- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadmester
tag
Most mondjam azt, hogy ha eddig nem lelted meg a megoldást magadtól, akkor tökéletesen nem neked való az osx nem támogatott hardveren való használata?
Nem egyszer leírtam már, hogy ott a hibabejelentő lap. Nem volt időd, kedved, energiád kitölteni, megértem. Nekem meg nincs időm, kedvem, energiám bemásolni a linket a hálókártyád driveréhez, remélem, megérted.
-
skoos
őstag
Eztskubizzátok:
Letöröltem MINDEN ATI kextet ami csak volt a system/lybary/extensions mappában. ÉS betöltött WAZZZZZE!!!!!
1024*768 és nem tudok rajta változtatni, nem olyan 'ráhúzom az egeret és nagyranő típus' de legalább grafikus. Net sincs, nem tudom mi baja. Na mostantól lehet agyalni.
Tetszik nagyon, de egy 2perce született gyerekről még nem tudni mivé válik.
-
Kommy
veterán
Nekem , most hirtelen két megoldás jut eszembe.
1. hazard féle hackintosh
2. nawcom féle boot cd + retail lemez.
Elindítod a nawcom cd-ről amikor látod, hogy már betöltött akkor kicseréled a lemezt és nyomsz egy f5-öt ekkor megjelenik a lemez kiválsztod kiír dolgokat mejd kéri, hogy nyomj meg egy gombot, mehet tovább elekezd tölteni sok szöveges rész majd elindul a telepítő és amikor kiválsaztod a partíciót ahova telepíteni akarod akkor custom gomb és elvileg be vannak jelölve azok a dolgok amik neked kellenek a telepítéshez. És elvileg minden gond nélkül lehet frissíteni 10.6.5-re(jelenleg ezzela módszerrel próbálkozok, csak nem jelennek meg a kiválasztható dolgok, így nem indul el, de laptopon gond nélkül felment ahova nem tudtam semmilyen hackintost feltenni)
-
varsam
őstag
A graphicsEnabler=Yes tudomásom szerint csak nvidia kártyákkal működik, te viszont atival próbálkozol. Ezt a sort töröld ki, nem kell, és keress 4850-hez való kexteket.
Igen, csinálhatsz Extrába Extensions mappát.
Chameleont lehet utólag is, de egyszerűbb sztem a telepítővel, kell hogy legyen rajta. -
varsam
őstag
Macdrive nevű progit felteszed, és azzal ugyanúgy fogod látni a mac-es particiót mintha sima ntfs lenne, tudod írni/olvasni. A kext fájlok a System/Library/Extensions mappában illetve az Extra/Extensions (ez csak hackintosh verziókban van) mappában vannak. Itt tudod őket cserélgetni. Az hogy hova másolod tökmind1, én az Extra/Extensionst ajánlom, mert ide csak a hackintoshoz külön szükséges kextek vannak (ha úgy van megcsinálva a telepítő), szval nem kell több száz között keresgélned, hanem itt egyszerűbben átlátod a dolgot.
Arra figyelj, hogy a win a kexteket sima mappáknak látja, simán bele tudsz lépni, szval az egész mappát kell majd törölnöd, ha vmi nem kell.
Azt sajnos, hogy pontosan mivel próbálkozz, azt nem tudom. Olvasgass utána a lapodnak, ki milyen kextekkel oldotta, mihez kell egyáltalán külön kext és mi megy magától. Fölösleges dolgot nem kell feltenni.Most itt épp az ati kexttel van vmi gond, próbálj másikat.
-
varsam
őstag
-
varsam
őstag
biztonsági mentés ugye alap ilyenkor?
Egy vinyóra akarod tenni a két OS-t, vagy külön?
Valszeg ez megoldja a dolgot, ha ezt olvastad (lehetőleg vmi hivatalos win fórumon), amúgy vagy vmi ilyesmi megoldás, vagy win reinstall immáron AHCI-s vinyóra.
Ezek csak tippek, tlac kolléga jobban ért ehhez a részhez, én ilyennel nem foglalkoztam egyáltalán, laptopon nem is tudok ilyen állítani.Szerk: itt is a segítség
-
-
skoos
őstag
-
tlac
Topikgazda
régóta nem követem a hackintosh release-eket, szóval ezt sem ismerem és igazából nem is szabad ezekről beszélni a topikban
amiben segítenünk az az, hogy egy eredeti osx-et hogyan lehet feltelepíteni
Oracle:
sose volt még ilyen problémám
ötletem sincs már, esetleg logokat nézegess, meg google-özz -
varsam
őstag
"A kext felteszem a drivert jelenti a Mac világában".
Igen olyasmi. amúgy a kernel extension rövidítése."Azt hittem a dual boot az az amikor az OSX en futás közben emulálsz egy wint."
Nem. Dual boot az amit te is akarsz, hogy külön partición/vinyón van két külön OS, amiket natívan tudsz futtatni, de egy időben csak egyet.
Emulálni/virtuális gépre feltenni OS-t természetesen bármikor lehet, ehhez csak egy külön prog kell, ami adja a környezetet, osx-en pl: vmware, parallels."A rendszer telepítés után kell a különféle kexteket telepíteni, ugye? Nincs semmi pre-install dolog, vagy ilyesmi..."
Igen, lehet utána is, sőt sok dolgot érdemesebb ott, viszont van pár fontosabb kext, amit nem árt OSX telepítéskor feltenni. Ezeket majd ha telepítesz, és megadod hogy melyik vinyóra települjön (vagy talán a következő képernyő, már nem emlékszem pontosan), lesz bal oldalt alul egy Customize gomb, ott tudod kipipálni a szükséges kexteket. Na ez az, aminek utána kell nézni, h mi kell! -
varsam
őstag
több fajta hackelt osx van, lehet pár nem fog menni, míg másik igen...
Dual boot azt jelenti, h két os van a gépeden, de ezeket nem egy időben futtatod
Kétlem h ne működne, ezt chameleon megoldja.
Viszont előbb win legyen fent, utána osx. Ha fordítva rakod, akkor a win felülírja a már meglévő bootloadert és nem fogod tudni indítani az osx-et, csak külön boot cd-vel, illetve űjra kell tenni akkor a chameleont.
Azt ajánlom mindenek előtt tájékozódj részletesen, hogy milyen kexteket kell feltenned, melyik osx verziók mennek fel a gépedre és csak utána kezdj el telepíteni, mert különben csak kudarc lesz a vége és elmegy a kedved.
www.insanelymac.com/ itt keress rá a lapodra és olvasd miket írnak róla. -
varsam
őstag
Ha retail (eredeti) osx-et akarsz telepíteni, akkor először kell egy boot dvd (pl iBoot), amin van chameleon és be tudod bootolni az eredeti dvd-t és arról telepíted a rendszert. Ha kész, akkor majd a rendszer alól telepíted a végleges chameleont.
Ha hackelt verziót teszel fel, akkor azok már alapból telepítik a chameleon-t, neked csak ki kell pipálnod h telepítse a Customize résznél.
Az alább linkelt HCL-be van az alaplapodhoz egy leírás linkelve, azt olvasd át.
-
mobbo
senior tag
itt találsz hardver kompatibilitási listát, a 4850 működik, van kext
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged