- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
Mindenesetre az LG-nél ez a rendszer. Nem a mostanában tévét vásárlók bosszantására írom, de például az LG LB (2014-es évjárat) alsó középkategóriás tévéinél nemcsak hogy volt füles kimenet, de szoftveresen még azt is eldönthetted, hogy azon fejhallgatót (távirányítóval erősíthetően), vagy egy erősítőt (vagy erősítős hangfal szettet) - állandó jelerősségű vonali kimenettel - akarsz-e hallgatni. Ne legyen igazam, de pár év és SCART sem lesz, mert őskövület a digitális korszakban.
-
-
hakydakillah
senior tag
-
E.Kaufmann
veterán
Tanulmányoztam, és analóg kábeladás esetén működik is, úgyhogy biztos nem azzal van a baj. Lehet DVB-C esetén is nálad átpasszolja a hangot a SCART felé, de nálunk a HDMI forrás hangját már nem passzolja át.
De az is lehet nálad a Digi-TV csak nevében digi és valójában analóg, mint nálunk az Invitel. Kellett CI kártyát beleapplikálni a TV-be vagy anélkül megy? Utóbbi esetén tuti analóg: [link] -
tzsolesz
nagyúr
Nincs rajta optikai kimenet sem. Valaki feltette már ezt a kérdést itt, én onnan szedtem azt hogy rá lehet kötni hangprojektort a HDMI-n kerszetül.
Éppen te jártál egyszer utána. -
tzsolesz
nagyúr
Ez az hogy nincs az sem.
LG 32LJ500V. -
Igen, az teljesen életszerű, hogy mindig kihúzok minden csatlakozót a TV-ből (3 db HDMI, antenna, LAN), koax a modemből, HDMI-t a felvevőből. Plusz a számítógép csatlakozói.
És mindez csak akkor legyen bedugva amikor tv-t, vagy filmet akarok nézni.
Mert ugye napközben is bármikor jöhet egy "villámháború". -
Sgt. Chris
aktív tag
-
zsoika
addikt
Külső tápnak egy telefontöltőre gondolsz?
Én azt olvastam, hogy az nem jó megoldás, mert a töltő és a TV között ilyenkor feszültségkülönbség léphet fel és az tönkretesz v.mit. Az Y kábel csak akkor ajánlott, ha egy eszköz 2db USB portjába dugva adsz neki több A-t.....mivel az USB szabvány szerint 500mA/db.A legbiztosabb megoldás a külső tápos winyó ,de ha ez már megvan akkor inkább kockáztatnék és csak a TV -be dugnám mint Y kábelezném.
-
sanyi73
csendes tag
Nekem is van olyan HDD usb bemenetem.Csak nem tudom hogy hogy milyen áramerősséget ad.A tv kézikönyvébe ez a szöveg van. Külső USB merevlemezek esetén ajánlatos 5 V alatti névleges feszültségű és
500 mA alatti névleges áramerősségű eszközöket használni. Állítólag az usb meghajtóknak több kell mint 500mA.Nem szeretnék megint tízezreket javításra. -
3 kartyam van a tobbi tvvel mukodik. Nem azt irja, hogy kodolt hanem , hogy nincsen jel.
Leirok egy peldat.
Bekapcsolom a tvt az M!-re, ez a csatorna szabadon foghato, tehat nem kodolt, igy kartya nelkul is jonnie kell a musornak. Alap esetben a mediacard a tvben van, az helyesen fel is ismeri es minden infot kiir rola. Behelyezett mediacarddal a nincs jel csatlakoztasson koax kabelt felirat diszeleg a tvn adas helyett. Ha kiveszem a mediacardot, akkor azonnal bejon a csatorna es mar nezhetem is a musorokat, ha visszateszem ismet elmegy a kep es a nincs jel felirat fogad.En elso korben LG tv hibara gyanakszom. Kartya hiba nem lehet, mert 3 kulonbozo kartyaval is ezt muveli, es raadasul ezek masik tvben mukodnek rendesen. A 3 kartya kozott van CI es CI + is.
-
Wasquez
senior tag
Jelenleg nehezen, de nagyjából el tudom olvasni, de fárasztó. Nem stimmel a felbontás, és 82cm a képátló.
Gondolom, egy 4k-s felbontás, és 40cm képméret növekmény mellett el fogom tudni könnyen olvasni.
Főleg a feliratok homályossága okoz gondot.
Távolra nem kell szemüveg még. -
-
OldMike
őstag
Sajnos az LG tévéken hosszú évek óta bármilyen RCA-nak kinéző aljzat csak bemenet, kimenet nincs. Mostanra már a SCART-ot is eltüntették, pedig abból még lehetett kinyerni hangot.
Ezen a tévén ráadásul optikai kimenet sincs, a 2 HDMI-ből pedig egyik sem ARC képes, tehát még egy HDMI-analóg konverter sem játszik.
Minden vásárlójelöltnek nagyon ajánlom, hogy a vétel előtt ne csak az alapvető igényt és az árat nézze, hanem a csatlakozókat is. Ha bármikor is szüksége lenne hangkimenetre, akkor ezek az alaptévék sajnos nem elegendőek. -
Zoli-bácsi
senior tag
2db 32gigásat, használok a tv-hez kb 2 éve. Leginkább csak felmásolom rájuk a filmeket és arról nézem, aztán törlöm is. Nincs semmi bajuk, most is hasonló sebességeket produkálnak mint régen.
Mondjuk mostanság olyat tapasztaltam, hogy néha mintha ugrana,akadozna 1-1 film. De nem hiszem hogy ez a pendrive hibája lenne. Vagy igen?
-
elsoocsi
újonc
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
szia, bocsi, de ez nem világos nekem
én most az ip tévé-s t-home-ra gondolok, ahol UTP kábel megy egy boxba amit a T ad...
és mivel van egy lan port a tévén, gondoltam hátha elég oda bedugni az utp kábel és be tudnám fogni az ip tévés adás - ami lehet hogy c tuneres -
bár ennyire nem rétek hozzá, csak egy merész kérdés voltupsz valami lehet kezd derengeni
" Analóg TV vétel
Digitális TV vétel (földi/kábel/műholdas)
Digitális műsorszórás vétele
CI+Igen
DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére.
Igen
"linkakkor ez azt jelenetemé hogy a lan porton keresztül tudnám fogni,vagyis kaphatnék egy ehhez megfelelő kártyát a T-től?
ha jól veszem ki a szavaidból? -
Stevenstyle
senior tag
Mivel nem attól függ, hogy LA vagy LB hanem a rendszertől. NetCast nem tudja, WebOS tudja! A kollégát annyiban korrigálnám ha nem veszi zokon, hogy abban az esetben tudja az említett szolgáltatást, ha legalább LB szériás (tehát 2014-es modellektől) és WebOS rendszerrel szerelt.
-
cidalain
veterán
Nekem siman latja a pc.
Eddig back-up vinyokent hasznaltam, kepeim vannak rajta tarolva.
Tv letrehozott egy mappat, oda teszi a felveteleket. Latom benne a fajlokat, mappameretet, mindent.Nekem most az a gondom, hogy betettem volna egy 1m-es usb hosszabbitot, hogy ne kelljen a tv mogott matatni a winyo csatlakoztatasakor. De hosszabbitoval nem megy sajna, nem csatolodik a winyo, hibat jelez a tv.
Ehhez valami speci hosszabbito kabel kellene? Van egyaltalan kulonbseg usb kabel es usb kabel kozott? -
huncutka1029
addikt
vezérlőpult, felügyeleti eszközök, számítógép kezelés, lemezkezelés, keresd meg, adj neki betüjelet, partícionáld, formázd meg és újra használható Pc-vel
Ha a tv leformázza, akkor is olvashatóvá lehet tenni, linux látja, root jogosultággal.
Vagy letölthető az FSProxy nevű alkalmazás, ami az összes linux alapú fájlrendszert olvassa win7-ben.
-
-
embe
nagyúr
Ez érdekes.
Nekem egy Toshiba 500-as 2,5"-os, 7200rpm-es vinyó van a tv-hez kötve, egy ebay-es filléres házban. Particionálva van, 300-200-ra. Az egyik FAT32-re, a másik NTFS fájlrendszerre.
Még nem rögzítettem rá komoly dolgot, csak próbálgattam, olyan 5-10 perces felvételekkel. Arra a particióra, ami NTFS-re van formázva.
Nekem ezt az inicializálásos dolgot nem dobta fel.
Most hozzákötöttem a géphez, és látja mindkét particiót, a cuccaim rajta vannak amik előzőleg is rajta voltak.
Annyi, hogy létrehozott egy lg_dvr mappát.szerk: sőt most nézem, a FAT32-re formázottra is rögzítettem. Vagy a fiam, mert ő is próbálgatta. Ott is ott az lg_dvr mappa. De az a partició is olvasható, vagyis ami rajta van. Az LG mappa tartalma a gépem szerint értelmezhetetlen.
-
enonlui
tag
Köszi a hang probléma is megoldodott, viszont sikerült ki próbálnom hogy pendrive-ról nézzem 1080p-s filmet. Viszont nem lttam hogy a tv-nek a saját videó lejátszóján lehet állítani a méretarányt. Esetleg tudsz valamit. Vagy le lehet tölteni az LG tárból más videó lejátszót, (vlc)?
-
ufonauta
aktív tag
Scart van de nem megy ki rajta a jel. Legalábbis egy scart - >RCA átalakítóval próbálva nem szólalt meg.
Lehet, hogy be kellett volna valamit állítani a TV-n? UPC HD boxhoz van kötve a TV HDMI-n. A boxon van rca kimenet, így most arra van kötve a mini hifi, de azon értelemszerűen csak a tv műsor hangja szól. A hálózaton átküldött filmek hangja nem. A TV egyébként az ágy végében lévő 28lb490b. -
makoss
veterán
Van 1 rossz érzésem, hogy ezt az Extendert nem lehet semmilyen eszközzel megszakítani, a jel adó, és a jel vevő közt valószinü biztosítani kell a folytonosságot
De ez csak elmélet...remélem nem így van, mikor még a kábelem egyben volt, sőt dupla ilyen hosszú, simán vitt képet is hangot is, de huzamosabb ideig esztétikai okokból kivitelezhetetlen, lehet, hogy hagyom az egészet a francba -
ufonauta
aktív tag
Van egy AverMedia PCMCIA TV kártyám a laptophoz, amivel tudnék is felvenni, de ott meg a kábelezés a gond. Úgyhogy tényleg marad a box. Nem olyan nagy probléma, hogy a kezemet-lábamat törjem utána. Csak gondoltam, ha már a TV tud felvenni, akkor így kényelmesebb lenne.
Más:
A Trumotion beállításainál van a sima és van a törlés. Melyik mit jelent? -
-
opeter70
senior tag
Értem. És eredetileg milyen célt szolgál a 8-as lábon ez a bekötés?
Úgy értem, ha később eladnám a kábelt (mert egy gagyi 500 ft-os, hanem egy minőségi Neotech scart kábelről van szó), akkor a leendő vevő szenved valamilyen hátrányt emiatt?
Mert visszaforrasztani biztos nem fogom. -
sweetsour
tag
Köszi. Amennyire netről meg tudom állapítani a tiéd is SmartTV, de még nem a webOS van rajta.
Viszont ez annyiból hasznos info, hogy arra utal, hogy igenis illene megjelennie a DLNA megosztásnak a bemeneteknél. Csak elcseszték az új webOS-nél. Majd lehet írok LG-nek... hacsak itt valaki nem mond valami okosat rá.
-
OldAkita
aktív tag
Sosem hallottam efféle cuccról, de most utánaolvastam, ígéretesnek tűnik. Persze ha pc-ről kell a jelet átvinni a tv-re, akkor elvileg az is megoldás lehet hogy az asztali pc-t hdmi kábellel összekötöm a tv-vel. Ennek az USB-s pc-nek ott van létjogosultsága ahol nincs hely vagy igény asztali pc használatára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest