Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Skullwipe #60098 üzenetére

    A shell history az a /home/felhasználóneved/.bashrc-ben található, Arch telepítéskor meg mivel root-tal csinálod, ezért a /root/.bashrc-ben.

    Húzd újra teljesen az egész telepítést, ne csak a Cinnamont. Előtte a /home/felhasználóneved/ mappát mentsd el. Ebben /home/felhasználóneved/.config/ mappában vannak a programok beállításai, a /home/felhasználóneved/Desktop/ mappában meg azok az ikonok, amelyeket kitettél az asztalra Cinnamonban. Ezeket újra tudod hasznosítani egy új telepítésben. Az még jobb, ha a /home külön partíción van, mert akkor újratelepítés után is megmarad. Ezt a /home/felhasználóneved mappát rövidítik ~/-nek is. Lényegében olyan, mint Windows alatt a C:\Users\felhasználóneved mappa, bár a Windows a beállításokat inkább a registryben tárolja, de az Asztal, Letöltések, stb. Windows alatt is itt tárolódik.

    Arch telepítését scriptből nem ajánlom. Nem fogod látni mit csinál, nem fogod érteni mitől megy vagy mitől nem. Ha kezdőként az Arch életérzést akarod, akkor tegyél fel Manjarót, az felhasználóbarátabb formában adja meg lényegében majdnem ugyanazt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák