- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovbob
senior tag
Csak kérnék ismét segítséget, de most az alapoktól kezdve. Adott egy Alcatel Plus 10 tablet, erre szeretnék egy linuxot. Csak 32bites UEFI van rajta ami nem tud legacy bootot, ez nagyából leszűkíti a lehetőségeket a fedorára. Próbáltam rajta már szinte minden DE-t. LXQT XFCE tök jó a 2gb ramhoz, de nincs normális érintőképernyő támogatás. GNOME, KDE tök jól támogatja az érintőképernyőt azonnal, de megzabálja a ramot és lassúak. Cinnamont próbálgatom most, egész gyors, de ez se igazán ideális érintőképernyőhöz. Ti mit választanátok rá? A KDE plasmát belehet valahogy állítani, hogy gyorsabb legyen?
-
Kovbob
senior tag
Valakinek van tapasztalata Linux Mint telepítésében 32bites UEFI (Intel Cherrytrail) mellett? Próbáltam már több leírás alapján is (ez, ez, ez), de egyik alapján se sikerül. Egyáltalán a fedorán és debianon kívül van olyan linux distro ami támogatja ezt a felállást? Addig oké. hogy a live-ot bootolhatóvá tudom tenni és telepíteni a rendszert, de utána nem tudom bebootolni, mert nem látja a 32bit-es efi.
-
Kovbob
senior tag
Ebben tud valaki segíteni, vagy ez már haladó topikba tartozik?
-
Kovbob
senior tag
Sziasztok!
Fedora37 LXQT-t telepítettem egy Alcatel tabletre. Egész jól működik már benne minden, egy dolgot viszont még nem sikerült megoldanom, ebben szeretnék segítséget kérni. Hogyan tudnám megoldani, hogy ha az érintő képernyőt hosszan megérintem, akkor azt jobb click-nek vegye? Ezt találtam mint egy lehetséges megoldás, de nem tudom hogy működik ez a forráskódból fordítás. Nincs valami egyszerűbb megoldás, amit csak telepíteni kell, vagy valami config fájlt, szerkeszteni?
Köszönöm előre is. -
Kovbob
senior tag
válasz
CPT.Pirk #38431 üzenetére
Csak apum szokott ezen a gépen néha, de eleve nem olyan nagy minőségben nézi a filmeket, XVID-ek. A DVD-ket meg tudja nézni a DVD lejátszón. Én a saját gépemen nézem a HD filmeket. Eleve apum azt mondja nem látja a HD meg az XVID között a különbséget, szóval nem nagyon számít a minőség.
-
Kovbob
senior tag
Üdv. Adott egy linux mint és egy radeon 9550-es videókártya. A videókártyára rákötöttem a monitor mellé egy hd tv-t, rca kábellel. Hogy lehet megoldani azt, hogy magasabb felbontást is betudjak neki állítani, mint 800x600? Zárt drivereket ehez a kártyához már nem is talál. A kernel (ha ez számít), a 4.1.2-es.
-
Kovbob
senior tag
Üdv! Ismét lenne kérdésem. Annyira megtetszett a linux mint, hogy az én gépemre is szeretném feltenni. A kérdésem az lenne, hogy SSD-re lehet tenni a swap particiót, mennyire irogatna rá? Szükséges egyáltalán 8GB RAM mellett? Ja valamint működik linux mintnél a fastboot, ha van mellette egy win8.1 is?
-
Kovbob
senior tag
Üdv! Tud valaki ajánlani valami minimalista zenelejátszót a linuxra? Windowson a Foobar2000-et használom, valami ehez hasonlót keresnék, de én nem találok semmi ilyet.
-
Kovbob
senior tag
válasz
herdsman12 #37470 üzenetére
Köszönöm, de már fennt van a Linux Mint.
-
Kovbob
senior tag
válasz
herdsman12 #37463 üzenetére
Én hiába tettem fel a frissítéseket, nem lett magyar.
A mint AGP-s kártyával se akar települni. -
Kovbob
senior tag
válasz
quailstorm #37458 üzenetére
Igen múltkor az okozott zűröket, de akkor az LXLE az miért működik? Annak a magyarításában tudsz segíteni?
-
Kovbob
senior tag
Üdv! 1. Linux Mint 17.1 XFCE-t szerettem volna telepíteni az alábbi konfigra: AMD Sempron 2600+ (K7) CPU, 1GB RAM , NVIDIA GT610 VGA. A problémám az, hogy normál módon nem akar bebootolni, csak egy szürke képernyőt látok. Ha a compatible módot választom, akkor bootol, de a telepítő nem megy végig, egyszerűen kilép belőle, nem ír ki semmit, ha ilyenkor újraindítom nem bootol be, szóval nem fejezi be a telepítést.
2. Feltettem viszont az LXLE-t, ez működik jól, de magyarul nem sok szöveget látni. Hiába azt választottam ki a telepítésnél, majd később a language supportban is, angol marad. Hálás lennék ha bármelyikben tudnátok segíteni. Ha az LXLE magyar lenne akkor az is megfelelne. -
Kovbob
senior tag
Köszönöm. Parancsorból, hogy kell indítani?
-
Kovbob
senior tag
Na feltettem a lubuntu 14.4-et és ezzel van hálózatom. A flasht k7-es procival működésre lehet bírni? Meg a teamviewert, mert valamiért nem akar indulni, nem ír ki semmit csak nem indul el hiába telepítettem.
-
Kovbob
senior tag
válasz
CPT.Pirk #33587 üzenetére
Ja nem arra gondoltam, hanem arra, hogy windowsnál alap, hogy újra telepítem konfig cserénél. Amúgy igen ott nem is lenne gond, a drivert telepíteni, de itt linuxon nem értem, hogy mennek a dolgok. Ma már nem próbálom ki a parancsot, majd holnap vissza térek a géphez.
-
-
Kovbob
senior tag
válasz
lev258 #33576 üzenetére
Nem értek a linuxhoz még ezért fogalmam sincs, hol kell állítgatni. De az előző lappal (asus k8n) volt internet már akkor mikor feltettem a rendszert, nem kellett állítgatni semmit, csak az a lap töbkre ment. Most egy asus a7n8x-x alaplap van a gépben és ezzel már nincs kapcsolat. Lubuntu 14.10-ről van szó.
-
Kovbob
senior tag
Megtudja nekem mondani valaki, hogy asus a7n8x-x alaplappal miért nincs internet kapcsolat a lubuntun?
-
Kovbob
senior tag
Na ez a Manjaro még az én gépemen se akar feltelepülni.
Itt azt írja valaki, hogy a a gt610 működött a linux mint debianon. Ezek szerint debian alapú rendszeren lehet menne. Tud valaki ajánlani ilyet? -
Kovbob
senior tag
Azon a gépen valamiért a lubuntu se akar pendriveról bootolni baja van az sdb particióval vagy micsoda. AZ én gépemen meg simán bootol. Linuxnál lehet olyat csinálni, hogy az én gépemen rakom fel a linuxon a winchesterre és utána vissza teszem a másikba? Vagy azért ez linuxnál se megy olyan könnyen?
-
Kovbob
senior tag
Na fent van a linux mint 17.1 XFCE a gépemen, de van egy problémán. Ha bootolásnál normálisan indítanám akkor fekete képernyőt kapok azon halványzöld foltokat, de semmit mást. Ha viszont a helyreállításra megyek és onnan indítom akkor gond nélkül betölt a rendszer. Ezt mi okozhatja? A konfigot már itt leírtam.
-
Kovbob
senior tag
-
Kovbob
senior tag
Azért nincs már meghúzva mert valami gond van a ramokkal, vagy a lappal mert volt, hogy nem akart be kapcsolni a gép és BIOS reset kellet meg pakolgatni a ramokat ide-oda, hogy bekapcsoljon. De a teszteknél mégse volt hiba mikor végre ment a gép. Szóval most örülök, hogy megy. Amúgy 2,4 GHZ-en járt a proci mikor még én használtam. Mintből a 32biteset válasszam igaz?
-
Kovbob
senior tag
Üdv! Milyen linux distribúciót ajánlanátok erre a konigra?
MB: ASUS K8N
CPU: AMD Sempron 2600+
RAM: 1GB DDR
VGA: Nvidia GT610
Én Linux Mint XFCE-re vagy MATE-re gondoltam, mivel ezt ismerem és használtam is már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- RAM topik
- World of Tanks - MMO
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F16
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest