- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
keljoe1970 #46788 üzenetére
A Tarr Kft. területén milyen felvevőt lehet használni, amelyik EPG-ből tud felvenni valamilyen belső/külső tárhelyére? A szolgáltató adottak sajnos csak egy tuneresek, legalább két tuneres kellene.
-
vj0c1
aktív tag
válasz
jaklimakli #46787 üzenetére
Egyetértek Stevenstyle kollégával, egyértelműen csere, ez még Eco módnál is durva lenne.
-
Zsmester89
őstag
válasz
Ez nagyon durva, én kb negyedét nem tapasztalom ezeknek a dolgoknak a 730-al. Márpedig akkor neked sem kéne, szóval...csere...
-
törölt tag
válasz
keljoe1970 #46788 üzenetére
A 2500 Ft szerintem is túl kevés, kb. 6--8k minimum egy kártyaolvasó, és ahhoz még a kártya is kell. Bár lehet, hogy fillérekbe kerülhetnek ezek a szolgáltatóknak.
jaklimakli, Milyen beállításokon használod? Ugyanazt mutatja a kép mint a valóságban? -
gabaly
tag
válasz
keljoe1970 #46784 üzenetére
Szia.
Akkor te jó olcsón meg kapod a CI+ kártya modult, enyém jóval 10 e fölött volt.
Ilyesmi:Én szerelőt hívtam mert az antennát is rá kellett hangolni a műholdra, majd miután sikerült a hangolás telón aktiváltatta a központban a kártyát. Nem tudom melyik szolg.-nál vagy az Upc-nél a hozzád legközelebbi településen lévő Upc-s forgalmazóhoz kell menni vagy a kártyáért vagy a szerelőt hívni aki meg buherálja az egészet.
-
Stevenstyle
senior tag
Na végig néztem újra és újra a képeket és egy picit finomítanék a dolgon mivel elsőre nem kalkuláltam bele, hogy a menü ugyebár egy részben átlátszó szürke sávra teszi ki a feliratokat felülre. Ha azt is hozzáveszem akkor kevésbé gáz a helyzet, de pl a jobb felső szerintem akkor is nagyon nagy.
Tényleg nagyon kíváncsi vagyok a többiek véleményére.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Először is Direct Led lesz az és nem edge
Kíváncsian várom a többi tulaj véleményét, de szerintem a képek alapján azzal a TV-Vel valami nagyon nincs rendben.
A sarkosodás jelen van mindegyiken de ami a képeken van az pl az enyémhez képest extrém dúrva.
Direkt ugyanazokkal az alkalmazásokkal is megnéztem ami képeken van.
Mint írtam is engem zavar kicsit a jelenség, de ha olyan lenne mint nálad már az első küldtem volna vissza.
Ha gondolod lövök pár képet az enyémről.
A háttér világítás egyenetlenség bal oldalt a fekete háttérnél a világos folt arról is azt gondolom, h extrém.
A média lejátszó kifejezetten sok médiával elbír, de külső lejátszóhoz ne hasonlítsad.
Mondjuk valami avit bűn lejátszani rajta, mkvkkal meg nagyon ritka h problémázna.
-
gábor323
csendes tag
Sziasztok!
Lb650v-hez rendelnék WD My Passport Ultra , 1TB, 2.5", USB 3.0 csatlakozós külső merevlemezt. Érdeklődnék, hogy valaki használja-e, a tv-n most nem tudom megnézni az usb csatlakozókat, hogy milyenek vannak működik-e az USB 3.0, esetleg külső tápost érdemes nézni. Köszönöm a válaszokat. -
keljoe1970
csendes tag
válasz
#94529552 #46785 üzenetére
TARR Kft. felénk ez szolgáltat és 2500,- forintba kerül egyszeri díj, ennyiért jobb mint bérleni, szerintem
Nimfas: úgy gondolom, hogy december elején úgyis kiderül, lesz-e promója az LG-nek, tehát kézhezvételtől számított 14 nap az cca. dec. 10. Tovább úgysem várnék, karácsonyra be akarom üzemelni és megismerni (CI, net, DLNA, stb.). Vagy ha egyéb okból nem válik be a tv, akkor visszaviszem a legközelebbi MM-be.
-
jaklimakli
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Végre elhatároztam magam, s vettem egy Lg 47Lb731-es TV-t.
Másnap össze is raktam a készüléket, mely először teljesen megfelelőnek tűnt, azonban a lányom rajzfilmnézés közben két sötétebb foltot látott meg rajta (5 éves). Mellékelem a képeket, hogy mi látható. Ez általában filmnézés közben nem feltűnő. Főleg rajzfilmeknél lehet időnként észrevenni és netezés közben zavaró kissé, valamint a reklámok világosabb részeiben tűnt még fel.
A sötét képen a bal felső részen és a bal alsó részen erősebb bevilágítás látható, azonban ez filmnézés közben nem feltűnő jelenség. Én azt hittem, hogy az EDGE LED tv-nél csak a saroksötétedéssel kell megbarátkoznom és a ledek képével. A ledeket - akárhogyan is meresztgetem a szemem - nem látom, viszont amit nem értek, hogy az egyik sarok miért jobban sötét (jobb felső) mint a másik három.
A másik dolog ami kissé zavaró, bár ez lehet, hogy szoftveres gond, de netezés közben már néhány (4-5) lap megtekintése után a "memória megtelt" üzenettel kiugrik a kezdő oldalra. Ugyanez "youtube" filmnézés közben is előfordul, így nemigazán sikerült még végignéznem rajta filmet.
USB-ről elég sok filmet nem tud lejátszani, főleg Divx-eseket, pedig a régi TV-box mindent simán vitt. Hogy nem tudták ezt megoldani? Ráadásul az csak egy feldobott kábellal is tökéletes képet adott, ehhez meg komoly antennát kell majd kiépítenem
Amúgy zseniális TV, gyönyörű színekkel és képpel. Messze veri a SAMSUNG-ot.
Kérdésem, hogy ezek garanciális problémák, vagy típushiba, s másoknál is jellemzően előfordulnak?
Köszönettel
-
nimfas
addikt
válasz
keljoe1970 #46779 üzenetére
Aham... és hogy gondoltad a cserét ha kifutsz a 14 napból?
-
törölt tag
válasz
keljoe1970 #46784 üzenetére
Nem kell hozzá szerelő. Melyik szolgáltató? Bérelni lehet általában, nem megvenni.
-
keljoe1970
csendes tag
Nem bírtam tovább, megrendeltem a 42lb671-t az MM-ben. Azért azt furcsának találtam, hogy regisztráció nélkül vásároltam, s bár az e-mail címet elkérték, nem küldtek oda visszajelzést a vásárlásról. Remélem azért a futár jön majd
Technikai kérdés: a szolgáltatótól vásárolandó CI kártya beszereléséhez kell különösebb szaktudás? Hívjam ki a szolgáltató szakembereit?
-
Stevenstyle
senior tag
Az lehet, de az az idei modelleken már nem változtat.
Zsmester: nem mondtam, hogy nagyon dúrva, de engem speciel bizonyos tartalmaknál még mindig kicsit zavar.
Csinálj egy olyan képet is amin fehér a háttér. Vagy mondjuk ennél fényesebb, pl az ég látszik és mindjárt más lesz a helyzet. Nem dúrván de azért rosszabb
Ellenben a 3D-je az döbbenetes jó. No crosstalk élénk színek és nincs vibrálás ami pl az én szememet zavarja az aktív esetében. Na az nincs és besötétíteni sem kell miatta.
-
parkr
őstag
válasz
Stevenstyle #46780 üzenetére
majd a 2015-ösökben tuti javítják azt is
-
Zsmester89
őstag
válasz
Stevenstyle #46780 üzenetére
ezt én csináltam, tv alap beállításon, csomagolás után
nagyon durvák a sarkok ugye?
cserébe szebb fekete és színek
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Zsmester89 #46778 üzenetére
Igen csak cserébe a sarkok olyanok amilyenek. De ezt már átbeszéltük egyszer kétszer- Ez ilyen és az is marad
-
keljoe1970
csendes tag
válasz
nimfas #46756 üzenetére
Hello én értem a felvetésed és hasonló megoldáson gondolkodom, csak szerintem arra figyelj, hogy ha +3 év garival veszed a készüléket, akkor annak az ára is visszajárjon....
Én nem a fekete péntektől várok új megoldást, azon agyalok, hogy vajon decemberben nem-e lesz új LG promó, ami mondjuk 5 éves garit ad....
Ha igen, lehet visszacserélem a 2 éves garival vett tv-t, persze ha árban jól jön ki.
-
Zsmester89
őstag
válasz
huncutka1029 #46699 üzenetére
Én az lw mellé raktam az lb-et
és sokkal szebb a képe, jobbak a feketéi és a színei is mélyebbek, bevilágítás semmi, áthúzás semmi...
szóval?
Edge ledet soha többé... -
Shingen
addikt
hali!
Laptop képét csak hdmi lehet kitenni a Tv-re?
Köszi -
*H*
aktív tag
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
enonlui #46769 üzenetére
Tulajdonképpen (egy kicsit leegyszerűsítve, de) igen! Egy viszonylag limitált hardveren szerintem ne várjuk el azt amit a PC-n.
Jozsó007: nem tudsz túl sok mindent állítani. Jelenleg ezek szerint a set-top box-odból 1080i-s jel jön ki a Tv-d felé 50hz mellett... ennyi. Igaz át lehet állítani a T-s botot is 720-ra de értelmét nem látnám.
-
Shingen
addikt
válasz
Pisuka #46761 üzenetére
Én meg ezt mondom 3.5 mobil rack-es táposat, mert volt itt vkinek hogy egy usb nem hajtotta meg jól a hdd, és Y usb kellett vennie.
Ugye bár a tv ált. 3 usb van ha Y usb használsz 2 már foglalt is.Itt még azt kell mérlegelned, hurcolászod-e a hdd vagy nem. Ha tv alatt az asztalon lesz és filmeket gyűjtesz rajta és nem hurcolászod magaddal hanem otthon lesz, én akkor a 3.5" mondanám!
A 2Tb simán veheted, bármelyik Tv viszi!
-
jozsó007
újonc
Szervusztok! Üdvözlök mindenkit, új vagyok a fórumon. Egy hete vásároltam egy 42lb671 tv-t. Előző 55 cm-es tévém után nagyon szuper a kétszer akkora képernyő és a mindenféle okosság. T-s iptv csomagom van hd csatornák nélkül. Némi állítgatás után a bal felső sarokban ez látható: 1080i 50hz pcm. Hozzáértő kollégáktól kérdezem, ez mit jelent? Érdemes-e bűvészkedni jobb képminőségért vagy várjak, amig hd előfizetésem életbe lép? thnx
jozsó
-
enonlui
tag
válasz
Stevenstyle #46767 üzenetére
akkor ez olyan mintha szoftveresen nem állították be a tv böngészöjét full hd megjelenitésre. mivel nem érzékeli a youtube hogy van full hd....?
-
enonlui
tag
illetve azzal lenne provlémám hogy amikor a tv-nek a böngészöjét használom akkot a youtube-on nem lehet a képminőséget 1080p-re állítani
-
enonlui
tag
sziasztok. sz lenne a kerdesm hogy akikor a tv-n böngészekvakkor indönket újra indul az oldal azzal a indokkal hogy a belső memoria megtelt. ezt valahogy lehet orvosolni? előre is koszönöm valaki illetve vakaki segitségét....
-
gabi356
csendes tag
32LN5400 -hez jó ez LG AN-WF100 usb wifi adapter vagy ez: AN-WF500 wifi adapter ?
Tehát youtube, webböngésző smart funkciók... mennének rajta?
vagy csak azokhoz a smart tvkhez jó amiken már van lan csatlakozó? -
tata21
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek: Plex-el megosztott 3d filmre azt mondja az LB650 tévém, hogy ismeretlen formátum A samplet meg simán lejátssza ugyanerről a filmről? Esetleg tudja valaki i nem tetszik neki? -
Technoman
őstag
válasz
nimfas #46756 üzenetére
Mi ilyen esetben a köv, módon járunk el: Mindegy, hogy futáros, vagy személyes az átvétel. A Távolléti szerződés, az táv. szerződés. Főnököm szép szavával élve, a visszaigazolás során mi, ráutaló magatartást folytatván elfogadjuk a törvény ide vágó passzusát. Főnököm a Fogyasztói Törvényt átolvasva nem talált külön szabályt a két átvételi mód között.
De a legbiztosabb az, ha felhívod a Fogy. védelmet és megkérdezed őket. -
nimfas
addikt
válasz
Technoman #46755 üzenetére
Egy ideje már értem.... köszi
Te nem értetted a felvetésemet... mivel a boltban nincs készleten, ergó ők is úgy rendelik meg... ahogy írtad: "hogy a távolléti szerződés lényege az adott pillanatban a nem megnézhetőségen és a nem kipróbáláson alapszik..." ez az én felfogásomban erre is vonatkoznia kéne, persze erre a törvény nem tér ki.... Itt említem meg még a másik idézetedet: "Összekevered a boltban történt vásárlást -ahol kipróbálhatod vásárlás előtt a terméket, a netes vásárlással." Nem keverem össze, csak ha nincs bolti készleten akkor nem tudom megnézni-tapogatni.... Ha lenne nekik itt Siófokon akkor jogos lenne az alaptézised.
Így viszont marad a törvény által védett megoldás... a netes rendelés, bolti átvétel, gari hosszabbítás, hazaszállítás.
Remélem a bolti átvételre vonatkozik az elállási 14 nap, UGYE? -
Technoman
őstag
válasz
nimfas #46754 üzenetére
Your Welcome
Persze mindenkinek pénz az 5-10 e Ftz (mennyi Turi Rudit lehet belőle venni, istenem)
Viszont azt kell megértened, hogy a távolléti szerződés lényege az adott pillanatban a nem megnézhetőségen és a nem kipróbáláson alapszik...na, nem akarom már túlragozni így is a dolgot.
Kipróbálni -azaz az esetleges neten rendelt vásárlás utáni doboz kibontásnak- meg mi értelme volna, különben, hogy győződsz meg róla , hogy ezt a Jóisten nem neked teremtette. Összekevered a boltban történt vásárlást -ahol kipróbálhatod vásárlás előtt a terméket, a netes vásárlással.
Net-nél nem vagy köteles megindokolni az elállásod tényét. Érted már? -
nimfas
addikt
válasz
huncutka1029 #46753 üzenetére
Mivel mind a MM mind az Euronics máig kínálja ilyen áron 162eFt 42lb730, mall.hu-n nincs a termék és nem szeretnék két szék közt a padlóra ülni. Érted már az észjárásom? Holnap felbasszák 170-175-re azt jonapot...
Lehet túlspilázom a dolgot, de 5e-10eFt nekem is pénz....
-
nimfas
addikt
válasz
#94529552 #46750 üzenetére
Köszi neked is Technoman....
Akkor a legjobban úgy járok, ha neten megrendelem az euronics.hu-n a készüléket és bolti átvételt kérek, mert szeretnék rá +3 év garit is kötni.... aztán ha valami csoda folytán sokkal olcsóbb lenne akkor pofátlanul visszaviszem (ha lehet a siófoki üzletbe...) és megveszem az olcsóbb áron. Ez így elég "korrekt" ?
Mert ha jól értettem, ha boltban rendelem meg, hiába nincs nekik, hiába nem láttam a készüléket az nem minősül netes rendelésnek, ergó a 14 nap sem vonatkozik rá. A fenti esetben viszont tudok élni a 14 napos elállási jogommal.
(Mivel nincs itt Siófokon ilyen tv... így kb. szerda körül jönne meg...max ki sem bontom péntekig... ha kibírom egyáltalán
) Aztán pénteken kiderül hol mekkora (lófas*nyi) kedvezmény lesz a Black Friday-en. (nálunk inkább szürke az EDigital leállását elnézve
)
-
Technoman
őstag
Ja, így van, ahogy Pumma kolléga mondja
Nagyon megszigorították nyár óta az e-kereskedelmet, mert -jellemző módon- nagyon sok visszaélés volt és hogy biztosítsák a jövő értékesítési formáját, mert ez lesz a jövő kereskedelme, már a kezdet kezdetén az alapokat kőbe kell vésni. -
törölt tag
válasz
nimfas #46748 üzenetére
Ingyenes kiszállításnál nincs postaköltség. Ha bolti átvételt kérsz, akkor te viszed haza, az a te költséged lesz. Boltfüggő, de egyes helyeken még árgarancia is van. Ha emelkedne az ára akkor is a rendeléskori áron kapod, ha csökken az ár, akkor az olcsóbb áron lesz a tied.
-
Technoman
őstag
válasz
nimfas #46748 üzenetére
A netes rendelés, azaz a "távolléti szerződés" akkor köttetik meg _ezért küldtem neked a Fogy. védelmi linket-, amikor neked e-mail formájában egy válaszüzenetet visszajeleznek, hogy pld. "Fogadtuk a rendelésedet, stb, stb..." Ez nem egy udvariassági gesztus a cég részéről, hanem kőkemény törvénybe foglalt kötelessége. Ezzel a szerződésetek (értsd vásárlásod) hivatalossá vált.
Jobb boltoknál, a vásárlás előtt a boltonkénti készletet is megnézheted, tehát még a szerződés kötés előtt tájékozódhatsz, hogy az adott TV-ből van-e nekik raktárkészleten. Elvileg, nem futhatsz bele olyanba, mint amit a fentiekbe vázoltál -
nimfas
addikt
válasz
#94529552 #46747 üzenetére
Na igen, de akkor ha én bemegyek a boltba személyes, de nekik nincs ilyen tv-jük raktáron. Ők rendelik meg a saját raktárukból, attól én még nem láttam a készüléket, csak akkor ha ott lesz és megyek érte.
Értitek a problémát? Ha megrendelem a tv-t neten akkor postaktg van, a kérdés az ha a bolti átvételét lehet kérni akkor mi van?De legegyszerűbb ha bemegyek a boltba és személyesen megkérdezem?
Példa... Pénteken 170 volt egy tv, 160-ra lealkudtam, még jó hogy nem vettem meg, szombaton akció 157 lett... Mivel ez a tv sem volt raktáron buktam volna 13ezret, mivel elvileg nem neten vettem.
-
Technoman
őstag
válasz
nimfas #46728 üzenetére
Lejárt a szerk időm.
A neten megrendelt termék esetében. A szerződés pillanatában megadott ár a lényeg. Ha te az akció befejeztével veszed át az árut és felment azóta az ára (szarabb lett a forint), így járt a cég! Kötelessége a szerződés pillanatában megadott áron adni a terméket.
Egyébként -úgy tudom- hogy a jog nem tesz különbséget a futáros átvétel és a személyes átvétel között. Mindkettőnél 14 napos elállási joggal élhetsz, hisz a szerződést interneten kötötted, tehát a vétel pillanatában nem ismerhetted a termék minden tulajdonságát.HA nagyon bele akarsz bújni a jogaidba: http://www.nfh.hu/node/2709#Mi az az elállási jog?
-
nimfas
addikt
válasz
Technoman #46744 üzenetére
Az lehet, csak míg a MM ingyen szállít addig az Euronics 1-2 ezer forintért. Ha meg a boltban rendelem meg akkor nincs szállítási díj, de nyilván nincs 14 nap se...
Szerk: tehát mik a lehetőségek akkor ha a helyi boltban nincs. Ilyen készülék, ők is úgy rendelik nekem a központból?
-
Technoman
őstag
válasz
nimfas #46743 üzenetére
Amiről te írsz, az minden magyar kereskedelmi egység törvényi kötelezettsége, minden netes vásárlásnál. Úgy is mondják, hogy "távolléti szerződés"
Egyébként nem, nem pofátlanság, mert a vásárlás(szerződés) pillanatában te fizikálisan nem tekintetted meg a terméket, ergó, nem győződtél meg annak minőségéről, teljes szoláltatásáról.
Amennyiben elállási joggal élsz (nem kell), akkor azt 14 napon belül megteheted. Nem kötelező megindokolni (pld nem passzolt a heti Rádió-TV újság színéhez) Kötelességük visszavenni. Ebben az esetben rád csak a szállítási ktsg-k hárulnak.
Még egy, amit kevesen tudnak, a törvény nem írja elő, hogy neked a csomagolást is meg kell őrizni elállás esetében (némi tulzással a 4K- TV-det egy zacskóba is visszaguríthatod) -
nimfas
addikt
válasz
szaboger #46742 üzenetére
Ahogy az előttem szólók is írták, én sem vagyok jós... én a 730-ast néztem ki, de az a MALL-nál nincs... most épp jóáras a Mediában is és az Euronicsben is, kérdés az, hogy jövő péntekig mi lesz amire senki nem tud válaszolni
MM-nél pl van 14 napos visszavásárlási garancia, ami annyit tesz ha neten rendeled és 14 napon belül meggondolod magad bárminemű indokkal, vagy indok nélkül akkor ingyen elviszik és pénzt visszakapod.
Erősen filózom ezen a megoldáson, de nem túl pofátlanság ez? -
törölt tag
válasz
nimfas #46732 üzenetére
Azért az a legjobb, ha van bolti, meg gyári gari, duplán. A több éve működő boltok azért nem valószínű hogy megszűnnének, mert ennyi erővel a külföldi tulajdonú edigi, euronics,MM, bármelyik kivonulhat, tehát ez nem érv. Az ezzel kapcsolatos kérdésemre egyébként az LG bevállalja méltányosságból a cserét is. Nyílván nem a 3 hete bejegyzett üzletet választjuk. Lehet vásárlás után 2 hétig a termékbiztos.hu-nál +1 év garit venni, kb. 6k.
Flickering Jár hozzá. Tartozéka a tv-nek. -
Flickering
aktív tag
A mediamarktban is jár szemüveg, MR a 671V-hez? nem írja a leírás.
-
wocsok
tag
-
madle
őstag
TV márkától függetlenül szeretném mutatni ezt az oldalt. Nemrég találtam. Miért adhatják ilyen olcsón ezeket a TV-ket? Gyakorlatilag egy-két TV-t szoktak kirakni, melyből csak 1-2 db van készeleten. Az áruk nagyon jó ahogy nézem, de a garancia is csupán 1 év.
Itt a link
-
ocsau
újonc
Sziasztok! Nekem egy lg 42lm3450 es 106cm tv lenne ha lakas felujitaskor le nem dolt volna a helyerol es be nem tort volna a kepernyoje! Az lenne a kerdesem hozzatok h veletlensegbol nincs e szamlaja? A gari jegyem megvan csak a szamlat nen talaljuk sehol sajna! Nem kerem ingyen
-
nimfas
addikt
válasz
Flickering #46733 üzenetére
media markt esetleg? Az drágább?
-
nimfas
addikt
"Tisztelt Érdeklődő!
Televízió készülékekre bolti garanciát adunk gyári garanciát nem. Sajnos garancia kiterjesztésre sincs lehetőség ezen készülékek esetében."AQUA.HU
Gyanítom hogy nem magyar tv, hanem pl. szlovák és ezért nem tud gyári garit és kiterjesztett garanciát adni rá
Kisördög a részletekben.... -
Linkh
tag
válasz
Flickering #46730 üzenetére
Edigitalnál nem annyira olcsó az a TV, azt néztem, hogy az Aquaban 10essel olcsóbb és állítólag az megbízható bolt is. Én az arukereso.hu oldalon szoktam nézelődni.
-
Flickering
aktív tag
válasz
nimfas #46729 üzenetére
Az lg electronics pedig nekem ezt írta:
aqua és ledtvplaza esete:
Ezt érdemes megkérdezni magától a bolttól, azonban úgy tudom, hogy bolti garanciát adnak a készülékeikre.
Annyiból nem jelent problémát, hogy ha a számlát megörzi, akkor az LG ugyanúgy segít Önnek jótállásos javítás formájában, amennyiben erre szüksége lenne.
Egy területen jelnthet csak kellemetlenséget: amennyiben a szerviz csereutalványt állítana ki Önnek, úgy azt a bolt nem fogadja el, hiszen amennyiben külföldről vásároltak, úgy nem tudják beváltani!ez a garanciakérdés azért merült fel bennem, mert venni akarok egy 42lb671V-t és most le van akciózva edigitalban is, a ledtvplazaban meg alapból olcsóbb, hogy honnan kapom meg a rendes garanciát tényleg, mert ha eun kívulrol szerzi a tv-t a ledtvplaza akkor szopás :S
-
nimfas
addikt
Picit részletesebben az AQUA garancia és kiterjesztett garancia:
"Tisztelt cég!
Kinéztem egy LG 42LB671-es tv-t Önöknél, +3 év garanciával. Van ilyen készülékük raktáron?
Kérdésem a következő lenne, hogy ebben az esetben ha netán elromlik a készülék akkor rám melyik pont vonatkozik a Garanciális szállítást illetően?6.5 Kell fizetni a Garanciális gyorsposta szolgáltatásért?
A házhozszállítással rendelt termékek jogos garanciaigénye esetén ingyenesen hozzuk a hibás terméket, visszük a cserét vagy a javítottat.
Üzleteinkben személyesen vásárolt termékek jogos garanciaigénye esetén csak az oda szállítás díját kell fizetnie (30kg alatt 1.990, ez felett 7.500 Forint).
Ha a garanciális igény nem jogos vagy a termékhez gyártói garancialevelet biztosítottunk, az oda-visszaszállítás díja 30kg alatt 3.800, ez felett 15.000 Forint.
Gondolom az LG tv-hez gyártói garancia van az első 2 évben biztosan... így ott a második kiemelt rész?
Mi a helyzet a +3 év kiterjesztett garanciával? Az is gyárival megegyező garancia?Ezekre a kérdésekre mindenképp szeretnék megnyugtató választ kapni a rendelés leadása előtt....
Előre is köszönöm válaszukat!
Tisztelettel,...."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Érdeklődő!Televízió készülékekre bolti garanciát adunk gyári garanciát nem. Sajnos garancia kiterjesztésre sincs lehetőség ezen készülékek esetében.
Ha házhozszállítással rendelte a készüléket és meghibásodik, akkor ingyenes a garanciális gyorsposta.
Ha üzletben vette át a terméket és hibás a termék, akkor az odaszállítás díját kell kifizetni.Üdvözlettel:
AQUA ElectromaxHa nincs garancia kiterjesztés... akkor a termékbiztosítás mit takar a mellékelt képen?
Köszönöm válaszukat!
Tisztelettel,
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Ügyfelünk!A biztosítás káreseményekre, fizikai sérülésekre védi be a készüléket. Saját hibából eredő fizikai sérülések, balesetek.
A garancia kiterjesztés a garancia idő kiterjesztésére vonatkozik.Biztosítást lehet kötni a termékre, viszont garanciát kiterjeszteni nem lehet.
Ha köt egy 3 éves biztosítást, az ugyanúgy fut a 2 éves garancia idő mellett.Üdvözlettel:
AQUA ElectromaxEbből nekem az jön le, hogy csak bolti garancia van... és a köthető +3 év annyi, hogy +1 év, hisz a 0. naptól indul, míg pl a Mediamarkt-ban a 2 év letelte után indul a +3 év.
Ugyanezt a kérdést feltettem a Ledtvplaza-nak is... válasz:
"A készülékből jelenleg Sajnos nincsen raktáron.
Nagy valószínűséggel a jövőhét folyamán fog belőle érkezni.
Alapból 2 év garancia jár a készülékre, ebből az első év gyári garancia,
a második év pedig bolti.
A + garancia az Árvilágos garancia, tehát nem gyári garancia.
Meghibásodás esetén házhoz megyünk önhöz és elszállítjuk a készüléket
szervizbe ingyenesen.Tisztelettel:
"Így már remélem tisztul a kép a garanciákat illetően....
-
nimfas
addikt
válasz
Flickering #46723 üzenetére
Mondjuk megkérdezed az adott boltot... vagy az összeset, hogy a 2 év garancia gyári, vagy bolti garancia-e.... meg ha tudsz rá venne +3 évet akkor az minek felel meg... Aqua 2 év bolti, ledplaza 1 év gyári 1 év bolti garit ad. (részletek a következő hosszászólásban....)
Gyanítom ők szlovákiából importálják a tv-t áfa nélkül. Most az Euronicsben is egész baráti áron vannak tv-k, 25-ig.42LB730 162.000 Ft + 15.000 (+3év gari)=177.000 (Ledplaza: 161.790 Ft + 3év gari 18.900)=180.690
42LB671 157.500 Ft + 15.000 (+3év gari)=172.500 (Ledplaza: 139.390 Ft + 3év gari 14.300)=153.690Más:
Hogy bevédjem magam a jövő heti fekete péntek miatt, mivelhogy ezek az árak az Euronicsnél kedd-ig érvényesek ugye.... mi van olyan esetben ha berendelem a tv-t a boltban, pénteki átvételre. Ergo megvárom, hogy mi lesz pénteken... aztán annak függvényében átveszem vagy nem veszem át. Ha ki kell előre fizetni abban az esetben van-e valami 3 nap visszavásárlási garancia, mint pl a netesnél a 14 nap??? Ha van akkor vajon le kell vásárolni, vagy visszaadják a pénzt?
Erre tud valaki válaszolni? -
wocsok
tag
Ja és még egy dolog, a szervizes mondta, hogy minden TV-re 2 év garancia+1 év szavatosság van, szóval gyakorlatilag 3 évvel számolhat mindenki!
-
wocsok
tag
válasz
zsolt19900 #46720 üzenetére
Nem egészen, pont most garanciáztatok egy la660s-t, kijött az LG szerviz, meg is csinálják, ha probléma van, a lényeg, hogy legyen róla akármilyen számlád! Viszont ha cserélni kell (mint nálam is, mert nem fér bele a javítás), és nem hivatalos Magyarországi LG beszerzés, akkor a BOLT intézi a garanciás cserét! Így ha megszűnik a cég, gond lehet!
-
TaylorPro
addikt
válasz
zsolt19900 #46720 üzenetére
Gyártói garis?
zsolt19900: Gyártói garis, ha nem EU-n kívüli szürkeimport.
-
zsolt19900
őstag
válasz
TaylorPro #46716 üzenetére
én innen rendeltem a tvm teljesen korrekt a cég és árban pár ezressel olcsóbb is
amit itt látsz az már a 3éves garis ár, de amikor kihozza a futár a 2 éves garis árat kell kifizetned neki és pluszban megveheted hozzá az oldalukon keresztül az 1 évet még a tvre
és így fog kijönni a linkelt ár
felhívtam őket és elmagyarázta az ügyintéző, hogy ez valami kis baki a részükről, hogy így is "meg lehet venni" a terméket, miközben mindig utána kell/lehet megvásárolni rá a plusz garanciát
de mindent összevetve teljesen ajánlott 48órát valóban teljesítik, a futár előttem húzta el a tolóajtót a kocsin, a tv a kocsi oldalán felgumipókolva és kibontva tökéletes is volt
Shingen: nem védeni szeretném a ledtvplazat, de miért lenne gáz ha pl. tönkremenne? a garanciáztatást minden MOgon kiadott Lgre az Lg vállalja, méghozzá ha mód van rá, akkor helyszíni szemlés és javításos formában
TaylorPro: igen minden MO eladott LG tv gyártói garis
-
-
Shingen
addikt
válasz
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Srácok, a ledtvplaza ajánlott bolt? Lassan itt az idő és innen szeretnék egy LG 47LB671-est.
-
karl00
csendes tag
Sziasztok!
LG 42LM620 -as tv-m van a legutóbbi szoftver frissítés óta az MKV formátum lejátszásánál nem ad ki hangot.
Próbáltam többfajta adathordozóval, több formátummal, de az MKV-nál nincs hang.
Csináltam egy gyári visszaállítást, de erre nem volt hatással.
Találkoztatok már ezzel a problémával?
Mit lehet tenni?Köszi a segítséget!
-
törölt tag
válasz
kuruc01 #46706 üzenetére
Szerintem jó választás, de akkora távolságra nagyobb tévét szoktak ajánlani. 2db 3D szemüveg jár hozzá, és láttam, hogy Ajándék mozgásérzékelős távirányító is adnak hozzá. Ha új tévéd lesz, javasolt a digitális átállás, a jó képminőség érdekében.
Magic Remote / Mozgásérzékelős távirányító
Az LG Smart TV-ket egyszerű kezelni a rendkívül intuitív és felhasználóbarát Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval.
Univerzális vezérlés, rámutatás, görgetés, hangkeresés és - a legfejlettebb és legkényelmesebb TV távirányító.
Rámutatás: A mozgásérzékelős vezérlésnek köszönhetően egyszerű rámutatással és kattintással lehet az egyes menüpontok között választani.
Görgető: Görgethet felfelé és lefelé az adott oldalon, mint egy egérrel.
Hang alapú keresés: Szóljon TV készülékéhez a Magic Remote távirányítón keresztül már magyarul is! A beépített hangfelismerő segítségével szavak kiejtésével is böngészhet a különböző tartalmak között.
Univerzális kontroll*: A maximális kényelem érdekében egyetlen távirányítóval érheti el és vezérelheti beltéri egységét, hangsugárzóit, Blu-ray lejátszóját és akár műholdas vevőkészülékét is.*Csak kompatibilis eszközökkel elérhető funkció.
nimfas Mi sem látunk a jövőbe, hétfőn lehet, hogy újra drágább lesz, és izgulni kell, hogy megint normális ára legyen az MM-ben, vagy az edigiben. De az is lehet, hogy nyersz vele pár ezrest.
Alku: mindig kettőn áll a vásár, meg azon, hogy mire van felhatalmazása az eladónak. Ha majd felviszik az árát, biztos többet enged belőle. -
Pisuka
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy 39LB650V smart tv és azt szeretném kérdezni,hogy venni szeretnék egy külső winchestert filmek lejátszásához de nem tudom melyik támogatja vagy kezeli a legjobban, 1TB vagy nagyobb winyóra gondoltam?Előre is köszönöm a segitséget! -
kutyuska
aktív tag
válasz
huncutka1029 #46694 üzenetére
Köszi,
Közben megtaláltam ezen a linken egy korábbi hozzászólásod: [link]
Leporoltam a Harmony 525-öst, vettem bele 4 AAA elemet.
A különbség csak annyi, hogy a 6. oldalon van az "in start".
A gyári távon pedig a "Settings" gombot kell megnyomni, mert nincs Home/menü
Még egy előnye van ennek az üzemmódnak: itt megtaláltam többek között a WiFi MAC address-ét.A képminőség beállításában kérnék némi segítséget, ahogy olvasgattam, ebben otthon vagy.
-
nimfas
addikt
Mai ténykedés az Euronics-ben :
Zárás előtt 30 perccel berongyoltam a boltba.
Sikerült kemény 5 azaz ötezer forintot lealkudni egy 42LB650 135.000-es árából. Persze csak úgy ha cetelem kártyára veszem... Anyámnak van....42LB730-ből egy fillért sem sikerült, bár annak elég barátságos ára van épp, 162.000 Ft. Fillérre mint a Mediamarkt-ban...
Érdemes megvárni a jövő pénteki BF-et?
Vagy max többe fog kerülni -
karl00
csendes tag
Sziasztok!
LG LM620 -as tv-m van a legutóbbi szoftver frissítés óta az MKV formátum lejátszásánál nem ad ki hangot. Valaki találkozott már ezzel a problémával?
Mit lehet tenni?Köszi a segítséget!
-
kuruc01
tag
válasz
Technoman #46610 üzenetére
Üdvözlök mindenkit a fórumon!
Most készülök venni egy Lg 42 LB650-es készüléket.Kérdezném a hozzáértőket jó választás?Egy hagyományos tv-t cserélünk le.Jár hozzá 3D-s szemüveg?Hány db?Mit takar a mozgásérzékelős távirányító?Kb. 3,5m lesz a nézési távolság.Remélem egyszer kiszállítja a Telekom már október10.-e óta várjuk.Telefonon már vagy 10-er érdeklődtem,négyszer módosítotttunk a tv típusán telefonos érdeklődésemre közölték ez is elfogyott,az is elfogyott.Mentünk sorba Samu,Sony,Lg meg különböző típusok.Úgy tudom 30 napjuk van a kiszállításra de már unom az állandó türelmet kérünk,a rendszerrel van a baj stb. kifogásokat.Szerintetek hol reklamáljak?Na és persze a tv miatt hosszabítottuk meg a hűsgnyilatkozatunkat.. -
skylaner
senior tag
Sziasztok!
Édesanyámék vettek egy 42LA660S modellt.
04.24.33-s firmware van rajta.
Viszont a Hálózatok menüpont alatt a Wi-Fi Direct és a Miracast opciót nem lehet kiválasztani, szürkén jelennek meg.
Hogyan lehet engedélyezni őket?Köszi!
-
OldMike
őstag
válasz
huncutka1029 #46702 üzenetére
Szerintem OLED-ből is Edgét vegyél
-
törölt tag
válasz
szaszalino #46701 üzenetére
Tökéletes LCD tévé nem létezik, aki ezt nem tudja elfogadni, ne vegye. Ezt először egy 55" sony tévé tulajtól hallottam. Mivel tévézni, játszani, filmezni szeretnénk, ezért valamilyent úgyis venni fogunk, mert szükségünk van rá. És erre vannak nagyon jó minőségű, megbízható LG tévék.
Akinek pedig olyan mértékű a problémája, az netes rendelésnél, ha előtte nem tájékozódott rendesen,14 napig eldöntheti a cserét, visszamondást, stb.
Kár lenne további LCD vs plazma szintű vitákat itt generálni, vagy folytatni. -
huncutka1029
addikt
válasz
szaszalino #46701 üzenetére
én is ebben bízok
De annak is lesz hátulütője....
Én akkor is azt mondom ,Edge led jobb! :-) -
szaszalino
csendes tag
válasz
Én már minden beállítást végigzongoráztam az elmúlt 1 hónap alatt, de a sarkosodás kiküszöbölhetetlen. Van EDGE LED-es Tv-m is, de ott a felhős kép is visszaköszön bárhogyan állítgattam, be lehet egész jól állítani de nem tökéletesre. Pont olyan ez, mint a sarkosodás, van aki azt állítja, hogy ez beállítható - de ez annyira valótlan állítás mint ahogyan az, hogy a felhősödés megoldható. A kép minősége sokkal jobb a DIREK LED-nek, ezt én egymás mellé tettem, én látom a különbséget, és mind a kettő TV ugyanazt a jelet kapja. A lényeg végül is az, egyik gond sem oldható meg (sem a foltosodás, sem a felhősödés) sőt az LG Magyarországtól is azt a választ kaptam, hogy örülnek nekem, hogy a terméküket választottam és megkerestem Őket, de sajnálják és hogy sajnos, de folyamatosan ezen dolgoznak... na ja, csak én már megvettem a termékeiket...
Beállítás ezekre nincs, csak együttélés vele - de még 2 év, és talán addigra az OLED már jobb választás lesz, biztattak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Autós topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest