Hirdetés
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Akciófigyelő: Százezer forint engedmény a Nothing Phone (3)-ra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
sh4d0w
üzenetére
meg azt is tegyük hozzá hogy ami ilyen interaktív felület bejön az nem maga a BIOS a régi gépeken sem hanem csak a BIOS setup utility.
pl a coreboot mellé csomagolt nvramcui payload az baromira nem így néz ki, viszont nem is kötelező eleme se a corebootnak se a SeaBIOS-nak. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Ja igen, bocsánat. Pontatlan voltam. Egy Linux alapú oprendszer, ami csak szabad szoftvereket tartalmaz.
DE arra is visszatérve tudtommal a GNU-nak is készül egy saját kernelje: [link] A Hurd. Hogy ez a projekt milyen állapotban van, csinálják még, vagy már leállt, nem tudom. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Pici segírséget megköszönnék a témába.
Most kezdtem beleásni magam eddig sejtésem volt csak, mi az a vpn.
Ha én otthon csinálok egy vpn szervert.
Arra rá tudok másik eszközzel csatlakozni? Szerintem igen. Akkor meglesz a privát alagút.
De. A hitelesítés hogyan, ezt még nem értem. A kapcsolat felépülésekor a jelszó ha nem titkosítva megy el akkor nem sok értelme. Ha jelszavas a belépés, az akkor megbízható? mert ha nem akkor semmi értelme egy titkosított alagútnak ha a jelszót kilophatják.
Olvastam valami certekről meg publikus meg nyilvános kulcsaokról meg ehhez valami külön gépről, szerverről ahol tárolódik de ezt még nem tudom értelmezni, magyarul kukán állok előtte.
Vagy megadható hogy csak pl. 3 konkrét gépet engedjen be, minden más tiltva?
Valamint, az megoldható hogy a kliens a vpm-en keresztül a szerver helyi mappáit, smb megosztásait lássa és hálózati meghajtóként kezelje?
Deviszont a kliens csak ezt a forgalmat bonyolítsa le a vpn-en, a normál webes böngészős forgalom az eredeti csatornán menjen, ne terheljem vele az otthoni szervergépemet?
Bocs a láma kérdés hegyekért, balső hálózatokba otthonosan mozgok de ezek a külső hálózatok szerverek nekem perpill teljesen új, még nem volt rá szükségem sose ezért vagyok ilyen tudatlan. -
coco2
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Kommunikálni olyan állomások között, amik közül bármikor bármelyik kieshet. Kétirányú kommunikáció kell közöttük. A tcp-vel az a bajom, hogy időben alaposan komisz sorrendben tudnak történni események, és bár kikísérletezhetném, hogyan tudom stabilan kezelni, a fenének hiányzik az az egész hónapnyi fejtörő a végén csúnyán kusza kódért. Az udp konkrétan született az olyan zord környezetbe. Szóval azért udp.
Amit viszont fizetnem kell érte, az elboldogulni a titkosítással. A link alatt ott volt egy utalás az SSF-re. Egyenlőre nézem, hogy ha normális, inkább nem találom fel újra a kereket.
-
coco2
őstag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Köszi a jelzést, de félreérthetted a problémámat. Az ssh tunnel nem támogat udp-t, és nekem udp kommunikáció kell. A linkelt blogon ott egy példa, hogy ssh tunnelezett tcp csatornába beleforwardolnak udp kommunikációt az egyik oldalon, és a másikon kibontogatják (ssh csatorna tcp kimenetéből udp csomagot gyártani, és elküldeni a cél címre). Szóval fából vaskarika, vagy fordítva, vagy a roseb tudja.
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nézd meg itt a kiadási dátumokat:
https://en.wikipedia.org/wiki/CentOSA CentOS ugyanazokat a verziószámokat használta, mint a RHEL. A 7.0-tól volt annyi változás, hogy a CentOS hozzátett még egy számot (gondolom, ez egy build number lehet).
A RHEL kb. egy hónappal (30 +/- 15 nap) előbb jelent meg, mint az azonos verziószámú CentOS, mert fogták a RHEL nyilvánosan elérhető kódját, rebrandelték, stb., aztán újrafordították és kiadták CentOS-ként.Nézd meg a CentOS Wikit, ott írják, hogy a CentOS a RHEL-ből fordul. A második kérdés pedig azt taglalja, hogy mennyi időbe telik, amíg a RHEL-re kiadott javítás megjelenik CentOS-en is.
Egyébként sem tűnik logikusnak, hogy a pénzes kiadás a beta, az ingyenes meg a stabil.
Igazából egyik sem "béta" és egyik sem "stabil", csak a köznyelv szereti így nevezni őket (hivatalos doksikban mindenhol upstream-et meg downstream-et írnak). Annyi a lényegi különbség a két disztró közt, hogy ha a CentOS összeroggyan, akkor nincs kit hívni, old meg magad, ha a RHEL összeroggyan, akkor hívhatod a supportot, és jó pénzért segíteni fognak.
-
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Ahogy írtad, be kellett pöttyözni a Virtualboxba a gép tulajdonságainál az EFI módot, és a VM Hálózat fülön a NAT helyett Bridge módot kell beállítani.
És ezzel természetesen teljes újratelepítés.
Utána a telepítés után mikor rebootolt, már a VM-be be lehetett írni a root és a passwordot, beengedett ésip-aparancsra kidobta hogy milyen ip-n is érhető el.
Ezt, 192......1.155, beírtam a böngészőbe és voilá, elértem weben. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
csak fájlok.
Tudjak távolról létrehozni, törölni, és hab a tortán ha a távolit egy helyivel szinkronizálni tudnám mappaszinten.
Nagyon jó lenne ha ideiglenes felhasználóknak csak általam megadott mappákhoz lenne hozzáférésük és ezt tudnám is szabályozni pl. csak olvasási jog.
Megadom Jocónak a linket illetve az elérést, pl. tibiszerver.ddns.net/jocomappa és ebbe garázdálkodhat. Hogy ezt weben, vagy hálózati meghajtóként lehet kivitelezni az mindegy. Ftp-t is néztem de szerintem erre nehézkes.
Se stream, se fotószerver se olyan igényem nincs hogy pl. egy txt, excel fájlt vagy ilyesmit távolról többen szerkeszthessenek.
Próbáltam a Syntching-et de valami irgalmatlan lassú, 40-50GB szinkronizálása 1 napig tart, és nem tudok mással meghatározott tartalmat megosztani csak az egészet, ráadásul le is akarja a 2 terát szinkronizálni. Persze hisz ez a dolga. -
-
-
fatpingvin
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nekem az a kedvencem, mikor egyik-másik flame topicban előkerül a terminál, mint ultimate érv Linux ellen... Aztán akkor elkezdem sorolni a hétköznapi dolgokat Windows alól mint pl:
sfc /scannow
ipconfig /all
...
és akkor megy a süketelés, hogy ezeket még sosem használták... (nem persze...
) A regedit turkálásról már ne is beszéljünk.
-
fatpingvin
addikt
válasz
sh4d0w
üzenetére
jaaaaaaaaa. oké. így világos, én úgy értettem, ezek szerint tévesen, miszerint arra vonatkozott a megállapításod hogy az update során user inputot vár a csomag és ezzel lenne önmagában probléma.
ez az apply full system update meg önmagában egy hülyeség, gyakorlatilag egy specifikus APT parancsnka grafikus frontend?
-
fatpingvin
addikt
válasz
sh4d0w
üzenetére
lehetne vitatkozni arról hogy hol a felelősség ennél... Debin is szoktak ilyenek lenni, én még soha nem érzékeltem problémaként, ugyanis frissíteni, telepíteni, egyéb módon csomagkezelni kizárólag terminálból, nincs is fent semmilyen grafikus frontend, így ez a jelenség még soha nem okozott problémát.
viszont arra kíváncsi vagyok hogy oldanád meg ha mondjuk egy frissítés során küldenének egy új default konfig fájlt révén kiderült mondjuk hogy ez előzőben valami úgy volt beállítva hogy sérülékenységet okozott. nyilván ha a júzer már módosította akkor nem kérdés, majd a levlistákról tájékozódik, de mi van ha defaulton maradt? egy update módosítsa a konfigurációt is? -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Láttam Tubeon Hotás videókat, egy litván srác rendszeresen streamel belöle. Mondjuk, amit ő csinál azt fel sem tudom fogni, mert olyan gyors meg kiforrott a játéka, hogy hihetetlen.
Lehet kipróbálom!
Most a GoG-os verziót nyúzogattam karácsonykor, elkezdtem a kampányokat. Ott tartok, ahol az elhunyt királyt felélesztették a nekrók és őt kell lehentelni. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Igazság szerint az, hogy a Debian talán egy szélesebb körben ismert és alkalmazott OS lehet, mint a Mint, viszont annyival nehezebb is kezelni. De jövedelmezőbb lehet a Debiant megtanulni, az volt az első gondolatom.
Másik, hogy tudtommal a Debian biztonságosabb és adatvédelem szempontjából is egy kedvezőbb rendszer, mint egy Ubuntu alapú disztró.
-
BoB
veterán
válasz
sh4d0w
üzenetére
"Nyitsz egy terminalt, amiben hasznalod a sudo-t - pl. apt-hoz. Nyitsz egy masikat egy oraval kesobb, ott is hasznalod es emlekszik a jelszavadra. 1 oraval kesobb egy total mas sessionben."
Ezt mondjuk most megnéztem egy 21.1 Mint virtuális gépen, és csak adott sessionben emlékszik a sudo jelszóra. Továbbá ahogy látom nincs beállítva custom timeut, úgyhogy az meg default 5 perc.
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w
üzenetére
Oké megoldották, de érted... Most nálad fagy a KDE miatt a Debian, én meg KDE-s disztrókat használok már évek óta, de még egyik se fagyott.
Na meg a régi mesa volt a böngésző probléma forrása anno... A mesa mindig is régi lesz a Debian alatt, mostani is csaknem 2 éves, a kernel szintén. Oké, lehet ezeket kézzel frissíteni újabb hardver miatt vagy mert pl. szeretnél játszani is a gépen, de akkor meg eleve foghatnánk olyan disztrót, ahol ezzel nincs gond.
Ezért mondom, hogy bármelyik másik népszerű disztró jobb választás otthoni gépre, mint egy Debian. - és otthoni gép alatt nem azt értem, amiről sysadminok lépnek be a szerverereikre dolgozni HO-ban, hanem amivel böngészel, játszol, kikapcsolódsz, stb.
natë: Arch (és bármi) alatt is használhatsz korábbi kernelt, pl. az 5.15 LTS-t.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w
üzenetére
Sajnos nem... Egyszerűen a filozófiájuk nem fér össze a gyorsan változó IT világgal, nem tudják / akarják követni a változásokat.
Ott volt pl. az eset 2021-ben mikor már a Debianban akkor bent lévő Firefox ESR verziónak is már lejárt a támogatása, de nem lehetett a következő ESR-re frissíteni, mert ahhoz meg újabb mesa kellett volna... https://www.phoronix.com/news/Web-Browser-Packages-Debian
Sajnos az ilyen dolgok miatt gyakorlatilag minden más népszerű disztró jobb választás otthoni gépre, mint a Debian.
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
+1
Nekem az adatmentős gépemen és a laptopomon is Bullseye van. A Bookworm viszont a biztonsági frissítések elmaradása miatt nem teljesen ajánlott még, azért is váltottam Mintre, amíg ki nem jön a Bookworm Stable. Abban már elvileg jóval újabb kernel lesz.
Ja és nekem az új Gnome 43 nagyon bejön. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Megmondom őszintén azóta már rájöttem, hogy micsoda jó dolog ez, mert egy rakás másik disztrót pl. kipróbálhatok egy virtuális gépről, meg a Tudjukmelyik rendszer egyes változataival is tudok nosztalgiázni.
Jó ez a Virtualbox. Ha egyébként VM-ről megyek fel a netre, akkor védettebb is vagyok támadásokkal szemben?
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nincs mit!
Az első két értelmezést úgy gondoltam, ahogy a mondat le van írva, csak kétszer ki kell mondani. A harmadik: ha úgy véljük, hogy egy másik rendszert kedvelünk és gondoljuk, hogy az valamilyen szempontok szerint jobb, akkor ne alázzuk le magunkat arra szintre , hogy ócsároljuk az előzőt. A negyedik az amit Te is írtál, hogy pl. nekem is dualbootban van, mert valamiért kell nekem mind a kettő, s nem tudhatom, hogyha linux kedvelőként blamálom a másik rendszert, akkor kinek az érzékeny lelkivilágába, saját szokásjogába gyalogolok bele. Ez is olyan mint a politika, hagyjuk meg mindenkinek a jogot a saját nézeteihez, ne terjesszük a sajátunkat és egyáltalán ezt kerüljük a szakmai, müszaki témájú eszmecserére szervezett oldalakon. A kizárt célokra bizonyosan létezhetnek máshol más agórák. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Köszönöm! Azt én is gondoltam, hogy nem kellett volna kitenni a belépő kódot és a jelszót, mert millióan rá tudtak volna lépni. Mentségünkre szolgáljon, hogy a második jelszót már priviben kaptam. Letöltött filmek helyett nekem ClipGrab fut néha , .... természetesen live session alatt és az egész a ramba tuszkolva. -
K0zm0
aktív tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Kösz az infót! Eddig se volt egyik sem a szívem csücske.
Ahogy elnézem appimage-ek esetében a fő cél inkább a mozgathatóság lenne. (Olyan mint a másik végen a portable cuccok.) Viszont ahhoz hogy futtathasd kell neki adni egy: sudo chmod +x et. Ezt mondjuk elég lábonlövésnek érzem.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
sh4d0w
üzenetére
1.: tegyuk fel hogy filesystem=host, akkor is csak azokhoz fer hozza amihez amugy is joga van futtato usernek - tehat megyegyezik az osszes nem flatpakes programmal.
rest: ez megyegyezik sok mas jeleneg sokat hasznalt platformmal (npm, cargo, amo, stb), supply chain attack valos problema (lehet).Eloszor is, superuserkent fut - Ott valami nagyon felre van configolva.
-
törölt tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Itt a Vanilla-ban van egy progi a Flatseal. Ami az összes flatpak alkalmazás jogosultságát kezeli, nagyon részletesen. Filesystem-re 5 féle opció van:
-minden rendszer file,
-minden rendszerkönyvtár, végrehajtható fájl és statikus adat,
-minden rendszer konfiguráció,
-minden felhasználói fájl,
-egyéb fájlok.
Ez FF-nál és Brave böngészőnél mind-mind ki van kapcsolva.
Meg nézem mindjárt a Chrome-ot is, hogyan állítja be a jogosultságait. -
K0zm0
aktív tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Ezek ugyan úgy igazak a snap-re és az appimage-re is? Mondjuk egyiket sem használom a háromból, pont az ilyen kétes jogosultságkezelés, meg a többi nyavalyájuk miatt.
(Vagyis egyszer appimage-ben használtam egy progit amit nem találtam repoban, flatpaket meg nem akartam a fent említett okokból.) -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w
üzenetére
de én csak egy villmérnök vagyok, még csak nem is egy informatikus.
Így rövidítésről nem tudom mi a DC. OneDrive-unk az viszont van, na attól a hajamat tépem.tordaitibi: őszintén nem tudom ez hogyan lehetséges. Mi ráadásul minden user progit külön partícióra raktunk, mégis kihízták a 64-et...
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Én az eddigi félelmeimet féltetéve kb két hete tettem fel a Debian 11.5 cinnamon non free verzióját. Egyszerű, tetszik. Kiherélgettem. Tegnap ment fel a 11.6-os ugyanilyen, már rutinosan pucoltam ki belőle a játékokat, thai nyelvi támogatást, szülői felügyeletet, xtermet.- Még most jön a rahedli firefox és thunderbird idegenyelvi szemét i10-8n kipucolás és jó lesz.
Ja, az efi/EFI/boot mappába elfelelejtette beletenni a bootx64.efi fájlt és emiatt bootolhatatlan volt, de kézihajtányos barkácsolós módszerrel átmásoltam bele az efi/EFI/Debian/grubx64.efi fájlt és átneveztem bootx64.efi -vé és azóta jó minden.
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Sima netinst ISO-ról szinte bármelyik DE választható.
Anno nekem elég lassú volt a netinstall, bár lehet akkoriban még nem figyeltem, hogy megfelelő tükörszervert válasszak. Meg valahogy ez a választható nem jött be, plusz van a lista tetején egy alap Debian Gnome valami, amit nem értek, mert utána jön minden DE, a Gnome is...bár lehet ez csak a normál iso-nál van. Mate-t ritkán nézem, viszont a Cinnamon ikonok is elég szörnyűek, igaz az egész DE is nagyon alap és régi, kicsit átszabom majd Mint Cinnamonosra, anno elég nyűgös volt a friss Cinnamon felrakása Jessie-re, talán experimental-ból csináltam, de épp az tetszett benne, hogy tudom variálni és a végén pont olyan lesz, mint a Mint Cinnamon (közben lehet gyakorolni a helyreállítást is konzolból). Sokkal érdekesebb Debiant kutyulgatni, mint hopperkedni mindenféle új variánsokkal, főleg mivel 9 év elteltével is ugyanazt használom, már nem keresek új disztrót!

debian-live-11.6.0-amd64-cinnamon.iso
Látom már 11.6.0-nál tartunk, le is cserélem a fenn lévő választható DE-s verziót pihenésképpen.
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Ja bocs, nem úgy új, hanem nekem új!
7-et, de főleg 8-at használtam anno, utána szünet volt. Most az új(ez sem új-1,92TB PM883) SSD-re Mint mellé felraktam egy olyan verziót, amiben választani lehet DE-t és nagyon más, mint a pár héttel ezelőtt próbált külön Cinnamon DE-vel szerelt változat. -
törölt tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nos én meg csak látva a DW-n, azt láttam hogy a csomagkezelés APT. Aztán gyors letöltöttem, nem olvastam a weboldalon semmit. Majd liveban láttam, hogy nincs snap telepítve (egy kumma alapkonfig se).
Ezért volt korai az örömöm és a kijelentésem is.
Szóval snap terén nincs előrébb ez a disztri sem. Ha Firefox kell és apt-vel telepíted, akkor is az Ubuntus snap tűzrókát fogja feltenni. Csak függőségként a snap környezetet is beállítja. Utána tényleg csak a Gnome marad vanília.
Sorry, elhamarkodott kijelentést tettem a nyitó poszttal.
-
törölt tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Amit én láttam az csak egyszeri live tapasztalat. A kíváncsiság vitt rá a próbára. VBoxban használhatatlan, bebootol de aztán iszonyatosan laggol a rendszer. A telepítő meg nem enged egyéni partícionálást, csak teljes lemez befoglalást. Így élesben feltelepítve nem tudtam tesztelni, mert a jelenlegi vasamon nem akarom az egész lemezt odaadni neki.
-
válasz
sh4d0w
üzenetére
Köszönöm de azért te a szememben a nagyobb tudást testesíted meg és ezért ha respect is oda-vissza, az nálam kb. 40-60 arányban.
És ezzel az Uborkaszerű taggal is így vagyok bár volt rendesen vitánk, meg még pár emberkét is elismerek szakmailag.
Nem tehetek róla, apám így nevelt.
-
Silent_Bob47
tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
"Ja, nagy kar, hogy ez csak desktopra igaz..."
Függ attól is, hogy milyen laptop, milyen vassal.
Nekem egy Dell Latitude E6420 -szal volt tapasztalatom. Jó 4 évig használtam. Gond nélkül ment. Hozzáteszem, Wi-Fi, Bluetooth, webcam, nem volt használva. Nálam még a suspend is jól ment, amire pedig sokszor panasz volt.
Persze egy dual videokártyás gamer laptop az más történet. -
válasz
sh4d0w
üzenetére
Mindenki máshogy él a pc-n és mások a tárhelyigényei.
Én arra céloztam hogy pl. eladtam a nasomat mert értelme nulla volt, a fiam most bővítette az övét 2 darab 6 terás hdd-vel.
Hogy neki mi van rajta és ebből mi fontos... azt ő tudja.
Biztosan van akinek kell ennyi tárhely, az egyik rávoli ismim tv stúdióknak bedolgozó otthonról, videorender és szerkesztés a profilja. Neki a jóisten tárhelye sem lenne elég néha. Sima userre ez azért nem jellemző.
Ja de, egy komolyabb járékkollekció is viszi a terákat. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w
üzenetére
Mondjuk nem kellett volna meghalnia a dist-upgrade parancstól. Persze apt log nélkül nem tudjuk, hogy mi történt a folyamat során.
Ha van neki systemback konfigurálva, akkor azt pl. el tudja indítani chrootolt környezetből. De jah, valszeg egyszerűbb újrarakni az egészet, ha csak nem volt nagyon belakva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- alza vélemények - tapasztalatok
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Sorozatok
- Akciófigyelő: Százezer forint engedmény a Nothing Phone (3)-ra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Fallout 4 Pip-Boy Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De egyébként testingen tegnap már 6.1.15-1 volt.
Az 5.15-ös kerneltől van ntfs3. Szal jah, akkor kell az ntfs-3g neki.
]
de én csak egy villmérnök vagyok, még csak nem is egy informatikus.
...
CPT.Pirk