- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.C
őstag
Úgy látom itt még nem vot téma a nemrég feltárt sebezhetőségről (shellshock).
Szerintem érdemes letisztázni, ebben a bejegyzésben le van írva hogyan tudjuk kideríteni hogy sebezhető-e a rendszerünk. (csak hogy magam mellett propagáljak
Nem szeretném minden linux topikba beleírkálni (mert az hogy nézne már ki), így hát kérném, hogy aki tudja azért terjessze. Köszönöm! -
Mr.C
őstag
Üdv!
Tudna valaki abban segíteni, hogyan csinálhatok hotspot-ot debian alapon?
Intel wireless n-7260 wifi modul van a laptopomban + RealtekRTL8139/810 Ethernet adapter.
A beállításokon belül a hálózatoknál hiába választom ki a vezeték nélküli csatlakozásnál, hogy használja hotspot-ként, nem látom sehogy se, pedig előtte beállítotam pár dolgot. kb 15 másodpercig mutatja azt a felületet, majd visszavált.
Az alap koncepció (szerintem) nem lenne bonyolult, ugyan azt szeretném, mint windowson a connectify.
eth0 jön a zinternet amit a wlan0 oszt. Nem kell, hogy védett legyen. Valamint megspékelném azzal, hogy amint rácsatlakoznak a hálózatra, a böngészőben egy weblap legyen a kezdő oldal, amit én csináltam (kb ugyanúgy mint a MÁV-START wifiknél szokott lenni.
Ebben kellene segítség -
Mr.C
őstag
Üdv!
Lenne pár kérdésem, amire sajnos (eddig) nem találtam választ.
Egy Kali (debian) distro-t használok
1. Nem enged külső forrásból telepíteni, ezt a hibát kapom mindig:GDBus.Error:org.gtk.GDBus.UnmappedGError.Quark._pk_5ftransaction_5ferror.Code4: SimulateInstallFiles not supported by backend
Bármit próbálok, nem sikerül, viszont a frissítéseket engedélyezi a saját telepítőjéből
2. Az asztali környezetet valahogy személyre lehet szabni? Nem akartam még külön KDE editor programot letölteni (eddig), nem tudom hogy esetleg létezik-e "témázás" amiket le lehet szedni?
3. wifin nem tudok csatlakozni a hálózathoz, állandóan a jelszót kérni ha csatlakozni akarok rá (nem, nincs rajta MAC szűrés, nincs korlátozás hány eszköz lehet csatlakoztatni hozzá). Telepíts közben tudott csatlakozni, javasolta is, hogy ha van internet hozzáférés, akkor csatlakozzak.
4. a kurzor el-el tűnik kb egy tizedmásodpercre. Ahogy észrevettem, akkor szokott, ha valamilyen szövegen hagyom... ezt nem lehetne kikapcsolni valahogy? kicsit idegesít engem.Köszönöm a válaszotokat előre is!
-
Mr.C
őstag
válasz
CPT.Pirk #23501 üzenetére
Lehet nekem is ez lesz a véleményem az almáról, de mindenféleképp ki fogom próbálni, és cak utána vonok le következtetéseket. Most a manjaroval küszködtem, egyszerűen telepítés közben állandóan lefagyott, vagy ha sikerült is, utána vagy nem indult újra (mert ott lefagyott) v ha újraindult akkor meg bebootolni nem tudott. 2 lehetőség van, vagy rosszul töltöttem le, vagy mivel linux alatt csináltam a bootolható USB-t az unetbootin segítségével ezért azt nem szerette (mondjuk nem volt jó tapasztalatom eddig, mindig windows alatt csináltam az ilyet). De mondjuk az is lehet h egy nagy user-errorról van szó, dehát csak így lehet megtanulni-
-
Mr.C
őstag
válasz
CPT.Pirk #23494 üzenetére
Igen, tudom, informálódok a distrowatchról is, csak szeretek nézelődni és próbálgatni.
Mint azért volt mert azt ajánlották a kezdőknek, hát megnéztem (nem tetszetős)
Ubuntu azért, mert eléggé ismert (ez már kezd jónak bizonyulni de nem a legjobb)
Olyan disztrót keresek ami inkább a felhasználói élményre koncentrálódott. Legjobb lenne az OSX-et feltenni, de ahhoz még tanulnom kell elég sok dolgot (mellesleg lehet nem lenne épp stabil, de ez nem az a fórum ahol ezt kéne tárgyalnom).
Következő lehet a Pear OS lesz, bár információim szerint egy cég átvette, és kitudja mi lesz belőle.
A lényeg hogy olyat keresek (töretlenül), ahol pl külömböző fiókokat lehet szinkroniálni, megosztani dolgokat, üzeneteket írni, értesítéseket kapni stb. és nem kell hozzá csomó programot telepíteni.
Még csak most ismerkedek, dehát ezt is el kell kezdeni -
Mr.C
őstag
válasz
CPT.Pirk #23491 üzenetére
uh bocsánat tényleg nem adtam meg semmit.
csak 1 db 500 GB-os vinyó van benne, RAM 4 GB. kell még egyéb infó?
Most először ezzel szeretnék megismerkedni, úgyis nemsokára elölről fogom kezdeni az egészet, ezért nem akartam még magam partícionálni. Egyszer már próbáltam Linux mint miatt több-kevesebb sikerrel -
Mr.C
őstag
Üdv!
Most az Ubuntuval próbálkozom (13.10), saját magára bíztam a telepítést így először, bár sztem valami nem stimmel. Biztos hogy így kellene kinéznie a partíciós táblámnak?Valamint van lehetőség az asztalra valahogy parancsikonokat kirakni? Eddig nem találtam meg hol lehetne de még küszködök. Szokni kell az tény
-
Mr.C
őstag
Megoldottam, másik gépről csináltam egy bootolható USB-t és így már sikerült
-
Mr.C
őstag
Üdv!
Segítséget kérnék mert egy picit össze kókányoltam a merevlemezem (user error volt belátom, még csak most ismerkedem linux-szal).
Adott egy 500 GB-s HDD, egészet töröltem, csináltam rá 2 partíciót (250-250) és az egyikre felraktam a Win 8.1-et. Eddig oké, ment, minden rendben volt. Csináltam egy bootable USB-t linux mint Cinnamon 16 Petrából, boot, majd felraktam úgy hogy az első lehetőséget választottam (kiírta hogy Petra felrakása Windows mellé). Nem sikerült, megállt. Újraindítás, boot USB-ről és ott már úgy raktam, hogy Petra lecserélése. Fel is rakta szépen ahogy ő akarta, de win már nincs rajta.
De elölről akarom kezdeni mert windows-t is akarok mellé
Viszont.
USB Image writer-rel USB-re kiírom a windows iso-t de nem bootol
így nézne ki a HDDHogyan tudnám a windows-t feltenni? úgy szeretném, hogy MINDEN törlődjön és ne legyen nyoma semminek ami eddig a HDD-n volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest