- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silimon
csendes tag
Ja a tengerparti szöveg tök jó.
-
Silimon
csendes tag
Köszi BluEyes! Ezt fogom tenni. Nem vagyok szakértő, de elég jól fejlett műszaki érzékem van, és borzasztó módon utálom ha egy problémát nem tudok megoldani, ha segítséggel is. Sejtettem, hogy ha annyi program nem megy fel vszínű a gép a ludas. No délután "szórakozunk" egyet. Még egyszer köszi, meg a HP javító oldalt is. Tök jó.
-
Silimon
csendes tag
Köszi. Mivel kenjem át a procit?
-
Silimon
csendes tag
Ja és ez egy laptop.
-
Silimon
csendes tag
Sziasztok, a következő problémám van (még mindig). Csak felhasználó vagyok, a vágyam egy egyszerű, gyors program amin csak filmet nézünk, internetezünk, stb. A gép HP NX9105, AMD64 Athlon, 1 GB RAM, 64 MB NVIDIA video kártya. XP volt rajta, jelenleg semmi mert: először Ubuntut telepítettem, működött, de borzalmas lassan, ráadásul csak 6-8-ra indult el, sűrűn lefagyott. Aztán Lubuntut telepítettem (12.04 LTS, 14.04 LTS), egy picit gyorsabb lett, de sokadszorra indult, sűrűn lefagyott. Aztán Xubuntut telepítettem, a probléma ugyanaz maradt. Legutóbb Ziron-t telepítettem, harmadszorra telepítette, telepítés közben többször lefagyott, nem indult újra, most már el sem indul (ez mondjuk a többinél is ugyanígy volt). Hát ennyi. Ez a gép vásárlásakor az akkori lehető legjobb paraméterekkel rendelkezett, amíg XP volt rajta semmi gondja nem volt. Van valakinek ötlete? Én már elfáradtam a telepítésekben meg, hogy minden nap más programot rakjak fel. Előre is köszi ha valakinek van használható tanácsa.
-
Silimon
csendes tag
Sziasztok! Van egy problémám. Van egy régi laptopom HP NX9105, AMD64 Athlon, 1 GB RAM, 70 GB winchester. Hozzáteszem, hogy "csak" felhasználó vagyok. XP volt rajta. Az ismert támogatási hiány miatt feltettem rá az Ubuntu 14.04-et. Nagyon lassú lett, de működött, bár a felülete furcsa volt a Windows után. Olvastam, hogy jobb a Lubuntu kis kapacitású gépekhez, meg a felülete is hasonló a Windowshoz. Feltelapítettem először a Lubuntu 12.04-et. Telepítés után újraindításnál se kép, se hang. Körülbelül 3-6-szor kellett újraindítani ahhoz, hogy újra "felálljon". A wifi kártyát sem ismerte fel. Ezt a "jótulajdonságát megtartotta azután is. Meguntam, itt valaki javasolta, hogy tegyem fel a 14.04-est. Tegnap feltettem, és megnyugtató módon szintén ugyanazokat a jelenségeket hozta - sokadszorra indul, nincs wifi, ráadásul a menürendszere sem működik olyan jól mint a 12.04-esé.
Van esetleg valami ötlet, hogy mi a probléma vagy, hogy mit telepítsek a gépre?
Gyakorlatilag csak filmet nézünk (rá van kötve a TV-re), meg netezünk ezen a gépen.
Előre is köszi a választ. -
Silimon
csendes tag
Nem vagyok "guru" csak sima felhasználó, de azt olvastam
sok hozzászólásban, hogy a 14.04-ből kimaradtak dolgok
(pld. hálózatkezelés) meg elég sok probléma van vele.
A 12.04 tök jól menne ha indulna. Egyébként a wifi-t sem
érzékeli.
Hát ez van.
Azt hittem a sok komment után a linux valami egyszerű
dolog, de eddig nem ezt tapasztalom. -
Silimon
csendes tag
Sziasztok!
Feltelepítettem egy HP 9105-ös laptopra Lubuntu 12.04-et.
Működne is tökéletesen és gyorsan, csak 6-8 indítás után
indul el.
Volt valakinél ilyen hiba, vagy tudtok valami magyarázatot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest