- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
holodp #14600 üzenetére
Dlna nasnál a média szerver opcióknál van egy frissítési intervallum opció. Ott ha IO syncre van állítva és pl. torrentezik is a cucc akkor tapasztaltam lassulást. Mondjuk nekem ámerikai buffalo linkstation duom van a világ leglassabb guijával. :-) Ettől függetlenül ezt érdemes inkább 5-10 perces frissítésre áttenni.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
holodp #14663 üzenetére
Anno, még Samu tévén volt hasonló problémám, mint neked korábban. Frissen beállított serviio. KisPC tekert, mint a barom, húzta be az adatokat a media libraryba, a tévé pedig nagyon lassan lépkedett a mappákban. Akadoztak / nem indultak el a filmek. Serviio-ban van egy opció, ahol lehet figyelni, keres/talál-e új média tartalmakat. Végül azt csináltam, hogy vártam egy napot, és minden oké lett. Gondolom, az összes filmet/zenét "becache"-elte a serviio.
Egyébként, amikor tévét akartam venni, LG-s (tavalyi modell) ismerősöm nagyon szidta a DLNA részét az ő tévéjének. Engem pedig kifejezetten az érdekelt, eszem ágában sem volt zúgatni a nagypc-met, hogy arról játsszam le a filmeket HDMI-n. (serviio kisszerverről megy.) Belevágtam (660s), és egyáltalán nem bántam meg! Baromi jól használható a DLNA, megeszik -szinte- mindent. 3D-s filmet is simán visz. Persze, UTP ajánlott.Egy dolog nem tiszta még így, 2 hónap használat után, mégpedig az, hogy néha folytatja a filmet onnan, ahol abbahagytam, sokszor pedig az elejétől kezdi. Biztos én indítok valamit máshogy, vagy a leállítás módja különbözik, de ezt még nem sikerült megfejteni. USB-ről viszont biztos, hogy nem megy a resume funkció. Ez felettébb érdekes...
-
-
válasz
holodp #14640 üzenetére
PIP valóban nincsen, legalábbis én még nem találtam meg.
Geeks.hu-n ajánlottak alapján beállítgattam a profilokat, így egész élvezhető képe van. A távirányítóra én is azt mondom, hogy meglepően jó cucc, előtte a Samu-val nem voltam ennyire megelégedve. Médialejátszó is egész jó, kevés esetben kell váltanom a Popcorn-ra.
ps. Ha már neked is új vásárlás megkérdezem, neked van magyarország a válaszható országok között?
Már csomó helyen kérdezgettem, de eddig csak nekem van ilyen gondom.
-
DQ
tag
válasz
holodp #14621 üzenetére
A lg.hu-ról letölthető ez: Nero MediaHome 4 Essentials. Régebben (tavaly) ezt adták a tv-hez lemezen, egy hónapja már nem adtak cd-t.
Ez így egyedül elég a megosztáshoz. Ehhez utp madzag kell (a hdmi másra való). Nem árt, ha a tv fix ip-n működik - ez router beállítás kérdése (be kell állítani a tv mac címét routertől függően valahol a dhcp / address reservation menüponton belül). Ezt követően egy adott könyvtárat megosztasz a pc-n, oda bepakolod, amit a tv-n is látni akarsz, elindítod a progit és a tv-n ott a videó-tár.
Használni nem használom, csak kipróbáltam; sokkal egyszerűbb (és persze nem kell hozzá bekapcsolt gép) egy 4-8-16-... gigás pendrivera, vagy külső vinyóra felnyomni amit nézni akar az ember, s azt rádugni a tv-re.
Hdmi-s filmnézésről ue. a véleményem pc-ről. A hdmi játék esetén jön jól...
A Magic Remote ma már fölösleges, ha van az embernek androidos telefonja. Egyszerűbb, gyorsabb, használhatóbb, olcsóbb (persze ezért nem kell normális telefon helyett ilyet venni, de ha már ilyen van, akkor ez is adott). -
Fang
aktív tag
válasz
holodp #14610 üzenetére
Elképzelhető, hogy a Plex Media Center-t szedted le, neked pedig a Plex Media Server kell, Innen tölthető le: [link]
Innen elvileg már mindent be fogsz tudni állítani ha a serviio-val is megbírkóztál. (nálam mondjuk a serviio működik gyorsabban, de a legtutibb az lett, hogy vettem egy HDMI kábelt és a gépen játszom le a filmeket nem a tv beépített lejátszójával, dehát kinek mi...)Egy kis plus infó: a médiahivatkozásokban található egy plex alkalmazás, ami a media centerhez hasonló felület a tv-n!
(Javasolt kábellel rákötni a tv-t a hálózatra wifi helyett mert ha a HD-vel meg is bírkózik, a 3D egyes esetekben már sok lesz a wifinek)
-
Zoty4
őstag
válasz
holodp #14498 üzenetére
nem kell vissza, csak a többi bolt se 50-100k extra haszonnal árulja, felőlem Juli néni palacsintázója is árulhatja, ha ott olcsóbb
Gondolom ezek a cégek tejelnek vmenynit vissza az LGnek vagy komolyan nem értem
Én 55LM860 v 55LM960 között agyaltam. Egyik 580, másik 650, ugyanez a "rablós cégeknél" majdnem 100kval borsosabb.
Ilyen € ár mellett lehet kimegyek és megveszem ausztriában vagy szlovákiában. Úgyis EU gari.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest