Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • apszi

    őstag

    válasz vj0c1 #42992 üzenetére

    Szia!

    Megpróbálok neked viszonylag röviden, téged nem félrevezetve, korrekt információt adni :) .
    A pc-ék 60Hz-en küldik ki a jelet a tévére, mindegy mivel kötöd össze. Ez a freki érvényesül játékoknál, programoknál, asztalmegjelenítésnél. Ez a freki változhat abban az esetben, ha 24p-s filmet nézel és a lejátszó program, illetve a "video kártya" is tudja kezelni a 24p-s filmeket kadenciahelyesen (helyes képkocka ütemben).
    A tv a 700Hz-et a maga képjavító funkcióinak segítségével állítja elő, aminek következtében, ha az ember nem megfelelően lövi be, jön elő a "rettegett" szapanopera hatás. Maga a tévé natívan, tehát a panel alaptulajdonságát tekintve csak 100Hz-en képes dolgozni, amivel semmi baj nincs, és bőségesen elég is.

    Amennyiben külső vinyót dugsz a gépre, abban az esetben a tv a saját lejátszóját használva, szintén csak 50/60Hz-en tudja megjeleníteni a képet, és nem képes a 24 képkocka kadenciahelyes megjelenítésére, ami alapvetően annyit jelent, hogy röcögő, darabos mozgást fogsz tapasztalni a 24p-vel (minden mozifilm, BD) futó filmeknél, ami leginkább valamilyen irányba srinkelő kameramozgásnál vehető észre, ami nem azt jelenti, hogy nézhetetlen lesz az anyag, sok embert egyáltalán nem is zavar, viszont ezt egy megfelelő médialejátszóval megoldva, sokkal szebb képi megjelenítést kaphatsz, mind mozgás terén, mind képminőség terén, illetve formátumtámogatás terén egyaránt. Ez utóbbi mondjuk az LG tévék tekintetében elég korrekt. 3D filmeknél viszont nagyon könnyen bele lehet szaladni problémákba. Tehát igen, ha nem felel meg valakinek a fentebb vázolt "problémák" miatt a pc-s, vagy a tv-be épített médialejátszó használata, érdemes befizetni egy külső médiaeszközre. Szerintem ha megvan a TV, próbáld ki, és ha úgy érzed, hogy ez neked nem jó akkor hajrá. Mindenképp minőségi előrelépés lenne, hogy ez neked megér-e plussz 40-50 ezer forintot, az már a te pénztárcádtól és igényeidtől függ. :R

Új hozzászólás Aktív témák