Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Hohocali
aktív tag
Használok, és igen, van mikor el szokták utasítani. Általában nagyobb értékű vásárlásnál, ha PIN kódot kell megadni. Azt figyeltem meg, hogy terminal / szolgáltató függő. Olyan, mintha nem menne át a PIN kód. Ha érintéssel nem megy, próbáld meg bedugni a terminálba. Nekem legutóbb bejött.
-
Celithrandi
addikt
p2p express-t használ valaki? 1 mondatban összefoglalva?
-
Kami11
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
A pool által ajánlott DanilaMiner-t.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Reggelenként kell megnézni. Napközben betelik. De reggelenként szokott lenni, ma reggel is volt.
-
lacusht
tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Keresd ki a staking. Vegyel olyan koint aminek szimpatikus a kamatozása, stakeld be, 30 naponta stakeld újra és a kamatot mindig jóváírja. Pofon egyszerű, saját webfeluleteken penztárca csatolással már nagyobb macera.
-
lacusht
tag
Ha valakit érdekelne.
https://hardverapro.hu/apro/elado_banyasz_rig_6x3070lhr_280mhs/hsz_1-50.html
Eth 280, ton van most 17ghs.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Binance-on van ilyen lehetőség. Ha meg van véve a coin, onnantól pár kattintás. 30/60/90 napra lehet lekötni, de nem mindig elérhető minden lehetőség. És minden nap megkapod a kamatot, amit azonnal felhasználhatsz.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Bikkrom
üzenetére
Vegyél coint .......
Ennyi pénzből felesleges épiteni riget. Azok az Rx 470 -580 már sok éve mennek, bármikor elromolhat......
Van más lehetőség is. Vegyél axs coint a binance-on. Tedd be stake-be, és évi 101% kamatot kapsz, amit minden nap jóváírnak. Jobban jársz ezzel, mintha riget építenél. -
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Pár éve szemezek már egy rig építésével, de sosem volt meg a kellő lendület. Eddig csak coint vettem és azóta is szívom
a fogam, hogy nem vettem több eth-t...
Meg amiatt, hogy nem építettem már hamarabb rig-et. Mindig volt fontosabb, hol az építkezés, hol a meló, hol a babaprojekt. De most elhatároztam, hogy belevágok.Nincs nagy keretem, valami kopott csákányt eszkábálnék. Rx 470, 480, 570, 580-asokból. Úgy látom ezekkel emberi áron 300-400 között elkezdem 3-4 kártyával aztán a haszonból veszek bele mindig +1 kártyát. Tele van a net szuper leírásokkal, videókkal, lényegében minden adott, hogy összetakjam, beállítsam, elindítsam. Csak a tapasztalat nem adott. Ebben kérném a segítségeteket.
Kérdéseim a következők.
1. Érzésre ha most nektek lenne 300-400 ezretek elkezdeni, belevágnátok? Lehet hozni az érveket, ellenérveket, mi lesz ha végül idén csak meglépi az ether? Lesz-e helyette más amit tartósan hasonló haszonnal túrhatunk? Ezeket értem, kiszámíthatatlan, senki sem látja. Egyszerűen csak egy igen/nem, hogy belevágnátok-e. Érzésre.
2. Ilyen vonalon indulnátok el vagy inkább vegyek 1-2 drágább XT-t vagy RTX-et és onnan haladjak? Keresem az optimális budget vga választ. A keretem ennyi.
3. Tapasztalat alapján kiutalás után áramot levonva ki mennyi hasznot tudott le az utóbbi évben 3-4 ilyen kártyákkal? Ha van még aki ezekkel bányászik.
4. Azért van ennek egy munkás oldala is. Minden nap innentől azért figyelni kell, hogy mit bányászok. Legjobb ha fagy a gép, kitalálni mi baja... Esetleg ha meghal 1-1 kártya. Tehát a munka része mennyi időtöket emészti fel havonta? Hány évet bírnak ezek a kártyák? Csak próbálom belekalkulálni a havi időt/amortizálódást. Mert a sok netes kalkulátoron szépen néz ki a havi nyereség, de ez nem csak ennyiből áll.Mindenkinek köszönöm szépen aki megosztja az építő jellegű javaslatát, tapasztalatát!
Addig amíg ki nem alakul a projektem követem ezt az esést. De jó lenne elkapni pár coint pont az alján. :) Durván zuhannak a dolgok.
-
Kami11
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nálam 3 napja megy folyamatosan, semmi gond a pool-lal.
-
Sziasztok!
Bányászik valaki toncoint? Nekem ma nem kapcsolódik reggel óta a tonwhales.com poolhoz a rig. :/ Melyik poolt ajánljátok?
-
Laraxior
titán
Ugy latom lassan megint jon a vasarlasos idoszak, jonnek az akcios coinok

-
-
Celithrandi
addikt
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Fractal Design ION+ 560W és 280W körül van a terhelése bánya közben, így nem indokolt a melegedés és nem is meleg. Nem találtam meg hirtelen az infrahőmérőt, de "kézrátétellel" szobahőmérsékletűnek tűnik. Tehát nem melegebb mint akármi más a lakásban.
Amúgy csak ajánlani tudom. Lényegesen halkabb mint a korábbi szintén 14es ventis chieftec tápom és tényleg eléri a platinum hatékonysági szintet nem csak papíron hanem a valóságban is
-
koko52
nagyúr
válasz
Szabikaa20
üzenetére
A táp háza elég meleg tud lenni. A felső táposomnak a gépház teteje is langyosnál melegebb. Ez egy 750-es corsair.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Memory junctionról van szó, nem gpu hőfokról.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
70 alatt megnézem melyik 3080 megy...
-
Celithrandi
addikt
válasz
s7evcsenko
üzenetére
96 fok? Ott valami nem ok. 70alatt kellene szvsz tartani.
-
k1raly
aktív tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
-
válasz
Celithrandi
üzenetére
Igen, micron.
Mondjuk jogos nálam nulla hibával fut már fél napja.
Még megpróbálom húzni a ramot, hogy mit enged...
Az a 96° még belefér? Meddig engedhetem? 100-nál már piroslik, így gondolom az már nem kívánatos. -
koko52
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
A tápról igen meleg levegőt fog szívni.
-
Celithrandi
addikt
válasz
s7evcsenko
üzenetére
"Májkron" ram van a tiédben is? + azt nem mondja a videó hogy stable-e a dolog. Lehet fél óra múlva úgy elkressel ahogy van.
-
tlac
nagyúr
válasz
Szabikaa20
üzenetére
-
Celithrandi
addikt
válasz
Szabikaa20
üzenetére
áá, ezt nem láttam. Viszont érdekes hogy ide betett a laphoz 4 kártyát, mert itt a videón kb kettő fér el: [link]
A másik baj hogy egy kártyát a vinyók helyére tett ahova amúgy 3 winyó fért volna el, így nekem megint ott van hogy 4 winyóval kevesebb fér bele mint kéne -
válasz
Celithrandi
üzenetére
Ahha, akkor nem aggódom miatta...
Csak neten néztem egy videót, ott a csávó 74-et kihozott belőle 65-ös PL-el.
Mondjuk itt a 65-ös PL ugyan annyit fogyaszt, mint nekem a 75...
Ezek szerint neki akkor sikerült egy jobb darabot kifognia... -
koko52
nagyúr
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Ok, amint lesz időm beszerelni, elméletileg hétvégén. Nekem a 70 bőven jó lenne. Hamár itt vagyunk, amelyik rigbe megy ott phoenix a kliens, 5700 XT-k dolgoznak. Menni fog vagy variálnom kell, ezek az első LHR kártyáim. A többi is mind 3070, 3060ti non lhr.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
-
Celithrandi
addikt
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Ennyit kellene mennie a stat szerint is: [link]
-
válasz
koko52
üzenetére
Majd írd meg légyszi, hogy mennyit sikerült kihoznod a 3080 LHR-ből, mert nálam nem túl meggyőzően megy.
A memórián talán még egy kicsit tudnék húzni, de a power limitet ha lejjebb veszem, akkor csúnyán beesik a sebesség... -
Celithrandi
addikt
Ha ez így megy tovább pár napon belül kártyavétel helyett érdemes lesz ETH-t vásárolni.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Köszi, nem is rossz. Igaz ehhez olyan alaplap kell amibe belemegy három egymás mellé, nekem csak kettő fér el rendesen, de így is bele lehetne hekkelni 4 kártyát. Igaz a táp nem nagyon jut friss levegőhöz.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Szia!
Ma láttam egy FB mining szlovák oldalon,hogy valakinek 5 GPU van egy Corsair Carbide 240 házba.Amit én küldtem az 540-es az még nagyobb.
Kértem képet is,hogy oldotta meg.4 elöl 1 hátul és 6600XT az összes.Kérdeztem a hőfokokat,hogy nem e sülnek meg a karik,azt mondta,hogy 24 fokos szobában 51-52fokok a memória 68.És hogy stabil.A felső hogy a legmelegebb értelem szerűen.
-
-
koko52
nagyúr
válasz
lockdown90
üzenetére
Nem cél. 3080 lhr (460 nettóban megkaptam) Asus TUF
Árfolyamban is bízok, illetve hogy ETH csákány után is lesz valami előbb-utóbb. -
shteer
titán
trex logját hol találom vagy hogy tudom bekapcsolni? valszeg kiszúrj a szemem de nem találom
van egy 6xP106 gép ami random leáll és meg kellene találnom mi okozza - de nincs kedvem elhozni vagy úgy odamenni hogy találgassak
másik minerrel is ugyanezt csinálja amúgy -
shteer
titán
válasz
koko52
üzenetére
Tegnap még én is akartam 2db 3070-est
lockdown90: nem cél, 20 év múlva is menni fog a bánya

-
k1raly
aktív tag
válasz
lockdown90
üzenetére
A meglévőek hashével együtt biztos visszahozza.
-
válasz
lockdown90
üzenetére
Persze ha tripláz az árfolyam, akkor visszahozza.
-
varmi2
nagyúr
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Win10-en NiceHashelek és volt egy GTX1070 -> 6700 XT csere, DDU-val csináltam, viszont elég sok a failed benchmark lett, valamint a következő hibaüzenetet is mindig látom az értesítéseknél:
Intel video driver sosem volt telepítve, mivel Intel Core i5-10400F a procim, tehát IGP nélküli. Ennek ellenére DDU-val Intel drivert is töröltem, de még mindig dobja. Google barátomon keresgélés után kb. annyit találtam, hogy "túl új a driver", 21.10.2-est használok (2021-10-05). Mivel gamingre is használom a gépet, ezért nem akarok őskövület drivert telepíteni...
A failed benchmarkokat úgy próbáltam megfixálni, hogy a legújabb verziókat manuálisan leszedtem és beraktam NH mappájába TeamRedMinerből, lolMinerből és SRBMinerből.
Az SRBMinert egyébként még installálni sem tudom, rányomok a Plugins tabon az install gombra és nem történik semmi.Kérdés:
1) Foglalkozzak még ezzel a "Fallback of OpenCL" problémával?
2) Foglalkozzak még a failed benchmarkokkal?
3) Foglalkozzak még az installálhatatlan SRBMinerrel?Mind a 3 kérdésre vonatkozik, hogy ezektől függetlenül a működő GMinerCuda9.0+-szal DaggerHashimoto hozza a 46.436 MH/s-t.
+1: A NiceHash CoinBase-re utaláskor bevezetett fee-je miatt érdemes lenne CB-ről váltanom másra? Aki eddig NH->CB-t használt, továbbra is maradt ennél a felállásnál?
A válaszokat előre is köszi!
-
Köszi mindenkinek a beszámolót, bezolnak különösen a részletesért.
-
viharhozo
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
A kisgep arra allt at ETC-rol. Eleinte sokkal jobb volt, de az utolso szamitasomnal mar csak 25% koruli elonye volt az ETC-vel szemben. A pool fee kemeny 5%, az se vicc. Plusz eleg durvan be is szakadt.
Viszont ennek - az RTM-mel szemben - azert van elvileg piaca meg market capje. Azt kene tudni, jo-e barmire is a coin, vagy egy sima ruszki P&D.
-
krepp
tag
-
koko52
nagyúr
Micsoda zuhanás kérem szépen, még a telefon is bejelzett!
-
BeZol
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Egyik baj, hogy feltörték vmelyik pool-t és vittek mindent, innentől eléggé rezeg a léc, mert 1-2 pool van csak talán.
Másik baj, hogy árfolyam már 3,5 alatti, korábban 4 felett járt.
Harmadik baj, hogy a diff is nő, legalábbis nekem napi 11 TON-ról lecsorgott 9 TON-ra úgy, hogy közben az árfolyam is ment lefele.
Tehát eleinte még megérte vmelyest, csak hát más miner, más wallet, más pool, más OC beállítások, más exchange, bla-bla.
Amit pedig itt találsz hashrate-ek, azok kb. plug and play kártyaeredmények gyári TDP-kerettel. (tehát vmekkora alulfeszeléssel össze lehet ezeket hozni kisebb fogyival)Memória-órajel kevésbé kell (de azért vmennyit számít), leginkább GPU-órajelról szól az egész, éppen ezért nincs nagyon tér az alulfeszelésre ha ki akarod maxolni a hashrate-et.
Nekem a "fő" problémám az is volt még vele, hogy Windows alatt fut 2db 3070-esem, és kb. mindkét kártyát végül 825mV 1800MHz-re lőttem be, így 125W körül fogyasztottak és 2500-al termeltek.
Ugyanez HiveOS-en nem állítható be (hogy x feszhez y órajel, de világosítsatok fel ha lehet ilyet Nvidia-val, mert AMD-vel lehet), hanem csak absolute clock 1800MHz aztán ennyi, viszont így 140-145W-ot fogyasztottak. Tehát azonos termelés +10% fogyival, ami azért szintén nem mindegy...Az viszont biztos, hogy nem érdemes csutkára meghajtani őket, itt is van vmi sweet spot, amit ki kell tapasztalni.
A lényeg, hogy én végül kb. azonos fogyasztás mellett belőttem a riget és a PC-t, és ami 540MH/s volt ETH-ra, az kb. 23GH/s volt TON-ra.
Előbbi 0,008 ETH per nap, utóbbi pedig 8,9 TON-t mutatott jan. 3-án. (ami 30-31edike körül még napi 11 is megvolt)
Lehet itt is fluktuál a termelés mint RTM-nél, de mivel a fenti tapasztalatok alapján már "csak" 10%-kal hozott volna többet a TON mint az ETH (már 3. egymást követő nap volt "gyenge" a termelés + csökkentgetett az árfolyam), így vissza is cammogtam ETH-ra.Ettől függetlenül lehet, hogy érdemes bizonyos kártyákkal inkább ezt túrni, csak akkor Nvidia-k esetén kellene feszültségállítási lehetőség,
mert ami 3070-eseknél 825mV 1800MHz 125W és 2,5GH/s Windowsban, az
absolute clock 1600-1700MHz és 2,1-2,35GH/s HiveOS-ben ugyanennyi fogyival (3-5W-al még így is több van HiveOS alatt).De ellenpéldának ott a 6600 XT, ami 1,5GH/s 120W lenne, és szépen tud majdnem 1,3GH/s-t 43W-ból (oké, biztos több a valós), ill.
a 6700 XT 2GH/s lenne 200W-ból, és 1,7GH/s 73W-ra be tudtam korlátozni (itt is gondolom több a valós fogyi).A 3080 Ti-ok közel 4,3GH/s-t tudnak, de olyankor 350W-ot esznek.
Én egyiket 3,65GH/s 254W-ra, másikat 3,85GH/s 226W-ra tudtam belőni HiveOS-en. (azonos 1600-as absolute clock volt mindkettő azonos 3000-res memóriával, windowson biztos jobbak a fogyik ezekre is de érdekes mekkora eltérés van azonos beállítással)Tehát lenne mit kitesztelni, hogy mit mennyire érdemes állítani, én ezért is korlátoztam be mindegyiket kb. azonos fogyasztásra mint ETH esetén, mert kiindulási pontnak és összevetésre is tökéletes.
Én a magam részéről offoltam a dolgot, jobb a békesség a bejáratott dolgokkal
-
demmer123
őstag
2 miners pool pl eth jobban jövedelmez mint nicehash? Btc most elkezdett zuhanni szépen napok óta.
-
llacee
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- Honor 200 pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg amiatt, hogy nem építettem már hamarabb rig-et. Mindig volt fontosabb, hol az építkezés, hol a meló, hol a babaprojekt. De most elhatároztam, hogy belevágok.
Egy Giga Aorus 3080 WB, 66-68 fokos volt a mem. junct. stabilan 24-25 fokos szobában 101-102 közötti MH/s mellett. Gyári padok, csak a hátlaphoz kellett rakni padot, mert ott nem volt semmi. Sajna már eladtam, de legalább drágán.