- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz
Assdak #34881 üzenetére
Azt én se cáfoltam, én is látom. Csak azon poénkodtam, hogy ha te 4m-ről látod 63"en a 4k-t, ergo szuper szemed van, akkor neked a mobil fullhd felbontása is iszonyat pixeles, mert sokkal szebben is tudnál látni a superhuman szemeddel
Hát ha megvan a 4m akkor csak arra tudok gondolni, hogy a fHD tv-d sokkal kisebb és azt is 4 m-ről nézted, vagy a fHD paneljánál sokkal jobb a 4k tv-d panelja - ez mondjuk biztos, mert gondolom nem kis árkülönbség van a kettő között - ergo sokkal szebb képet ad a 4k tv-d, de hogy a 4k-nyi képi információt 63"-ról nem nyeri ki a szemed, de még az 1080p-t se, az kb 100%... Vagy nemtom, én már lemértem 4k-s tv-kkel is mit hogy látok, s bizony az adta az oldal karakterisztikáját...
-
spiritex
veterán
válasz
Assdak #34884 üzenetére
Persze, hogy látom, közelről! Itt nem erről van szó, hogy látható vagy nem, hanem arról, hogy egy bizonyos távolságból látható-e. A mobilnál természteesen nem látom a különbséget fél méterről, és ugyanígy egy tv-nél sem látom a FullHD finom részletgazdagságát egy bizonyos távolságból.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Assdak #34877 üzenetére
De szerintem te csak jelentősen túlbecsülöd a nézési távod, legalábbis én pl amíg nem mértem le abban a tudatban voltam hogy 3-3.5 méter lehet a tv-től (mert kb 5 méter hosszú a nappali s úgy saccoltam) a táv s kideült hogy a szemem s a panel között csak 2.1 méter volt
-
Madwe
nagyúr
válasz
Assdak #34877 üzenetére
Hát akkor nem tudom neked milyen szemed van, lévén ott még a 720p se nagyon jön ki elvileg
S eddigi tapasztalataim (elég sokat néztem, 4k-t is, távolságokkal direkt játszottam közben) alapján eddig kb 100%ban úgy jött ki nekem is a különbség ahogy ez alapján kellett... Aztán lehet nekem átlagos szemem van amivel számolnak, mindenki másnak meg 2-3x jobb, fene tudja.. De akkor te pl gondolom egy retina iphone/fullHD telefonnál sikítasz a sok pixel láttán, vagy mi?
-
-
Madwe
nagyúr
válasz
Assdak #34864 üzenetére
Ha 32"-t kb 1.3m-ről nézed akkor látod teljes pompájában az 1080p-t, 1.9m-nél pedig a 720p-t, ha 1.3 és 1.9m között nézed valahol, akkor érdemes csak fHDban gondolkodni (minél közelebb az 1.9hez annál kevésbé) 1.9től pedig már a 720p-t se látod teljesen!
-
spiritex
veterán
válasz
Assdak #34864 üzenetére
Biztos olyan közel fogsz ülni hpzzá, hogy lásd a FullHD-t? Mert a HD-Ready pl. jobb nem HD anyagokra, mint amilyen a tv adás... én szándékosan nem akartam FullHD-t, mert egyrészt a távolság is nagyobb, mint a FullHD érzékelésének határa, másrészt főként tv adás (digitv, mindigtv) megy rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest