- Apple Watch
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oracle
senior tag
Hi
Melyik a legújabb macfuse-ntfs3g páros ami jól működik?
-
Oracle
senior tag
Tudnátok ajánlani valami egyszerű progit ami avi-ból dvd-t csinál (windows-on a winavit használom) sajna a visualhub nem működik 10.6.5-ön pedig azt szerettem
-
Oracle
senior tag
Hali
Ha valakinek van office 2011 megnézné hogy működik-e nála a Microsoft Office Setup Assistant? ha elindítom akkor megjelenik a dockon majd eltűnik, logban ezt írja:
2010.12.03. 17:57:31 [0x0-0x21021].com.microsoft.office.setupassistant[201] NLTerminateCSSM: CSSMERR_CSSM_FUNCTION_FAILED -
Oracle
senior tag
Na kipróbáltam minden féle beállítást de ugyanúgy checkolja 5-10 percenként a dvd-t. Meg felraktam a legfrissebb chameleont de elcseszte a videokártya támogatásom, efi studiioval újra hozzáadtam de nem jó
-
Oracle
senior tag
-
Oracle
senior tag
Hi
Van már valami megoldás arra hogy ne csekkolgassa a dvd írót 5-10percenként? tökre idegesítő
-
Oracle
senior tag
Hali
Na nálam bepánikolt a frissítés után
-
Oracle
senior tag
Hali
Minden müxik rendesen, nincs is semmi baj
de a dvd írót minden 5-10 percben lecsekkolja a gép mármint világít a led és hallom hogy "kattog" mintha lemezt keresne erre van valami megoldás elég idegesítő
-
Oracle
senior tag
Ha elküldöm sleepbe a gépet, miután visszajön, a hang elromlik csak recsegés ropogás hallatszik bármilyen hang helyett. VoodooHDA és VoodooHDA_Pref, alc 889a nem mintha sokat használnám a sleepet de akkor is
-
Oracle
senior tag
Az amsn miért nem jegyzi meg a becenevet, mindig átkell írnom ha belépek mert alapból az email címem teszi ki.
-
Oracle
senior tag
Hi
Nálam tökéletesen megy az utorrent nem "megy" el e net. A transmission viszont ha elindítok egy torrentet nem kezdi el letölteni csak akkor ha újraindítom a progit. systemlogban még nem néztem mi baja mert most jutott eszembe
Amúgy nagyon stabilan megy a snow minden működik ahogy kell
Próbáld meg ezt Rii [link]
-
Oracle
senior tag
A mail miért nem működik 10.6.2-őn?? azt írja ez a verzió nem kompatibilis az osx verziójával
-
Oracle
senior tag
Hi
Lecseréltem a vinyót meg a dvd írót sata-ra és egyből felment a 10.6.2 minden működik remekül kivéve a hangot. Vodoohda-val ugyan van hang de a mikrofon nem működik, egy másik vodoohda-val működik a mikrofon de a hang baromi halk még maxon is
Egyéb "anomália"
hogy a kexthelper kifagy miután berakta a kexteket csak force quit-el lehet bezárni, a dvd író meg kb 5 percenként elkezd villogni és mintha lemezt keresne ez a legidegesítőbb vajon mi lehet?
-
Oracle
senior tag
De hogy? mert már a bootolásnál megáll
a leírásában benne van ez :
- Legacy ATA - 32/64 bites Legacy kext Intel ATA (IDE)
- Legacy JMicron ATA - 32/64-bit Legacy kext на JMicron ATA (IDE) - Legacy JMicron ATA - 32/64 bites Legacy kext a JMicron ATA (IDE)Biztos telepítő lemez? nem csak futó osx alól lehet másik vinyóra telepíteni?
-
Oracle
senior tag
Üdv!
Őszintén még az ideneb-en nem próbáltam de 10.5.4 iatikoson működött a dolog a következőt kell tenni: Open AppleACPIPlatform Binary in hex Editor & replace E8 A0 FF FF FF with B0 FE E6 64 F4 ezután működött nálam a shutdown/restart/sleep. a biztonság kedvéért csinálj egy másolatot az eredeti AppleACPIPlatform.kext -ről aztán ha gubanc van visszatudod rakni azt.
-
Oracle
senior tag
Üdv Uraim!
Rég jártam itt gondoltam benézek megosztok pár új tapasztalatot. Tegnap raktam fel az ideneb 10.5.5-öt nagyon jó rilííz, minden gond nélkül felment és rögtön működött minden "driver" is. Egyedül a sleep funkció nem működik, de az AppleACPIPlatform.kext szerkesztésével könnyen orvosolható
-
Oracle
senior tag
Na tegnap este behalt a 10.5.5-nél
Maradok a jól bevált iatikos féle 10.5.4-nél az új kernellel hibátlan
-
Oracle
senior tag
Vissza tettem az iatikos 10.5.4-et és nem ismeri fel a lan karit, pödig idáig mindig főismerte
nem értem vazze
-
Oracle
senior tag
válasz
YODA mester #1809 üzenetére
Szívesen, Látod Nyugdíjas komám én életeket is mentek
-
Oracle
senior tag
válasz
YODA mester #1807 üzenetére
Ezzel ni
MacDrive
-
Oracle
senior tag
Preview alatt hogy tudom megnézni az exif adatokat?? Nincs meg valakinek maces ps-hez a noise-ninja plugin?
-
Oracle
senior tag
válasz
Nyugdíjas #1787 üzenetére
A leírtak alapján nyugodtan kipróbálhatod az új kernel, ha nem válik be akkor nemkell semmit tenned csak kidobni az új kernelt azt csókolom
a notimnak pl nemteccet egyből bepánikolt
Nekem most az iatikos van fent az új kernellel és minden stabil
egy apró észrevétel a paragon ntfs-ről: a külső vinyómról a képek csíkosan jelentek meg, leszedtem a paragont és most jók a képek!!
-
Oracle
senior tag
válasz
m0h0senator #1784 üzenetére
Hogyan cseréljek kernelt?
Fontosabb tudnivalók A kernel a gyökérkönyvtárban helyezkedi el azaz a "root"-on.
A kernel láthathat file, ezért alapból nem látszik.
A neve mach_kernel.Kernelcsere Az új kernelt másold a Desktopra.
Adjál neki olyan nevet amit szeretnél - pl. mach_kernel.uj, de bármi mást is adhatsz neki. Ékezetet ne használj!
Másold be a gyökérkönyvtárba az új kernelt.
Indítsd ujra a géped és Darwin bootkor a rendszert inditsd az uj kernellel.
Esetünkben "mach_kernel.uj"(macska nélkül) parancsal inditunk.Miután beléptünk a rendszerbe és konstaláltuk, hogy minden rendben, azaz müködik az új kernel, nyissuk meg a com.apple.boot.plist filet egy texteditorral és váloztassuk meg benne a kernel bejegyzést:
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel.uj</string>
A következő ujraindításnál már automatikusan az új kernel fog indulni.
A használatban levő kernelt meg lehet nézni(dátum és fejlesztő alapján) a következő parancsal:
uname -avagy ezzel a progival OSx86 Tools
Próbáld ki a jas féle 10.5.4-es rilízt
-
Oracle
senior tag
válasz
m0h0senator #1781 üzenetére
Miért nem sofware update-el frissíted az itunes-t?
-
Oracle
senior tag
válasz
szimla65 #1761 üzenetére
Az is jó amit PH 5.5- írt, de legegyszerűbb az OSx86 Tools-al ezen kívül sok hasznos funkció is van benne
Már nem akarom elrejteni a kernelt jó az ott les**rom úgyse nyúlok hozzá
-
Oracle
senior tag
Érdekes gondom akadt
a külső vinyómon van egy rakás kép, és jópárat rosszul jelenít meg(csíkos az alja, kockás stb..) mind1 milyen progival nyitom meg. Vindózon meg tökjók a képek mitől lehet ez?
-
Oracle
senior tag
Srácok hogy kell rejtetté tenni egy fájlt?? (az új kernelt akarom eltűntettni
)
-
Oracle
senior tag
Üdv
Fura gondom van, az usb portok működnek rendesen, aztán eccer csak nem
Restart megint jó minden és Xidő után nem működnek az usb portok na ezt magayarázza meg valaki.
-
Oracle
senior tag
válasz
gergely2005 #1581 üzenetére
hosszú í a 0, alt+q=@ de ha megjeleníted a keyboard viewert akkor látni fogod melyik gom micsoda
írd le mihez kell driver, vga,hangkártya típusát vagy ha alaplapi akkor milyen lap? -
Oracle
senior tag
minden porton működik az ipod bill nélkül, magam sem értem. sőt kipróbáltam windóz alatt is és ott is ugyan azt írja ki hogy kevés a kraft
Találtam egy ilyet az apple oldalán:
Devices that draw high power from the USB connection, such as iPods, hard drives and some flash drives, can only be used with the new keyboard when it is attached to the aluminum iMac.
ha jól értem azt írja hogy működnie kéne... -
Oracle
senior tag
Srácok az új apple wired billentyűzetén van 2usb port, de hiába dugom rá az ipodot nem működik mert kevesli az áram felvételt
pedig usp 2.0-nak hirdetik most akkor hogy van ez?
-
Oracle
senior tag
Kinyírtam a rendszert
annyira megakartam csinálni a shutdown problémát hogy kernel pánik lett a vége
Az az imac amit fentebb említettem játékon kívül mindenre alkalmas? esetleg hd videó vágás szererkesztés?
-
Oracle
senior tag
-
Oracle
senior tag
-
Oracle
senior tag
Srácok hol tudom kikapcsolni a betűk élsimítását? vinhez képest nekem homályosnak tűnek a betűk.
-
Oracle
senior tag
válasz
_Blank_ #1464 üzenetére
Háj!
Te hogy láttad milyen a kijelző?nem cserélték ki ezeket a kijelzőket volt valami pereskedés is hogy nemtud millio színeket megjeleníteni vagy mi
Ha tudnék jobb beszerzési helyet akkor már macem lenne
az ár 250k
Nyugdíjas: egyébként régi g4-es macen is simán ment a ps 400-500mb-os psd-kelés az sehol nemvolt ehez a konfighoz képest
-
-
Oracle
senior tag
Srácok hogy kell beüzemelni az NTFS-3G-t?? Felraktam a macfuse-t utánna a NTFS-3G-t rádugom a gépre az 500gb-os külső vinyót ami ntfs és ezt írja ki
-
Oracle
senior tag
Hivatalosan is hülyét kapkok
hol leáll rendesen a gép, hol nem, valaki segítsen!!
-
Oracle
senior tag
válasz
D-LAN|FuRioN #1447 üzenetére
Egér és bill USB-s?? melyik telepítőt használod?
Közben nekem sikerült megoldani a shutdown problémám
vettem ma egy új alu mac billentyűzetett és lás csodát működik a leállítás, jaa és a hosszú í betü is a helyére került.
cowboy_bebop: indítsd -v -x el,(egyszerre írd be mind kettőt) meg a biosban állítgasd a satát patára meg az achi módot is piszkálhatod hátha valamelyik bejön.
-
Oracle
senior tag
válasz
cowboy_bebop #1442 üzenetére
Hi
Realtek ALC889-hez tuti van driver, a hálózati kártya integrált vagy pci-os?
Új hozzászólás Aktív témák
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest