- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz
P3TR!CK #12747 üzenetére
Chameleon for Windows van a kexts.com-on, igaz ez a Windows 7 bootloaderébe rakja bele a Chameleont.
Vagy esetleg rakj fel egy iBootot TransMac-el pendrivera. Ha bebootol a Mac, onnan már egyszerű.Szerk.: Esetleg letöltöd a legújabb Chameleont a Buildbot-ból, majd a csomag tartalmát rámásolod a Lion partíciójára. Elméletileg működhet, kivéve ha külön partíción van a Chameleon.
-
Máté94
addikt
-
-
DanielK
addikt
válasz
P3TR!CK #12455 üzenetére
Akkor felteszem őket:
1. Ez alapján próbálom feltenni a WUSB600N WiFi adaptert. A drivert feltettem, ott tartok, hogy megnyitnám azt amit ír jegyzettömben, de nem engedi menteni, mert nincs hozzá jogosultságom. Hogy adhatnék magamnak jogosultságot?
2. Azt írja a rendszerinformációk alatt, hogy Core 2 Solo és hogy egy mag. Holott Core 2 Duo processzorom van két maggal. Mit lehetne tenni ez ügyben (nem a legfontosabb, mert így is szépen fut)
3. Az alaplapi hangkártyát nem látja (ASUS P5KPL-AM SE), emiatt nincs hang. Hogy varázsolhatnám rá?
4. Jó lenne azért, ha lenne ethernet kártyám is, ha kellene a vezetékes net.
5. A rendszert hogy frissíthetném, hogy a legújabb legyen és utána működjön is? (iCloud és magyar iTunes miatt)
6. Amint írtam a kiválasztásnál ez a kép fogad, elég ronda az a színes csík, ami miatt nem lehet látni a partíciók nevét. Hogy lehetne megszüntetni.
7. Ha kiválasztottam a liont, akkor először egy órmótlan nagy alma logó fogad (gondolom 800x600), aztán pár pillanat és jó lesz. Hogy lehetne beállítani, hogy először is szépen fusson...Köszönöm a segítségedet!
Illetve a választó képernyőnek nem lehet valamilyen más kinézetet adni?
-
-
DanielK
addikt
válasz
P3TR!CK #12448 üzenetére
Alkalmazások, Felhasználók, Könyvtár, Rendszer - ezek vannak. Extra nincs.
Se a könyvtár és se a rendszer alatt sincs Extra mappa.
A Könyvtár alatt az Extension üres.
A Rendszer alatt egy Könyvtár mappa van, abban is van Extension és az nem üres. Ott van egy csomó kext fájl, de fakesmc.kext nincs. -
DanielK
addikt
válasz
P3TR!CK #12442 üzenetére
Úgy indítottam el, de amikor minden lefut (fekete háttérben fehér betűk, szavak stb., először nagyban, utána meg kicsiben), eltűnik minden, aztán hirtelen újraindul. Még képet sem tudok lőni róla. Olyan gyorsan történik minden.
Win7 elindul, ha a Chameleonban kiválasztom.Feltettem az ethernet dpkg, amit linkeltél, de még mindig nincs netem. Mondjuk a wusb600n-es wifi adapter fontosabb lenne, mert nem húznám ki a kábeleket, ha nem muszáj...
-
DanielK
addikt
válasz
P3TR!CK #12437 üzenetére
Chameleon fent, legalábbis gondolom. Ugyanaz a kép fogadott a választómenüben, mint eddig csak ki van írva, hogy Chameleon v2.1....
A win7 elindul, a lionnél megint csak újraindul.
Amikor megkérdezte, hogy hova telepítse, akkor azt mondtam oda, ahova a lion is telepítve van.
Így néz ki az 500Gb-os vinyóm.
1. ~100MB ezt annó a win7 foglalta le
2. ~205GB win7 ultimate 64bit
3. ~103GB ide ment fel a lion HFS+ journaled
4. ~154GB maradék adat, amire bármit tehetek.A chameleon a 3.-ra ment fel. Előtte a chimera is idetelepült (mármint alapból ezt adta meg én meg leokéztam)
-
-
DanielK
addikt
válasz
P3TR!CK #12420 üzenetére
ko9 ahogy leírta nekem, feltettem egy vinyóra őket. 1. a win, 2. a lion, 3. meg adat (de szerintem ez lényegtelen)
Semeddig sem jutok, kiírja, hogy tegyek be egy bootolható lemezt és nyomjak egy entert. Mindez a bios infók lefutása után, ennyi. Nincs tovább... A win MBR-t rendbe tudom hozni, de akko megint ott vagyok, hogy nincs lionom amire bootoljak be. -
-
törölt tag
válasz
P3TR!CK #12252 üzenetére
Most nem tudok, de majd küldök. Nem fog túlmelegedni, mert nem engedi a hűtő.
PWM-es, de hallom, amikor terhelem, hogy fel akar szállni a gépem. Ezt így sokáig nem fogja bírni, nem akarom kiherélni. Majd ha lesz egy jobb.Kérdés, hogy a BIOS beállításoktól melegszik jobban a CPU-m, vagy az OSX-től.
-
tegeske
csendes tag
válasz
P3TR!CK #11855 üzenetére
Igen iAtkos L1-el próbálkoztam! Annyit tudni kell, hogy a BIOS-omban kb semmit nem lehet állítani
A HDD-t még áttudtam, de mást szinte nem is lehet. Tehát nekem az asztalin, megszabhatom, hogy mennyi RAM-ot adok a videokarinak és a többi és a többi itt kb semmit
Hol is lehet kiválasztani a drivereket?
Nah akkor eljutottam addig, hogy kérte az egeret, nyomtam egy Space-t és tovább ment egér nélkül, kiválasztottam a Magyar nyelvet, erre kimentem hamiért és mire visszejöttem kiírta, hogy nem sikerült folytatni a telepítést, nézzem meg a naplót vagy mentsem el. Igen ám, de egér nélkül egyikre sem tudtam kattintani, s a nyilakkal nem tudtam arrébb navigálni
Lehet, hogy csak az egér a baja? Váááá
Pedig már kezdtem örülni neki, hogy végre összejön.
-
-
cadmester
tag
-
varsam
őstag
válasz
P3TR!CK #6285 üzenetére
Ezekkel sehogy nem indult, semmilyen kombiáncióban. Viszont a Házárd féle 10.6.2 felment, legacy kernellel meg pár szükséges kexttel.
Szépen el is indul, viszont mivel nem usb-s, hanem ps2-es billem van, ezért nem enged tovább az elején
Feltettem VoodooPS2Controller kextet, AppleAcpiPS2Nub kextet Extra mappába, de ezekkel sem megy.
Egerem USB-s, ha ez számít, bár ha kihúzom, akkor sem ismeri fel a billt.
Már eléggé a célegyenesben vagyok, és kicsit bosszant ez a dolog. -
varsam
őstag
-
válasz
P3TR!CK #6234 üzenetére
Másik SATA-ra külön még nem próbáltam, de amikor a SATA1-en volt, akkor a többi HDD-m le volt húzva a SATA csatlakozásról! (áram kábel nem csak a SATA kábele, gondoltam ez nem gond)
Megpróbálom a többi SATA csatlakozásomon, gondolod, hogy ez megoldhatja?
Valami más beállítás kellhet még neki a Biosban?
Bios-ban egy olyan hogy sata configuration, Itt Disabled, Compatibe, Enhanced, között tudok választani, ha a Compatible-t, vagy az Enhancedet választom, alul megjelenik, hogy IDE.
Ezeket végig próbáltam, mind a 3 beállítást, de nem segített.
Lehetséges hogy a létrehozott partíciót "Snow"-nak kellene elneveznem hogy lássa? Olvastam valami ilyet, hogy később ezt használja...
-
tlac
Topikgazda
válasz
P3TR!CK #4064 üzenetére
ne írd ki a hackintosh neveket!!!
olvasd el az 1. hozzászólástVinyók: 1db 250gb Samsung S-ATA, és 1db 40gb Seagate ATA
jobb lenne a sata-s vinyót használni, a bios-ban pedig állítsd be rá az ahci-t, így több esélyed lesz telepíteni
Ram: 2x2GB OCZ Reaper 800Mhz
GPU: GeForce 9600GT 512MBram lényegtelen
a videokártya pedig működésre bírhatóProci: AMD Phenom X4 9500+
amd-s kernel kell hozzá, vanilla nem fog menni
A DVD-íróm is ATA-s.
ebből is egyszerűbb lenne sata-ssal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hívószám-hamisítás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged