- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
Van valahol olyan, hogy RGB értékeket tudod állítani, ott talán lehet színezni a bőröket.
Amúgy lehet HDR módban is állítani szinte mindent, de máshol, ha a háttérvilágítás 40-en van, itt sokkal fényesebb, ugyanúgy, mint a fényerő. A helyi sötétítés (local dimming) is itt alacsonyon sokkal erősebb, mint HDR nélküli videón magason. Ezért is gondolom, hogy több fényerővel dolgoznak HDR-ben a ledek. Ez a baj.
Esküszöm, Youtube-on gyönyörűek a sima FHD-s videók feketéi, de HDR-ben már ott sem. A színekkel sincs gondolm Youtube-on HDR videók alatt, tátott szájjal nézem, hogy milyen élénkek, szépek a színek tájképeknél, éjjeli város videóknál, nagyon szép, de ahol fekete sáv van alul-fölül, az sárga-fehér okádék kb.
Van egy csatorna, aminek nagyon szép videói vannak, The HDR Channel. a videók között ez a kedvencem. -
Müszi
senior tag
Bocsi, hogy beleszólok. Pont ez tűnt fel nekem is. Az emberi bőr színe nem olyan mint kellene. Olyan barnásabb mű-szerű. Gondolom a narancs szín hiánya okozza.
Egy 42LA660-ast váltott az 55UJ701. 55UJ6307 volt elsőre kinézve 185k-ért akcióban, de mindenképp kellett volna külön vennem egy MR-t hozzá így tovább nézelődve jött a képbe a szintén akciós 701-es alapból MR-el. Ez már edge led-es de az LA is az volt és nekem nem volt vele gondom. Ráadásul a fogyasztásuk is kisebb mint a direkt ledeseknek. Nincs felhősödés és bevilágítást sem fedeztem fel igazából. Szépen szolgált évekig az LA de kellett a fiam szobájába egy jobb TV így megkapta. Igazából nincs ezzel sem gondom de még nem találtam meg az igazán jó képbeállítást. Remélem lehet még rajta gyúrni.
Összességében tetszik a tudománya és főleg a mérete. A Harman Cardon hangszóróktól nem vagyok elájulva.
Az LA 2.1-es hangja azért ütősebb.Még próbálkozok a képbeállítással.
-
dave0825
őstag
Köszi szépen. Hát, a 4-es az ugyanolyan, mint nekem.
Akkor lehet, hogy mégsem hibás az enyém, hanem ez ilyen 65"on. Lehet, hogy a kisebbeknek elég kevesebb fényerő is, a nagyobbaknak meg alapból erősebb kell, hogy a nagyobb képet mindenhol be tudja világítani? A 49-esekről akárki küldött képet, egyik sem volt közel sem ilyen.
-
dave0825
őstag
Egy HDR videónál nem kell "HDR módba" tenni a tv-t, kiírja a jobb fölső sarokban, hogy HDR, és azt pont hogy kikapcsolni nem lehet. Amit be lehet kapcsolni módot, az csak HDR-szerű.
Amúgy igen, kb az elején is elég, de a lényeg, hogy HDR legyen, szóval az elején ki kell, hogy írja a sarokban.
Azt szeretném kideríteni, hogy a 65-ösök között is sz@r-e az enyém HDR-ben, vagy csak az én szememnek. Csak HDR-ben olyan sárgásfehér foltos a sarkokban, többi videót már hibátlanul beállítottam szinte, de itt akárhova állítok akármit, nézhetetlen. -
dave0825
őstag
A megszokásban igazad van, az 50LF652V-m is hasonló volt, hamar megszoktam, bár ennyire nem világított be oldalt semmi.
A pendrive-nak bírnia kell, 3.0-s Kingston 64GB, de egyébként is próbáltam gépről neten küldeni, ugyanolyan volt. HDR tartalmút HDMI-n csak a PS4 Slim-emet tudom, azt néztem SWBF2 közben, nem volt vele gond, bár sokat nem próbáltam még. (Nem Pápa környéki vagy véletlenül?)
-
dave0825
őstag
Nem nyomódott meg természetesen sehol. Barátnőmmel bontottuk ki itthon, és nagyon figyeltem rá, hogy Ő se érjen hozzá sehol a képernyőhöz, amikor a helyére raktuk.
Egyébként beillesztem ide, amit már máshova leírtam, hogy ne kelljen újra leírnom.Ez alapján lőttem be a sima tv adásokat. Youtube-on máshogy, de ott egész szép lett a fekete, majdnem mint a Samsung-omon. Pendrive-ról, vagy pc-ről neten küldve sima film is aránylag jó, hasonló a Youtube-hoz, viszont ugyaninnen a HDR-es filmek szörnyűek, azok olyan szürkék, mint a képeken, amiket linkeltem. Akárhova állítom a fényerőt, háttérvilágítást, vagy bármit, mindenképp szürke. Elindítottam másik HDR-es 4K-s filmet, ugyanolyan szürke, bevilágításos, mint az It c. filmnél (a képeken). Se tv adással, se Youtube videókkal nincs gond, Youtube-on hihetetlenül jó a fekete, fényképen nem is látszott, mert beleolvadt a sötét szobába (néhány helyen szinte már fényesíteni akartam volna, de jó így). Viszont ugyanazon a fényerőn, szinte ugyanazokkal a beállításokkal HDR-es 4K-s film teljesen szürke, foltos, bevilágításos. Ezt nem értem... Mondjuk a "Sötét szoba (szakértő mód)" vagy milyen nevű mód nincs is HDR-es filmnél a lehetőségek között.
Tettem föl pár képet egy Youtube mappába, hogy milyen beállításokkal, és milyen képet sikerült összehozni, és ugyanerről 4K HDR-es film közben Pendrive-ról. Az egyik Youtube-os képen (a gitáros csávó egyedül) látszik a local dimming, de élőben is elég halványan, pedig fullon van, 4K HDR-es filmen pedig alacsonyon is sokkal erősebb, mint Youtube-on. Ezt sem értem.
Nekem úgy tűnik, mintha a HDR miatt erősebb világítás kell a képernyőnek, ezért világít be erősebben.
Megérné, hogy 14 napos elállási joggal élve visszavigyem, és becseréltessem egy újra, hátha ez hibás, mint westcoastog kollégáé? Ez járható út, vagy a mostani magasabb ára miatt nem cserélnék ingyen helyben? 3 nap már letelt (pénteken vettem).Légyszi bárki, akinek van véleménye, ossza meg velem.
-
dave0825
őstag
Köszi, viszont találtam Youtube-on videót, hogy 2.0-s ilyen váltóval biztos, hogy működik, úgyhogy rendeltem egy ugyanolyat 3100 Ft-ért, inkább, mint 1600-700-ért, aztán ne legyen jó az 1.4-gyel. Mondjuk majd értékeléssel várok ezzel is, mert írta 1 valaki (a kb. 1100-as eladásból, 99.6%-os értékeléses eladónál 200k-s eladásból), hogy 2 hétig bírta, és meghalt az átalakító.
(#87529) rollrk4h: UJ670V-t néztem először, azon sem lett volna jack, és én is rendeltem már előre ilyen átalakítót, de akkor örülök (ezért is), hogy végül a 7507-et vettem. Mondjuk nekem 2.0-s mini hifim van, távirányítóval, így belegondolva nem lett volna gond az optikai sem.
-
ftamas0201
senior tag
Köszönöm a lehetőséget, kihagyom, azért van új tv-m hogy azt nézzem
Én elhiszem neked hogy okés, viszont nekem nem volt megfelelő a betekintési szög és a színek sem ahogy írtam. én 10-12 órát gép mellett dolgozom a gép a sarokban, a tv mellette a falon így mindig elég éles szögből figyelem az eseményeket a tv-ben, csak este fekszem le így nekem kuka volt a VA panel sajnos így a 14 napos elállást felhasználva lemondtam róla, a pénzem még mindig várom, remélem jövő héten lesz belőle valami.Azt tudom hogy például a Samsung tévékhez kismillió jutyub videó van hogy hogyan is állítsd be ps4 pro mellé megfelelően a képminőséget, próbáltál már nézelődni hogy hátha van LG tévékhez is?
Mert ugye a bemeneti eszközként elvileg én úgy tudom hogy külön bemenetenként lehet állítani a képminőséget és az nem lesz hatással mondjuk a tévénézési szokásokra. Elvileg a tévé külön kezeli a képi beállításokat a hdmi bemenetekhez és külön mondjuk a tévénézéshez. Szóval nagyobb tér marad kísérletezgetni hogy a tv-t ne játtszuk el de viszont a hdmi 1 bemeneten más legyen a beállítás.scream24
Így konkrétan senkitől nem hallottam még hogy egymás mellett látott két különböző márkát így köszönöm ezt a megerősítést. Nem vagyok én sem márkahű, ha valami jó azt veszem meg, nem érdekel hogy mi van ráírva, ugyanúgy egy tömeg gyártott hulladék az összes és pár év alatt úgyis tönkremegy. A monitorom egy 27"es ívelt VA panelos samu, azt imádom, egy éve van meg de nem adnám semmiért pédául de az 50"-es tvben nekem nem jött be sajnos pedig nagyon jól kezelhető menürendszere volt, gyors és egyszerű, minden a helyén míg a webos kicsit bonyolultabb, többet kell lépegetni össze vissza hogy valamit megtaláljunk, persze hozzá kell szokni ehhez is.DeFranco
Pont ugyanezt tapasztaltam én is hogy kettőt jobbra kettőt balra és már problémákba ütköztem sajnos. -
DeFranco
nagyúr
A betekintési szög tényleg nagyon jó,mindegy,hogy honnan nézem a tv-t ugyanúgy látom.De ez egy szobában/nappaliban miért fontos?Szerintem mki szemből nézi a tv-t esetleg kis szögben annyit viszont a va is tud.
Ezt én cáfolnám, nekem is va panelos tv-m van és bizony egyrészt adódik az élethelyzet amikor éles szögben nézem, bár nyilván ez nem szempont, mert akkor csak ránézek. viszont annak ellenére, hogy 3 méterről nézzük ha "nézzük" a kanapén kb. két fenéknyi hely van ahonnan még jó a kép, négy embernél már volna kompromisszum. minimális de volna és ahogy nyílik a tér egyre több
-
ftamas0201
senior tag
Nincs ezzel semmi probléma, én leírtam a tapasztalatom meg te is
Én még mindig fosnak tartom a 6122-t ettől függetlenül, és a betekintési szög egy nappaliban és hálóban is nagyon fontos. Minimális oldalra mozdulásnál a fekete ki is fakult a 6122-nél, 20 fokos szögnél már a színek is torzultak és ahol egy nappaliban kanapén körbe ülik az emberek akkor ez fontos azért.
De mindenki azt vesz ami szimpatikus ez egyértelmű.Csak tök ártatlanul és érdeklődésből, ha nem vagy elégedett az LG-vel akkor miért nem állsz és és veszel egy Samut esetleg?
-
ftamas0201
senior tag
Nem vitát generálok csak az én álláspontom. most ment visza a 6122 VA paneles f*s samsung tévé a feladóhoz. Annak fakók voltak a színe állíthattál bárhova bármit, betekintési szög botrányosan kicsi, élettelen volt az egész kép, nézhetetlen volt hiába kapcsoltál ki ezt meg azt meg állítgattál színeket élességet kontrasztot. Egyáltalán semmi nem segített rajta. Lehet hogy egy drágább kategória még talán ér valamit de a 6os széria egy silány semmit érő. A 7507 megeszi és kisz*rja keresztben. Szóval ezt a háborút végtelenségig lehetne folytatni de egyáltalán nincs értelme és hülyeség is ilyenekkel félre vezetni egy embert. Tájékozódjon mert így is kell ha már kidob az ablakon egy rakás lóvét, de ilyet hogy LG-t soha és elküldöd vesz egy gyengébb kategóriás samut és baromi nagyot csalódik akkor van az igazi szívás. Mindkét gyártó egy tömeggyártott szart árul, mindenhol vannak képhibák, bevilágítások, felhősödés, képpont hibák, ki kell fogni, ez alól talán már kivételek az oledek és qled a samunál de ezt se lehet még így kijelenteni mert még egyelőre elég kevés az infó ezekről. Így ha LG-t akarna venni és va rá 400-500ezre akkor ott már lehetne egy szép oledet is akár bevásárolni.
-
dvd24
senior tag
most, hogy nézem a ps4 beállításaidat, szerintem az RGB range-nek fullon kéne lennie, nálam legalábbis azon van, és akkor végül is ugyanolyan tévénk van csak nekem a 49'-es méretben
ha akarsz még szenvedni a színbeállításokkal, akkor szerintem nézd meg úgy is, hogy azt átnyomod arra
-
-
-
Az a baj bármit kipróbálhatsz mindegyiknél ilyen lesz az inputlag maximum úgy nem ha kompromisszumot kötsz tehát mindent ki kell kapcsolni, csak akkor meg mi értelme van? Ha leginkább játékra használod akkor sokkal jobban körbe kellett volna nézned vásárlás előtt!
Ez a tévé ami neked van ennyit tud sajnos ennyiért
Én is direkt célirányosan választottam a KS7000-et, mert mindenki nagyon jókat írt róla, és kifejezetten gamer tévének ajánlják mindenhol, és én 90%-ban erre is használom😁 -
dvd24
senior tag
-
A KS7000 2016-os modell és újat már mint a fehér holló találni! Azért volt ennyi, mert outletes boltban vettem, mondjuk mindenről én vettem le a fóliát és eddig minden ok vele, garanciát is kaptam rendesen!
De 100x inkább ez, mint egy mostani vagy 2017-es modell!Ja és a Pro patch nem egyenlő azzal, hogy HDR is legyen benne!
Van amelyik játék megkapja azt is, van amelyik csak 4K-t kap vagy jobb fps értékeket! -
dvd24
senior tag
Mindenképp a játékmódot válaszd, ha játszol és minden effekt legyen kikapcsolva úgy lesz kicsi az input lag, viszont konkrétan a Division az nem HDR-es, nekem majdnem ugyanilyen tévém van, ha gondolod, este, amikor hazaértem átküldöm neked a konkrét színbeállításokat, amivel nekem tetszik (te meg majd megnézed, hogy neked is jó e
)
A HDR funkciót szerintem ne kapcsold be külön játékmódban, ha olyan játékot indítasz el ami támogatja, akkor automatikusan át fog kapcsolni a tévé HDR módba.
-
Drótszamár
őstag
Én X-BOX-szal próbáltam a HDR-t.
Ha az xbox tényleg HDR jelet küld, akkor a tv-n jobb felül megjeleni a HDR logo.
Állítsd be a PS-en a HDR módot, és nézd meg, hogy a játék is támogatja e. Addig kell tornázni amíg meg nem jelenik a játék indításánál a HDR logo felül.
Ha ez megvan, akkor a tv-n le fog szűkülni a képmódok listája. Nekem csak 4 elemű lett. Van közöttük játékos mód. Erre kell állítani, ha nem akarsz késést. Nálam ez jelentősen leveszi a fényerőt, és a színeket is elállítja.Így elég kevés értelme van játékoknál a HDR módnak. Ha jól néz ki, akkor nehezen játszható a magas input lag miatt. Ha meg nem késik, akkor sötét lesz, és bukod a színeket.
Xbox One S és 43UJ7507-es párossal próbáltam, lehet nálad nem pont így működik a dolog.
Forza Horizon 3 volt a teszt játék, és nagyon nehézkes lett az autók irányítása a sok késés miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Battlefield 1
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest