- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinu
senior tag
válasz
Throme #97611 üzenetére
Nappal dolgoznak, nem a hálóban fekszenek
tényleg csak este néznek tévét
Tegnap este rákérdeztem mégegyszer, hogy mit részesítenek előnyben, illetve, hogy van-e esély arra, hogy egyszer átkerül a készülék a nappaliba, a válaszok alapján a 60" va lesz a nyerő.
A kábel tv adástól tartok kicsit, remélem nem lesz elviselhetetlen. De remélem, hogy inkább netflix/HBO fog menni, szerencsére már kezdik nagyon unni a kábel tartalmakat és a botrányos mennyiségű reklámot.
Hdr10+ és dolby vision hiánya miatt aggódok kicsit... -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Throme #97611 üzenetére
Azért gondolj bele, hogy sokan jellemzően nem nagycsaládosok, vagyis elférnek szemben a TV-vel ahol az IPS nagyobb betekintési szöge nem jelent semmi előnyt, viszont mozizásnál nagyon jól jön a VA panel sokkal nagyobb kontrasztja, meg feketéje. Szélesvásznú filmnél se olyan zavaró alul, felül az üres sáv, ha az nem sötétszürke, lila.
Persze nem akarok rábeszélni senkit se a VA-ra. Az IPS-nek is vannak előnyei, illetve nincs két egyforma tévé. Minkét panelesből is vannak jobban, és rosszabban sikerült példányok.
Az jobban zavar, hogy az UM szériában alig van ismert, lényeges különbség a modellek között. Azt tudni, hogy eltérő a lábkialakítás, meg hogy melyikhez jár alapból magic remote, de azon túl nem tudom miért vegyek 7600-ast 7100-as helyett. A panelek tipusa, milyensége ismeretlen, a videochip elvileg ugyanaz, a smart OS és hardver ugyanaz, a HDR támogatottság ugyanaz. A drágábbnak más a talpa, van talán rajta egy extra HDMI bemenet, meg jár hozzá a magic remote. Viszont mégis sokkal drágább. Mi az oka? Jó lenne tudni.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Throme #97460 üzenetére
Bármi lehet. A 4k nagyon gyorsan elérhető árú lett és kiszorította az FHD modelletek a gyártó palettájáról. Nem az volt a kérdés a boltban, hogy kell-e neked 4k felbontás, hanem az hogy kell-e neked kicsivel nagyobb tévé, használható smart funkcióval. A 4k-t megkaptuk grátisz.
Lehet hogy a 8k is hasonlóan fog működni. Hasonlóan nincs rá tartalom, hasonlóan nincs rá szüksége az embereknek, de megfelelő árazással az is kelendő lehet.
Az elmúlt évtizedben a TV gyártóknak a sorozatos technológiaváltások sok bevételt hoztak és mivel ott is a folyamatos növekedés a cégvezetés szent grálja, így rá vannak kényszerítve, hogy fenn tartsák a vásárlók oldalán ezt az erőltetett tempót. Valahogy el kell érniük, hogy 2-3 évente cseréljenek tévét az emberek. A pénzes vásárlókból a jobb képminőséggel és exclusive dizájnnal próbálnak pénzt kihúzni, az átlag emberekből meg a nagyobb képátlóval és nagyobb felbontással.
20 éve ennyi technológiai fejlesztést elosztottak volna 30 évre, most meg pár év alatt ellőnek minden puskaport. Persze a vezetőket miért érdekelné, hogy mi lesz a céggel mondjuk 5 év múlva, mikor ők már ezt a gyors üzleti sikert ugródeszkának felhasználva másik cégbe, iparágba ugranak.
Nem csodálkoznék ha viszont látnánk a hajlított kijelzőket, sőt még a 3D visszakerülésén sem, még ha csak évi 1-2 modell erejéig. Mindkettőnek megvolt, megvan a piaca, de azt nem volt jó húzás hogy egyszerre minden tévé 3D-s és minden tévé hajlított.
-
törölt tag
válasz
Throme #97460 üzenetére
Nem tűnnek el, csak az LG kihátrál a legolcsóbb szegmensből. Olvastam, hogy jövőre lefelezi a lcd panel gyártó kapacitását és inkább a nanocell és oled panelekre koncentrál. A sok kínai panelgyár lenyomja az árakat. Pár noname is lg paneleket használ.
A többség soha nem fog tudni fél meg egymilkás oled tv-ket venni. Nem a gazdagisztánban eladott prémium kategóriás tv-k hozzák vissza a fejlesztésbe fektetett pénzeket, hanem amikor évi többtízmilliós sorozatgyártásban ontja a paneleket az alsó és középkategóriában.
Kisebb árrés, viszont őrületes darabszám kell a jövedelmezőséghez. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Throme #97451 üzenetére
Ahhoz először piacra kellene dobni olyan trónkövetelő technológiát, amivel képminőségben és árban is meg tudják szorítani az OLED-et.
A másik probléma meg az, hogy se a hagyományos LCD, se a köztes Nanocell, QLED nem olyan gyenge minőségű, hogy az emberek rohannának még jobbat venni. Vagy gondolj bele hogy milyen az OLED és hogy vennél-e mondjuk 30-50% felárért valami még jobbat? Egy szint után sokan azt mondják, hogy nekik az már elég, főleg hogy a HDR is inkább csak a demók szintén működik igazán. HDR Plecsni-t odatenni a film mellé sokkal olcsóbb, mint ténylegesen ki is használni a technológiát.
Emellett ott van a kijelző méret és felbontás faktor is. Ha az emberek hirtelen 2x 3x annyi pénzt szánhatnának egy TV-re, vajon melyik irányba indulnának? Jobb minőségű panel, nagyobb méret vagy nagyobb felbontás lenne a választása? Arra tippelek hogy a nagy többség nagyobb méretű tévét venne, a minőséget, meg a felbontást választók meg valahol fej-fej mellett végeznének jóval kisebb arányban.
A 2020-as szériáknál kiváncsi leszek, hogy marad-e a 8k a gyártóknál amolyan kirakat modell, vagyis csak marad egy modell presztízs célból, vagy nagyobb forgalomban is gondolkodnak majd.
Őszintén szólva, amilyen drágán adják az extra képminőséget és is a tömeggel tartanék és egyszerűen vennék egy nagyobb TV-t legközelebb. Annyiba kerül egy 49 inches Nanocell TV, amennyibe egy 70 inches hasonlóan márkás LCD. Ez azért erősen elgondolkoztató, pedig arra még nem is gondoltam, hogy 70 inchessel jobban ki is tudnám használni a 4k felbontást nagyobb nézési távolságból. Nagyobb lenne a WoW faktora is.
-
hevizms
addikt
válasz
Throme #97034 üzenetére
Igazából továbbra sem értem hogy hogyan lehetséges az,hogy az otthoni netre rákapcsolódva a Netflixen kívűl semmi nem hajlandó működni,se az HBO GO se a böngésző se a youtube.De a Netflix az megy. Nem értem.Ha a mobilom netkapcsolatát osztom meg a TV-vel,akkor pedig működik minden. Egyszerűen ez nekem nem fér a fejembe.
-
kazuma921
aktív tag
válasz
Throme #96494 üzenetére
Nagyon én sem értek hozzá, de lényegében gyengíti a TV képminőségét, hogy az erőforrás a bemeneti jelek megerősítésére forduljanak.
A HZ-hez nem értek. Annyit tudok, hogy egy 60 hz-ra képes eszköz ha 50 hz-n fut, 60 hz-t használó eszköz bekötésekor automatikusan 60 hz-re vált.
-
RudY
addikt
válasz
Throme #96494 üzenetére
Itt elég jól látszik a különbség: Input Lag of TVs
Nem ebben a módban 110 ms fölötti, ha az interpoláció is aktív, akkor még több is lehet.
Játék módban 10-11 ms, természetesen az interpolációt is ki kell lőni. -
kazuma921
aktív tag
válasz
Throme #96473 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ!
A GameTV egy applikáció.
Nem a játékmódról szól. A 49-es verziója a TV-nek tartalmaz normális játékmódot, és az 50-es csak annyiban különbözik tőle, hogy true 4K-ja van, és VA panele, minden másban teljesen ugyanaz a TV, így feltételezem, ez az 50-es is alkalmas játékokra, de sajnos nem találok konkrétumokat.
Le tudod írni, hogy pontosan milyen TV-d van? -
Lacmaster
tag
válasz
Throme #96452 üzenetére
Köszönöm szépen a hozzászólásokat! Tehát, az hogy kicsit vagy nagyon, biztos szubjektív a panel "felhősödése"..És, hogy miért nézem, bekapcsolva a feketét???Félre ne érts, nem bántás, de majd szólok a film készítőinek, esti jeleneteket, ne rakjanak bele, vagy sci-fi filmet nem nézek, ha az űrben játszódik!
Nálam zavaró volt mert még este is olyan, mintha oldalt lámpa fénye világítaná meg...
Ezért cserélték! Való igaz, világos jelenetnél nincs gond
Viszont akkor a másik része a kérdésemnek, nano cella ...Paraszt vakítás vagy jobb valóban a kép...? -
V8engines
tag
válasz
Throme #96452 üzenetére
Ezt én sem annyira értem. De kinek-kinek saját dolga. A régi szép időkben a "hangyaversenyt" néztük.
Naponta olvasgatok itt, egyre inkább tuti, nem kérek a VA panelból. Mert biztos lenne akkora "szerencsém", hogy belenyúlok a legfelhősödősebbe. -Ez de szép szó.
Lassan azt sem értem amúgy, mit, minek gyártanak, ha semmit se tartósságra már. -
Belmondo
kezdő
válasz
Throme #92930 üzenetére
Köszi. Igen elírtam a LG 55UK6500MLA a két lábon álló.
Az ár ember legyen a talpán, aki megmondja mi volt az eredeti ár és mennyi az akciós!
Árukereső, árgép a mi barátunk. Bár lehet hogy ők sem függetlennek, vagy az ő keresőmotorjukat is meghekkelik az új scriptek a kereskedői weblapokon, tehát megbízhatatlanság is benne van. Szeretném látni a keresőmotorjuk algoritmusát.
-
blakey
titán
válasz
Throme #91613 üzenetére
Ugyanakkor a becsületes vásárlóval is kiszúrás, mikor egy használt, visszacsomagolt terméket vesz, új áron. - outletbe kerülnek a visszavitt termékek, a bolt sara ha újból eladja, de mindegy, én még nem vettem visszavitt terméket úgy, hogy nem jelezték előre.
Beszéltem már én is üzletvezetővel, aki mondta, hogy sajnos előfordul, hogy valaki a 2 hetes nyaralásra elviszi az fotós cuccot, majd visszaküldi, hogy még se kell. - ez a gerinctelen kategória, ilyen minden területen előfordul, ettől még a kereskedő visszaveszi és elméletileg papírozva visszaküldi a központnak ahol újra átnézik és outletbe kerül eladásra.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Throme #90664 üzenetére
Nem kell/kötelező állítva szállítani, sok lapostv-t vettem és mind én szállítottam, egyiket sem állítva és semmi bajuk nem volt, a lényeg, hogy ne képernyővel lefelé legyen a szállítás. Persze állítva a legbiztonságosabb de ha fekve és nem 1000-el hajt át a fekvőrendőrön akkor nem lesz gond.
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Throme #90473 üzenetére
Sonynál mondták, hogy csak a drágább, X1-es procis, 4K-s készülékek tudják, úgy felskálázni az FHD-s jelet, hogy úgy nézzen ki, mint az FHD-s TV-n. SD meg mindenképpen rosszabb lesz. Mivel nekem elég sok SD családi felvételem van, ezért jobb lenne az FHD, illetve lehet, hogy azért natív FHD-s kijelzőn jobb az FHD-s anyag. Persze ez csak akkor igaz, ha az LG-nél már nem direkt gyengébb paneles, elektronikájú FHD-s TV-ket árulnak.
-
blakey
titán
válasz
Throme #90458 üzenetére
A Local Dimming ilyen, zónától függetlenül, én még nem láttam jót semelyik LCD-n, értelmetlen dolognak tartom, a pixelenkénti vezérlés a jó megoldás, ha zónák vannak akkor mindig lesz valamilyen aurája a jelenségnek, elkerülhetetlen. Csak amiatt teszik bele, hogy ha valakit nem zavar akkor büszkélkedhet a jó feketével pedig rengeteg részletet fog veszíteni egy sötétben készült jelenetnél.
-
.LnB
titán
válasz
Throme #90360 üzenetére
A Dolby Vision az fasza cucc. De nem túl elterjedt még, és meg kell fizetni. Én B7-en láttam, az teljesen más szint ugye. A Dolby Vision-nál ugye a metaadatok képkockánként is meg lehetnek határozva. Míg a HDR10-nél egy adott "filmre" van. És a DV,a HDR10-nél is 8-szor több szín megkülönböztetésére képes.
Én elvileg kedden kapom meg a 55UK6950-et. Kíváncsi vagyok rá. Sajnos B7-et akartam, de az asszony sokallotta, és valóban az is lenne, szóval igaza van.
-
Dwatti
addikt
válasz
Throme #90362 üzenetére
4K ban és HDR ben csak a youtuben található teszt videókat néztem.
Full HD filmet néztem még csak rajta, de az is nagyon jó voltLG 49SJ810V - most ez is elég baráti áron van .
-
Dwatti
addikt
válasz
Throme #90360 üzenetére
UK6950 mérettől függően 2 panellal szerelt .
IPS -szürkébb fekete jobb betekintési szög.
VA panel jobb fekete kicsit "rosszabb" betekintési szög - nagyobb kontraszt.
Nekem 50UK 6950 van VA paneles, szép színek, szerintem jó a fekete,a teli fehér néha túlságosan vakító. Kijelző kissé tükröződik.
Szemből nézve jó. Oldalról kicsit már tompulnak a színek. -
kenand
veterán
válasz
Throme #41875 üzenetére
Nagy TV-be van dugva a NET-be egy switchen kersztül, ha új FW-t érzékel egyből frissít, így frissítettem már többször is. Nagy TV-hez van egy WD Live lejátszóm ezért ott nem is haszálom a beépített media lejátszót. DTS-t nem támogat valamit a HDMI ARC-ot nem tudtam belőni, így nem is jött szóba a WD Live elhagyása (egyébként 1-1.5 évvel korábban vettem, mint a TV-t) Csak azért próbáltam meg mert a monitor-TV-n nem ment. TV a falon, HDMI a falban megy, optikai kábelt meg már nem akartam utólag behúzni ez erősítő és a TV közé)
Az utóbbi nem "okos" TV, nincs lehetőség net kapcsolatra.
-
kenand
veterán
válasz
Throme #41864 üzenetére
Asztali lejátszó nekem is van másik TV-n, de itt meg szeretném spórolni. Nem a gyermekemtől sajnálom, de egyszerűbb lenne ha nem kellene külön kütyü.
Érdekes az egyik MKV-t egyetlen beágyazott felirattal a szintén LG 2012-es okos TV-m (LG 42LV5590) lejátsza felirattal. Egy másikat 3 felirattal már nem. Enged váltani a feliratok között, de nem mutat semmit
AZ LG TV/Monitor viszont az 1. mkv-nál sem mutatja a feliratot, hiába van bekapcsolva.Azt nem érti az ember, hogy minek tesznek bele film lejátszót ha ilyen bugos...
50 SD-ért 4 magos Androidos kütyüt lehet venni (persze azok sem probléma mentesek) -
apszi
őstag
válasz
Throme #41851 üzenetére
Akkor szerintem nem is nagyon van min gondolkodni...(mondom én aki már a jóisten tudja mióta képtelen venni nyüves tévét)
(#41853) Pumma : Mindent összevetve egyébként teljesen igazatok van, csak jó lenne, ha nem kellene még az adott üzlettel is küzdeni. Amúgy minél távolabb álltam a tévétől, annál jobban látszódott a probléma...de hol is az az 50"-os CRT?
-
aszamóca
aktív tag
válasz
Throme #11947 üzenetére
Ha egy egyszerű ámítógép kapcsolóüzemű tápját megnézed, akkor a kondikat közel teszik a hűtőbordákhoz, és még ragasztóanyaggal, termikusan is összekötik vele. Az már csak hab a tortán, hogy alacsonyabb hőfoktényezős alkatrészekkel szerelik.
Vagy hogy az elektronikus vezérlésű mosógépekbe, beépíthetik, hogy x-edik ajtónyitásra nagyobb feszt küldjön a motor felé, aztán nem éri meg javítani.
Ha megnézed a régi dolgokat, úgy tervezték meg, hogy minél több alkatelemből álljanak, hogy ezek cseréjével javíthatóak legyenek a dolgok. Manapság beöntik, integrálják, nem jelölik, stb, hogy javíthatatlan legyen. A környezet terhelésre meg tojnak. Tipikus az izzólámpa-fénycső esete. A lobbi itt is nagy volt és az izzó elvérzett, pedig több szempontból is jobb volt mint a kompakt fénycső még így is, hogy az üzemóráját szándékosan lecsökkentették. De sorolhatnánk tovább..... -
PLaci58
addikt
válasz
Throme #11947 üzenetére
Nem erről van szó
A tervezés során már beleépítenek pár meghibásodási lehetőséget. Kisebb teljesítményű alkatrészt a megkívánt helyett, melegedési gócokat stb.
Találkoztam olyan japán tervezéssel, ahol a tápegységben egy kondenzátort melegedő ellnállások közé tettek. Persze, hogy 1 év után szépen kiszáradt. Megjegyzem a nyákon látszott, hogy direkt odatervezték, sokkal jobb helye is lehetett volna
Szerintem a tervezők üzemórára meg tudják mondani, hogy mikor fog tönkre menni -
blakey
titán
válasz
Throme #11908 üzenetére
Utóbbi hsz-ek főleg LG-vel foglalkoznak én meg lehet nem választanék még egyszer ilyet.
Pedig a többi sem jobb. Az lg a jobbak közé tartozik. A philips a panel gyártásból szállt ki, de tv-t még gyárt különböző panelekkel és több, kevesebb sikerrel. Sony-nál van egy-két 42"-os tv, samunál nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest