- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
válasz
blakey #16287 üzenetére
Általában azért kerülnek többe, mert ezekre meg van fizetve az áfa, illetve részben ebben az árkülönbségben van benne a szervizhálózat fenntartásának költsége is.
(#16285) g0dl -> És szerinted mit tud tenni? Kb az összes webshop azt írja az oldalán, hogy gyári vagy magyarországi garancia...
-
törölt tag
válasz
blakey #15494 üzenetére
Ezektől tényleg csökkenhet, de HD anyaghoz LM660 mellé a 30 körüli háttérfény nagyon kevés lesz. Túl sötét lesz a kép, ráadásul 48-49 fölé nem nagyon lehet állítani a sima fényerőt, mert homályos lenne. Viszont normál tévénézéshez bőven elég lehet 40 körül a háttérfény. A local dimming-gal valóban érdemes próbálkozni, sajnos kolléga kifogott egy csúnyább példányt. Ha olyan boltban vette, ahol lehetséges 3 napon belüli csere, talán meg lehetne próbálni egy jobb példány reményében. Ha nem csal a kép, akkor a bal alsó sarkos bevilágítás eléggé zavaró lesz sötét környezetben 2:35:1 és tsi filmeknél.
-
ficánka
csendes tag
válasz
blakey #14386 üzenetére
Igen köszi! De az AN-MR200 úgy müxik mint a pc-n az egér és funkció gombokra lehet nyomikázni.Amit írsz az az eredeti távnál müxik és cserélgetnem kellene a 2-öt amitől szerintem Te is kiakadnál. Egy fontos jól működő funkció gombot szüntettek meg 1 reklám miatt!!Ez visszalépés nem fejlődés!
-
Cole86
senior tag
válasz
blakey #14163 üzenetére
Nos ebben az esetben sorry, nem gondoltam volna ,h van benne még más funkció.. megjegyzem ezt szerintem egyetlen egy LM seria tulaj sem tudta még, annyira el volt dugva..!
Szerk: Ebben az esetben annyi szolgáljon mentségemre ,h eddig Philips és Samsung tv-im voltak csak
ricsike81 : filmezésnél kb nem is látod a külömbséget.. Motion cleart kell állítgatni ,de 1 szint felett már nem életszerű a mozgás és inkább lejebb veszi az ember..
A panel hasonló lehet csak a képjavító ill fényerő elosztó extrák lehetnek még a másik készülékben, szerintem már nem lehet nagy diff, max az árban
-
Cole86
senior tag
válasz
blakey #14140 üzenetére
Azt hiszem tudom ,h mit kell csinálni, eléggé vágom a témát.. létező összes beállítás kikapcsolva, nincs laptop se pc mód.. csak játék profil. és hdmi bemenet.. ennyi....
értem?
Ez a tv, ha a másik is ilyen akkor ennyit tud.. esetlegesen seria hibás, de ezt nem hinném azért...
-
Cole86
senior tag
válasz
blakey #14128 üzenetére
Hát ezt öreg barátom nagyon rosszul tudod!
De most neked ilyen tv-d van vagy csak hallottad esetleg feltételezed?
nekem ilyen van már 3napja és kurvára nem lehet, mivel bármelyik más profilban (isfben) sem lehet berakni az alacsony input laggot, bármit kikapcsolhatsz..
Csak game módban van normális és abból meg csak 1 van!
Értem?
-
Tomszy1
tag
válasz
blakey #13886 üzenetére
Szia, köszi a választ. Igazából nincsenek hatalmas elvárásaim az LCD tv-ktől, de plazmát nem igazán szeretnék. Ezt a 42LS5600-as típust 100000ft-ért meg tudnám szerezni, ami nekem elég jó árnak tűnik. Ha csak nem kirívóan rossz a tv, akkor megvenném. Később aztán gyűjtögetek és majd beruházok valami tutira, addig úgyis elég sokat fejlődnek majd gondolom.
Mit gondoltok? -
BloodRay
veterán
válasz
blakey #13865 üzenetére
Ez úgy f@szság ahogy van, de a hdtvtest már nem először játsza el ezt.
Kikapcsolt tru motionnal, mérnek mozgóképfelbontást, aztán azt írják, hogy ha bekapcsolnák sem javított volna az eredményen...
Hidd el teszteltem már direkt erre(mozgóképfelbontás) kiélezett anyaggal, hogy melyik tv-ben működik a "valós" 100Hz-es képjavítás és ezekben megy.(#13866) maxika2004 -> LG-sként azért csak tudom...
-
maxika2004
őstag
válasz
blakey #13732 üzenetére
igen, már én sem, máshonnan is megerősitettek effelől !
már csak azt nemtom kell e nekem DDD (3D)
eddig ez a 2 az áldozat:
LG Electronics 37LS570S 132e
LG Electronics 37LM620S 165e 3Dszóval a két fentnevezett modellben , a smart, és a 3d-n kivül...
Milyen lényeges külombség van, ami felett esetleg átsiklottam..?? -
maxika2004
őstag
válasz
blakey #13732 üzenetére
huuu tényleg..... bocsánat...
Csak ez is meg volt nyitva, mert eredetileg Lg 620s-t terveztem venni ! 165e
ez a philips meg igaz hogy tavaji, de árilag több 190e
tudásilag meg adatok alapján kb azt tudja mint a 620s (bár annyira nem vágom a témát)szoval ezt a philipset, meg 1 év garral kapnám 110-ért..
-
Tome08
tag
válasz
blakey #13317 üzenetére
spec állítások
dinamikus kontraszt - ki
szuper felbontás - ki
színskála - normál
élkímélő - ki
szín szűrő - ki
gamma - 2.2képbeállítás
zajcsökkentés - ki
mpeg - zajcsökkentés - ki
fekete szint - magas
valósághű mozi - be
helyi sötétís - alacsony
tru motion - most épp felhasználó (1)
erre azt mondják többnyire kapcsoljuk ki, max 3D-be érdemesna kb így üzemel most épp, a többi az AVforumsos beállítás, ami mondjuk spec nekem bejön
a másik haladó pedig
a másik meg a geeks alapján van belőve -
Tome08
tag
válasz
blakey #13216 üzenetére
ez alapján állítottam be:
"A legjobb beállításokat a profi színprofilból kiindulva az alábbi helyen találtuk meg: háttérfény 51, kontraszt 88, fényerő 49, képélesség 0-10 között, felbontástól függően (HD: 0, SD: 10). A képjavítóknál már több módosításra váró paraméter volt: árnyalat R4, dinamikus kontraszt ki, szuper felbontás ki, színskála normál, élkiemelő ki, gamma 2,2, zajcsökkentés ki, MPEG-zajcsökkentés ki, fekete szint magas (csak HDMI bemenetnél állítható), helyi sötétítés ki vagy alacsony, TruMotion ki. Ezekkel a beállításokkal 3,2-es átlagos deltaE-t, 2,2-es gammát, 6700K-s színhőmérsékletet és 126 cd/m²-es fényerőt kaptunk, a fekete fényerőssége pedig 0,12 cd/m² volt, a kontrasztarány így 1100:1-hez volt, ami egy IPS paneltől nem rossz teljesítmény."
forrás:
http://www.geeks.hu/tesztek/120718_lg_47lm660s_3d_lcd_teve_teszt?page=0,1
van esetleg más javaslat?
előre is köszi a segítséget
-
ferob
őstag
válasz
blakey #12926 üzenetére
Nem ez a hiba, mind megpróbáltam már, sőt rengeteg egyéb dolgot is.
Végül is közvetlen közelről megvizsgáltam a tévé hátulját miközben így zúg és arra jöttem rá, hogy valahol a bal hangszóró fölött a hdmi és usb csatlakozók környékén belül valamit nagyon megrezegtet és ez adja ki a hangot.
Legalábbis eléggé úgy tűnik.Hívhatom az LG szervizt... nem egy jó hír, mivel 1 hete vettem a tévét.
-
ferob
őstag
válasz
blakey #12919 üzenetére
Megcsináltam az említett hangfelvételt, szóval akárki, aki ehhez érdemben hozzá tudna szólni, annak megköszönném.
Jobban megvizsgálva, az egész tévé beremeg kicsit ilyenkor, mert lehet érezni, ha a tévére teszem a kezem.
Hangelvétel a jelenségről és viszonyításképp meghallgatható ITT az eredeti, hogy milyennek kéne lenni.
-
ferob
őstag
válasz
blakey #12919 üzenetére
Normálra van állítva, ahhoz nem nyúltam.
Szerk: Kipróbáltam pl. Mozi beállítással, nem változik tőle a helyzet.Nem minden esetben, csak amikor mélyebb vagy erőteljesebb hang jön.
És nem tervezem akármi vásárlását egy ilyen modell megvétele után, éppen ezért nem tetszik, hogy csak azért, mert mélyebb vagy erőteljesebb hang jönne a tévéből hangerőtől függetlenül, akkor az búg-zúg.Főleg, hogy nehogy már egy sima tévéadást ne tudjak ilyen búgás nélkül nézni.
Persze többnyire nem fordul elő, de ilyen kommentátor beszéd vagy erőteljesebb beszéd a reklámba, vagy valami lejátszott film betétzenéjétől abszolút zavaróan lehet hallani.Szóval, akkor ez valószínű, hogy nem normális? (Mindkét hangszórót megfogva kézzel és közelebbről meghallgatva észlelhető ez, tehát nem csak az egyiknél jelentkezik, ezért gondolom, hogy talán nem konkrétan hibás a hangszóró.)
Később majd próbálok készíteni egy kisebb hangfájlt a jelenségről, hátha valaki az alapján meg tudja mondani, hogy hiba-e vagy ennyit tud.
-
baboss
őstag
válasz
blakey #12884 üzenetére
Most egy LG 60PK550 .es plazmám van amit a plazma fórumon nagyon lenéztek.
(Az LG plazmák a tévégyártás legalját képviselik/sikerült megvenned a piac egyik legvacakabb (2 éves) tévéjét) és hasonlók.
Remélem hogy a LW 659 és a LM 620 ról nem ezt a véleményt és hozzászólást kapom. -
-
Kronnie88
csendes tag
válasz
blakey #12723 üzenetére
Ezt az átalakítót a tv-be kell dugni ugye?végülis vesztenivalóm nincs vele,ha veszek egyet.bár az elektronikai üzletekben azt mondták,hogy ezzel se fog működni,mert hogy a tvből a jelet nem tudom kihozni,mert csak bemenetek vannak.Én nem értek ezekhez,úgyhogy nem is tudtam hozzászólni sem
-
atirag
őstag
válasz
blakey #12578 üzenetére
Igen ismerek párat. De valószínűleg nem abból a fajtából ami egyszerű és jó.
Azt nem értem miért nem lehet úgy megcsinálni valamit,hogy jó legyen. Főleg,hogy pár apró dolog lenne ami hiányzik. A full hd is csak néha akad. Ami azt jelenti,hogy ha kicsit jobb az eszköz akkor működne.
De azért majd beszerzek egy jobb routert és kipróbálom. annyit megér. -
betyarr
veterán
válasz
blakey #12554 üzenetére
igazából nem tudom.nagyon tanácstalan vagyok.a 660-ról van egy teszt (az 5590-ről mellesleg nem találtam,csak az 5500-ról),ami azt írja hogy nagyon jó,nagyon szuper,és állítólag teljesen ua mint a 620,leszámítva azokat a dolgokat,amiket írtam.nyilván nem elsődleges szempont a dts.
a 620-ban amúgy ami megfogott,az a dizájn.ez sem elsődleges,de mégiscsak bámulni fogom pár éven át.nyilván bámulom én a puritánabbat is (naná,hogy!) ha esetleg jobb. -
tomyka74
senior tag
válasz
blakey #12361 üzenetére
"plazma után lw-s lg-m lett, semmilyen hiányt nem érzek"
na én pont ellenkezőleg éreztem mikor a LG Plasma után megvettem a 4500-at! a Plasma-nak sztem "fényévekkel" jobb képe van! és most mikor cseréltem 660s-re mint említettem a plasma szerű képminőséget látok és nekem az a top!
de így igaz kinek melyik képmegjelenítés tetszik! -
válasz
blakey #11970 üzenetére
sajnos 1 mas melett csak 5590 es 660 lattam de ott a 660 latszolag sokkal szebb volt. gyakorlatilag lehet csak beallitas kerdese de sokkal jobbnak tunt, mivel tavkapcsot nem kaptam hogy probalgassam igy nem tudtam es a forumnak hittem kevesbe a szemem miatt csak az araval utolag se tudok megbaratkozni
-
st0ff
tag
-
Jester01
veterán
-
Flashget
félisten
válasz
blakey #11913 üzenetére
Vannak közösítők 3,5-5K közötti áron.
Én ettől olcsóbban oldottam meg ideiglenesen...mert ez a M3D csak az EB döntő ill. Olimpia kapcsán érdekel.
150-200Ft egy 1,5m szerelt koax kábel, 400-500 Ft egy hama elosztó.
kábel a tv-be így az állandó ki-be húzigálásoktól védve van a tv-n a csatlakozó másik végén az elosztó és itt cserélgetem a szoba antennát a digikábellel.
Aki lusta erre a műveletre az vesz egy közösítőt. -
Jester01
veterán
válasz
blakey #11915 üzenetére
Van automata átkapcsoló direkt erre a célra, ami a dvb-t 5V-os jelét érzékelve vált.
-
Fang
aktív tag
válasz
blakey #11859 üzenetére
Bocs lehet, hogy nem pontosan fogalmaztam.
egyik sarokban van a gép+monitor a másikban meg lesz a tv.
ha így marad kell kb 10m HDMI ami elég drága. de ha átteszem a gépet a tv mellé akkor elég egy rövid HDMI gép meg a tv közé és egy hosszú DVI a gép és monitor közé. (a hang nem probléma a PC-nél azt megoldom) Konkrétan az érdekelt volna, hogy egy 10m-es DVI esetében is ennyire fontos-e a minőségi kábel. de sajna most már elkanyarodtam az LG topiktól szóval OFF -
benvolio
őstag
válasz
blakey #11811 üzenetére
Univerzális távirányítóval, amik használhatók erre. Fully8, Medion, valamelyik Silvercrest, Thomson, Hama, amiket eddig olvastam. Nekem a Medion van, de mindegyiknél más a "trükk".
Szerk.:ezeknél a THX módoknál még az energiatakarékosság sem állítható annyira fixre állították. Még ezt is észrevettem.
-
Yogi Bear
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest