné a 100 ezres felárat. Tetszik a sima 13-ban, hogy sokkal könnyebb.
-
juuzer
addikt
Szeretek legozni és ahhoz szoktam time lapse-eket késziteni. Anno is inkább a P30-cal csináltam, mert a DSLR-állványt overkillnek éreztem, plusz a pici állvánnyal jobb szögbe is tudtam állítani.
-
juuzer
addikt
Köszi mindenkinek!
Nem akarom lecserélni az ultrát, szeretem imádom, de két telefonnal rohangáltam az utóbbi pár évben. Legutoljára Note 9 - P30 párossal. A céges kártyámat viszont beleraknám lehet.
Az eszem és kinda a szívem is a Pro max felé húz, de az már fél kiló lenne zsebben. Ugyanezért vettem P30-at anno a Pro helyett (igaz azt megbántam később).
-
juuzer
addikt
Urak! És a 13 Pro - i13 összehasonlításban milyen? Jobban bírná talán a "sima'" 13?
Köszönöm a segítséget egyébként!
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Lejárt a T-nél a hűségidőm és szeretnék valami értelmesebb csomagra váltani, jelenleg asszem valami 2017-es Mobil M + 4 giga net van, ami már édeskevés.
Mobil M + 25 vagy Mobil M + Korlátlan Net csomagra szeretnék váltani.
December óta boldog tulajdonosa vagyok egy S21 Ultrának, amit imádok szeretek, de például ha videót készitek kis trpiodról, akkor eléggé megszenvedek vele.
Ezért gondoltam, hogy ha már eleve csomagot váltok, kihoznék valami telefont részletre.
Kérdésem az lenne, hogy mi az, ami nagyjából fotós és videós szempontból hozza VALAMENNYIRE az S21 Ultra szintjét?
Ezeket néztem:
i13
i13 Pro
i13 Pro Max (volt vele egy 1,5 hetes időszakom, sok idegesítő hülyeség miatt nem tudtam az iOS-t megszokni, de kamerában meg üzemidőben nagyon jó volt, azt szerettem benne. Egyedül a méret para, mert nem akarok még egy féltéglát magammal cipelni, ha úgy van. És ezzel is borul a kis tripodom.)Olcsóbbak közül bevallom talán egy Xiaomi 11 Lite NE-t néztem, más annyira nem fogott meg.
Van esetleg még olyan telefon, ami megfelel a kritériumoknak?
iPhone-okról nem tudom, hogy mennyit fejlődtek üzemidőben, nálam az S21 Ultra szűk egy nap, a rossz hálózati lefedettség meg a játék miatt. De inkább a kamera meg az elfogadható akksi lenne a szempont, meg hogy ne legyen féltégla.
Előre is köszönöm a segítséget!
U.i.: nem must have a vásárlás, csak a T ugye az arcomba nyomja csomagváltáskor, hogy vegyek telefont is és ez előhozta a bennem rejlő kütyüb*zit. Inkább csak érdeklődöm.
-
juuzer
addikt
válasz
Viktor0610 #168799 üzenetére
Hát nagyon nincs is ami jó lenne
Majd a 12 talán
Ahogy nézem ennyi is volt a Mi 11, egyre kevesebb helyen látom
-
-
juuzer
addikt
válasz
sfdrakex #167323 üzenetére
Hát bevallom, nekem nagyon hiányzik/hiányzott. Engem jobban idegesített, hogy minden értesítésnél felvillant a képernyő.
Notch nekem nem volt, maximum a P30-on a teardrop. De az annyira nem zavar.
A 3D arcfelismerésben egyetértek veled, bár maszkkal ugye nem működik. Tömegközlekedésen meg az elég meh. Egyébként szerintem simán be lehetne építeni a Touch ID-t a bekapcsoló gombba, ahogy azt anno a Sony elkezdte és mostanra a legtöbb gyártó át is vette javarészt az olcsóbb készülékeknél.
-
juuzer
addikt
válasz
noorbertt #167335 üzenetére
Csodát nem szabad tőle várni, de tapasztalatból mondom, hogy az ájfonok sokat léptek előre az idei generációnál üzemidőben. A 13 mini jobban bírja, mint a tavalyi sima 12. (Nem a mini.)
Én nemrég adtam el az SE-met (az eredeti, 1. generációsat), 4 évig volt meg, iOS 15-tel kicsit komótosabb volt, de így is bőven használható. Ha van rá keret és sokáig akarja az ember használni, én iPhone-t szoktam ajánlani ismerősi köben, bármennyire is nem a szívem csücske. Annyi, hogy 2 év után szerintem egy akkucserét ajánlott belekalkulálni.
-
juuzer
addikt
válasz
sfdrakex #167312 üzenetére
+ xhege (#167314):
Kinda igen, hogy nem Android. Nagyon erős ellenérzéseim vannak az Apple termékeivel kapcsolatban, a 6 Plusommal anno nagyon pórul jártam. (Télen 5 perc alatt kikapcsolt, míg kiértem a buszmegállóba + csőgatya zsebében kicsit banán is lett.)
Alapvetően az értesítési rendszere szerintem még mindig katasztrofális, a notch-ot nem tudtam megszokni, ahogy a lightning is erősen fájó pont volt. Illetve nekem kell az AOD, szeretem látni az órát meg a különböző app értesítéseket a lezárt képernyőn, plusz egy üzenet/értesítés esetén nem villan fel a komplett képernyő.
Összeségében az értesítések kezelése + az AOD volt az, amire azt mondtam, hogy sajnos nekem nem oké. Üzemidő meg kamera szempontjából viszont baromi jó telefon volt, ezért is keresek olyat, ami valamennyire megüti ezt a szintet. Leginkább fotó téren, videózás annyira nem lényeges.
Amin még külön meglepődtem, hogy a Huawei Health és AI life tökéletesen működött és a Huawei Health is szinkronizált az Apple Health appba (amit anno pl. a Fitbit nem tudott, de a Mi Fit igen lol.) Nem éreztem azt, hogy sikítva dobnom kell a Huawei órám és fülesem, amiket viszont nagyon szeretek. E téren le a kalappal az Apple előtt.
-
juuzer
addikt
válasz
Kawauso #167309 üzenetére
+ DS39 (#167310) köszönöm!
Igen ez a bajom nekem is az OP9 Proval, meg a SD888. Igaz nem egy 810, ami egy kazán volt, de ez se éppen egy jól sikerült Snapdragon chip. Plusz, hogy mi lesz az Oxygen OS sorsa. Inkább mondják azt, hogy áttérnek Color OS-re és tegyék is meg. Bár ennyi erővel meg akkor lehet OPPO-t is venni, ha már itthon hivatalosan is jelen vannak és gondolom be fognak hozni egyre több modellt is a hazai piacra.
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, végül rendeltem egy 13 Pro Maxot, ami tegnap ment vissza a T-hez, egyszerűen nem tudtam megszokni az iOS ostobaságait.
Szóval újra itt vagyok.
Az igények ugyanazok:
- jó üzemidő
- csúcs kameraAmiket eddig néztem:
- S21 Ultra
- OnePlus 9 Pro
- Mi 11Melyik áll kamerában közel a 13 Pro Maxhoz? Mert egyébként kamerában és üzemidőben kifogástalan volt, de sajnos tényleg a rendszer nem nőtt a szívemhez, Androidon komfortosabban érzem magam.
-
juuzer
addikt
válasz
yuing #167026 üzenetére
+ xhege
Köszönöm! :) De mindenhol még a csapból is az folyik, hogy "rosszazExynoafújci". Teljesítményben mennyire marad el mjuk a 888 szintjétől?
Bevallom holnap jön a 13 Pro Max, de nagyon vegyesek az érzéseim. (Eladom az iPhone SE-met és takarításnál kicsit kiborított az iOS. Igaz az már egy6 éves készülék lesz lassan, én 4 éve vettem egyet.)
Ezért is tettem fel inkább még egyszer a kérdést. De köszönöm a válaszokat! :)
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Korábban kérdeztem telefon ügyben. Nagyjából letisztáztam, hogy flagshipet szeretnék.
A lényeg: jó üzemidő és csúcskamera.
A versenyzők:
- iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S21 Ultra
- OnePlus 9 Pro
- Xiaomi Mi 11 (Esetleg 11T Pro)Melyik lenne a legjobb vétel? Sokat fotózom, videózni kevésbé videózom, max néha koncerten, de arra eddig minden telefonom kiszolgált bőségesen.
Rossz a környéken a térerő, ami zabálja az akkut, a Note 9 se bírt ki egy egész napot sokszor kb fél éves korában sem. Emiatt lenne fontos az akku. Jobban hajlok az Android felé, de ha annyival jobb a 13 Pro max, akkor ezt be tudom áldozni.
Előre is köszi a helpet!
-
juuzer
addikt
válasz
classic B #165518 üzenetére
Köszönöm. Igazából a Mi 11, ami megfogott. Anno nagyon vártam, viszont az üzemidő csalódás volt, a teszt alapján.
A 11T meg nekem egy felárazott Redminek tűnik, szóval az kb a megjelenése óta nem volt opció.
Dhampir (#165517):
Köszönöm, elgondolkodom rajta. Mondjuk az Ultra 384k-ért elég jó vétel szerintem.
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Korábban én is ajánlgattam itt telefonokat, de most én is dilemmában vagyok.
A Samsung Galaxy Note 9-em mikrofonja és akkuja megadta magát. Mivel lassan 3 éves lesz, elgondolkodtam a cserén.
- Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
Mondanám, hogy mindegy, de nem tudom lenyelni a jelenlegi készülékárakat.
- Használt vagy új?
Mindenképp újat szeretnék.
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.
Telekomnál előfizetés megújításával (Mobil M + 25 GB net), vagy függetlenül.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
- Kb 2-3 évre tervezek max. (Gyakran megtetszik új telefon, a lényeg, hogy 1 évig legalább gond nélkül működjön.)
- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
Rengeteg appot használok, közösségi média, email, játékok és rengeteg böngészés + fotózás, néha a GPS-es túrakövetés. Ezeket vigye el lehetőleg gördülékenyen. Sajnos nálunk rosszabb a térerő, így ez is akár szempont lehet, hogy az antennák jó minőségüek legyenek.
Továbbá szempont a jó akku - kb bírjon ki egy napot normálisan, nem épphogy pár százalékkal a végén a fent említett felhasználás mellet.
Emellett szeretnék végre 60Hz-nél nagyobb képrfissítésű telefont, hogy ha már ennyire bejött a mainstreambe.Kamerában tudja azt, amit a Glaaxy Note 9/Huawei P30 nagyjából.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Jelen esetben mindegy, hogy Android, vagy iOS, egy ideje droidot használok, de nem feltétlen zárkózom el az iOS-től sem.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
A Note 9 körüli fizikai mérettel nincs bajom, egy kicsit nagyobbal se, csak ne legyen 250 gramm nehéz.Igazából rengeteg telefont kinéztem, tényleg az ár kb mindegy, de valamiért nem tudom lenyelni, hogy míg 3 éve 300k felett volt picivel egy csúcstelefon (Note 9), addig ma ez már a fél milliót karcolja. Amiket néztem:
- S21 Ultra (nagyon tetszik, de sokallom az árát)
- Note 20 Ultra (nincs bajom az Exynossal, de inkább a 2100-at választanám a 990 helyett)
- iPhone 13 Pro Max (ugyanúgy az ár)
- iPhone 13 (iPhone-nál arany középút)
- iPhone 12 Pro max
- iPhone 12
- Xiaomi Mi 11
- OnePlus 9 Pro
- Google Pixel 6/Pixel 6 Pro (kamera miatt leginkább, a telefon maga nem igazán tetszik, inkább a Pixel 5 volt az, ami bejött.)
- Xiaomi Mi 11 Lite 5G
- OnePlus Nord 2 (sose volt még OnePlus-om, viszont maga a készülék tetszik)
- Samsung Galaxy A52s(Legszívesebben vennék egy Huawei P30 Pro-t, de az már újonnan nem kapható.)
Bevallom őszintén egyik mai telefontól se kap el a nagy "Wow!"-faktor, mint anno. Ezért is gondolkodtam az A52s-en, mert jókat hallottam róla, viszont nem tudom, hogy milyen gyerekbetegségei vannak.
Kérdés: kamerában tud legalább annyit, vagy talán picit többet nyújtani, mint egy Note 9/Huawei P30?
Mert ha tényleg egy korrekt telefon, korrekt kamerás képességekkel (inkább a fotó játszik, mint a videó), akkor megsprórolnám magamnak azt a 200 ezer forintot.
Továbbá minden egyéb telefonajánlást meghallgatok!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
juuzer
addikt
válasz
Dottorei #159985 üzenetére
Köszi!
Bevallom itthon szeretném megrendelni, nem rendeltem még Kínából telefont, nem szeretnék az vámmal meg az áfával macerázni. Plusz a garival bajlódni, ha valami baj van.
A Poco X3 meg már tényleg totális overkill lenne. Mondtam neki, hogy ha all-dayy akkut akar, akkor S20 Ultra vagy Note 20 ultra de az 3-400k körül mozog.
-
juuzer
addikt
válasz
Norbi. #159982 üzenetére
Köszi! Ránézek!
Megnézem azt is az otthoni előfizu mellé. Mert a Redmi 9-et úgy pl valami 28 ezerért tudnánk elhozni, a 9 AT-t meg 17 ezer valamennyiért. 38k-ért ajánlotta az A12-t. Az egyedül az akksi tetszett meg benne, hogy 5000 mAh.
Egyébként unokatesóm kapott tőlünk karácsonyra egy Poxo M3-at, annak a 6000-es akksija bírja neki úgy egy napot, hogy szerintem ő is csak Candy Crushozik rajta meg Tetrisezik. És azt se egész nap.
Bevallom nekem inkább előny. Tényleg nem használ Fater olyat, amihez kéne. Még Gmail fiókja sincs. Egyedül azért van okostelefonja, mert nagyobb a kijelző és jobban látható rajta a tartalom, vagy hogy ki hívja.
Meg ugye hozzájött a Youtube meg a hírolvasás. Esetleg max 1-2 játékra gondoltam, mint Pasziánsz vagy Mahjong de szerintem AppGalleryben vannak azért ilyen egyszerűbb játékok.
Egyébként a 9C-vel mi a gond? Specifikációk alapján jónak tűnik. Mondjuk nagyjából minden Xiaomi. -
juuzer
addikt
Sziasztok!
Faternak keresnék új telefont. Jelenleg egy Nokia 2.1-et használ, 2 éve kapta, igazából csak az a gondja vele, hogy az akksi már nem bírja úgy, ahogy. (Mondtam neki, hogy ne várjon a 3410-eséhez közeli üzemidőt, ha egész nap Youtubeozik meg híreket olvas, de hát nem fiatal már ő sem.) Előtte Lumia 532-ese volt, az 3 évet ment, igaz a mai napig semmi baja, csak az már a zéró felhasználás mellett is lemerült 1,5 nap alatt úgy, hogy akkucserét csináltunk nála a 2. évben.
Semmire nem használja kb telefonáláson, hírolvasáson és Youtube-ozáson kívül. Még Google-fiók sincs neki beállíva rá.
Maximum 60 ezret szánnék rá, a lényeg, hogy jó nagy akksi legyen benne. De ha olcsóbban is van valami jó ajánlat, akkor azt is megnézném. Ami a 2.1-ben nagyon jó, hogy sztereó hangszórói vannak, gondolom ennyiért már nincs olyan készülék, ami ezt tudná.
Ha esetleg van valami dedikált Senior-mód vagy egyszerűsített mód benne, az jó lenne. Xiaomiknál tudom, hogy van ilyen, de pl. a Huaweinél nem emlékszem, hogy ez megvan e még az EMUI-ban.
Az, hogy milyen chipset, az kb édesmindegy, a lényeg, hogy ne zabálja az akkut üresjáratban, meg elmenjen valahogy.
T-nél a Galaxy A12-t 38k-ért hozzánk vágnák, viszont elég combos otthoni előfizuval.
Amiket néztem:
- Nokia 2.3
- Nokia 2.4
- Redmi 9C
- Redmi 9
- Huawei P40 Lite e
- Motorola G8 Power LiteBár egyébként még úgy érzem, hogy ezek is overkillnek számítanak erre a felhasználásra. Gondolkodtam, hogy maradjon meg a 2.1 és kapjon egy tabletet, de nem tudom.
A Google hiánya nem lenne fájó szerintem, a Youtube-ot meg a híreket meg lehet oldani HMS-en is. (Sőt, nekem igazából csak előny, ha nincs is rajta GMS.)
Esetleg tudnátok ajánlani valami best buyt ennyiért, jó nagy akksival?
Előre is köszi a helpet!
-
juuzer
addikt
válasz
elfelejtette #159351 üzenetére
Hát nem, eben igazad van, mea culpa, sry. Azlánál 180k volt, mikor utoljára néztem. Egyébként nem tudom, hogy EU-n belül feladott csomagoknál mit dobnak rá a határon, én gondolkodtam már pl, hogy megkérem német unokatesómékat, hogy vegyenek nekem egy telefont és postázzák el.
Lehet esetleg, hogy így olcsóbban kijön az ember.
-
juuzer
addikt
Tudom. Nem várok el sokat, de ha vlakinek tényleg kis telefon kell, akkor nem biztos, hogy lecsap még egy best buyra is. Egyik barátosnémnek a 6,1"-es P Smart 2019 is hatalmas volt, nem érte át. Igaz ő 12 minit vett utána inkább.
Sgr_A (#159273): You dont say...
szimpláncsak (#159276): Erre szerintem még várhatunk. De ahogy olvasgattam, a 12 mini se lett valami hatalmas siker annak ellenére, hogy mennyire jó volt a fogadtatása.
-
juuzer
addikt
válasz
Ryder62 #159260 üzenetére
Szia!
Ennyiért nagyon kompaktabb telefon nincs. Esetleg a Huawei P30, de ott a Google-támogatás kérdéses, vagy Honor 20. Iphone SE 2020 is becsúszik néha 150-160 ezer körülre, de az meg nem android. (Múltkor valahol kb annyiért láttam.)
Mi 10T bestbuy ennyiért. Vagy a Pixel 4a, de az itthon nem 150k, egyedül külföldön van a megadott kereten belül.
-
juuzer
addikt
válasz
undercover #158966 üzenetére
Hát szerintem az OnePlusban lévő makrókamera meg ilyen hülyeségek teljesen feleslegesek. Kamerában jobb az FE sokkal szerintem.
Ja meg hát a PlebPlus az 5G-s, meg ugye volt az Exynos hiszti, hogy sz@r, mert jobban melegszik és többet fogyaszt, mint a Qualcomm. (Mjuk én továbbra is vígan elvagyok vele inkább, minthogy a Qualcomm monopolgépezet zsebét tömjem, de ez mjuk én vagyok.)
-
juuzer
addikt
És BUÉK minden kedves fórumozónak!
-
juuzer
addikt
válasz
undercover #158959 üzenetére
Szia!
Attól függ, hogy mire kell. A OnePlus rendszere letisztultabb, támogatás terén is jól állnak, viszont szerintem kamerában a 8t nem valami erős, plusz nincs vezeték nélküli töltés.
S20 FE-nek nagyobb az akkumulátora, értelmes kamerarendszert tud felvonultatni (nincs makrókamera, meg egyéb ilyen hülyeségek), van vezeték nélküli töltés, azt hiszem az akkumulátora is nagyobb, cserébe mondjuk műanyag a hátlap és lassabb töltést tud, mint a OnePlus.
Pont a napokban láttam valahol 200k körül az S20 FE-t, én inkább azt javasolnám. -
juuzer
addikt
-
juuzer
addikt
válasz
xhege #158924 üzenetére
Igen, ezt aláírom, mint érv. Bár nálam úgy nagyon egyik AMOLED se égett be még. Nyilván az akkutöltöttség, meg a térerő be fog, ez elkerülhetetlen. Bár az LG is tudodd beégő IPS-t gyártani anno.
Másik fele meg, hogy nem navigálok, mivel még csak most csinálom a jogosítványt (jól megkésve), szóval még ez nem szempont számomra. -
juuzer
addikt
válasz
Viktor0610 #158816 üzenetére
Üdv a Jedik oldalán.
-
juuzer
addikt
válasz
Arween #158806 üzenetére
Vágesz.
Mjuk sztem az arany középút egy powerbank lenne.
Mondanám a Huawei P30-at, de az már két éves modell lasasn és ugye a Google-támogatás parája is ott van. Igaz használtam van csak 100k körül. Én személy szerint az S20 FE-t mondanám, de mondjuk az a keret duplája sajnos.
-
juuzer
addikt
válasz
Arween #158800 üzenetére
Szia!
Én nem cserélném le a Mi9-et még. Szerintem semmi értelme, még ma is egy elég jó készülék, annak ellenére, hogy 2 éves lesz.Amit felsoroltál, én esetleg a 7T Pro-ra váltanám le, ha nagyon muszáj lenne, bár méretben az meg sokkal nagyobb, ha ez is esetleg szempont.
-
juuzer
addikt
válasz
petymek #158696 üzenetére
Mondjuk azért megnézném, hogy hány olyan kedves családnak van mondjuk a jelzáloghitel mellé még hitelre az az ajudi is. Aztán én is mutogatnék rájuk, hogy haha.
De ezt elég rossz és szomorú hallani, sajnálom. Bezzeg én nem néztem ki az osztálytársamat általánosban a 2000-es évek elején (és nem vagyok öreg lol
), hogy kispolskijuk volt mjuk az aktuális Golf helyett, hanem örültem, ha azon az 5 perces sétán hazavittek. Nekünk autónk se volt.
-
-
juuzer
addikt
válasz
Rolly #158672 üzenetére
Szia!
S20 FE
S10
Esetleg Note 10+, bár ennyiért szerintem nem lesz
Mi 10T Pro (Ez IPS-es, cserébe 144Hz-es)
Mi 10
OnePlus 8THuawei P30 Pro - hatalmas kérdőjellel, támogatás miatt, meg már csak egy két éves modellről beszélünk, de a kategórián belül kamerában még mindig kiemelkedő (fotós téren). Ezen biztos van infra, meg szerintem a Xiaomikon is.
-
juuzer
addikt
válasz
Gerr'y #158561 üzenetére
Xiaomi Mi 10T Lite vagy Xiaomi Mi 10 Lite.
Esetleg még Redmi Note 9 Pro, bár inkább a Xiaomikat mondanám a Redmi helyett.
Mondjuk ennyiért szuper kamerás produkciót egyik telefon se fog nyújtani. A jó kamera a felső kategória kiváltsága még mindig sajnos.
De ennyiért ezek jó vételek.
-
juuzer
addikt
válasz
Dooonfrigo #158314 üzenetére
Nekem a céges telefonom A20E. Ha nagyon, de tényleg nagyon a minimumra kell, akkor megfelelhet. Igazából az akksi szerintem gyorsan merül, ez a legnagyobb hibája nekem legalábbis.
-
juuzer
addikt
válasz
MaxxDamage #158295 üzenetére
Szia!
Konkrét strapatelefont nem tudok mondani, de ennyiért általában a Redmi Note 9 Pro az ajánlott vétel, újonnan véve.
-
juuzer
addikt
válasz
GIJoe #158139 üzenetére
Honor 20. Sokkal inkább. Méretben és hardverben is korrekt telefon, pláne ennyiért ajándék hitelre, vagy egyben kifizetve is. Mindemellett a specifikáció nem minden, mint tudjuk.
Egyébként meg autó vásárlásnál se számoljuk bele a vételárba azt, hogy mennyit fogunk bele tankolni. Telefonnál is szerintem mindenkinek van egy előfizetése alapból, szóval nem kell szerintem a díjcsomagokat hozzászámolni egy kiszemelt telefon árához. Nettó feleseleges.
-
juuzer
addikt
válasz
Kaci84 #158145 üzenetére
Hát nem tudom, én még mindig előbb vennék P30 Prot, mint Mi 10-et, ha a kamera számít. De ez lehet csak én vagyok, és mint hobbifotósnak, megdobogtatja aszívemet az a bizonyos 5 betű. (LEICA)
Ha fontos a méret, az S10 jó választás. Ellenben az is tavalyi, ha ezt külön kiemelted a P30 Pronál.Pedig így van. Jobban tartja a használtpiacon az értékét, sokkal. Hiába ad kevesebbet, Apple, iPhone. Ne kérdezd, hogy ettől miért értékállóbb, ezt én se tudom, nem vagyok közgazdász. De pl egy S10-et 2 év múlva nem fogsz tudni még 100 ezerért sem eladni. (Csak mondtam valamit.) Nekem mondjuk a telefon használati tárgy, nem is nagyon szoktam eladni őket, így ezzel nem is foglalkozom, hogy mennyire tartja az értékét. Azt viszont ne felejtsd el, hogy szoftveresen akár 4-5 évig is támogatott egy modell. Mígy egy androidos telefon jó, ha 2 főverzió-frissítést meg egy év biztonsági frissítést kap. És akkor most csak a csúcskategóriáról beszéltünk. (OnePlus szokott ebben kivételezni, hogy tovább kap 1-1 modell OxygenOS-updatet. A Xiaominál meg a MIUI tipikusan mélyebb layereibe nyúl bele a droidnak, ezért bizonyos funkciókat egyes Xiaomi telefonok Android-főverziótól függetlenül is megkaphatnak MIUI frissítés által. - Legalábbis pár éve ez még így volt, de szerintem ez azóta nem változott, a MIUI több egy sima UI-nál.)
-
juuzer
addikt
válasz
Kaci84 #158126 üzenetére
Az androidos telefonok nem tartják jól az értéküket. Ha ez fontos, akkor nézz iPhone-t szerintem.
Kamerában én a P30 Prot raknám előre.
Ha egy jó "all-rounder" kell, akkor szerintem S20FE. (A P30 Pro Google-támogatása kérdéses.) A P40-en meg alapból csak HMS van. Ha nem fájó a Google-szolgáltatások hiánya, akkor az is jó vétel már.
Ha meg kicsit spórolni szeretnél, akkor S10. Igaz az akkuideje borzasztóan gyenge. -
juuzer
addikt
válasz
Viktor0610 #158104 üzenetére
Köszi, arra gondoltam. Bocsi.
(Biztos már kijött a Redmi Brand alatt Redmi K32134123 Pro Ultra 1144Hz NFC Highspeed 5G 4G 6G néven.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest