- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pret_1G
csendes tag
Tegnap jelent meg a végleges verzió, nálam semmi probléma nincs, simán felment. (szerver)
-
Pret_1G
csendes tag
Persze. Vicc volt.
-
Pret_1G
csendes tag
Az appleinsider.com információja szerint a Lion a Gold Master verzióban fel lesz készítve a pc-s gépre való telepíthetőséggel. A jövőben megjelenő AMS Driver Pack (Apple-Microsoft Driver pack) - ami egy dvd - a jelenleg általánosan használt pc-s hardverek meghajtó programjait fogja tartalmazni. Az apple közeli információk szerint Cupertino-ban régóta kering a téma, hogy magát az oprendszert is forgalmaznának más platformokra is.
Forrás: appleinsider.com
-
Pret_1G
csendes tag
Én feltettem külső vinyóra, de pl a szerveren nem tudtam elindítani. Sok dolog változott benne, főként külsőségek, de pl a hálózatkezelésen sokat javítottak. Nálam érezhető hálózati mappa elérés sokkal gyorsabb lett. Szerintem szép lesz, de szerintem ez a pc-re átírás sosem fog megtörténni maximum csak a machez támogatott hardvereken fog futni, mint ahogy eddig is.
-
Pret_1G
csendes tag
válasz
dj_egonka #6366 üzenetére
Ez a kép csak annyit mutat hogy mi az airport szoftver verziója, de interface(kártyát nem lát).
A kextet meg megynitni nem duplaklikk-el kell hanem már ha szerkeszteni szeretnéd (valami miatt) akkor jobb klikk és Show package Contents.
Én vennék egy olcsó kompatibilis hálókártyát és nem szendvednék vele. -
Pret_1G
csendes tag
Megjött a 10.6.7-es frissítés. Szokásomhoz híven minden külön mentést nélkülözve ráeresztettem a szerverre. Látványos javulást eddig nem látok, de semmit sem kellet cserélnem se vissza. (azért más mentse el a extensions, stb. szükséges mappákat)
-
Pret_1G
csendes tag
válasz
bnorbert989 #6081 üzenetére
Tegyed rá ami rá való. Nem bántásként, de vicces, hogy végre van egy mac géped és egyből nyomnád rá az xp-t
Tedd fel a tigert ahogy cadmester is írta és használd egészséggel, nem fogod megbánni, jó az a tiger még most is. -
Pret_1G
csendes tag
Fülig ér a szám, mert most érkezett meg a macbook-om. Sok előnye volt a hackintosh-nak mivel simán "belaktam" a gépet sec prec alatt. És életemben először működik a sleep is amit nagyon hiányoltam. Azért a szerver marad hackintosh....
-
Pret_1G
csendes tag
Felment 10.6.5 frissítés. Hát nem tudom, de nálam lomhább lett a rendszer, a gma950 pedig már nem akar működni régi kext-el sem. A héten megjön a céges macbook-om így elbúcsúzom hackintosh-tól.
-
Pret_1G
csendes tag
Én hazard-ot egyszer tettem fel kíváncsiságból. de aztán végig retailt-használtam, sőt gyakorlatilag most is ugyanazt használom mert fogtam áttettem ebbe a ex600-as vinyót aztán kicseréltem néhány kextet plusz néhány beállítás és most is ugyanaz fut. Jobb a retail szerintem mint ezek a széthekkelt vackok.
-
Pret_1G
csendes tag
Sziasztok!
Problémám van a dvd írással. Olvasni olvas rendesen.
dmesg ezt hozza: SAM Multimedia: READ or WRITE failed, SENSE_KEY = 0x03, ASC = 0x02, ASCQ = 0x00Bármit(avi, iso) írok ki az nem játszható le sehol (asztali dvd, pc)
A dvd típusa: Optiarc DVD+-RW AD-5560A
Sys profilban:
Firmware Revision: DD11
Interconnect: ATAPI
Burn Support: Yes (Generic Drive Support)
Profile Path: None
Cache: 2048 KB
Reads DVD: Yes
CD-Write: -R, -RW
DVD-Write: -R, -R DL, -RW, +R, +R DL, +RW
Write Strategies: CD-TAO, CD-SAO, CD-Raw, DVD-DAO
Media: To show the available burn speeds, insert a disc and choose View > Refreshna most én vagyok béna vagy ez a típus nem támogatott? nem igazán találtam infót erről sehol.
előre is kösz
-
Pret_1G
csendes tag
Varsam!
Nyugodtan felteheted. Nálam semmi problémát nem okozott, bár azóta elszált a kijelzőm és most éppen egy dellen vagyok, és úgy néz ki maradok is.
GMA 950 viszont nem ment a graphicsupdate-el. -
Pret_1G
csendes tag
válasz
RenciDavid #5462 üzenetére
Miért baj hogy 2009-es a cikk? A notebookod se éppen 2010-es, tehát a telepítés módja se nagyon változhatott. Aztán hogy ez most 10.5.8 vagy 10.6.x az majdnem mind1, max a kextek frissebbek. Nekem volt ilyen notebookom és simán felment rá mindegyik. A google-zás pedig - mint említették is - osx mellett erősen ajánlott, mert itt senki se fogja neked szóról szóra leírni mit hogyan csinálj. Gyanítom én ha ilyen stílussal folytatod itt akkor senki sem fog segíteni.
-
Pret_1G
csendes tag
Egy jó dolgot azonban megoldottak, amit írnak is. Eddig nem tudtam linuxos samba szervere lévő megosztásra írni. Most ezt(is) javították.
-
Pret_1G
csendes tag
Én nem sz.roztam feltettem. Simán felment, újraindítottam és több órán keresztül nem jött be az itcafe.hu
Na mondom ez aztán a durva peccs, kinyírta az itcafe.hu szervert
Viccen kívül nagy gond nem volt ha csak annyi nem hogy a hang meg a wifi "elment".
Visszaállítottam az IO80211Family.kext-et és az ApleHDA.kext-et és nálam minden oké volt. (Varsam erre te is figyelj)Szerver verziót is frissítettem, ott nem volt semmi gond.
-
Pret_1G
csendes tag
10.6.3 frissítés elérhető.
Nálam szervernél kicsit megborult tőle az OpenDirectory de mentésből helyre lehetett hozni. Kissé gyorsult a rendszer bár lehet csak amiatt hogy ritkán látom mivel szerver.
Desktopon sem volt nagy gond egy kextet kellett ujratennem ez a ApplHDA volt. (Varsam erre majd ügyelj) -
Pret_1G
csendes tag
Mivel többen kérték ALC888 AppleHDA.kext: [link]
tedd a S/L/E-be valamint a hdaenablert és voodoohda-t töröld ha esetleg fent van. -
Pret_1G
csendes tag
10.6.2-n talákozott már valaki a csatolt képen látható grafikai hibával?
ha újraindulok vagy kilépek néhány programból akkor megszűnik, de vélelenszerűen lép fel a hiba.
VGA 8400m g chamelon tölti be a vga-t a boot-plist-ből(GraphicsEnabler y-vel) Mikörzben írtam magától megszűnt, de mégis érdekel mitől lehet. -
Pret_1G
csendes tag
Az előzö biosom alatt a dsdt patch nem sikerült. Most "lefut" hiba nélkül és elkészül a dsdt.aml is.
Compilation complete. 0 Errors, 0 Warnings, 0 Remarks, 41 OptimizationsAz evodsdt editorral meg nagyon nem boldogulok. Végülis minden rendben van csak gondoltam a voodoohdat hátha le tudom cserélni de eddig nem nem sikerült a dsdt-t patch-elnem. Gondolom más tapsolna ha fele ennyire működne a gépe de én már csak ilyen vagyok
-
Pret_1G
csendes tag
Én próbáltam nullcpupower kext nélkül szépen elindul, de nem változik semmit a hőmérséklet. Az MSI Ex600 sajna r6tul melegszik, gyakorlatilag procicsere nélkül nem fog nagyon 90 fok alá menni.(aktív használat esetén) Az órajelhez pedig itt egy cucc ami szintén semmi hőmérséklet csökkenést nem hozott, max láttam egy 3-ik programmal, hogy milyen módon változik a freki.
[link] -
Pret_1G
csendes tag
Köszi de ez sajnos nem jött be. Amúgy ez egy asus 50ij noti ami elbírja az osx-et csak a gma4500 kártya bukó jelenleg. A felbontást is meg tudom csinálni csak a preview-ben a képek például nem látszanak, erről más fórumokon elég sok infót találtam. Az atheros 9285 wifi nem érdekel mert broadcom-ra cserélhető, de normális vga kext nélkül sajna nem tudom használni.
-
Pret_1G
csendes tag
Bár sok helyen olvastam hogy nem megy azért itt is megkérdezem hátha.
vettem egy új notit és simán átraktam az msi notiban lévő vinyót amin snow leó van Minden oké csak az Intel gma 4500m-es vga-hoz nem találok kextet(megoldást).
Valakinek volt már dolga ilyen vga-val? -
Pret_1G
csendes tag
Azért ennyire nem kell elkeseredni, mert nekem is több gépem volt eddig és nem mindre lehetett osx-et tenni. A mostani notimon stabilan fut a tízhat. Viszont mikor nekiálltam az egésznek azért hetekig googliztam meg bujtam a fórumokat némely megoldásért. A különbség egy mac gép között szerintem csekély max ott menne a sleep meg néhány számomra nem fontos dolog.
-
Pret_1G
csendes tag
Ma jött meg a serverbe a Realtek 8169 chipes hálókártya (ZyXEL gnb80-t). Mindenféle utólagos kext nélkül megy gigabiten. Összvissz 4 rugó volt tehát aki hálókártyát akar a gépébe annak csak ajánlani tudom.
-
Pret_1G
csendes tag
Kijött egy új 10.6. SnowOSX Universal v3.6 (10.6.2)
Retail Snow Leopard 10.6 + Update 10.6.2 + Safari 4.04!
Csak Intelre jó!
Loaders
- PC EFI 9.4 - boot-9-4 by Netkas
or
- PC EFI 10.5 - Chameleon 2 RC3 (r658) + PC EFI 10.5 by Netkas- NullCPUPOWERMANAGEMENT
- PlatformUUID - Error 35 fix
- FakeSMC
- IOATA Kernel Panic fix - 32/64-bit IOATAFamily.kext from Leo 10.5.8 (compiled by Slice)
- EvOreboot - Restart and Shutdown fix
- EvOSpeedStep - Power Management for Core i7
- EvOenabler - ATI video injector
- SMBIOSResolver - only for PC EFI 9.4!!!
- Legacy AHCI - 32/64-bit Legacy kext на Intel AHCI (SATA)
- Legacy ATA - 32/64-bit Legacy kext на Intel ATA (IDE)
- Legacy JMicron ATA - 32/64-bit Legacy kext на JMicron ATA (IDE)
- PS/2 - kext for PS/2
- Rosetta
- ATools - tools $)Ráfér egy sima dvd-re, és itt (IS) letölthető: http://www.torrentmac.ru/forum/viewtopic.php?t=4666
-
Pret_1G
csendes tag
válasz
HiPPoNaX #4261 üzenetére
Hát ha rám hallgatsz felteszed a 10.6-ot. Ott semmit sem kell jelölgetni csak utólag felteszel még náhány kextet és szépen működik is. Mivel mindkettő rendszer fent van a gépen már láthatóak a különbségek is. A snow gyorsabban indul és áll le, stb. A WIFI kártyát érdemes kicserélni mivel ami jelenleg benne van az jelenleg nem műkszik (illetve "csak nyílt wifikre mászik fel")
Amennyiben mégis ide-neb10.5.8 amit felszeretnél tenni akkor én a telepítéskor az alábbiakat jelölném be:
Vanilla kernel, nvkush, voodoohda, voodoops2 és voodoops2trackpad.Ezzel el kell induljon
-
Pret_1G
csendes tag
Nálam sajnos nem ment snow leó alatt a "Tlac billenytyűzet kiosztás" a 0 helyett í volt és fordítva.
Náhány privát üzenet után sem jöttem rá hogy mi a gond nálam hiszen nála tök jól működött csak nálam nem.
Nos meglett a probléma és alább a megoldás: (voodoo oldalán egy spanyol csávónál is ez volt a gond)/System/Library/Extensions/VoodooPS2Controller.kext/Contents/PlugIns/VoodooPS2Keyboard.kext/Contents/Info.plist
ezt kell kicserélni
<key>Use ISO layout keyboard</key>
<false/>erre
<key>Use ISO layout keyboard</key>
<true/>és végre működik.
-
Pret_1G
csendes tag
Tud valaki ajánlani nekem egy hálókártyát ajánlani ami működik snow leo alatt gigabites módban?
-
-
Pret_1G
csendes tag
10.6.2 update sikeres. Bár előtte törölhettem volna a sleepenablert mert a frissítés után kernel panic lett. Érdemes frissítés előtt azért kicsit olvasgatni.
más
Használ valaki IntelEnhancedSpeedStep.kext-et? Látom hogy változik a cpu freqi de nálam a cpu hőmérsékletet kb ugyanakkora mint telepítés előtt.
-
Pret_1G
csendes tag
Megoldódott a leállás problémám.
Kétmillió kextcsere és újrainditás után rájöttem hogy a applehda.kext amit patcheltem(taruga patch) miatt nem állt le a rendszer. Original applehda.kext vissza majd repatch és shutdown is működik. -
Pret_1G
csendes tag
10.5.8 alatt egyszer csak nem megy a shutdown.
Tlac-nak anno volt hasonló problémája de nem vagyok benne biztos hogy ez a verzió volt meg neki. -
Pret_1G
csendes tag
-
Pret_1G
csendes tag
válasz
gergely2005 #4143 üzenetére
Én jelenleg 10.5.8-on dolgozom mellette fent van a 10.6 is de mivel sok újdonságot nem fedeztem fel ezért csak másodlagos rendszernek használom. Aztán ha minden oké lesz akkor váltok majd én is élesen 10.6-ra.
Az Extra mappát pedig én hoztam létre és ezeket pakoltam bele:
AppleACPIPS2Nub.kext
fakesmc.kext
OpenHaltRestart.kextkellett még a S/L/E-be telepíteni a
VoodooPS2Controller.kext
VoodooPS2Trackpad.kext (notebookról lévén szó)VGA-ra én elsőre nvinject-et tennék, hátha...
-
Pret_1G
csendes tag
válasz
gergely2005 #4138 üzenetére
VoodooPS2Controller.kext kell neked. S/L/E -be telepítsd.
-
Pret_1G
csendes tag
A sn-ow leó a meglévő i-d-e-n-e-b alól lett telepítve.(mivel nem volt kedvem kiírni dl dvb-re ezért usb-s vinyót használtam.) A telepítés már magában egyszerű. A szokásos "unhide" után az osxinstall.mpkg majd a telepítőben semmit sem jelöltem ki( azaz mindent vissza ki ikszeltem). A telepítés után kellett voodoops2, nvinject. A voodoohda megszólaltja a hangokat de zenére teljsen élvezhetetlen. A wifim(alapból megy) amúgy azért megy mivel kicseréltem egy bcm 4311-re, mivel az az agn-es mittoménmi szintén nem volt támogatott.
Amúgy megmondom őszintén munkára és otthonra nem használom csak tesztelgetésre van fent mert i-d-e-n-e-b atomstabilan megy. -
Pret_1G
csendes tag
Amire "még" nem találtam megoldást:
SnóLeó alatt alc888 hang jelenleg működik de csak rendszer hangnak megfelelő minőségben. Sikerül valakinek normális "nem recsegős" hangot varázsolnia? -
Pret_1G
csendes tag
válasz
Pisztillus #3979 üzenetére
Ez bejött. Köszönöm
-
Pret_1G
csendes tag
Hát felment a 10.6 is egy msi ex600-ra. Hát nem tudom de nekem semmi újat nem hozott.
Aki esetleg belekezd a telepítésbe annak elmondom hogy 10.5.8 szuperül megy én nem váltok élesben "még snow-ra".
Sima retail disk-el csináltam leopard 10.5.8 alól disk utility-vel. A leírás itt található:
http://www.infinitemac.com/f57/how-to-install-snow-leopard-on-a-pc-t3137/
NTFS megy ezek alapján:
http://macupdate.com/info.php/id/32571/ntfs-mounter
http://groups.google.com/group/macfuse/msg/f7de55623e8b8f57Ami nem megy az az 0 és í cseréje. Valakinek van ötlete esetleg? (első hozzászólásban talált key..layout-tal nem megy 10.5.8 alatt viszont ugyenezzel megy).
10.6.1 update is sikeres...
-
Pret_1G
csendes tag
nem tudom hogy kérdezte e már valaki de engem nagyon érdekelne miben más a snow leopard? Tud annyival többet hogy érdemes elkezdni bajlódni vele?
-
Pret_1G
csendes tag
ost tartalmazót igen. De asszem a te megoldásod kipróbálom
-
Pret_1G
csendes tag
[link]
Ez meg nem bootol be. -
Pret_1G
csendes tag
gparted sajnos nem tudja növelni a hfs+ particiót.
találtam egy másik írást ahol a diskutil mergePartitions "Journarled HFS+" New disk0s2 disk0s3 parancssoros megoldást írják de az se működik.
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=68612&st=20&p=497648&Egyszerűen döbbenten állok azelőtt hogy pont egy parttíció átméretezés(növelés) nem megy.
-
Pret_1G
csendes tag
paragon sajnos nem kezeli a osx particiót. iPartition meg fizetős sajna
-
Pret_1G
csendes tag
Lehet volt már róla szó de nem találtam rá, ezért "újra"kérdezném. van valami megldás meglévő fájlrendszer átméretezésének?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged