- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Na leteszteltem ezt a Parallels-t. Tényleg nem érdemes játszani vele mert cod4 12fps.. szoval értelmetlen lenne megprobálni crysis2-t. Bár nagyon tetszik hogy most minden működik mert mennek a windowsos és a mac-es dolgok is. Tulajdon képpen a Crysis 2 miatt akarok csak windows-t egyébként Mac hívő vagyok
-
-
-
-
P3TR!CK
senior tag
Persze, leírom.
iAtkos S3-at (nem tudom mennyire legális itt linkelni, innen piszok gyorsan lejött) tettem fel (10.6.3). Amiket én bejelöltem:
Bootloader:
- Chameleon 2 RC5 Bootloader (ez később le lett cserélve!)
Bootloader opciók:
- Graphics Enabler
- USBBusFix
- EHCIAcquire
- UHCIReset
- UUID
Patches:
- /extra directory
- fakesmc
- Disabler
- RTC
- EV0 Reboot
Kernel:
-qoopz 10.3.0
Driverek:
- AHCI Sata
- Apple HDA 10.6.2 (sajna 10.6.3 utáni verziókon már nem megy!)
- ATI / Ev0Enabler (később törölni kell ha kextet raksz a kártyádhoz!)
- Realtek RTL8168Amint felrakta, felraktam a 10.6.6 combo update-et (apple oldalról leszeded), majd a Legacy kernelt felraktam (10.6.6-osat) és csak utánna nyomsz a restartra!
Előre szólok, ha ATi 5000 szériás kártyád van esetleg, azokkal sok a macera, de nekem be vannak lőve a megfelelő kextek/beállítások ha kell esetleg.
Remélem tudtam segíteni, ha valami kell még, akkor szólj!
@raczviktor: próbáld még ezzel: -busratio XX ; ahol az XX proci sebessége osztva 200-al.
-
Sziasztok,
Sajnos nem ismert fel így sem a HDD-t.
HSF+ partíciót csináltam MacDrive 8 programmal, teljesen üres HDD-re, majd SATA1-re rádugtam, és a vezérlést átállítottam AHCI-re a Biosban, de semmi, ugyanúgy nem talál HDDt amikor rákérdez, hogy hová telepítse.Leírom mire akarom feltenni, hátha ez segít:
ASUS P5K
Intel E6850
2 x 1 GB Crucial Ballistic
7900GTX
500 GB Seagate ST3500320ASÜdv
-
Sziasztok,
Eljutottam odáig hogy elindul, bebootol rendesen, viszont amikor kiírja, hogy:
Select the disk where you want ti install MAC OS X, ott üres a választási lehetőség.
Külön vinyóra akarom rárakni, próbáltam már, hogy a többi vinyót kihúzom a gépből, de így sem látja.
Vinyó üres, de NTFS-re van allokálva, más kell neki? Ha igen win xp-n belül mivel tudom a külön vinyót leformázni olyan állapotra, hogy felismerje?
Üdv.
-
Sapphi
aktív tag
Sajnos az iBoot se segített...
A bootolás után ez a kép fogad: http://www.kepfeltoltes.hu/view/110304/IMAG0004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És semmit s tudok csinálni lefagy a gép... Illetve míg nem cserélem ki a cd-t a MAC DVD-re addig néha lehet benn jobbra balra menni. De utána egyből megfagy.
Kicsit érdekes, hogy még a telepítésig se jut el.
-
-
Mr. Teddy
őstag
Ezt tudom, csak az a gond, hogy eleve nem lép be a telepítőbe sem.
-v, -x kapcsolókkal indítom, mert így beindult anno és ment is.
De most megáll a bootnál, és semmi ötletem.
ACPI hibát is ír, nem tudom mi lehet a baj. Azárt kérdem a vinyó formázását, partíciók beállítását, mert anno szűz vinyóra ment.Létezik, hogy hdd márkák között is válogat?
-
csuki00
tag
Szóval, újraindítás nem oldotta meg a dolgot. Activity monitor folyamatosan ugrál, megnyílnak és bezáródnak processek.
Beállítottam, hogy ne indexelje az egyterrás windowos mappát, de nem szűnt meg. Aztán leválaszottam a vinyót, de semmi nem kerregett a vinyó de, az egér még mindig lagol.Processek amik ugrálnak : DirectoryService
configid
coreservicesdez csak pár amik ugrálnak
nem tudom miért lehet.
AppleUpstreamUserClient.kext olvastam, hogy ezt kell törölni (én átírtam .old -ra ) de nm oldotta meg a problémát.
-
-
lukacsis
csendes tag
Köszi sikerült,működik van hang és a mikkrofon bemenet is működik.Köszönöm!
Van 5leted miért nincs kép skype alatt?Sem akivel beszélek,sem magamat nem látom.Pedig az osx instal elején működik a kamera ( Micrasoft LiveCam) meg a skyp-nál is akkor amikor profilképet csinál,de utánna a beszélgetés alatt sötéttség.Akivel beszélek az lát engemet.Csak én nem látom magamat és aki hív.
Mi a teendő ha nem indul az OSX, kernel panik? Már párszor úratelepítettem a sok driiver probálgatás miatt.Van rá vmi megoldás amivel helyre lehet hozni ilyen esetben. -
-
Kommy
veterán
Akkor inkább írok ide U(vagy ide is). A boot 0-as hiba megoldva működik a Mac-em most is arról írok, ezzel nincs is gond. Igazából ami miatt megkergült az a greenpois0n nevű program iPhone lehet vele törni. Emitatt volt egy boot 0 error-om ez megoldottam, hogy aktívvá tettem a meghajtót, de észrevettem hogy a körbe menő kör helyett most egy csík van ami közben háromszor leálla vinyó, ekkor beraktam a telepítőlemezt (retaillemez, lehet beraktam a nawcom mod cd-t is , hogy elinduljon a telepítő lemez, ezt most nem tudom 100%-osan.)
Az igazi hiba jelenleg ez a kép írja le a legjobban szerintem:
A gépem: Gigabyte GA-EP45-DS3 , Intel Q9300, 4Gb ram,Nvidia GTX 260
talán más nem is fontos jelenleg.
A rendszerem: Nawcom mod Cd segítségével felrakott Retail Mac.Jelenleg legacy kernel van jelenleg (sima kernelnél kextet kellet volna telepítenem, kihagytam gyorasn kellet a rendszer így egyszerűbb volt jelenleg), NVenabler, ElliottForceLegaryRTC, fakesmc, IOAHCIBlockStorageInjector, IOATAFamily, IONetworkingFamily, NullCPUPowerManagement, Voodoohda,NVEnabler -
Bagan
aktív tag
Nawvcom Mod CD -vel sikerült elindítanom a Windows bootot, így Ubuntut is el tudom indítani.
De a MAC OS sajnos nem indul el.
Nawvcom Mod CD-vel azt is elindíthatom, amit már felinstallált a HDD-re. Lefut több odlalnyi szöveg, de végén apple ps2 keyboardra vagy mire kiírja hogy FAIL és kifagy.
Végül akkor mit rakjak rá?:/ -
bubba2011
csendes tag
Mac 2-vel kezdtem ki a nyolcvanas években az almát hazatérve még futotta egy LC-re ami progikkal op-rendszerrel együtt se 6 mb a tíz mb-s wincsin. Most próbálkozom újra hosszú windowsos múlt után.
Felraktam egy másik verziót is ami kicsit tovább lép annyival hogy egy feltöltő csík is megjelenik ami a teliből visszahúz és utánna egy szürke "fátyolban" fekete szövegsor jelenik meg vagy másfél képernyő hosszan és lefagy. Ez lenne a kernel panic?
Az installnál minden customize options pontot bejelöltem... Valahol akad. -
BossBoss
őstag
Nem persze. Egyszerűen csak annyit akarok tudni, hogy lehetséges-e a mac telepítés a gépre. Csak szimplán ismerkedni akarok a mac osx rendszerekkel, de fél millás macbook pro-t nem szeretnék ezért venni. Na akkor már csak valami profi és érhető leírás kellene szereznem. Amúgy simán flash meghajtóról is tudok telepíteni vagy szükséges külső dvd-meghajtó csatolása?
Amúgy szoktam 11" is HD-t nézni ha lusta vagyok ráköttni hdmi-t a tvre
-
varsam
őstag
besz@rok... ahogy ezt leírtam win alatt, kiléptem és újraindítottam a gépet, mert nem látszik a teljes képernyő a fényképen, mondom csinálok egy másik képet. Várom a hibaüzit, de nem jön, betölt a gép és lőőm világosság, működik minden. Ez előtt kb 15ször restartoltam, mindig volt hibaüzenet, wint is indítottam mert onnan is elérem az osx particiót, szoktam onnan módosítani kexteket, de nem volt jó.
Most legutoljára, h nem csináltam semmit megjavultNa erre varjatok gombot. Lövésem sincs mi lehetett. (ezt a hsz-t már osx-ről írtam
)
-
skoos
őstag
Jó, nem törlöm, de honnan tudja a rendszer, hogy honnan melyiket használja? Mert szerintem van olyan ami mindkettőben ott van, csak más verzió.
Egyáltalán honnan tudja a rendszer, hogy a /extra/extensions mappát hasznáénia kéne? Hiszen install után ez a mappa nem volt fönt a gépen....
köszi!
-
-vitya-
őstag
áhhá, ezt megtaláltam, de mivel csak az utolsó verzió támogatottságát néztem, és az ott felsorolt notebookok (nincs túl sok felsorolva) nagy részén még mindig nem működött egy csomó minden, így gondoltam, van jobb/teljesebb.
De ha az van, hoyg visszafelé is nézegessek, mert valszeg menni fog, akkor máris jobb a leányzó fekvése
-
Oracle
senior tag
-
skoos
őstag
Ahhaaa!
szóval nem kell külön letöltögetni, és onnan telepítgetni, hanem pipálni kell a a telepítés alatt/után. Így rögtön más a menyecske fekvése! Mint a Linuxban, itt is minden rajta van a telepítőn és onnan kell szelektálgatni. Igaz, vagy 8 éve nem próbálkoztam Linuxszal és akkor is hamar letettem róla, de ennyi megmaradt.
Nagyon köszönöm! -
skoos
őstag
Nagyon köszönöm!
mobbo kolléga volt szíves megmutatni, hogy a videókarim és az alaplapom menni fog 10.6.2vel. A kext felteszem a drivert jelenti a Mac világában.
A procit nem tudom, de sok e8400at találtam, gondolom 8500al is menni fog.
Külön vinyóra gondoltam feltenni a rendszert, talán így elkerülhetem a rendszerek összegabalyodását. Azt hittem a dual boot az az amikor az OSX en futás közben emulálsz egy wint.A rendszer telepítés után kell a különféle kexteket telepíteni, ugye? Nincs semmi pre-install dolog, vagy ilyesmi...
jóleszjólesz!
-
skoos
őstag
Szuper! Mostmár nagyon kíváncsi vagyok...
a verzióm Mac.OS.X.10.6.2.Patc***.for.PC.UNIVERSALKell bármit állítanom a BIOSban, hogy működjön? Tuningot le kell esetleg szedjem?
Azt írja a leírás, hogy dual boot nem működik XP-nél. Én csak 1 op rendszert szeretnék egy időben futtatni, de kettő kéne, hogy legyen a gépben. Akkor ez engem nem érint, ugye?remélem menni fog és este fel tudom cuppantani!
-
Zefír
őstag
E5400
HD4850
P5PQL-AM
4gb 800mhz ram(pontoskonfig adatoknál)
És, van valami leírás az eredetihez,vagy ugyanúgy kell mint a hackeltet?
Amit találtam az 1.HSZ-ban link, az jó az a link, ha aszerint csinálom?http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Installation_Guides(Bocs a kinkért, vmiért nem csinál semmit ha rányomok a link gombra-.-")
-
Pret_1G
csendes tag
Én hazard-ot egyszer tettem fel kíváncsiságból. de aztán végig retailt-használtam, sőt gyakorlatilag most is ugyanazt használom mert fogtam áttettem ebbe a ex600-as vinyót aztán kicseréltem néhány kextet plusz néhány beállítás és most is ugyanaz fut. Jobb a retail szerintem mint ezek a széthekkelt vackok.
-
peet beat
csendes tag
iBoot cd-ről bootoltam. Retailt másként nem is lehet gondolom
Aztán install. Ha feltepül, akkor loader nélkül. Csak cd-vel indul. Leszedtem az RC4 et és install. Eztán már indult cd nélkül is
Igaz utána EFI studioval újra kellett a videókarit állítani, de most működik. És se DSDT se kext.
Eddig egy Asus P5K lapom volt, halálba kellett kalapálni egy install után, hogy minden megfelelően működjön és a frissítés is kínos volt.
Nekem most ez hatalmas megkönnyebbülés. -
RenciDavid
csendes tag
Szerinted nem kerestem rá mielőtt ide beírtam?
A cikkek mind 2009-esek, ez az egyik. Olyat nem nagyon találtam ami valamelyik friss verzióval foglalkozna. A másik meg hogy tisztában vagyok vele, hogy mi fut rajta, de engem az érdekelne, hogy melyiket rakjam fel, mert nem mind1, hogy melyik fut a legkevesebb problémával.
De akkor a bunkó stílusod miatt kérdezem újra máshogy:
Van valaki aki használ vagy használt Inspiron 1525-ön OSX-et, ha igen melyiket?
Előre is köszi újra.
-
qwertly
addikt
Szia igazad volt abban,hogyha be tetem azt a halas háteret itt már részben átlátszó a menü sor,
de a másik zavaró dolog még fent áll,hogy ha kinyitom a dvd meghajtót akkor nem tudom vissza csukni hiába nyomkodom a vissza záró gombot.Az óra mellet levő ikonra klikkelek akkor sem csukódik be akkor sem ha erőből akarnám becsukni.Ez zavar mert így nyitva a dvd olvasó tálcája.Tehát nem tudok dvd filmet sem nézni + egy rossz mozdúlat és letörhetem.
-
rii
nagyúr
áh hát ha menne osx-en, akkor kakkantanám le a kindózt
nem is tudom, ... van esély rá?
alaból csak usb-set ír mindenki
ez meg egy kva régi (2002 előtt vettem) pci-os lifeview tunerrégen
97-ben meg a virtual machine pont annak nem ismertefl a komponenst, aminek a fő-os látta
-
czanga
őstag
Köszi.
Lehet ha valami nem kóser kérek segítséget netkas ügyben, de elöbb leírom mi az első gond.
-adott 2 vinyó egyiken 10.5.8, másikon XP
-10.5.8 csak AHCI mód beállítása mellett indul el
-win csak ahci biosban kikapcsolása után indul el.valami minimális boot loader van fenn,amit feltett a telepítő, tehát induláskor ki tudom választani, hogy melyik vinyóról bootoljon, de...
nem tudom benn hagyni egyszerre a 2 vinyót és használni őket úgy h csak boot loaderben válogatok mit akarok elinditani, a fentebb írtak miattmi kéne ahhoz h 10.5.8 mondjuk ahci bekapcs nélkül is elinduljon? mit kéne feltenni?
-
O$zkł
aktív tag
satás de közben sikerült valahogy megoldani biosbans a sata beállításoknál kellett babrálni
más: szerintetek miért van az, hogy csak 1024*768-as felbontásban működik a gép? nem tudom se feljebb se lejjebb rakniés így egy kicsit zavaró meg ha kétszer rákattintok pl a safari tetejére akkor nem megy le a dock-ra pedig elméletileg le kéne -
peet beat
csendes tag
Én igen. Rottyan is az addig stabil 10.6.2
Még picit szerintem várjatok a dologgal.
A netkason is sokan számolnak be hibákról.
Maga az update sikeres volt sleepenabler.kext nélkül nem volt pánik.
A hibák amiket én tapasztaltam:Jelentősen lasabb boot idő. Az egyik résznél van egy time out, valami memória parája van.
kb 40-50 mp amíg tovább löki.Boot után betölt a gui és sem az egér sem a bill nem reagál semmire úgy 2 percig.
2 perc elteltével hírtelen elindul az egér, és a bill is.Végül csak a rendszer vinyót látta. Sem az optikát sem a másik két vinyót nem. Mintha csak a SATA1 portot érzékelné, ami a többin van azt nem.
Más hibát én nem vettem észre, igaz nem is teszteltem soká, tettem újra 10.6.2 vel
Még annyi, hogy a netkason sokan panaszolják, hogy a 888 és a 883 chipes hangok elvéreznek. A lapom 883 és működött update után is.
P5K
Q6600
8800 GTS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Google Pixel topik
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Anime filmek és sorozatok
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged