- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Klaus Duran #100974 üzenetére
Próbáld meg ezzel kiírni: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Klaus Duran #100974 üzenetére
A Rufuson belül mikor megkérdezi, akkor a "dd" módot válaszd, ne azt amit alapból ajánl, talán iso vagy mi a neve.
Esetleg még javasolt a balena etcher, az egyből dd módban írja az iso-t penre.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Klaus Duran #100972 üzenetére
Mivel / hogyan írtad ki a telepítőt?
sh4d0w: tök jó, hogy ezekre a hülyeségekre úgy emlékszünk, mintha tegnap lett volna, mi az a 26 év... De hogy tegnap mit reggeliztem...
-
lev258
veterán
válasz
Klaus Duran #53551 üzenetére
Igen. Ugyanis az tud csúnya dolgokat okozni. De nálad nem ez lesz a gond.
Most látom, hogy talán akkor sikerült? -
lev258
veterán
válasz
Klaus Duran #53549 üzenetére
A fentebbieken túl meg kellene nézni, mit mond a df -i és df -h parancs.
-
lev258
veterán
válasz
Klaus Duran #53547 üzenetére
sudo apt-get install -f
sudo dpkg --configure -a
Ezeket próbáld. Miféle rendszerről beszélünk? -
válasz
Klaus Duran #37863 üzenetére
Nem egyszerű ez a hozzáférés téma, akár meghajtó, mappa vagy fájlok esetében sem. Debian is másképpen kezeli, mint a Mint, adott disztón belül a GUI- s fájlkezelők is másképp kezelik ezeket.
Az fura, hogy pent a Linux nem kezel, ami Wines rendszeren lett formázva, fordítva már lehetnek gondok.(#37864) apszi
Később már sokkal egyszerűbbnek fogod látni azt a rendszerbetöltés témakört, bár így vegyes módszerrel nehezebb, én tiszta GRUB2- vel oldanám meg.
-
válasz
Klaus Duran #37855 üzenetére
Ez alapján próbálj meg csinálni valamit a jogosultsággal.
(#37857) apszi
sudo grub-install /dev/sdx biztosan telepítené a GRUB- ot, lehet updatelni is kéne, hogy mindent beolvasson, de biosban ezt az eszközt kell megadni 1. bootnak. Ahogy látom, megy ez már vakon is!(#37849) Vladi Arányaiban csökken a guruk száma, csak ki ne haljanak, mint a dinoszaurusz!
-
válasz
Klaus Duran #34336 üzenetére
Én a Gnome- ot kóstolgattam, de most már látom miért zavar ez téged!
(#34339) Gyick Nem csak neked szól ez, de azt vettem észre, hogy egyre többen ugrottok bele vakon a Linux telepítésbe. Mivel szerencsére teljesen különbözik a Win- től, azért a telepítendő disztró dokumentációit meg más kezdőknek szóló írásokat érdemes lenne elolvasni legalább a telepítés/partícionálás részeket, mert az igen fontos, hogy jól legyen megcsinálva.
-
válasz
Klaus Duran #34334 üzenetére
Én is csak Mintnick lehetnék valaha!
A KDE tényleg más dimenziókban utazik a beállítások terén, mint a Gnome, de akinek a KDE már sok, annak ott a Cinnamon, ami a kettő közé lőhető be beállítások terén. Jóval kevesebb opció van, mint a KDE- ben, cserébe bárki elsőre beállít mindent könnyen, amit KDE alatt egy kezdőnek tutira nem fog sikerülni egykönnyen. Nekem most van fenn mindhárom DE külön disztrókon, már a plasma5- öt is kipróbáltam, eddig egyedül a Prometeus- on fut rendesen.Okosan teszik a Chakránál, hogy még várnak vele!
-
válasz
Klaus Duran #34330 üzenetére
Nincs benne az qrvára, a disztró tartalmazza alapból a gnome-tweak-tool csomagot, azért látod!
Nem kell külön feltenni, de ha Fedora lenne, akkor nem találnál alapból ilyen beállításokat! Debian, openSuse is berakja a csomagot az iso- ba.(#34332) Gyick Viszonylag kevesen néznek filmet két felirattal, ezért kipróbálhatnád az alternatívákat és majd mondd el, melyik volt erre alkalmas!
(#34334) Klaus Duran Félreértesz! Azon vagyok kiakadva, amit Kapitány is mondott, hogy nem képesek berakni ezt alapból a Gnome- ba, még a legújabb 3.14- ben sincs benne!
Az, hogy neked ez még nem tiszta, az teljesen természetes! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Klaus Duran #34327 üzenetére
Számomra vicces, hogy egy téma vagy egy betűméret állítás már advanced beállításnak számít a Gnome-ban amire külön eszközt kell letölteni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Klaus Duran #34325 üzenetére
A Gnome-nál egyébként nem terveznek valami fejlesztéseket, legalább az alap funkciók implementálása terén? Pl. amikhez a gnome tweak tool kell.
-
N0zer0
senior tag
válasz
Klaus Duran #27834 üzenetére
A #27839-es hozzászólásom neked ment UEFI témában, csak félrenyomtam.
Amúgy mindig is utáltam a RIOS motort, ezért van itt még ilyen kevés hozzászólásom. Az itteni közösséggel sose volt bajom, csak ezzel a primitív fórummotorral. Viszont már csak ezen a fórumon van élet, főleg linuxos témában.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
A _Dumber_-nek címzett hozzászólás értelemszerűen hozzád szól, csak eggyel mellé nyomtam
-
_Dumber_
őstag
válasz
Törölve
-
_Dumber_
őstag
válasz
Klaus Duran #27833 üzenetére
Akkor ez nekem új. Ennyire más lenne egy UEFI?
PasszolomVValószínűleg azért indul csak a linux, mert a grub nem képes észlelni a wint. (ahogyan én sem látom). Ezért egyOS-re konfigolja magát
-
válasz
Klaus Duran #27833 üzenetére
-
_Dumber_
őstag
válasz
Klaus Duran #27828 üzenetére
Ezen én nem látok wint..
Kivégezted?
Mikor a telepítéskor a particionálásra kérdezett, akkor mit választottál? -
törölt tag
válasz
Klaus Duran #27825 üzenetére
/home nem kötelező ,biztos vannak előnyei ha külün van de kezdőknek nem is ajánlják ,h külön legyen pl. Én pl. nem használok külön /home-t mondjuk én láma vagyok
Ha jól értem csak az ubuntu indul és nem mutat grub-ot windows indítási lehetőséggel? -
válasz
Klaus Duran #27820 üzenetére
Ne kapkodd el azt a telepítést! Ezt olvastad már?
Nem úszható meg némi olvasgatás, ha valaki először fog bele Linux telepítésbe, de erre legtöbben utólag jövünk rá. -
törölt tag
válasz
Klaus Duran #27822 üzenetére
Úgy értem a csatolási pont annyi,hogy beállítod swap-nak ,vagy cserehelynek aminek nevezi ,nem kell más
Ezenkívül nem kell állítani vele semmit. -
törölt tag
válasz
Klaus Duran #27820 üzenetére
Hmm...cserehely?Vagy swap.
Ezenkívül nem kell más neki.Sztem nem enged más opciót. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Klaus Duran #27817 üzenetére
Igen elég, fel fog települni a grub is amiből mindkét rendszert tudod majd indítani.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Klaus Duran #27714 üzenetére
Mert a Gnome 3 az alapja a Unitynak. Én is a kevés Gnome 3 rajongó közé tartozom :p
-
válasz
Klaus Duran #27561 üzenetére
Igazad van, írd tavaj- nak, ha úgy esik jól! Sok jelentősége nincs.
csak szurkálódok állandóan(#27562) Decepticon
Pedig megfogadtam, hogy ma ritkábban kötök bele hibákba, de úgy látszik született gonosz vagyok!jön a dzsi... jajajjjj
-
válasz
Klaus Duran #27554 üzenetére
Elég durva, még 40% proc terhelés is!
Az a tavaj az teavaj akart lenni?
(#27556) _Dumber_
Ügynök nem kap csillagot!Nem őrmester.
-
válasz
Klaus Duran #27547 üzenetére
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Klaus Duran #27537 üzenetére
A Gnome-ért itt agyon fognak verni
Pedig szerintem is a legjobban sikerült WM
Próbálkoztam az xfce-vel, de az össze-vissza tearing-el, az Openbox meg még nekem is sok vagy kevés vagy mi.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Klaus Duran #27534 üzenetére
Csak ajánlani tudom, hogy hagyd az automatát a fenébe.
Ha nincs fontos dolog a gépeden, és ilyen könnyedén cserélgetsz, akkor én biztos, hogy kézi particionálást és telepítést próbálgatnám. Nem veszíthetsz semmit.Én olyan élő rendszer mellé telepítgettem elsőnek is kézzel, amin másnap dolgoznom kellett. (persze azért lepróbáltam vmware alatt, és clonezillával lementettem előtte
)
-
_Dumber_
őstag
válasz
Klaus Duran #27531 üzenetére
Ebből a leírásból nem tudni mit néztél be, de valamit biztos..
Nekem volt ilyen is:Win7_boot+Win7_system+ NTFS_DATA+Kubuntu+Manjaro+Chakra+Swap
És most is csak a win7+NTFS lett összevonva egy ext4-re, valamint a Chakra lett kicserélve másra.
szóval bármit fel lehet rakni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardcore café
- Videós, mozgóképes topik
- DOOM - The Dark Ages
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest