- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
_Dumber_ #29730 üzenetére
OK! Én meg nem tettem még menübe semmit, de megpróbáltam:
Bal alsó Menü gomb, keresőbe beírjuk a Menu- t és rákatt a Cinnamon Menu Editor- ra
Main Menuben kiválasztunk egy kategóriát, utána jobb sarok new item gomb
Launcher ablakban beírjuk a nevet és alatta lévő ablakba a /usr/bin/lifeograph parancsot.
LeOKzzuk és meg kell jelennie a Menu megfelelő kategóriájában, amit mi adtunk meg.
-
DittyCat
tag
válasz
_Dumber_ #29717 üzenetére
Valami haladás történt, ugyanis MEGNYÍLT a program
! Eddig ezt nem csinálta. No, csak meglesznek azok a memoárok.
Nem írt ki semmit a Terminál, a program neve után mozog a kurzor és ennyi.
A keresőben továbbra sem találja, de nem is baj, ez olyan, mint egy titkosítás
!
Nagyon röstellem, hogy ennyi baj van velem, ne haragudjatok... és köszönök minden segítséget!
-
DittyCat
tag
válasz
_Dumber_ #29622 üzenetére
Tegnap feltelepítettem a Mint Cinnamont. Most akkor ezt le kell szedni és újracsinálni az egészet a Linux KDE-vel? Pffff... most már fogalmam sincs, mit kéne tennem, röpködnek a számomra ismeretlen kifejezések, lassan kezdem elveszteni a fonalat...
!
Linux KDE vagy Kubuntu? Megpróbálom megtalálni... és megnézem azt is. Köszönöm, hogy adtál tanácsot, megnézem! -
Fritz Teufel
addikt
válasz
_Dumber_ #29574 üzenetére
Mi tettél fel végül? Antergos? Nem tökölök tovább, az Arch fog felmenni, fapadról...
Abban van kihívás
Igaz, VirtualBoxban elsőre sikerült némi segítséggel az itteni kollégák által, amit megint csak köszönök! Persze, ha felmegy, akkor megint uncsi lesz... baromira idegesít, hogy a WoT nem akar települni Wine-re :s
-
válasz
_Dumber_ #29567 üzenetére
Hogy Ti miket nem mondotok.. szégyelljétek magatokat
Én nem tudom, mire gondolhattál. Vagy most mi van, lánynak csak lánytesója lehet, ez így milyen esély?
"Ha Ubuntu vonalon indultál el, akkor próbáld még ki ugyan így DVD-ről a
Kubuntu (ez Kde felülettel van)
Xubuntu (Xfce)
Ubuntu (eredeti )
Elementary"Ezzel csak időt pazarol szerintem, jobb egyből belevágni élesben a MINT- tel és azzal gyakorolni, aztán majd jöhet a próbálkozás a többivel. Én kezdőként mindent élesben próbáltam ki, igaz volt is gubanc a közös /home miatt.
eOS meg igazából csak + PPA és egyéb telepítgetésekkel lesz teljes értékű igaz ISIS- t nem ismerem, Ubit meg a Junity miatt nem erőltetném.
(#29569) DittyCat
-
válasz
_Dumber_ #29499 üzenetére
Lehet, hogy mostanában nem tettél fel Antergost vagy Bluestart!
Gondolom nem tetszik neki a sok másfajta disztró, azért szórakozik!
Hívtam volna elő az Octopit, de nem jött.
Hol tudok utánaolvasni ennek a Compiz beállításnak kezdőszinten? Kipróbálnám már azt is, mert MINT Cinnamonon nem működik, Chakrát meg nem akarom összekavarni vele.
-
-
andronymus
tag
válasz
_Dumber_ #28258 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Ez a válasza rá:Sroot@Szeba-Asztali:/home/szeba# aptitude install arandr
Nem találtam ehhez illeszkedő nevű vagy leírású csomagot: "arandr"
Nem találtam ehhez illeszkedő nevű vagy leírású csomagot: "arandr"
Nem lesz telepítve, frissítve vagy eltávolítva semmilyen csomag.
0 csomag fog frissülni, 0 csomag lesz újonnan telepítve, 0 lesz eltávolítva és 0 nem fog frissülni.
Az archívumból 0 B letöltendő. Kicsomagolás után 0 B lesz elfoglalva.Hát nem tudom mi baja tegnap raktam fel a debiant és elég új ubuntunal ez simán ment magától :S
Amit meg letölöttem elakad
terminálban kiválasztom és ezt dobja vissza =====================================================================
AMD Catalyst(TM) Proprietary Driver Installer/Packager
=====================================================================
Generating package: Debian/stable
./packages/Debian/ati-packager.sh: 1: ./packages/Debian/ati-packager.sh: dpkg-architecture: not found
Error: unsupported architecture:
Removing temporary directory: fglrx-install.tET0jGsorces.list-et meg nem tudom modosítani a másik verzió ezért nem jó
Létezik h a telepítésnél rontottam el valamit ?
-
andronymus
tag
válasz
_Dumber_ #28252 üzenetére
Drivert ne mis tudom felrakni :S mert hibát dob ki mikor kiválasztom az a Debian-t és igen ez a bajom hogy duplikált ként kezeli és a kijelzők beállításban ismertlenként egy monitort lát plusz a kis monitor felbontását használja a nagyra is.
xrandr -ban a legnagyobb felbontás van
Másikat meg nem találja erre az utasításra:
aptitude install arandrés ezt a soruces.list et nem is tudom módosítani pedig root vagyok.
-
_Dumber_
őstag
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #28128 üzenetére
Évek óta nem döglött meg a rendszerem systemd váltás is semmi volt, nincs itt gond. Mikor telepített egyszer sem azért volt mert meghalt, csak azt tartottam legegyszerűbbnek a változtatáshoz (vinyó teljes átméretezése/asztali gép -> laptop). Most titkosítottam le a winchestert ezt már teljes rendszermentéssel csináltam.
-
válasz
_Dumber_ #28103 üzenetére
(#28103) _Dumber
(#28104) CPT.Pirk
Első dolgom volt a html5 átállítása, mert alapból bizony nem azzal futott a Firefox, de annyit javult a helyzet, hogy el se indítja! Kép bejön, letöltési csík végigfut, de nem indul.Cinnamonnal működik, két KDE disztróval nem és alapból nem html5- ös. Most nézem, hogy vissza is állt az átállítás után.
Bocs, de nem lehet normális kivágást csinálni.
Kezd tetszeni ez a KDE amúgy, a Chakra lehet, hogy újabb KDE- t használ? Mer' akkor chak kipróbálom újra!
-
rii
nagyúr
válasz
_Dumber_ #28044 üzenetére
ezt én is tudtam, csak nem akartam bogarászni, próbálgatni, hogy most sikerül-e vagy sem.
reménykedtem, hátha valaki megmondja a megoldást, mivel ha sikerül, akkor az egész gép leáll, kapcsolhatom be újból, ha nem sikerül, akkor egész éjjel menni fog a gép is és a netrádió is ..... ezt a kényelmetlenséget szerettem volna megspórolni mások tudása árán
most OSX alatt ezt írja ki:
time – Time is the time at which shutdown will bring the system down and may be the word now (indicating an immediate shutdown) or specify a future time in one of two formats: +number, or yymmddhhmm, where the year, month, and day may be defaulted to the current system values. The first form brings the system down in number minutes and the second at the absolute time specified.akkor
shutdown +0400ha 4 óra múlva akarom, hogy kikapcsoljon a gép?
-
kispx
addikt
válasz
_Dumber_ #28055 üzenetére
Mivel win8-ban kell kikapcsolni a fastbootot, ezért már nem kell. Fast boot kikapcsolása után amúgy sem kell a grub-ot újrarakni, sőt mellette is lehet oprendszer, csak ha mindig más oprendszert indítasz el és van egy közös partíció amit írnak/olvasnak, akkor abból adatvesztés lesz.
-
hódmaci
senior tag
-
hódmaci
senior tag
válasz
_Dumber_ #27999 üzenetére
ubuntu@ubuntu:~$ ls -l /mnt
total 108
drwxr-xr-x 2 root root 4096 júl 9 06:05 bin
drwxr-xr-x 3 root root 4096 júl 9 06:05 boot
drwxrwxr-x 2 root root 4096 júl 9 06:00 cdrom
drwxr-xr-x 4 root root 4096 ápr 17 01:27 dev
drwxr-xr-x 128 root root 12288 júl 9 06:05 etc
drwxr-xr-x 3 root root 4096 júl 9 06:01 home
lrwxrwxrwx 1 root root 33 júl 9 06:04 initrd.img -> boot/initrd.img-3.13.0-24-generic
drwxr-xr-x 23 root root 4096 júl 9 06:05 lib
drwx------ 2 root root 16384 júl 9 05:58 lost+found
drwxr-xr-x 2 root root 4096 ápr 17 01:21 media
drwxr-xr-x 2 root root 4096 ápr 10 22:11 mnt
drwxr-xr-x 2 root root 4096 ápr 17 01:21 opt
drwxr-xr-x 2 root root 4096 ápr 10 22:11 proc
drwx------ 2 root root 4096 ápr 17 01:29 root
drwxr-xr-x 12 root root 4096 ápr 17 01:28 run
drwxr-xr-x 2 root root 12288 júl 9 06:05 sbin
drwxr-xr-x 2 root root 4096 ápr 17 01:21 srv
drwxr-xr-x 2 root root 4096 márc 13 01:42 sys
drwxrwxrwt 2 root root 4096 júl 9 06:05 tmp
drwxr-xr-x 10 root root 4096 ápr 17 01:21 usr
drwxr-xr-x 13 root root 4096 ápr 17 01:30 var
lrwxrwxrwx 1 root root 30 júl 9 06:04 vmlinuz -> boot/vmlinuz-3.13.0-24-generic
ubuntu@ubuntu:~$"egyébként mi van az sda2-n?"
A turo tudja, win hozta letre telepiteskor.Asszem valami MSR nek nevezte."az a linux ami az sda-n van az ugyanaz amivel most live alatt írogatsz"
igen errol telepitettem az ubuntut."WARNING: GPT (GUID Partition Table) detected on '/dev/sda'! The util fdisk doesn't support GPT. Use GNU Parted."
Az jo csak halovany fogalmam nincs mi a kulonbseg
pedig lehet ey a titok megoldasa -
hódmaci
senior tag
válasz
_Dumber_ #27994 üzenetére
arról írok most is
ubuntu 14.04 live asszem ezt választottam ay unetbootinban
ubuntu@ubuntu:~$ sudo apt-get install grub2
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Package grub2 is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
However the following packages replace it:
grub-pc-bin grub-pc grub-ieee1275-bin grub-ieee1275 grub-efi-ia32-bin
grub-efi-ia32 grub-efi-amd64-bin grub-efi-amd64
E: Package 'grub2' has no installation candidate
ubuntu@ubuntu:~$ -
hódmaci
senior tag
-
hódmaci
senior tag
válasz
_Dumber_ #27978 üzenetére
Na neee
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount /dev/sda5 /mnt
ubuntu@ubuntu:~$ sudo su
root@ubuntu:/home/ubuntu# mount –bind /dev /mnt/dev
Usage: mount -V : print version
mount -h : print this help
mount : list mounted filesystems
mount -l : idem, including volume labels
So far the informational part. Next the mounting.
The command is `mount [-t fstype] something somewhere'.
Details found in /etc/fstab may be omitted.
mount -a [-t|-O] ... : mount all stuff from /etc/fstab
mount device : mount device at the known place
mount directory : mount known device here
mount -t type dev dir : ordinary mount command
Note that one does not really mount a device, one mounts
a filesystem (of the given type) found on the device.
One can also mount an already visible directory tree elsewhere:
mount --bind olddir newdir
or move a subtree:
mount --move olddir newdir
One can change the type of mount containing the directory dir:
mount --make-shared dir
mount --make-slave dir
mount --make-private dir
mount --make-unbindable dir
One can change the type of all the mounts in a mount subtree
containing the directory dir:
mount --make-rshared dir
mount --make-rslave dir
mount --make-rprivate dir
mount --make-runbindable dir
A device can be given by name, say /dev/hda1 or /dev/cdrom,
or by label, using -L label or by uuid, using -U uuid .
Other options: [-nfFrsvw] [-o options] [-p passwdfd].
For many more details, say man 8 mount .
root@ubuntu:/home/ubuntu#szerkesztve
ah igy helyes
mount --bind /dev /mnt/dev
-
hódmaci
senior tag
válasz
_Dumber_ #27970 üzenetére
akkor ha jol ;rtem ezeknek kellene jonni
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount /dev/sda5 /mnt
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount --bind /dev/ /mnt/dev
]ubuntu@ubuntu:~$ sudo chroot /mnt
chroot: a(z) ”/bin/bash” parancs futtatása meghiúsult: Érvénytelen végrehajtható fájlformátum
ubuntu@ubuntu:~$Az chroot utan ez igy jo?
-
-
hódmaci
senior tag
válasz
_Dumber_ #27955 üzenetére
unetbootin usbre telepit most onnan fut a renszer.
ubyegon2 >
Kovettem de elakadtam >
"Állapítsd meg, hogy melyik a rendes rendszer partíciód"
Syerinted melyik?ubuntu@ubuntu:~$ sudo fdisk -l
WARNING: GPT (GUID Partition Table) detected on '/dev/sda'! The util fdisk doesn't support GPT. Use GNU Parted.
Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders, total 625142448 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disk identifier: 0x00029578
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 625142447 312571223+ ee GPT
Partition 1 does not start on physical sector boundary.
Disk /dev/sdb: 4063 MB, 4063232000 bytes
64 heads, 32 sectors/track, 3875 cylinders, total 7936000 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x10d11637
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 * 64 1986559 993248 17 Hidden HPFS/NTFS
ubuntu@ubuntu:~$Ja nem voltam biztos benne
ubuntu@ubuntu:~$ df -Th
Filesystem Type Size Used Avail Use% Mounted on
/cow overlayfs 2,0G 77M 1,9G 4% /
udev devtmpfs 1,9G 4,0K 1,9G 1% /dev
tmpfs tmpfs 390M 1,3M 389M 1% /run
/dev/sdb iso9660 970M 970M 0 100% /cdrom
/dev/loop0 squashfs 936M 936M 0 100% /rofs
none tmpfs 4,0K 0 4,0K 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs tmpfs 2,0G 1,1M 2,0G 1% /tmp
none tmpfs 5,0M 4,0K 5,0M 1% /run/lock
none tmpfs 2,0G 80K 2,0G 1% /run/shm
none tmpfs 100M 60K 100M 1% /run/user
ubuntu@ubuntu:~$ -
mzx
senior tag
válasz
_Dumber_ #27932 üzenetére
Ez irtam én is.
(Bár nekem pl a window-os particion van a boot flag, lehet h azért, mert azon van a grub-om? Szépen mukodik nalam e gépen is a grub, és boot-ol mindkét rendszerem.)Egyébként azon gondolkodom, ha elotte volt neki win8-a azon a particion, és most csak linuxa egy másikon, akkor lehet h a grub-ot is át kellene irnia, mert talán emiatt nem tud egyelore boot-olni? Hiszen letörölte a win8-at, a grub meg úgy van neki mégbeállitva talán, ahogyan volt eddig is, tehát hogy a grub még talán mindig feltételezi a gépén a win8 meglétét(?)...
SZERK: látom, kozben hozzászerkesztetél hasonlo gondolatokat, mint én irok most. De elotte jhavasoltam neki a jobb egérgombot.
Na a léyneg, ha ketten ezeket sejtjuk, meg ha mindkettőnknek a win n-él volt a flag, akkor ne mkizárt, h neki is érdemes ezen a variácio alapján eljárnia mint egyik esetleg lehetséges megoldás.
-
N0zer0
senior tag
válasz
_Dumber_ #27831 üzenetére
Tényleg UEFI-s géped van? Mert akkor itt már írtam róla.
-
-
teleahocipöm
senior tag
-
válasz
_Dumber_ #27629 üzenetére
Csak egyértelműen leírtad, hogy ha meglesz a tudás, akkor jön az Arch vagy a Debian.
Kár skatuláyzni az embereket, főleg ha ilyen kevés linux user van, és kezdő, vagy más egyéb címkével ellátni. Végső soron mindegyik ugyanarra a kernelre épül, és nagyon, de nagyon hasonló csomagokkal. Nem gondolnám, hogy a betöltő logó bármit is elárulna az emberről, vagy a tudásáról. Inkább az, hogy hogyan használja, mit hozott ki belőle.
Ui: Igen, a legjobbak azok a MINT-es arcok, akik megvetéssel kezelnek minden Ubuntu-st, meg értetlenkednek, hogy az egyáltalán hogy maradhatott fent... Aztán valójában ő is azt használja.
-
törölt tag
válasz
_Dumber_ #27629 üzenetére
Ubuntuval kezd, aztán áttér Mintre ami DE-n kívül nem sokban különbözik az Ubitól és buguntunak kezdi hívni az ubit,majd választ valami rollingot és és az egész ubi vonalat "lesajnáló megvetéssel pocskondiázza".
Vicces dolgok ezek.Szerencsére én nem fogok eljutni-e csodás fejlettségi szintre.
(persze disztrók jönnek-mennek a gépemen ha épp olyanom van de még egyik se telepített antiubi.rpm-et, vagy az egydistromindfelett.deb-et) -
-
válasz
_Dumber_ #27538 üzenetére
Tényleg nem bonyolult, én lehetek nehéz felfogású. Mifelénk a törlés/pucolás szónak nem szinonímája a lett összevonva forma, ez okozhatta a félreértést.
Ha legközelebb az asszony aszongya, hogy megyek, összevonom már az étkező helyiségben az edényzetet, akkor tudni fogom, hogy kiment végre mosogatni!Félve mondom, hogy mifelénk ezt se így használják: kirítottam - gyanítom, ez se bonyolult egyébként.
Menek kissé megbürgenyézem a dörgehinnye hurnyékosítóját. Átojításúlag persze, sugornyába!
(#27537) Klaus Duran
na meg ezt lehet frissíteni egyszerűen kiadásról kiadásra.
Az tényleg nagy előny, a piszok MINT 17- et meg telepíthetem újra 5 év múlva! -
válasz
_Dumber_ #27533 üzenetére
Én sem értem igazán, mert korábban a win7 után telepítettem a 12,04-et és látta, fel is ajánlotta hogy mellé. Most viszont a win7 hez nem ajánlotta, de amikor lecseréltem Ubuntura, a Gubuntu felajánlotta hogy mellé is telepíthetem. Win7 cd ubu+gubu usb-röl. Ha ha már nagyon unom magam megpróbálom újra.
ui.
Bármit fel lehet rakni ha az ember ért hozzá és van türelme. De nekem csak 2 program miatt kéne. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
_Dumber_ #27473 üzenetére
Nem is lenne mire frissíteni, tudomásom szerint emailt meg adatokat ugyan tudnak küldeni a nasa-n keresztül, de internet elérés nincs.
Nyilván felrakták a Squeeze utolsó stabil állapotát, aztán az van a gépeken. Ha valami adódik, azt meg felviszik lemezen vagy adat csomagként felküldik és onnan felmegy, de gondolom ez kimerülhet egy-két új programban, mert pl. internet meg pendriveok nélkül a biztonsági frissítésekre sincs különösebb szükség.Egyébként hasonló szisztéma alapján a Google is Debian 6 és 7 alapra cserélte a felhőjének oprendszerét, kb. ugyanakkor mikor a NASA is váltott, csak a Googlenél alapból is Linux futott.
"Egyébként linux alaptézise: Működik? akkor ne piszkáld..." - persze, ezt a mottót mindenre rá szokták húzni, de inkább csak a lustaság szebb megfogalmazása.
-
joecontra
addikt
válasz
_Dumber_ #27405 üzenetére
Ebből úgy tűnik, hogy nálad Firefox nincs a történetben. Majd legközelebb Chromium alól próbálkozom.
Közben visszaálltam Arch-ra mert a Xubuntu minden indításkor 2 hibaüzenettel üdvözölt és a Firefox annyira összeomlott, hogy el se tudtam indítani. Indítás, omlás, indítás, omlás. Elegem lett...Decepticon
OTP-vel például semmi gond nálam.CPT.Pirk, Iscariah
Nem is hibáztattam a Linux-ot amennyire emlékszem, tudom hogy a gubanc a másik félnél van.Üdv,
J -
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
_Dumber_ #27399 üzenetére
A múlthónap vége felé próbáltam -ha jól emlékszem- Firefox, Quipzilla, Midori, Chromium valamint tegnap. Firefoxal. Az XP-ről pár perc alatt megoldottam, amit Linux alatt többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült. Pedig nagyon úgy tűnik a Linuxnak van köze!
A másik érdekesség, hogy a nem működő HDD-m is újra működött XP alatt, cserébe lenullázódott a gépen lévő pendrájv. A gép felismerte, hogy ott van, de rá kattintva kérte a lemez behelyezését, semmit nem tudtam vele kezdeni. Most Lubunta alatt formáztam meg és pakoltam vissza rá.
-
N0zer0
senior tag
válasz
_Dumber_ #27173 üzenetére
Ja, ez sem rossz. Ajánlom én is a titkosítást, mert semmit nem lassít alapbeállításokon, és nem kicsi lelki biztonságot nyújt, hogy senki nem túr az ember cuccai között. Pláne akkor vétek nem használni, ha a procinak van AES-ses utasításkészlete.
A titkosításhoz elég annyit csinálni, hogy a particionálásnál újra létrehozni azt a partíciót, amire a Linux települ, de titkosított kötetként. Ezzel a lépéssel több csak.
Bár, ha titkosítva van, akkor viszont nincs sok értelme elrejteni, de legyen.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
_Dumber_ #26873 üzenetére
Mikor állítottam be a trash méretét? Nem emlékszem ilyenre... Rendszer alapértelmezett gondolom. Fogalmam nincs mennyi. Itt ez is teljesen másképpen működik mint Winfoson. Ott ilyesmibe soha nem ütközik az ember. A /tmp-ban vannak holmik... nem mertem törölni, itt még nem ismerem ki magam. Winfosban könnyen tudtam, hogy hol kell rendet rakni, itt nem.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
_Dumber_ #25970 üzenetére
Na most erre mit mondjak
tele a hócipőm, én itt néztem : DVD-ír : http://distrowatch.com/table.php?distribution=manjaro
Köszönöm szépen!Már felraktam a Lubuntu, -arról irok- de holnap neki állok és vagy mellé vagy helyette, mert úgyis valami kapcsolódási problémát jelez induláskor "S" vagy "M" -et kellene nyomogatnom és elég lassan is indul.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
_Dumber_ #25911 üzenetére
Volt még egy 40 GB-os erre, ezen flottul végig is ment a telepítő, amire korábban akartam felrakni, másnapra annyira bekavart, hogy amíg le ne kötöttem folyton újraindult. Így sem tökéletes a rendszer, az egyik HDD PIO módban a többi UDMA2-ben megy.
ez van, pedig egy 80 eres szalagkábelt már berakram.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
_Dumber_ #25835 üzenetére
3 hdd van a gépben. Az elsődleges -40GB- ezen van az xp erről indul a rendszer. A második -80GB- ebből 20GB van linuxnak leválasztva a többin -NTFS- doksi stb, a harmadik -20GB- biztonsági mentésre használom. A másodikra raknám a Manjarot, (itt volt a Lubuntut, de valami lett vele, nem indult).
A Manjaro 0.8.0 verzio terminálban telepít, sajna kénytelen vagyok ezzel próbálkozni mert ez fért el egy CD-n.
Képeket is raktam fel, nem tudom mitörtént velük. -
Thusor
őstag
válasz
_Dumber_ #25319 üzenetére
Nem tudom, hogy egy személyre gondolunk-e. De nálunk a Szent István Egyetemen a rendszergazda, hatalmas linux tudással. Itt egy kép róla.
-
Syl
nagyúr
válasz
_Dumber_ #25253 üzenetére
Symlinket nem tudom, hogy kell csinálni.
Nautilusban fogtam a Zenék mappát, áthúztam a másik vinyóra de úgy tűnik a rendszer nem csinált meg mindent hozzá. Mert ha belépek ebbe a zene mappába, akkor alul a státusz soron azt írja 'szabad hely: 36,0 GB' az pedig az SSD, nem a HDD -
Syl
nagyúr
válasz
_Dumber_ #25249 üzenetére
+ mások
Nálam is csak egy júzer van, én
meg egy OS, az elementary.
Home mappa nincs titkosítva.
Az sdb-n egy ext4 partíció van.Plusz még a home-on belüli zene, videó, letöltés mappát át szeretném irányítani sda2-ről (ssd) sdb1-re (hdd). De ezt egyelőre nem tudom hogy kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS ROG Ally
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged