- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoos
őstag
Kellemes, Almákkal teli, békés, boldog Ünnepeket kívánok Mindenkinek!
-
skoos
őstag
válasz
cadmester #5885 üzenetére
Igyekszem tájékozódni mielőtt felteszem triviálisan idegesítő lame kérdéseimet. Már vagy 50szer végignyálaztam a gépemet illető HCL eket, különféle verziók esetén. Insanlymac és társai is a linkjeim között ülnek. Tudom, hogy a hackintosh alapvetően nem plug and play, de a hálózati beállítások a win alatt sem annyira könnyűek egy ismeretlennek. Fogalmam sincs mit kéne tennem, hogy OSX alatt menjen a net. És bocs, de VALÓBAN nem olvastam, hogy azt javasoltad, hogy töröljem a kexteket. Kipróbáltam és bejött. Messze még az alagút vége, de remélem jó végén lyukadok majd ki.
Addig is köszönöm, hogy segítetek és még egyszer bocs, ha egyszerűnek tűnő kérdéseim vannak.
-
skoos
őstag
Eztskubizzátok:
Letöröltem MINDEN ATI kextet ami csak volt a system/lybary/extensions mappában. ÉS betöltött WAZZZZZE!!!!!
1024*768 és nem tudok rajta változtatni, nem olyan 'ráhúzom az egeret és nagyranő típus' de legalább grafikus. Net sincs, nem tudom mi baja. Na mostantól lehet agyalni.
Tetszik nagyon, de egy 2perce született gyerekről még nem tudni mivé válik.
-
skoos
őstag
Jó, nem törlöm, de honnan tudja a rendszer, hogy honnan melyiket használja? Mert szerintem van olyan ami mindkettőben ott van, csak más verzió.
Egyáltalán honnan tudja a rendszer, hogy a /extra/extensions mappát hasznáénia kéne? Hiszen install után ez a mappa nem volt fönt a gépen....
köszi!
-
skoos
őstag
válasz
cadmester #5871 üzenetére
Fúúúúú...anyám.
Nos, az biztos, hogy nem flashdrive okozta, de most minden default settinget állítottam BIOSban és most nem csinálja....ellenben ez nem túl jó így.
Mi lehet az a beállítás amit nem szeret?
Még mindig nem láttam grafikus felületet...kezdem lassan unni. Visszamentem a flashdriveos installerhez és a macdrive féle kext adogatáshoz... Ha létrehoztam a extensions mappát az extra ban, akkor le kéne törölnöm a libary/extensionst? Valahogy ott nagyon sok midnen van....
-
skoos
őstag
EBIOS read error: Error 0x09
és vagy 20db van belőle. Volt már, hogy Be sem jött a Chameleon csak ezt írta ki rögtön, volt olyan, hogy bejött és utána írta ki, de az biztos, hogy még nem hozta be az OSX telepítőt soha, hogy felrakhassam végre a rendszert.
Tipp?
-
skoos
őstag
A MacDrive azt mondja, hogy rosszül lett leállítva a Macintosh lemez. Ettől függetlenül kezeli meg minden, de kis piros inkonnal jelöli, hogy valami nem smakkol.
A graphicsEnabler=Yes indításra szép fehér áttéren az apple logo elkezd tölteni, majd pár msp múlva az mondja "You need to restart your computetr. Hold dows the power button until it turns off...."
A Chameleont utólag is be lehet üzemelni? Mert most a BIOSban állítgatom, hogy mikor melyiről bootoljon és nem is olyan nagyon kényelmes. Meg nem is láttam még a Chameleon szép kis grafikus felületét. Ha jól fel tudom rakni az OSXet ez is megjavul?
És nekem nincs Extra mappában Extensions mappa. Csináljak bele egyet?
Még próbálkozom... -
skoos
őstag
Segítsetek! Olyan közel vagyok, hogy már érzem az ázott hóleopárdnak a szagát.
Szóval mindent E SZERINT A VIDEÓ SZERINT csináltam. A letöltött verzió is pont ugyanez.
A gépem megfelelt a HCLnek, a Sapphire HD 4850 és az alaplap is ott van.
Minden tökéletesen lement, de PONT mielőtt betöltené az OSX a welcome videót a gép megfagy/megáll:Mit/hogyan kéne hozzátennem/változtatnom, hogy menjen?
-
skoos
őstag
Valaki #5832-re?
-
skoos
őstag
Csak egy gyors kérdés.
Az OSX alapban 64bitesként települ fel?
a -v -x32 remélem nem azt jelzi, hogy 32bitseként telepítsen....
Danke!
-
skoos
őstag
ilyet találtam:
"1. Lépjünk ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtassuk: regedit
3. Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
4. Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
5. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot.(magyarán a registry-ben átírtuk, mintha achi módban lett volna eleve telepítve a rendszer)
Majd a biosban csak a sata modot állítod AHCI-ra a többihez nem nyúlsz!!!!"
Ez segíthet? Fééééélek....
Egyébként nem kékhalál, hanem kis agyalás után restart....bár meglehet, hogy ez a kékhalál jelenség, csak itt épp más a végkifejlet. -
skoos
őstag
Percről percre tovább jutok, de még messze a cél.....
A disk utility, meg a telepítő is csak a Flash driveot látja, így nem tudok winyót választani, hogy melyikre telepítse az OSXet. Mire kéne formáznom a winyót, hogy lássa? Minden hdd sata a gépben....még sem lát egyet sem.....mindegyik NTFS jelenleg.
-
-
skoos
őstag
-
skoos
őstag
Első neki futás volt. Nem jutottam sokáig.
Szal, a letöltött veziót annak rendje és módja szerint USBit progival ráírtam az USB stickre. Végig is ment, sima minden.
Biosban beállítottam, hogy legyen a flashdrive az első lemez.
Be is jön, betölt, és kérdezi mit csináljon:
1: USB SnowLeopard blablabla
2: WDC 1600 Raptor
3: WDC 3200
4: WDC 5000Az 1-es maghajtó ki van jelölve és villog a kurzor. Ahogy mondták úgy beírtam a '-v -x32' kódot majd töltött valamit és restartolt a gép. Minden kezdődött elölről.
Másodjára csak entert nyomtam a kijelölt 1-es meghajóra és ugyanez.
Harmadjára visszaállította a Boot sorrendet és bebootolta a Win-t.
Valami láma dolgot hagyok ki, vagy rossz a verzió?
-
skoos
őstag
Hali ismét.
Telepítés előtt állok.
Verzióm: Mac OS X 10.6.2 Patched for PC UNIVERSALValamiért azt írja a feltöltő szaki, hogy nem dual bootol XPvel vagy régebbivel. Viszont nekem XPm van és azt nagyon nem szeretném, hogy összekutyulj működő rendszerem. Ellenben azt mondtátok, hogy a bootot a boot manager kezeli, nem az OSX. Ebben a verzióban nem tudom milyen boot manager van.
Külön vinyót tettem a rendszerbe, hogy fizikailag külön legyen a működő XPtől, de ha nem fogok tudni XPre bebootolni, nagyon mérges leszek.
Az aláírásomban szereplő gépre telepíteném (megnéztem, elvileg minden fontos említve van a HCLben). Valamit kextekkel fog támogatni csak, de gondolom ez az alapteleítés utáni rész.
Mivel kell/érdemes számolnom a telepítés alatt?
Köszi!
-
skoos
őstag
Ahhaaa!
szóval nem kell külön letöltögetni, és onnan telepítgetni, hanem pipálni kell a a telepítés alatt/után. Így rögtön más a menyecske fekvése! Mint a Linuxban, itt is minden rajta van a telepítőn és onnan kell szelektálgatni. Igaz, vagy 8 éve nem próbálkoztam Linuxszal és akkor is hamar letettem róla, de ennyi megmaradt.
Nagyon köszönöm! -
skoos
őstag
Nagyon köszönöm!
mobbo kolléga volt szíves megmutatni, hogy a videókarim és az alaplapom menni fog 10.6.2vel. A kext felteszem a drivert jelenti a Mac világában.
A procit nem tudom, de sok e8400at találtam, gondolom 8500al is menni fog.
Külön vinyóra gondoltam feltenni a rendszert, talán így elkerülhetem a rendszerek összegabalyodását. Azt hittem a dual boot az az amikor az OSX en futás közben emulálsz egy wint.A rendszer telepítés után kell a különféle kexteket telepíteni, ugye? Nincs semmi pre-install dolog, vagy ilyesmi...
jóleszjólesz!
-
skoos
őstag
Szuper! Mostmár nagyon kíváncsi vagyok...
a verzióm Mac.OS.X.10.6.2.Patc***.for.PC.UNIVERSALKell bármit állítanom a BIOSban, hogy működjön? Tuningot le kell esetleg szedjem?
Azt írja a leírás, hogy dual boot nem működik XP-nél. Én csak 1 op rendszert szeretnék egy időben futtatni, de kettő kéne, hogy legyen a gépben. Akkor ez engem nem érint, ugye?remélem menni fog és este fel tudom cuppantani!
-
skoos
őstag
Szevasztok!
Ha jól sejtem most engem itt mindenki utálni fog, mert tök láma kérdéssel állok a T. Mindenki elé, de bocs, nem tudtam kiigazodni, hogy mi-hogy.
Az aláírásomban szereplő konfigra szeretnék win mellé OS X-t feltenni. Az 1. hsz ugye azt mondja ATI vga-k nincsenek támogatva, máshol meg azt látom igen. És ahogy elnézem ez igen eset specifikusan működik, szal nem tudom, most nálam miként nem/működne.
Erre fel tudnék tenni valamilyen verziót, hogy net, zene, videó, és egy két apróság működjön? Ki akarom találni, hogy mennyire lenne jó választás következő gépnek egy imac, de akkor már nem win-t telepítenék rá. Ha alma, akkor OSX.
Tudom, hogy mindenki ilyesmi kérdéssel bombáz Titeket, egyszerűen nem találok olyan összefogó kompability listet ahol evidens lenne a válasz.
Kegyelmezzetek!
Köszi! -
skoos
őstag
válasz
RepeatSector #5730 üzenetére
kár. Szívesen tennék egy kísérletet a nagy váltásra.
Köszi!
-
skoos
őstag
Szevasztok Mindenki!
Egyre inkább érdekel Jobs bácsi világa és őszintén szólva kicsit szeretnék elszakadni a Win panamájától.
Van egy 5 éves laptopom amit jelenleg nemigen használok, egy Asus A6R.
Celeron M440 prci, 512RAM.Erre fel tudnék tenni bármilyen MAC OS-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest