Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mzx

    senior tag

    válasz ubyegon2 #26561 üzenetére

    Köszi, h igyekszel segíteni, de ezekre magamtól tegnap rájöttem -viszont hasznosnak vélem, h megerősítettél ezekben-, és végigcsináltam, de még egy valamit nem, de épp most terveztem, mielőtt a prohardverre lépztem, és látom, te is javaslod: valahogy meg akarom kísérleni az ntldr -t a win-es vinyóra másolni úgy, hogy csak az van bekötve a pc-be. Azt egy órája megpróbáltam már, hogy csak az van bekötve, és boot, ekkor végre nem ír ntldr hibát, sajnos nem jegyeztem meg, mit írt ki, de most megnézem. A köv lépés: ugyanígy csak azt hagyom bekötve, de lubuntu live cd boot.

    Szóval tegnap live cd-t oly módon indítottam, hogy mindkét hdd be volt kötve, de ugye tegnap megírtam, h csak a linuxos hdd-t jelezte ki a pcman file kezelő, ezért nem tudtam rámásolni a win-es hdd-re tegnap az ntldr-t. Épp ezért tettem fel azon kérdésemet is tegnap, h hogyan lehet mount-olni a win-es hdd-t. Vagy anélkül is rámásolható bármi file, pl az ntldr? Szóval épp itt akadtam el tegnap, mint tegnap vázoltam.

    Tegnap google-lel -mint jeleztem- megtaláltam , mit kell tenni hiányzó ntldr hiba jelzés esetén, sőt, a microsoft oldala még pontosabban leírja a teendőket, még az okát is. Na de még mindig nem jöttem rá, hogyan tudnám az ntldr-t rámásolni, ha egyszer nem mount-olja azt a hdd-t...?

    Igen, tegnap xp telepítőt is próbáltam, lehet h rontott is a helyzeten, sajna, mivel nem olyan intelligens, mint egy linuxmint install cd. Utóbbi ugyanis azonnal detektálja, ha már van telepitett oprendszer a merevlemezen, míg az egyik xp telepitő cd-m, amivel tegnap probálkoztam, egyből elkezdte telepiteni az xp-t... szoval sajnos lehet h az még bele is írt a hdd-(k)be...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák